1. kolo
08.08.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - SM Caen 0:1

SM Caen překvapivě vyloupilo Stade Vélodrome, načež se trenér Marcelo Bielsa rozhodl rezignovat.

Jeho tým přitom v žádném případě netahal za kratší konec. OM dominovalo v procentuální statistice držení míče (66:34), osmnáctkrát vystřelilo a z toho pětkrát mezi tři tyče. Soupeřovy pokusy povětšinou nebyly příliš nebezpečné. Tedy s výjimkou nechytatelného projektylu Andyho Delorta, který jím ve 27. minutě zařídil svému zaměstnavateli nečekané, ale o to cennější tři body.

Delort, jehož střelecké schopnosti přirovnal kouč Caen Patrice Garande k Jean-Pierre Papinovi, se postaral hned o první šanci zápasu, nicméně na gól si musel ještě nějakou tu chvíli počkat. Na druhé straně o sobě dal vědět mladý útočník Michy Batshuayi, na jehož bedrech bude v prvé řadě ležet odpovědnost za střílení branek, protože André-Pierre Gignac zamířil do mexického klubu Tigres UANL. Přihrávku Abdelazize Barrady však nezužitkoval.

Následně se činil Steve Mandanda, jelikož výborně zneškodnil jedovatý volej Vincenta Bessata. Pak se připomněl Benjamin Mendy a z dobrých třiceti metrů nastřelil tyč. S brankovou konstrukcí spolupracoval i Andy Delort, ovšem úspěšněji. Za velkým vápnem převzal přihrávku od Lennyho Nangise, a jelikož mu domácí obrana pohostinně nabídla dostatek prostoru, mohl pro Mandandu nechytatelně zamířit - 0:1.

S odpovědí hodlal přispěchat Batshuayi, jenže Rémy Vercoutre parádním zásahem ukázal, že v pětatřiceti rozhodně ještě nepatří do starého železa. Následně mu sice pomohlo ofsajdové postavení útočícího hráče, a také záskok spoluhráče Dennise Appiaha na brankové čáře, ale čisté konto nakonec přeci jenom udržel.

A to měl ve druhém poločase ještě hodně co dělat. Děkovat mohl Lucasi Ocamposovi, jenž ve dvou vyložených pozicích selhal a uznalé poplácání si zasloužila i tyč, se kterou spolupracoval po střele Barrady. V nastavení už Marseille riskovala všechno, a proto mohla z Delortovy kopačky podruhé inkasovat. I těsná prohra však znamená, že prezident Vincent Labrune bude s největší pravděpodobností hledat nového kouče.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele