1. kolo
07.08.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:1

Bez Zlatana Ibrahimovice, bez nové superposily Ángela Di Maríi, a dokonce bez vyloučeného Adriena Rabiota se PSG podařilo vstoupit do nové sezóny vítězstvím. Proti Lille nepředvedli hosté nijak oslnivý výkon, o jediné brance rozhodl v 57. minutě po vlastně jediné krásné akci Lucas. Domácí hráli až příliš opatrně a to se jim ve finále vymstilo.

Před týdnem svěřenci Laurenta Blanca potvrdili roli favorita a díky výhře 2:0 nad Lyonem se radovali ze zisku své třetí trofeje z Trophée des Champions během tří let. Dalo se očekávat, že na tenhle výkon snadno navážou. To se ale nestalo. Dobře organizovaný celek Lille dlouho soupeře k ničemu nepouštěl.

Během první třetiny zápasu držel obhájce titulu více míč na kopačkách než pasivně hrající Dogy, ty se však žádnému většímu tlaku bránit nemusely. První menší šanci si PSG vytvořil ve 14. minutě, ovšem Lucas svou střelu nasměroval nad bránu. Od 28. minuty pak muselo Blancovo mužstvo hrát o jednoho muže v poli méně.

Adrian Rabiot, pařížský odchovanec, vyfasoval první žlutou kartu ve 23. minutě po ostrém zákroku na Balmonta, a jen o pár chvil později po své vlastní chybě a zbytečné ztrátě míče zatáhl za záchrannou brzdu vůči Corchiovi. Sudí Fautrel se s mladým záložníkem nepáral a poslal ho zaslouženě předčasně pod sprchy.

Situace na hřišti i nadále vypadala dost obdobně jako v první půlhodině. I když měl LOSC přesilovku, do ofenzívy se příliš nehrnul. Ve 43. minutě se gólman Trapp, nová tvář PSG mezi třemi tyčemi, která má nahradit bývalou jedničku Sirigua, příliš strachovat nemusel, neboť Corchiův pokus z dálky nebyl nijak nebezpečný.

Blanc po přestávce stáhl ze hřiště Pastoreho a vyměnil ho za Thiaga Mottu. Tenhle tah byl dobrým řešením, ve středu pole byl pařížský tým najednou silnější. A v 57. minutě se radoval z vedení. Akce na jeden dotek přes Cavaniho a Matuidiho skončila u Lucase, jenž před brankářem Enyeamou neměl problém skórovat.

V 77. minutě mohla Paříž tři body pojistit, centr Thiaga Motty z levé strany byl pořádně nebezpečný, ale ani Cavani, ani Aurier s Thiagem Silvou na míč nedosáhli. Lille se marně snažilo vyrovnat a zisk prvního čistého konta Trappovi dosti usnadnilo. Snad jen Bauthéac v 82. minutě mírně zahrozil, ale svou střelou trefil Matuidiho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na PSG luxusní kurz... sice asi ještě nebude hrát Di Maria ale jasný tip: 2

Reagovat
Marv

1:1 nebo jiná remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 1:0 pro PSG co na to říkáte?

Reagovat
teenz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele