10. kolo
20.10.2013 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Lorient 3:2

Oproti původním předpokladům se Brazilec Brandão objevil v základní sestavě a hned svému týmu dopomohl k vítězství, které tolik potřeboval.

K prvnímu zásahu po pauze trvající od konce srpna nepotřeboval Brandão prakticky žádný čas na rozkoukání. Už v sedmé minutě se prosadil hlavou po rohu Yohana Molla - 1:0. Byl to jeho pátý gól v sedmém zápase. O sedm minut později už to bylo 2:0. To přetažený přímý kop Françoise Clerka dokázal zužitkovat Benjamin Corgnet, bývalý hráč Lorientu.

O další dvě minuty mohlo být po akci stejných hráčů prakticky po zápase. Clerk přihrával na hlavu Corgneta, který sice mířil pouze do břevna, ale od něj se balon snesl na brankovou čáru. Jak ovšem prokázaly televizní záběry, míč nebyl v brance celým objemem. Domácí však pokračovali v náporu. Nejprve parádně zakroutil míč z přímého kopu Faouzi Ghoulam, ale trefil jenom konstrukci branky. V následujících minutách se pak hráči ASSE několikrát marně dožadovali odpískání pokutového kopu.

Po půlhodině hry vstřelil branku navrátivší se kapitán Loïc Perrin, jenže ta nemohla být uznána pro ofsajd. ASSE jasně dominovalo, ale Lorient přesto ještě před koncem poločasu dokázal díky šťasnému gólu snížit. Yann Jouffre sice přihrávku spoluhráče Mathieu Coutadeura zrovna neočekával, ale přesto se mu podařilo vystřelit přesně za Ruffierova záda - 2:1.

V 72. minutě šli ale domácí opět do dvoubrankového vedení. Max Gradel měl na kraji velkého vápna až příliš prostoru a díky spolupráci s tyčí dostal balon do lorientské branky - 3:1. Protože prezident hostujícího klubu pohrozil pokutičkami, jestli z následujících čtyř zápasů tým nezíská 6-8 bodů, přispěchal čtyři minuty před koncem řádné hrací doby s druhým zásahem Vincent Aboubakar. Stéphane Ruffier podskočil roh Bryana Pelého a hlavička kamerunského útočníka byla natolik přesná, že jí v cestě do sítě nezabránil ani na brankové čáře stojící Mollo - 3:2. To už ale bylo ze strany bretaňského klubu vše, takže nadále zůstává na sestupových pozicích. Zato ASSE tedy po delší době naplno bodovalo a je jasné, že po desátém kole bude držet sedmou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele