10. kolo
19.10.2013 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SC Bastia 4:0

Fotbalisté PSG neměli větší problémy s korsickou Bastií, o čtyři góly domácích se postaral Zlatan Ibrahimovič a Edinson Cavani. 1000. zápas tohoto klubu se tak v Parku princů oslavil přesně tak, jak měl, a ještě se mužstvo minimálně do neděle posunulo na čelo tabulky. Hosté zůstávají i přes porážku v jejím středu.

Blancova družina si v poslední době nemůže na nic stěžovat. Prožívá vůbec nejlepší start do Ligue 1 od roku 1996, v utkání s Bastií ukončila domácí sérii bez vítězství s tímto soupeřem, která se táhla už 22 let, a to navíc nehrála nejsilnější možná sestava. Prakticky už po 13 minutách bylo o vítězi dnešního duelu rozhodnuto.

Čtyři dny před Ligou mistrů, v níž zavítá na hřiště Anderlechtu, a po reprezentační pauze, jež rozhodně sebrala síly některým z opor, se Blanc rozhodl hned k šesti novým jménům, které nefigurovali od začátku v derby proti Marseille. Šanci tak nově dostali Digne, Jallet, Ménez, Rabiot, Lucas a Ongenda.

Už v 10. minutě poslal PSG do vedení Ibrahimovič. Po pobídce Ongendy se Lucasův centr z pravé strany dostal až ke Švédovi, jenž perfektní a elegantní patičkou překonal brankáře Landreaua, bývalého pařížského hráče. O tři minuty později Lucas tentokráte ze standardky poslal míč přesně na hlavu Ibrahimoviče a ten se zase nemýlil.

Zřejmě největší hvězda domácího celku si v první půli odbyla svoje a na řadu přišel Cavani, který ho nahradil o přestávce. Na lavičce přitom stále zůstávali Maxwell či Lavezzi. Argentinec v 62. minutě udeřil. Naběhl si na Ménezův pas, zbavil se hravě Cioniho, poté si položil na zem i Landeraua a svoje překrásné sólo gólově zakončil.

Bastia neodehrála v hlavním městě dobrou partii. Khazri, Boudebouz, Krašič či Bruno byli směrem dopředu bezzubí, a to navíc v defenzívě PSG chyběla zraněná opora Thiago Silva. Domácí pokračovali v nátlaku, Landreau tasil zákrok v 69. minutě proti Ongendovi, ani Lucas ho následně nepřekonal.

V 76. minutě Cavani napálil tyčku, až nakonec hosté inkasovali počtvrté z pokutového kopu. Landreau ve vápně fauloval svého bývalého spoluhráče z Lille obránce Digneho a sudí Varela neváhal ukázat na bílý puntík. Exekuci převzal Cavani, jenž se zkušeným gólmanem svého soka neměl slitování a tvrdou střelou zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinec v 62. minutě udeřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele