1. kolo
09.08.2015 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 2:1

Dva povedené přímé kopy v podání Martina Braithwaiteho a Wissama Ben Yeddera nakonec stačily Toulouse k těsné výhře 2:1 nad silným Saint-Étienne. Hosté sice po trefě kapitána Loïka Perrina vedli už po 17 minutách, nakonec se ale museli před soupeřem sklonit i přesto, že přišel o vyloučeného Aleksandara Pešiće.

V Toulouse bylo dnes temné, deštivé počasí, a fanoušci v ochozech Municipalu tak neviděli zrovna prvotřídní fotbal. Hostující kouč Galtier udělal pět změn oproti poslednímu soutěžnímu utkání (proti Targu Mures v předkole Evropské ligy); jeden z nováčků, teprve devatenáctiletý, v Ligue 1 debutující křídelník Jonathan Bamba, také po deseti minutách zaznamenal první šanci, po Monnet-Paquetově pasu však hlavičkoval mimo.

Z další šance se však už Les Verts prosadili: Hamoumův roh z pravé strany našel Perrina, ten se zbavil pozornosti bránícího Uroše Spajiće a hlavou z malého vápna poslal svůj tým do vedení. Mauro Goicoechea, nováček v toulouské kleci, nemohl dělat nic. Naopak na druhé straně se Stéphane Ruffier činil, když si poradil s nebezpečným pokusem Braithwaiteho.

Agilní Dán musel čekat ještě o něco déle, nakonec ale reprezentačního gólmana přece jen překonal. Dokonce mu to netrvalo ani půl hodiny. Florentin Pogba fauloval Adriena Regattina nějakých 30 metrů od brány, Braithwaite se postavil k rozehrání přímého kopu a parádní přízemní ránou podél zdi uklidil balon k Ruffierově levé tyči. Bylo vyrovnáno.

Nutno tedy dodat, že jindy spolehlivý Ruffier se dnes opravdu nepředvedl; Braithwaiteho střelu by brankář jeho kalibru měl nejspíš chytat, a totéž se dá říct i o druhé brance z 53. minuty. Opět zhruba třicet metrů od brány rozhodčí odpískali souboj mezi Tongem Doumbiou a Fabienem Lemoinem; míč si na zem postavil tentokrát Ben Yedder a také on jej poslal kolem zdi a za nebohého gólmana.

Na druhou stranu by však bylo nefér toulouské vítězství nějak shazoval - domácí byli jasně lepším týmem, vždyť kromě Perrinovy trefy neměli Les Verts jedinou další šanci a Goicoechea se v bráně celou dobu nudil. Nepomohla jim dokonce ani krátká přesilovka poté, co střídající Aleksandar Pešić mašíroval v 86. minutě pod sprchy (provinil se červeným faulem na Perrina). Oba trenéři sice byli po následující hádce vykázáni ze svých laviček, jejich svěřenci však už nic zajímavého nevymysleli.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele