10. kolo
20.10.2013 14:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Sochaux - AS Monaco 2:2

Hráči AS Monaco si po dvou brzkých gólech zřejmě mysleli, že už mají vítězství v kapse. Domácí toho však dokázali využít a pod novým koučem vybojovali první bod.

Knížecí klub nepůsobí v defenzivě zrovna nejjistějším dojmem, přestože na výsledcích se to naštěstí pro něj zatím neprojevuje. A tak Claudio Ranieri rozhodl, že nejlepší obranou bude protentokrát útok. V 5. minutě Marcel Tisserand přihrál Jamesi Rodríguezovi, jehož nadýchaný bochánek přetavil Yannick Ferreira-Carrasco ve vedoucí gól - 0:1. Už v 10. minutě vyrobil podobnou minelu jako Václav Procházka v zápase Viktorie Plzeň se Slavií obránce Sochaux Carlão, míč opět sebral Ferreira-Carrasco, ještě se s ním stihl zastavit, čímž de facto "vyautoval" gólmana, a pak jej poslal k bližší tyči - 0:2.

Ještě před pauzou se pokoušeli o úpravu skóre Rafael Dias a také Emmanuel Mayuka, kterého nový kouč Les Lionceuax Hervé Renard dobře zná díky svému úspěšnému působení u reprezentace Zambie. Ve druhé půli se domácí neustále hnali dopředu. Cédric Bakambu trefil nejprve tyč, ale o chvíli později už se mohl radovat, jelikož si ukázkově naskočil na Diasův roh - 1:2.

Ranieri se pak nepochopitelně rozhodl soustředit se především na defenzivu, takže vystřídal jak Toulalana, tak Moutinha, hráče schopné zásobovat Falcaa balony, které potřebuje. Kolumbijského snajpra tak vlastně dokonale vyřadil ze hry. Subašić nadále čelil snahám domácích. Nejprve skvěle vytěsnil Diasův přímý kop, ale v 69. minutě už podruhé kapituloval. Rohový kop byl zahrán tak, že míč doputoval až k nohám Josepha Lopy, pro kterého už nebyl problém jej zblízka doklepnout do branky - 2:2. S remízou pak už byly zřejmě oba celky spokojené. Sochaux však nadále zůstává předposlední, zatímco Monaco kleslo na druhou příčku. Na vedoucí PSG ovšem ztrácí pouhé dva body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

MONACO PROHRÁT 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele