Ligue 1 - souhrn 1. kola

07.08.2015, 22:24, aktualizováno 09.08.2015, 22:52
Komentáře a souhrny
Monako otočilo zápas na půdě Nice. Tři body zapisují rovněž Bastia, Caen, Angers a Nantes. Roli favorita dokázalo naplnit i Paris Saint-Germain, které si přivezlo tři body ze hřiště Lille. Saint-Étienne nepochodilo v Toulouse, Lyon se doma rozešel smírně s Lorientem...

Olympique Lyon - FC Lorient 0:0

09.08.2015 21:00

Góly: -

Frustrace vládne v Lyonu, kde se domácí Les Gones musejí spokojit s jediným bodem za remízu 0:0 s Lorientem. Nejlepší střelec loňské sezony Alexandre Lacazette sice trefil brankovou konstrukci, to ale nebylo svěřencům Huberta Fourniera nic platné..

Lacazette, který před zápasem podepsal novou, vylepšenou smlouvu do roku 2019, se podle očekávání postavil do útoku vedle nové posily Claudia Beauvueho; s Nabilem Fékirem v zádech vytvářeli lyonští forvardi papírově smrtící trio. Fékir se také zanedlouho dostal do první vážnější šance zápasu, jeho rána z úvodu utkání však byla sražena těsně mimo.

Po několika minutách tempo zápasu výrazně stouplo a na obou stranách se fanoušci málem radovali. Hostující gólman Benjamin Lecomte musel udělat pořádný kus práce, aby vychytal Lacazetteho; elitní šutér dorážel pokus Fékira, jenž skončil na tyči. Ta zazvonila také za Lacazettem samotným, po jeho hlavičce z parádní pozice. V 17. minutě zahrozil i levý bek Henri Bédimo, Lecomte byl však pozorný.

Věci se ale děly také před Anthonym Lopesem; Lorient rozhodně pouze pasivně nečekal na porážku. Naopak, Les Merlus působili na úvod sezony svěžím dojmem a jejich možná nejlepší hráč, loňská kometa Raphaël Guerreiro, zaznamenal první jejich šanci, když poslal Bouangův pas těsně nad břevno. Osm minut před pauzou se mu pak dokonce podařilo obejít Lopese a zakončovat z těsného úhlu; nebýt včasného zásahu bránícího Samuela Umtitiho, byl by šel Lorient do vedení.

Les Gones podali celkově asi lepší výkon, žádný vyložený tlak z jejich strany jsme však po přestávce neviděli; snad pouze Fékirova nepodařená rána z výtečné pozice stojí za zmínku, spolu s Mvuembovým pokusem z rohu vápna, s nímž si poradil výborným zákrokem připravený Lecomte. Lyon tak prodloužil svoji šňůru neproher z úvodních zápasů (táhne se už od roku 2003), spokojeni jeho fanoušci ale určitě nebudou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Reims 1:2

09.08.2015 17:00

Góly: 41. Wahbi Khazri - 80. Nicolas De Préville, 87. Jordan

Velké překvapení na úvod sezony zažili diváci v Bordeaux, odkud si Remeš odváží tři body za těsnou výhru 2:1. Hosté sice museli skóre otáčet, díky brance mladíčka Jordana Siebatcheua z 88. minuty ale nakonec uspěli a dali tak jasně najevo, že se s nimi v boji o záchranu musí počítat..

Pro Bordeaux nepředstavují Remois zrovna oblíbeného soupeře - naposledy je totiž porazili v roce 1978 (!). Dnes to však byli právě svěřenci Willyho Sagnola, kdo vypadal na hřišti lépe, a tři minuty před poločasovou pauzou také Wahbi Khazri zaslouženě otevřel skóre. Ještě po 80 minutách hry Les Girondins těsné vedení drželi. Pak však udeřili Nicolas de Préville a mladý Siebatcheu, který dnes hrál v Ligue 1 teprve podruhé v životě.

Sagnol měl opět k dispozici uzdraveného šutéra Cheicka Diabatého, a byl to právě tento mohutný Malijec, kdo si připsal první šanci utkání; veterán Kossi Agassa v hostující bráně se však vytáhl s parádním zákrokem. Na druhé straně zahodil svoji šanci i David N'Gog, poté se však už skóre měnilo - levý bek domácích Maxime Poundjé narýsoval centr do vápna, pro který si Agassa chtěl dojít, situaci ale podcenil a nechal míč propadnout až k pohodlně zakončujícímu Khazrimu.

Ve druhé půli museli diváci čekat na to, až hostující stratég Olivier Guégan vystřídá - teprve pak se totiž Remois dostali do zápasu a nakonec i se štěstím otočili skóre. V 80. minutě byl De Préville u Kyeiho pasu dříve než bránící Frédéric Guilbert; gólman Cédric Carrasso sice míč napoprvé vyrazil, proti dorážce však už byl bezmocný. Nečekaný úder do bordeauxského týla potom zasadil Siebatcheu poté, co se Carrasso nepohodl s Cédrikem Yambérém a rozhodující gól mladému forvardovi prakticky daroval.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 2:1

09.08.2015 17:00

Góly: 26. Martin Braithwaite, 53. Wissam Ben Yedder - 18. Loïc Perrin

Dva povedené přímé kopy v podání Martina Braithwaiteho a Wissama Ben Yeddera nakonec stačily Toulouse k těsné výhře 2:1 nad silným Saint-Étienne. Hosté sice po trefě kapitána Loïka Perrina vedli už po 17 minutách, nakonec se ale museli před soupeřem sklonit i přesto, že přišel o vyloučeného Aleksandara Pešiće.

V Toulouse bylo dnes temné, deštivé počasí, a fanoušci v ochozech Municipalu tak neviděli zrovna prvotřídní fotbal. Hostující kouč Galtier udělal pět změn oproti poslednímu soutěžnímu utkání (proti Targu Mures v předkole Evropské ligy); jeden z nováčků, teprve devatenáctiletý, v Ligue 1 debutující křídelník Jonathan Bamba, také po deseti minutách zaznamenal první šanci, po Monnet-Paquetově pasu však hlavičkoval mimo.

Z další šance se však už Les Verts prosadili: Hamoumův roh z pravé strany našel Perrina, ten se zbavil pozornosti bránícího Uroše Spajiće a hlavou z malého vápna poslal svůj tým do vedení. Mauro Goicoechea, nováček v toulouské kleci, nemohl dělat nic. Naopak na druhé straně se Stéphane Ruffier činil, když si poradil s nebezpečným pokusem Braithwaiteho.

Agilní Dán musel čekat ještě o něco déle, nakonec ale reprezentačního gólmana přece jen překonal. Dokonce mu to netrvalo ani půl hodiny. Florentin Pogba fauloval Adriena Regattina nějakých 30 metrů od brány, Braithwaite se postavil k rozehrání přímého kopu a parádní přízemní ránou podél zdi uklidil balon k Ruffierově levé tyči. Bylo vyrovnáno.

Nutno tedy dodat, že jindy spolehlivý Ruffier se dnes opravdu nepředvedl; Braithwaiteho střelu by brankář jeho kalibru měl nejspíš chytat, a totéž se dá říct i o druhé brance z 53. minuty. Opět zhruba třicet metrů od brány rozhodčí odpískali souboj mezi Tongem Doumbiou a Fabienem Lemoinem; míč si na zem postavil tentokrát Ben Yedder a také on jej poslal kolem zdi a za nebohého gólmana.

Na druhou stranu by však bylo nefér toulouské vítězství nějak shazoval - domácí byli jasně lepším týmem, vždyť kromě Perrinovy trefy neměli Les Verts jedinou další šanci a Goicoechea se v bráně celou dobu nudil. Nepomohla jim dokonce ani krátká přesilovka poté, co střídající Aleksandar Pešić mašíroval v 86. minutě pod sprchy (provinil se červeným faulem na Perrina). Oba trenéři sice byli po následující hádce vykázáni ze svých laviček, jejich svěřenci však už nic zajímavého nevymysleli.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Stade Rennes 2:1

08.08.2015 21:00

Góly: 50. Floyd Ayité, 69. François Kamano - 40. Giovanni Sio

Bastia vstoupila do nového ročníku Ligue 1 velmi bojovným výkonem a nakonec dokázala zvítězit nad favorizovaným Rennes v poměru 2:1. Hosté se sice dostali do vedení krátce před přestávkou, nicméně Bastia dokázala během poloviny druhé půle výsledek otočit a hubené vedení udržela až do závěrečného hvizdu. A to i přes to, že více jak čtvrthodiny dohrávala bez vyloučeného brazilského útočníka Brandãa.

První dvacetiminutovka byla z obou stran velmi opatrná, navíc byla vidět velká nerozehranost plynoucí z nepřesností v rozehrávce. Do první vážnější příležitosti se dostali domácí právě zásluhou Brandãa. Ten si po pasu z levé strany elegantně zpracoval míč na prsa a tvrdě vypálil k bližší tyči, nicméně z úhlu trefil jen boční síť. Rennes se dostalo do vedení ve 40. minutě, trefil se Giovanni Sio.

Pro něj měl tento zápas velmi zvláštní náboj, neboť loni působil právě v Bastii a v patnácti odehraných zápasech ji pomohl k záchraně hned pěti brankami. Po centru Baala z levé strany do pokutového území se dobře uvolnil Giovanni Sio a zblízka hlavou uklidil balón do sítě. Bastia výrazně přidala po změně stran a po pouhých pěti odehraných minutách ve druhém poločase bylo vyrovnáno.

Po krásném pasu na zadní tyč zasáhl Floyd Ayité balón ve skluzu a s pomocí břevna ho dopravil do branky, jednalo se vskutku o nádherný gól. Od této chvíle dominovali na hřišti domácí a v 56. minutě mohli navýšit svůj náskok. Po nádherné kombinaci na jeden dotek vypálil ke vzdálenější tyči François Kamano a jen excelentní zákrok brankáře Costila prozatím uchránil Rennes od pohromy. Nicméně právě Kamano se prosadil o třináct minut později.

Po rohovém kopu z pravé strany se ve skrumáži na hranici brankového území nejlépe zorientoval právě Kamano a v pádu dopravil míč k levé tyči, brankář Costil se po něm natahoval marně. Bastia si lehce zkomplikovala situaci v 78. minutě, kdy byl Brandão po zásluze vyloučen za kopnutí protihráče do stehna. Nicméně hosté přesilovku využít nedokázali a domácí branku do konce zápasu neohrozili ani jednou.

Více informací k zápasu

ES Troyes - GFCO Ajaccio 0:0

08.08.2015 21:00

Góly: -

Souboj dvou nováčků skončil nakonec bezbrankovou remízou. Blíže k vítězství měli překvapivěji hosté, ovšem Mohamed Larbi v závěru prvního poločasu neproměnil pokutový kop. V celkovém kontextu je konečný výsledek spravedlivým řešením, ani Troyes, ani GFCO Ajaccio nebyli o nic lepší než jeho soupeř.

Jak se dalo očekávat, mezi vítězem Ligue 2 a nováčkem, který nejvyšší soutěž hraje poprvé ve své historii, se hodně bojovalo. A především hosté, kteří vyinkasovali hned čtyři žluté karty, potvrdili ty spekulace, že na placu nebudou mít slitování s nikým. Ostatně tvrdým fotbalem se prezentovali celou loňskou sezónu.

Šancí bylo k vidění opravdu pramálo a první dějství nabídlo vlastně jen jeden důležitý okamžik. Tshibumbu byl v šestnáctce postrčen Martinsem Pereirou a sudí Miguelgorry ukázal na bílý puntík. Ovšem Larbi, v minulém ročníku nejlepší střelec týmu, penaltu zahodil díky nepřesné střele, která přeletěla břevno.

ESTAC se více osmělil až po obrátce. Asi nejblíže byl gólu v 56. minutě Jean, který pálil ze slušné pozice z pravé strany, ale jednoruč proti jeho dělovce zasáhl gólman Goda. Karaboué předtím pálil jen vedle a v závěru ještě zahrozil Cabot, i jeho ovšem dokázal vychytat pozorný hostující brankář.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SM Caen 0:1

08.08.2015 21:00

Góly: 27. Andy Delort

SM Caen překvapivě vyloupilo Stade Vélodrome, načež se trenér Marcelo Bielsa rozhodl rezignovat.

Jeho tým přitom v žádném případě netahal za kratší konec. OM dominovalo v procentuální statistice držení míče (66:34), osmnáctkrát vystřelilo a z toho pětkrát mezi tři tyče. Soupeřovy pokusy povětšinou nebyly příliš nebezpečné. Tedy s výjimkou nechytatelného projektylu Andyho Delorta, který jím ve 27. minutě zařídil svému zaměstnavateli nečekané, ale o to cennější tři body.

Delort, jehož střelecké schopnosti přirovnal kouč Caen Patrice Garande k Jean-Pierre Papinovi, se postaral hned o první šanci zápasu, nicméně na gól si musel ještě nějakou tu chvíli počkat. Na druhé straně o sobě dal vědět mladý útočník Michy Batshuayi, na jehož bedrech bude v prvé řadě ležet odpovědnost za střílení branek, protože André-Pierre Gignac zamířil do mexického klubu Tigres UANL. Přihrávku Abdelazize Barrady však nezužitkoval.

Následně se činil Steve Mandanda, jelikož výborně zneškodnil jedovatý volej Vincenta Bessata. Pak se připomněl Benjamin Mendy a z dobrých třiceti metrů nastřelil tyč. S brankovou konstrukcí spolupracoval i Andy Delort, ovšem úspěšněji. Za velkým vápnem převzal přihrávku od Lennyho Nangise, a jelikož mu domácí obrana pohostinně nabídla dostatek prostoru, mohl pro Mandandu nechytatelně zamířit - 0:1.

S odpovědí hodlal přispěchat Batshuayi, jenže Rémy Vercoutre parádním zásahem ukázal, že v pětatřiceti rozhodně ještě nepatří do starého železa. Následně mu sice pomohlo ofsajdové postavení útočícího hráče, a také záskok spoluhráče Dennise Appiaha na brankové čáře, ale čisté konto nakonec přeci jenom udržel.

A to měl ve druhém poločase ještě hodně co dělat. Děkovat mohl Lucasi Ocamposovi, jenž ve dvou vyložených pozicích selhal a uznalé poplácání si zasloužila i tyč, se kterou spolupracoval po střele Barrady. V nastavení už Marseille riskovala všechno, a proto mohla z Delortovy kopačky podruhé inkasovat. I těsná prohra však znamená, že prezident Vincent Labrune bude s největší pravděpodobností hledat nového kouče.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Angers SCO 0:2

08.08.2015 21:00

Góly: 5. Abdoul Camara, 79. Gilles Sunu

Sympatickým výkonem se v prvním zápase prezentovalo nováčkovské mužstvo Angers SCO, když vyplenilo Stade de la Mosson v Montpellieru.

Hostům nepochybně velice pomohl brzký gól, který po přízemním centru Vincenta Manceaua z úhlu vsítil už v 5. minutě Abdoul Camara - 0:1. Pro rodáka z Guineje to byl historicky druhý gól v Ligue 1. Ten první vstřelil v sezoně 2011-12, kdy oblékal dres FC Sochaux. Tým Stéphana Moulina nadále dominoval, ale nedařilo se mu v zakončení.

Takže mohl inkasovat vyrovnávací branku, kdyby ovšem Ludovic Butelle fantasticky nevychytal Anthonyho Mouniera. Po přestávce se nejvíce snažil o gól Souleymane Camara, jenže daleko nebezpečnějším se nakonec ukázal býti pro vlastní obranu hostující kapitán Cheikh Ndoye, neboť nechtíc orazítkoval břevno Butelleovi svatyně.

Finální podoba výsledku se zrodila v 79. minutě. Giles Sunu pálil z voleje, Daniel Congré cestou balon nešikovně tečoval, takže se Geoffrey Jourdren stačil jenom ohlédnout - 0:2. Angers se tedy po dvaceti letech dočkali prvoligové výhry a příště se pokusí vyšlápnout si doma na FC Nantes, zatímco MHSC bude napravovat dojem proti Rennes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - EA Guingamp 1:0

08.08.2015 21:00

Góly: 89. Jérémy Sorbon (vl.)

Na papíře to vypadá, že před nově složeným útokem FC Nantes je třeba mít se pořádně na pozoru. Jenže aby domácí vyhráli, museli si hosté vstřelit branku sami.

Adrien Thomasson, Yacine Bammou, Adryan, Alejandro Bedoya, Kolbeinn Sigthórsson, Emiliano Sala, Johan Audel ... ti všichni se dostali do hry, leč nikdo z nich se gólově neprosadil. Za Guingamp už nenastupuje Claudio Beauvue (Lyon), jenž v minulé sezoně šlapal na paty nejlepším ligovým střelcům, ovšem nikdo z nových akvizic jej nedokázal ani napodobit.

Teprve až střídající Sloan Privat se dostal k zajímavému pokusu, ale na Rémyho Rioua nevyzrál. Byl to tedy obránce Jérémy Sorbon, komu se podařilo dát gól, ale radost z něj vskutku neměl. Běžela 89. minuta, když si do vlastní brány srazil přízemní centr Johana Audela. Na Stade de la Beaujoire propukl jásot.

Družina Michela Der Zakariana tedy po roce opět v úvodním zápase vítězí doma 1:0. Teď jenom doufat, že celá sezona bude vypadat jinak než ta minulá. V srpnu ještě čekají Angers, Remeš a Bordeaux, což jsou protivníci, se kterými se dá bodovat. Naopak Guingamp to bude mít složitější, protože mu los přisoudil Lyon, Bastii a Marseille.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 1:2

08.08.2015 21:00

Góly: 7. Valère Germain - 51. Bernardo Silva, 62. Layvin Kurzawa

Monaco dokázalo navázat na úspěšné vystoupení ve 3. předkole Ligy mistrů a po dvou výhrách nad švýcarským Young Boys Bern nakonec zvládlo i první ligové vystoupení na půdě Nice. Jednoduchá úloha to ale nebyla, domácí se už po sedmi minutách hry dostali do vedení a drželi těsný náskok do konce poločasu. Ovšem Monacu skvěle vyšla úvodní dvacetiminutovka druhé půle a výsledek 2:1 si pohlídalo až do samotného konce.

Nice se prosadilo z vůbec prvního náznaku šance. Monaco sice dokázalo odvrátit rohový kop, jenže poté se k míči dostal na pravé straně Pléa, poslal prudkou přihrávku do středu pokutového území a Valère Germain z první nádherně uklidil balón do levého horního rohu - 1:0. Hosté měli v dalších minutách balón častěji na svých kopačkách a po půl hodině hry promarnili velkou možnost na srovnání skóre.

Po centru z levé strany šestnáctky hlavičkoval nikým nehlídaný Bernardo Silva těsně vedle, skluzujícímu Dirarovi chyběl k zakončení do prázdné branky jediný krok. Nice v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu potkaly dvě velmi nepříjemné zprávy. Nejprve musel být střídán zraněný gólman Simon Pouplin, poté byl v poslední minutě vyloučen Olivier Boscagli po druhé žluté kartě za zákrok na střídajícího Bernarda Silvu.

Ve druhém dějství byli domácí pod tlakem, nicméně zahrozili z rychlého brejku a znovu u toho byl Germain. Ten vypálil z první po nádherné přízemní kombinaci v pokutovém území, ovšem jeho přízemní pokus vyrazil nohou brankář Subašič. Monaco dokázalo početní výhody přeci jen využít a v 51. minutě se prosadil právě Silva. Ten po přihrávce do běhu od Martiala pronikl do vápna a přízemní střelou kolem gólmana Hassena rozvlnil síť.

AS otočilo vývoj tohoto duelu o 11 minut později zásluhou Layvina Kurzaway. El Shaarawy netrefil v šestnáctce ideálně míč, poté hlavičkující Kurzawa přeskočil gólmana Hassena a hlavou trefil břevno. Míč se k němu zpětně odrazil a napodruhé už dopravil míč do volné svatyně. Následně se dostal do poslední velké příležitosti El Shaarawy, který se blýskl nůžkami a gólman Hassen vytěsnil balón parádním zákrokem na rohový kop. Monaco si vedení s přehledem pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:1

07.08.2015 20:30

Góly: 57. Lucas Moura

Bez Zlatana Ibrahimovice, bez nové superposily Ángela Di Maríi, a dokonce bez vyloučeného Adriena Rabiota se PSG podařilo vstoupit do nové sezóny vítězstvím. Proti Lille nepředvedli hosté nijak oslnivý výkon, o jediné brance rozhodl v 57. minutě po vlastně jediné krásné akci Lucas. Domácí hráli až příliš opatrně a to se jim ve finále vymstilo.

Před týdnem svěřenci Laurenta Blanca potvrdili roli favorita a díky výhře 2:0 nad Lyonem se radovali ze zisku své třetí trofeje z Trophée des Champions během tří let. Dalo se očekávat, že na tenhle výkon snadno navážou. To se ale nestalo. Dobře organizovaný celek Lille dlouho soupeře k ničemu nepouštěl.

Během první třetiny zápasu držel obhájce titulu více míč na kopačkách než pasivně hrající Dogy, ty se však žádnému většímu tlaku bránit nemusely. První menší šanci si PSG vytvořil ve 14. minutě, ovšem Lucas svou střelu nasměroval nad bránu. Od 28. minuty pak muselo Blancovo mužstvo hrát o jednoho muže v poli méně.

Adrian Rabiot, pařížský odchovanec, vyfasoval první žlutou kartu ve 23. minutě po ostrém zákroku na Balmonta, a jen o pár chvil později po své vlastní chybě a zbytečné ztrátě míče zatáhl za záchrannou brzdu vůči Corchiovi. Sudí Fautrel se s mladým záložníkem nepáral a poslal ho zaslouženě předčasně pod sprchy.

Situace na hřišti i nadále vypadala dost obdobně jako v první půlhodině. I když měl LOSC přesilovku, do ofenzívy se příliš nehrnul. Ve 43. minutě se gólman Trapp, nová tvář PSG mezi třemi tyčemi, která má nahradit bývalou jedničku Sirigua, příliš strachovat nemusel, neboť Corchiův pokus z dálky nebyl nijak nebezpečný.

Blanc po přestávce stáhl ze hřiště Pastoreho a vyměnil ho za Thiaga Mottu. Tenhle tah byl dobrým řešením, ve středu pole byl pařížský tým najednou silnější. A v 57. minutě se radoval z vedení. Akce na jeden dotek přes Cavaniho a Matuidiho skončila u Lucase, jenž před brankářem Enyeamou neměl problém skórovat.

V 77. minutě mohla Paříž tři body pojistit, centr Thiaga Motty z levé strany byl pořádně nebezpečný, ale ani Cavani, ani Aurier s Thiagem Silvou na míč nedosáhli. Lille se marně snažilo vyrovnat a zisk prvního čistého konta Trappovi dosti usnadnilo. Snad jen Bauthéac v 82. minutě mírně zahrozil, ale svou střelou trefil Matuidiho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Angers SCO11002:03
2.SC Bastia11002:13
 Toulouse FC11002:13
 AS Monaco11002:13
 Stade Reims11002:13
6.Paris Saint-Germain11001:03
 SM Caen11001:03
 FC Nantes11001:03
9.GFCO Ajaccio10100:01
 ES Troyes10100:01
 Olympique Lyon10100:01
 FC Lorient10100:01
13.AS Saint-Étienne10011:20
 OGC Nice10011:20
 Girondins Bordeaux10011:20
 Stade Rennes10011:20
17.Olympique Marseille10010:10
 Lille OSC10010:10
 EA Guingamp10010:10
20.Montpellier HSC10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fu, skoro som zabudol, aký je Renard blázon. Ale držím mu palce v Lille. Dnes ale nemali nárok, PSG ich po vylúčení Rabiota ďalej ako pre 16 nepustilo a k tomu tá krásna akcia od Lucasa-Cavaniho a Matuidiho. Celkovo ale na šance chudobné, aj keď určite zaujímavé stretnutie. Ten Augistin si inak pýta minútky po príprave aj dnes ukázal, že môže byť platný + Lucas dnes skvelý.

Som zvedavý ako chce LB začleniť AdM, kde ho bude stavať.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro AdM moc místa nevidím, pokud neodejde a Zlatan a Cavani se neposune z falešného křídla na hrot. Zlatan s Cavanim mají místo "jisté", hrají skvěle. A Lucas je fantastický hráč. AdM to nebude mít jednoduché. Mě spíš zajímá, jak to bude s Mottou, který té hře dodává ohromný klid a přehled. Odstřelit ho by nebylo šťastné. Ale když LB mohl odstřelit Sirigua, proč by to neudělal i s Mottou, bohužel.

Reagovat
Neuminho92

Ten Rabiot je hrozný hňup, ten asi v tom základu zůstat nechce, konkurence na post vysoká (Motta se Stamboulim na lavičce ) a on takhle brzy dostane červenou, když ví že má žlutou stahne hráče, absolutně nehraje balon... sice ta první žk asi neměla být, ale když věděl že jí má, neměl dělat tuhle blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

z opakovaček bych mu nedal ani jednu žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

ta druhá ŽK byla určitě... zastavení slibně se rozvíjející akce držením soupeře za dres, tam se nedá nic dělat... je to blbec, nemá po ztrátě míče do toho souboje chodit takhle...

Reagovat
risk je zisk

Jeste je hodne mlady a moc bych mu to nezazlíval, ale je fakt, aby ho pro proste nestalo místo v zakladu, tojo. Blanc mu jeste da šanci, ale nesmí si to posrat.

Reagovat
skteel

O ničem liga,no one cares

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je pravda, že to nikoho nezajímá? To by tu asi nikdo nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tu nikdo v porovnání s PL nebo PD není.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je dobře. Aspoň tu není banda tupců a blbců hádajících se o hovadinách. I když pod L1 komentuju zřídkakdy, tak to rád chodím minimálně číst. Zvlášť pak články tu jsou patrně nejkvalitnější ze všech sekcí, což je zejména domingovou zásluhou.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, čekal jsem že po Mariovi se tu objeví děcka z MU a budou tady plakat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za to ty jsi nesmírně dospělý, že fandíš prvnímu týmu, kde se objeví peníze. Fanoušci paříže, mi příjdou ještě směšnější, než fanoušci City

Reagovat
smazaný uživatel

reporter se pta Rabiota:Dnes mate dres s cislem 25,procč? Rabiot odpovi:protoze dnes jdu na hriste jen na 25minut :-)

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
Pyroman

Jedním z důvodů, proč jsem si včera zapnul PSG, bylo, abych viděl v akci Rabiota, který mi vždycky připadal jako průměrný záložník, ale všichni v preview o něm psali jako o megatalentu. A frajer dostane po půlhoďce zbytečnou červenou. Jinak PSG v obraně dobrý výkon, trochu smutné, že je Lille nedokázalo pořádně přitlačit, i když hráli hodinu proti deseti.

Reagovat
Virtuos

na to, že Lille malo výhodu o jedného hráča boli celý zápas až príliš nevýrazný, čakal som od nich trocha viac, ale ako sa písalo v predsezónnom preview bude trvať určitý čas nahradenia opôr ktoré opustili klub

Reagovat
Godwinson

Bude trvat hlavně nějaký čas nahradit výborného kouče

Reagovat
Langi

Jsou slabi...z te jedenactky si zadnej lepsi tym na prdel nesedne...Renard bude muset ty prumeraky sehrat a nahecovat...kvalitou to neuhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Bernardo

Reagovat
lajka30

Bielsa rezignoval

Reagovat
olis

Reagovat
Pasha

Používateľovi Matheus Dória Macedo sa to páči.

Reagovat
Pipo123

Konečne je ten kokot preč a šancu snad dostane Doria

Reagovat
smazaný uživatel

konecne

Reagovat
Godwinson

To už nemůže být větší čůrák

Reagovat
lajka30

jestli mu chtěli prodat ještě Nkoulua a Mandandu tak se ani nedivím

Reagovat
Godwinson

Taky mu přivedli koho chtěl, odstřelili kvůli němu Doriu a trpěli jeho všeobecnou zmrdovitost. Je to směšný. Tohle může být ale pro Marseille v konečném důsledku jen a jen dobře. Za předpokladu, že se nebudou pokoušet třeba o návrat krále, Elieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvnim kole? Mental?

Reagovat
Langi

nikomu chybet nebude a konci jako clovek, ktery nic nedokazal...patri mu to

Reagovat
Rarášek

jedině dobře pro Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

brandao

Reagovat
Basty

ta marseille to byla byda Batshuaiy co dneska spálil bylo nemožné to samé Ocampos v druhé půlce, celkově si myslim že nemaji na špici nemají tvůrce hry ani defenzivního záložníka , jako třeba psg matuadi , nebo lyon Gonalose , měli by zapracovat a někoho sehnat sice se řiká mládí v před ale to co tam maji stojí za houby

Reagovat
Neuminho92

Jn ten Batshuayi třeba ty nůžky už jsem to tam viděl tvl netrefí balon, Thauvin celkem žalostný, radši tam poslal mladé 2 černé týpky, kteří teda taky nic slavného neukázali. Ocampos tam běhal po autové čáře a modlil se za aut Alessandrini a Barrada trochu jinde než Payet a Ayew. Ten kádr ohromně oslabil, jsem zvědavý na toho Bielsu co říkal, že proč opouští Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nehráli tak špatně. Viděl jsem teda jen druhej poločas, ale s trochou štěstí to mohlo bejt 3-1 a ne 0-1.

Reagovat
Godwinson

Faktor Congré. Tady to byla snaha prorazit hlavou zeď. Angers se ale body budou hodit a pro ně je to supr začátek

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak nejsem první ani druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

To je skvelé, keď sa po letnej príprave a jednom zápase dohodnú na ukončení zmluvy...

Reagovat
smazaný uživatel

To je Bielsa.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi se novináři ptali Ikera Muniaina, jestli je Bielsa opravdu tak bláznivý, jak se o něm říká. Odpověděl: "Ne. Je ještě větší blázen."

Reagovat
Robertson

Kurzawa je v laufe,a ide si svoje z prípravy ...napriek všetkému,ten Jardimov tím šlape,odvádza dobrú robotu,a získava si čoraz väčšie sympatie

Reagovat
teenz

Reagovat
Langi

Twl ten Valbuena je pry ns dobre ceste...to jsem na to teda dost zvedavy

Reagovat
smazaný uživatel

5 ME nieje tak hrozne ale čo ten plat

Reagovat
Langi

Pry bude muset jit s platem dost dolu a podle vseho je uz s Aulasem domluveny

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme ved v rusku bral 6 v hrubom ak som sa dobre dočítal

Reagovat
Spalovač šancí

takže i čistého

Reagovat
Elliasson

Doufám, že nepřijde. Bez něj bude Dinamo sotva poloviční a ten tým bych vážně chtěl vidět někdy mezi TOP3.

Reagovat
Langi

Aulas podle vseho uz zrusil jednani s Belhandou...ten Valbuena asi fakt prijde

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x30wf85

fakt neni vetsi spina v lize, at uz se na to konecne vysere a vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadal že ho to upřímně mrzí. Stane se. Zasloužená červená. Proč hned špína?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze tyhle svoje praseciny dela prakticky celou karieru ve francii, najdi si, co udelal loni mottovi, on je v tomhle vazne unikat v ramci ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Může bejt. Ale tady vážně vypadal že ho to mrzí.

Pamatuju si ho v dresu Šachtaru z doby kdy snad vyhráli Poháru UEFA. Musí už bejt dost starej, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

prave mu je uz 35 a gol dal naposledy v dubnu 2014, takze ani herne to neni zadny terno...

Reagovat
smazaný uživatel

ten debil by měl dostat doživotní stopku

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdo s námi dá fifu15 ? zápas klubu je ve 14:15 (PC) origin:hack008

Reagovat
Godwinson

Yanga je boží nákup a hodně se na něj v L1 těším. Sice jsem o něm pod SA četl jen v souvislosti s jeho vtipností, ale v L1 bude zase top, o tom nepochybuju. Cena je teda docela brutální, ale Aulas zjevně pochopil, kde ho tlačí bota. Nechápu ale Valbuenu. Za částku 3-7 mil. i s jeho obřím, byť menším než má v Rusku, platem. Belhanda>Valbuena

Dost se taky divím, že nezkusí třeba Cabellu, když už jsou dle všeho v Newcastlu tak vypatlaní a nabízí ho všude možně.

Reagovat
smazaný uživatel

nekde se u cabelly psalo, ze se zranil na 8 tydnu, nevim, jestli to je pravda, ale tohle to muze komplikovat

Reagovat
Godwinson

Zrovna včera jsem viděl fotku, jak stojí u svého Maserati s komentářem "trénink skončil" Ale taky nevím. Jen bych si ho přál taky vidět zpátky, nemusí se tam úplně zkurvit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten plat snad nebude tak vysoký, když prý má jít s ním o hodně dolů. Aulas snad není blb, aby mu napálil to samé, co má Lacazette/Grenier.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Lyon nic moc a Lacazette zraněný. Snad ne vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

No zápas katastrofa, celý odchodený, najprísnejšie merítko by zvládol asi len Bedimo, ten tam dnes lietal ako v najlepšej forme z pred dvoch rokov aj ked na nom bolo vidieť že toho má dosť a duplom vsetko pchali na lavu stranu tolko volného priestoru ako mal Rafael a potom aj Morel nemal asi nik a Biševac to aj tak otočí na Bedima.

Neviem či si mysleli že sa tie góly dajú sami ale totobolo odchodene, bez snahy a bez bojovnosti

Reagovat
lampard8

Tragikomedie ze strany Fekira a Ferriho. Fekir sebevědomí na levelu CR7, ale střely žalostný a přihrávky nulový. Nejméně 5 střel měl Fekir a ani jednou netrefil bránu, když nepočítám náhodnou tyčku. Ferri zkazil snad vše na co sáhl. Naopak Tolisso skvělý, ale nejlepší na hřišti Bedimo, ten tam lítal jak pingpongový míček, fantastický zápas z jeho strany s fantastickou ranou z 30 metrů v prvním poločase. Rafael famózní debut, druhý nejlepší hráč na hřišti. Lorient klasika z minulý sezony a jejich tradiční rovnice: 11 hráčů = 11 obránců. HNUS. Lyon navíc nemá tvůrce hry, Fekir mimo a Grenier mimo do ledna 2016. Díky bohu, že přijde Valbič

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon osmý

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to zlomi Pozitivum Lyon nedostal po 6 zápasech gól Pamatuji dobu kdy Lyon nevyhrál 20 let první zápas Takže bych z toho takovou tragédii nedelal.a všichni tentokrát propotili dres Bylo vedro tak kdo by tam chtěl běhat.Ja to včera v praci taky kvůli vedru odchodil

Reagovat
Uwe háže buly

Hroznej nuda zápas, palec nahoru akorát pro Rafaela a pro Ghezzalovo solíčko, který ale nakonec stejně gólem neskončilo..

Reagovat
smazaný uživatel

sazka na malbranque uplne fantazie od fourniera, typek se schovava pred balonem a ani nebeha, nenapada, navic vsecky prihravky posila vyhradne dozadu, hrat mvuemba cely zapas, tak to bude vypadat uplne jinak... celkove tragedie, hlavne ten utok, z toho boli oci

Reagovat
juninho8

steed sa uz mal minulu sezonu rozlucit podla mna

Reagovat
Israha

Hm, takže domingova preview ohledně Lorientu nelhala. Ze sympatického týmu se stala družina úporných betonářů . Na úvod sezony jsem si nemohl vybrat "lepší" zápas...

Reagovat
Langi

Officiel : Accord entre l'OL, le Dynamo Moscou et Mathieu Valbuena !

no tak teda vítej...po letech zase přichází konečně nějaký světový hráč a za těch 6 mega je to neskutečnej deal...nepochybuju o tom, že bude fantastický a pozvedne celou útočnou hru na další level, jako v Marseille...akorát jsem zvědavý, jestli se dozvíme kolik bude doopravdy brát...vzhledem k předchozí smlouvě a jménu tipuju skoro stejně jako Laca...ale co už, Aulas snad ví co dělá

Reagovat
smazaný uživatel

A butthurt Marseille zase dala jeho 28 k dispozici hráčům

Reagovat
Langi

no asi se teď budou pálit dresy...ještě měl přijít ten Nkoulou, to by byl pravej důkaz přátelství a ukázkové fotbalové spolupráce mezi Aulasem a Labrunem...navíc sme jim tehdy taky pustili Ben Arfu

Reagovat
Langi

Aulas s'accorde une semaine de plus pour s'offrir Nkoulou !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Ty vole, bývalá dlouholetá opora, reprezentant a hráč top kvality je k dispozici za rozumnou cenu, a Labrune místo toho přivede Lasse s Diabym, a Valbuena nakonec skončí u konkurence. Chápe to někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille poslední dobou nechápe nikdo

Reagovat
Israha

Mně je z toho zle a to je teprv po prvním kole

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad vyjde ještě ten N'Koulou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, Klopp bude mít to rozhodování asi těžký

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele