1. kolo
08.08.2015 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Monaco 1:2

Monaco dokázalo navázat na úspěšné vystoupení ve 3. předkole Ligy mistrů a po dvou výhrách nad švýcarským Young Boys Bern nakonec zvládlo i první ligové vystoupení na půdě Nice. Jednoduchá úloha to ale nebyla, domácí se už po sedmi minutách hry dostali do vedení a drželi těsný náskok do konce poločasu. Ovšem Monacu skvěle vyšla úvodní dvacetiminutovka druhé půle a výsledek 2:1 si pohlídalo až do samotného konce.

Nice se prosadilo z vůbec prvního náznaku šance. Monaco sice dokázalo odvrátit rohový kop, jenže poté se k míči dostal na pravé straně Pléa, poslal prudkou přihrávku do středu pokutového území a Valère Germain z první nádherně uklidil balón do levého horního rohu - 1:0. Hosté měli v dalších minutách balón častěji na svých kopačkách a po půl hodině hry promarnili velkou možnost na srovnání skóre.

Po centru z levé strany šestnáctky hlavičkoval nikým nehlídaný Bernardo Silva těsně vedle, skluzujícímu Dirarovi chyběl k zakončení do prázdné branky jediný krok. Nice v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu potkaly dvě velmi nepříjemné zprávy. Nejprve musel být střídán zraněný gólman Simon Pouplin, poté byl v poslední minutě vyloučen Olivier Boscagli po druhé žluté kartě za zákrok na střídajícího Bernarda Silvu.

Ve druhém dějství byli domácí pod tlakem, nicméně zahrozili z rychlého brejku a znovu u toho byl Germain. Ten vypálil z první po nádherné přízemní kombinaci v pokutovém území, ovšem jeho přízemní pokus vyrazil nohou brankář Subašič. Monaco dokázalo početní výhody přeci jen využít a v 51. minutě se prosadil právě Silva. Ten po přihrávce do běhu od Martiala pronikl do vápna a přízemní střelou kolem gólmana Hassena rozvlnil síť.

AS otočilo vývoj tohoto duelu o 11 minut později zásluhou Layvina Kurzaway. El Shaarawy netrefil v šestnáctce ideálně míč, poté hlavičkující Kurzawa přeskočil gólmana Hassena a hlavou trefil břevno. Míč se k němu zpětně odrazil a napodruhé už dopravil míč do volné svatyně. Následně se dostal do poslední velké příležitosti El Shaarawy, který se blýskl nůžkami a gólman Hassen vytěsnil balón parádním zákrokem na rohový kop. Monaco si vedení s přehledem pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / asmonaco.com/en, ogcnice.com/fr/

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele