10. kolo
19.10.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 0:1

Trenér René Girard si návrat do Montpellieru pořádně užil. Muž, který dovedl svůj bývalý klub k titulu z předminulé sezóny, tentokráte seděl na lavičce soupeře. Lille pod jeho vedením zásluhou branky Papeho Souarého zvítězilo nejtěsnějším možným způsobem. V tabulce si tak hosté upevnili třetí místo.

LOSC navázal na svou úctyhodnou formu i po reprezentační přestávce a jeho bilance se ještě vylepšila - z možných patnácti bodů získal hned třináct. Velkou zásluhu na tom má i nigerijský gólman Vincent Enyeama. Loni sice chytal za Maccabi Tel Aviv, v nynější sezóně však nastoupil ke všem zápasům a vystrnadil z brány Steeveho Elanu.

HSCM nevstoupil do utkání vůbec dobře, už v 5. minutě totiž gólově zužitkoval rohový kop Balmonta obránce Souaré. Pro něj to byla teprve druhá branka v dresu Lille za jeho pětileté působení v tomhle klubu, paradoxně svou první si připsal na své konto v této sezóně v minulém kole proti Ajacciu.

Domácí gólman Jourdren následně musel likvidovat Kjaerův pokus po dalším rohovém kopu. Poté se svěřenci Jeana Fernandeze přece jenom zlepšili, svou první možnost měl po čtvrthodině hry Bakar a ve 31. minutě také Camara, nicméně proti oběma střelám dobře zakročil jistý Enyeama.

Ve druhé půli hosté pouze bránili hubené vedení. V 51. minutě se proti Bakarovi fantasticky vytasil Enyeama, v 82. minutě z blízkosti skvěle vychytal Cabellu. Pět minut před koncem mohl Montpellier vyrovnat, po faulu Balmonta ve vápně na El Kaoutariho se kopala penalta. Jenže Enyeama byl zase na správném místě a Cabellovi jí polapil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele