Ligue 1 - preview 1. kola

07.08.2015, 08:07, aktualizováno 09.08.2015, 09:20
Previews
Středobodem programu prvního kola sezony francouzské nejvyšší soutěže byla dozajista sobota, potažmo páteční šlágr, ovšem ani neděle se neobejde bez zajímavosti. Svou novou pouť dnes načíná Lyon, který stane proti Lorientu, ale i Bordeaux, jež doma čeká Stade Reims. Od pěti si to navíc mezi sebou rozdají ambiciózní celky Saint-Étienne a Toulouse...
SC Bastia - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Žádná přestavba kádru se v Rennes přes letní pauzu neudála. Ambiciózní bretaňský celek chce za každou cenu vylepšit loňské deváté místo a po třech letech čekání se probojovat do evropských pohárů. Na úvod nového ročníku ho čeká hodně nepříjemná zkouška, a to horké korsické prostředí. Bastia přitom loni za svým soupeřem zaostala jen o tři body.

Na papíře má SRFC každý rok slušný kádr. Jenže výsledky se prostě ne a ne dostavit. Kouč Philippe Montanier bude kroutit v klubu už třetí sezónu a hodlá tentokráte zaútočit alespoň na Evropskou ligu. Klub se protentokrát nerozhodl pro svou obvyklou variantu "škatulata, hejbejte se." A na přestupovém trhu nebyl tolik aktivní.

Podařilo se mu především udržet ve svých řadách talentovaného Paula-Georgese N'Tepa, kostra týmu zůstala jinak stejná. Montanier ovšem jako by stále nemohl najít optimální rozestavení, s výběrem správné taktiky má rovněž problém. Zatím se zdá být jeho mise na Bretaňském poloostrově neúspěšná.

V přípravě Montanier často zkoušel nový systém 3-4-3 místo 4-3-3, v němž se tým prezentoval loni. "Trenér se mě zeptal, jestli mi tohle rozestavení vyhovuje. Odpověděl jsem kladně," uvedl Mexer, jeden z pilířů obrany. "S Pedrem Mendesem jsem takhle hrál ve Sportingu. Ten systém se mi líbí."

Bastia v minulém ročníku, možná až nad očekávání, skončila na hezkém dvanáctém místě. I tentokráte však bude záležet jednoduše na tom, jak si tým složený z mnoha hráčů získaných na volném trhu či hostování sedne. Klub přitom přes léto neřešil jen věci sportovní. Trápily ho finanční náležitosti, kvůli kterému mu hrozil sestup.

Ty se ale nakonec s DNCG, řídícím orgánem dohlížejícím na transakce uvnitř francouzských profesionálních klubů, vyřešit podařilo. "Komise nikdy nemluvila o dírách v rozpočtu. Teď potřebovala mít pocit, abychom ho měli vyrovnaný," kroutil hlavou prezident klubu Pierre-Marie Geronimi. "Po prodeji Boudebouze do Montpellieru se vše vyřešilo."

I přesto, že je korsický klub podle mnohých různými orgány a komisemi utiskován, bude v nejvyšší soutěži působit už počtvrté v řadě. Geronimi se nového ročníku nemůže dočkat: "Prodali jsme 7700 permanentek, rekonstruovali jsme trávník, modernizujeme zázemí stadionu. Co víc si přát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - GFCO Ajaccio  (sobota 21:00)
Ještě před dvěma lety se Troyes chlubilo prvoligovou příslušností. Tenkrát mezi dvacetičlennou smetánku postupovalo ze třetího místa druhé nejvyšší soutěže, ale záhy hned spadlo. Nyní vstupuje do nového ročníku jako vítěz Ligue 2. A proti korsickému GFCO Ajaccio, dalšímu nováčkovi, bude mírným favoritem.

ESTAC je před touto sezónou v poměrně jiné pozici, než v jaké byl před dvěma lety. Už tehdy se o něm mluvilo jako o jednom z největších kandidátů na sestup. Negativní prognózy se nakonec opravdu vyplnily, teď je ale situace jiná. Loni svěřenci Jeana-Marca Furlana triumfovali o soutěž níž s náskokem 13 bodů.

A ze všech tří nováčků by měli být na papíře těmi nejsilnějšími. "Minulá sezóna se nám podařila. Nevidím důvod, proč by se nám letos nemělo dařit také," myslí si domácí asistent trenéra Michel Padovani, mimochodem rodilý Korsičan. "Hrajeme doma a měli bychom se chopit příležitosti."

Rodák z malé korsické vesničky Luri zná soupeře velmi dobře. "GFCO je malý klub, který za tu dobu, co si ho pamatuji já, hodně vyrostl. Když jsem byl malý, můj strýček, který sledoval každý jeho zápas, mě tam vzal poprvé," vzpomínal Padovani, který jako hráč několik let působil v konkurenční Bastii.

Po dvou letech má Korsika opět dva zástupce v Ligue 1, Bastii opravdu velmi překvapivě doplnil Gazélec Ajaccio. Celek, jenž ze třetí do druhé a pak do nejvyšší soutěže postoupil během dvou let. Celek, který sem finančně ani zázemím úplně nepatří. Celek, který na zápolení na nejvyšší úrovni možná ani nemá potřebný kádr.

Přesto se rozhodl pokračovat v pohádce a do Ligue 1 se přihlásil. Co je jisté, je to, že bude hrát na hraně pravidel - jako obvykle. Bouřlivé korsické prostředí mu vlastně ani jinak hrát nedovoluje. Urputnost, bojovnost a síla, to budou hlavní atributy hry GFCO. Se záchranou to ale mužstvo bude mít opravdu velmi těžké.

Loni mančaft kolem Thierryho Laureyho uhrál v Troyes remízu 1:1. "Nebyl jsem překvapený, když u nás soupeř v únoru remizoval," říkal Padovani. "Myslel jsem si, že z ekonomického hlediska nemůžou na nejvyšší úrovni na Korsice fungovat dva kluby. Mýlil jsem se. Pro tenhle region, který má 320 tisíc obyvatel, je to krásné."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - SM Caen  (sobota 21:00)
Olympique Marseille čeká na úvod nové sezony Ligue 1 celek SM Caen, kterému se navzdory původním předpokladům podařilo jako jedinému z noviců (Lens, Méty) udržet mezi elitou.

Ve vyhlášeném přístavu na jihu Francie řešili v uplynulém roce docela jiné věci. Po podzimu bylo mnoho důvodů k radosti, neboť klub ze Stade Vélodrome vedl ligu. Jenže jaro nevyšlo podle představ, takže nastal propad na konečné čtvrté místo, jenž zaručuje akorát účast v Evropské lize. Marcelo Bielsa nakonec zůstal, třebaže by zřejmě býval klidně mohl převzít národní tým Mexika.

Novináři oblíbený "Blázen" hledí do nové sezony s optimismem. Pochvaluje si především kvalitu kádru, přestože hráči jako André-Pierre Gignac, Jérémy Morel, André Ayew, Gianelli Imbula a Dimitri Payet zamířili jinam. Citelná ztráta by to mohla být především v případě prvního a posledního zmíněného, jelikož se jednalo o nejlepšího střelce, respektive nahrávače týmu.

Naopak přišli Georges-Kévin Nkoudou, Bouna Sarr, Karim Rekik, Lucas Ocampos, Lassana Diarra a Abou Diaby, přičemž Bielsu nadchla spolupráce s prezidentem klubu Vincentem Labrunem. "Podařilo se přivést náhrady skoro za všechny hráče, kteří odešli. Jedinou výjimku tvoří Dimitri Payet, ale i s tím si určitě poradíme," prohlásil odhodlaně Bielsa.

Jak už bylo naznačeno, SM Caen se stalo jedním z příjemných překvapení sezony. Kouč Patrice Garande vsadil na ofenzivu, což se bohatě vyplatilo, neboť jen tři týmy daly více branek (PSG, Lyon, Marseille). "Naše strategie se rozhodně nemění. Hodláme útočit, hrát atraktivní fotbal a střílet góly. Na defenzivu pochopitelně nezapomeneme, jelikož jsme inkasovali na můj vkus hodně branek (55). Věříme, že v tomhle nám pomohou i noví hráči, které jsme v létě podepsali," řekl Garande.

Noví fotbalisté sice do klubu z Normandie přišli, avšak dva důležití odešli - N’Golo Kanté zamířil do Leicesteru, Thomas Lemar si vybral AS Monaco. "Tyto přestupy nám hodně pomohly. Všechny peníze určitě neinvestujeme do dalších transferů, protože ještě splácíme tréninkové hřiště. A jaké jsou naše předsezonní cíle? Určitě jsme ambiciózní, ale víme, že vyhrát titul a hrát Ligu mistrů samozřejmě není pro nás. Budeme spokojeni, když i za rok budeme hrát Ligue 1," dodal lodivod Caen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Angers SCO  (sobota 21:00)
Montpellier HSC bude na úvod nové sezony čelit ligovému nováčkovi - klubu Angers SCO.

"Pokusíme se být překvapením sezony," prohlásil před rokem Rolland Courbis, trenér MHSC. Dalo by se napsat, že toto předsevzetí splnil, jelikož z toho ve finále bylo sedmé místo. To ovšem znamenalo jen těsnou neúčast v evropských pohárech. Stejně se však na jihu Francie jednalo o příjemnou změnu, jelikož v předešlé sezoně, která vyvrcholila mistrovstvím světa v Brazílii, se ligový mistr z roku 2012 zachránil až v posledním kole a navíc díky zaváhání nejbližších konkurentů, neboť sám také prohrál.

"Zřejmě proto se s námi v minulé sezoně příliš nepočítalo," všimnul si Courbis. Jenže teď už si jistě dají soupeři zase pozor. MHSC naopak musí zlepšit statistiky na domácím Stade de la Mosson, které klub s největší pravděpodobností stály lepší umístění. Jinak to byla s Girondins Bordeaux napínavá přetahovaná až téměř do samotného závěru minulého ročníku.

Pro ten začínající nedošlo k výrazným změnám v kádru. Chybět by nejvíce mohli Lucas Barrios a marocký reprezentant Abdelhamid El Kaoutari, jenž si v dresu Palerma vyzkouší italskou Serii A. Nejvýraznější posilou bude Alžířan Ryad Boudebouz. Tak uvidíme, na kterou z předchozích dvou sezon Montpellier naváže.

Oproti tomu cíl Angers jest poměrně jasný - udržet se v soutěži. Tenhle klub, za jehož největší hvězdy se dají označit Gilles Sunu a Antar Yahia, na sebe upozornil v loňském roce, kdy to v rámci Coupe de France dotáhl až do semifinále, kde jen těsně nestačil na Stade Rennes.

Pravda, při této jízdě se v předchozích čtyřech zápasech střetnul pouze s jedním tehdy prvoligovým klubem (FC Sochaux), nicméně už se několikrát potvrdilo, že nováčkovské nadšení dokáže s týmem dělat téměř zázraky, že ano?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Nantes - EA Guingamp  (sobota 21:00)
FC Nantes se pokusí počtvrté za sebou vyzrát na EA Guingamp. Bude z toho znovu těsné vítězství 1:0?

Inu, tentokrát by ten rozdíl mohl být výraznější. Před minulou sezonou zamířil do Lazia Filip Djordjević, takže Les Canaris přišli o spolehlivého kanonýra. Záhy se ukázalo, že ani Jordan Veretout, ani Serge Gakpé zkrátka nedokážou srbského internacionála nahradit. Jistě tedy nebylo překvapením, že tým Michela Der Zakariana nastřílel pouhopouhých 29 branek, což představovalo nezáviděníhodný průměr 0,76 gólu na zápas.

Talentovaný Veretout (Aston Villa) ani tožský reprezentant Gakpé (CFC Janov) už v klubu nepůsobí. Vedení však přivedlo do ofenzivy zajímavé fotbalisty, kteří jsou schopní je nahradit více než plnohodnotně. Dvouciferný počet přesných tref se očekává od Argentince Emiliana Saly, který na jaře pomohl důležitými zásahy Caen, a také od Islanďana Kolbeinna Sigþórssona, jenž letos v červnu sestřelil v kvalifikačním utkání o postup na EURO do Francie český tým.

K efektivním útočným výpadům budou nepochybně chtít přispět i Johan Audel, Yacine Bammou, Ismaël Bangoura a další dva nováčci - Adrien Thomasson a Brazilec Adryan. Ti všichni by mohli zasáhnout už do zápasu proti Guingampu, jehož klíčového forvarda Claudia Beauvueho naopak zlákal Olympique Lyon. Hlavní tíha odpovědnosti tedy bude ležet na Jimmym Briandovi, jenž se do Ligue 1 vrací po nepříliš úspěšném ročním působení v německé Bundeslize.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AS Monaco  (sobota 21:00)
Hned úvodní kolo Ligue 1 nabídne jedno menší derby. Bitvu o Azurové pobřeží spolu svedou Nice, loni jedenáctý celek tabulky, a Monako, které do nové sezóny vstoupilo už předkolem Ligy mistrů. A ačkoli hosté mají v týmu hned osm nových tváří, proti Young Boys Bern ukázali, že i letos by pro ně mohl být ročník úspěšný.

Monacký trenér Leonardo Jardim nemohl mít příliš výtek k výkonu svého týmu v dvojzápase se švýcarským soupeřem, který celkově vyprovodil se skóre 7:1. Jako by Yannick Ferreira-Carrasco, jenž odešel do Atlética Madrid, a Geoffrey Kondogbia, jenž si to namířil do Interu, Jardimovi vůbec nechyběli.

Bylo by ovšem bláhové říci, že by hostující stratég našel tu správnou alchymii tak brzy. I když posily do útoku jako Stephan El Shaarawy, Ivan Cavaleiro a Guido Carrillo nebo záložník Mario Pašalič se i za tak krátkou chvilku celkem dobře osvědčily. "V obraně jsme dobří. Rozdíl oproti loňsku tkví v tom, že hrajeme dobře i dopředu," pochvalovala si brankářská jednička Danijel Subašić.

Monako chce každopádně nejprve zůstat nohama pevně na zemi. "Minulá sezóna nám vyšla opravdu velmi dobře. Teď máme hodně talentovaný tým, ale zároveň hodně mladý. Můžeme vyhrát tři utkání v řadě, ale pak také rychle padat dolů. Těžko odhadovat," varoval Subašić. "Už jsme netrpěliví. Budeme hrát v Nice na krásném stadionu a před skvělou atmosférou."

Ani domácí se nevyvarovali přes léto několika odchodů, do Betisu například zamířil kapitán Didier Digard a mladý bek Jordan Amavi zase do Aston Villy, i tak však klub ulovil jedno zajímavé jméno. Hatem Ben Arfa měl oblékat dres Nice už loni, avšak až letos mohl být jeho transfer úspěšně proveden.

Prioritou pro Les Aiglons je každoročně udržet nejvyšší soutěž, mohli by ale pomýšlet i výše. Příprava jim totiž vyšla velmi slušně, například Galatasaray porazili vysoko 4:0 a Neapol pak 3:2. Tyhle dvě generálky rozhodně mančaft povzbudily. Kouč Claude Puel a jeho družina by tedy minimálně chtěli hrát v klidném středu tabulky.

V útoku domácího celku by se měl objevit Valére Germain. Pro něho bude souboj s Monakem určitě pikantní, neboť v Nice je na hostování právě odtud. "Strávil jsem nějakých 10 let v Monaku, takže nějaké obavy z přestupu jsem měl. Zároveň jsem ale věděl, že odcházím do klubu plném skvělých hráčů a se skvělým trenérem," pochvaloval si.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (pátek 20:30)
Francouzská nejvyšší soutěž začítá pěkně zostra - úvodní utkání nové sezony 2015/16 totiž obstarají fotbalisté Lille a PSG. Domácí se připravují na první soutěžní duel pod novým koučem Hervé Renardem, hosté zase touží vykročit pravou nohou k obhajobě mistrovského titulu..

Pařížský velkoklub už letos jeden oficiální zápas sehrál; minulou sobotu ve francouzském Superpoháru (Trophée des Champions) poměřil síly s Lyonem a po suverénním výkonu triumfoval 2:0. Byl u toho i talisman Zlatan Ibrahimovic, jenž odehrál celých 90 minut; v závěru si však lehce poranil koleno a dnes tedy nastoupit nemůže.

Pro kouče Laurenta Blanka je ztráta nejlepšího střelce jistě citelná, domácí záložník Florent Balmont si však nemyslí, že by tím Dogy získaly nějakou výraznější výhodu. Už pětatřicetiletý maršál středu pole ví, že se jeho tým bude muset popasovat s obrovskou výzvou i tak - a zároveň dodává, že touha zahájit sezonu vítězně je v Lille nesmírně silná, bez ohledu na sílu soupeře.

Po tomto zápase jede Renardova ekipa do Monaka a následně přivítá doma Bordeaux, což znamená skutečně ostrý začátek sezony, leč Balmont zůstává pozitivní. "Doufám, že Pařížané nezačnou hned na sto procent," tvrdí. "Zlatan jim sice chybí, ale pořád mají Edinsona Cavaniho, což není příliš velká změna. Nás žene kupředu obrovská motivace, zvláště vzhledem k těžkému losu prvních tří kol. V klubu se toho přes léto hodně změnilo, přípravu ale hodnotíme pozitivně," dodal zasloužilý veterán, který obléká modro-červený dres od roku 2008.

Renard přišel do Lille jako čerstvý vítěz Afrického poháru národů s Pobřežím slonoviny; tutéž soutěž už před třemi lety opanoval i se Zambií, na klubové úrovni však zůstává jeho největším 'zářezem' několik měsíců v Sochaux v sezoně 2013/14. Málem se mu tehdy podařilo Les Lionceaux zázračně zachránit, nakonec ale selhali v posledním kole. Nyní má ostrý kouč před sebou novou výzvu.

"Jsme teprve na začátku, ale zatím je atmosféra výborná," pochvaluje si Balmont nového nadřízeného. "(Renard) s hráči opravdu mluví, naslouchá nám, na trénincích i mimo ně. Já osobě chci prožít skvělou sezonu, tomuto klubu jsem připraven odevzdat naprosto vše. Myslím, že letos se s námi může počítat," zakončuje.

V PSG sice přes léto taková revoluce neproběhla, několika důležitých změn se však fanoušci dočkali - kromě nové gólmanské jedničky Kevina Trappa je to zejména příchod dlouho naháněného Argentince Angela di Marii, který byl podle informací BBC vykoupen z Manchesteru United za 44,3 milionu liber. "Pokusím se vydat ze sebe to nejlepší, abych svému novému týmu pomohl," uvedl sedmadvacetiletý záložník. "Jsem velmi rád, že mohu být zde v Paříži. Letos se pokusíme prorazit v Lize mistrů."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 3.60 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.GFCO Ajaccio00000:00
 ES Troyes00000:00
 Stade Reims00000:00
 Montpellier HSC00000:00
 Olympique Marseille00000:00
 Toulouse FC00000:00
 Olympique Lyon00000:00
 Stade Rennes00000:00
 Girondins Bordeaux00000:00
 EA Guingamp00000:00
 SC Bastia00000:00
 AS Monaco00000:00
 FC Lorient00000:00
 Lille OSC00000:00
 FC Nantes00000:00
 OGC Nice00000:00
 Angers SCO00000:00
 AS Saint-Étienne00000:00
 Paris Saint-Germain00000:00
 SM Caen00000:00
Zbývající zápasy
09.08. 17:00Girondins Bordeaux - Stade Reims
09.08. 17:00Toulouse FC - AS Saint-Étienne
09.08. 21:00Olympique Lyon - FC Lorient

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre titul PSG a najlepšieho strelca L1 Ibrahimoviča

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
vlastik

Reagovat
Langi

prosimtě, ze hry dá víc gólů i Beauvue

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

ale jenom kvůli Zlatanovi

Reagovat
smazaný uživatel

A Zlatan teda zůstává?

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jsem čekal Nkouloua a Valbuenu v lyonském dresu

Reagovat
smazaný uživatel

Valbuenu nechcem ani za boha, má za agenta Mendeza a ten preňho požaduje plat vyšší ako mal Gourcuff - to je choré, maximálne na hostovanie bez výkupky.

Darder taktiež nič, už vraj boli dohodnutý s Malagou na sume 7ME ale sukromný investor, ktorý vlastí 45% hráča to sekol, tak uvidíme čo bude ďalej, ideál by bol Belhanda stoper a niekto do stredu, chvála panu bohu že Aquilani podpísal včera v Sportingu toho by som u nás nechcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak jestli Valbuena/Mendéz chce takový plat tak to nic. Jinak by to bylo výborné řešení, čili na dva roky hotový top hráč a pak Grenier/Fekir. I když minimálně Fekir půjde taky dřív nebo později. Belhanda by na druhou stranu byl perspektivnější z dlouhodobého hlediska.

A Darder je smůla no, tam z toho asi nic nebude. A ten stoper podle mě bude záležet podle toho, jestli někdo odejde, bo stále máme 4 stopery, i když jeden z nich je lídr no. Ale dvojka Biševac - Umtiti a za nimi Rose je v pohodě podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

v LM ta obrana moc v pohode nebude, az dostaneme barcelonu a arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vlastně my hrajeme LM, já si na to pořád nemůžu zvyknout

Reagovat
Langi

jediný živý asi zustává ten Belhanda a maximálně Fazio, pokud dojde k ty výměně za Njieho...všechno ostatní je zabitý...u Valbueny jsem tak nějak čekal že to skončí kvůli platu, ale ono to je spíš tak, že on bere v tom Rusku snad 6-7 mega ne? tak logicky by u nás nechtěl hrát za polovinu, a i tak by měl plat pomalu jako Lacazette

Dardera je škoda, ale je to hold špína do které se s klubem sám dobrovolně namočil...nejsme debilové abysme dávali sedmičku Malaze a další desítku nějakému vyžranému businessmanovi...když nemají ve Španělsku rozum a tohle spoluvlastnění tam trpí, tak at nesou následky...hráčovi utekla příležitost, Malaga mohla mit prachy, maj všichni hovno a investorovi je to celý u prdele, protože až ho střelí někam jinam, tak on ty prachy z toho dostane vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no tu výměnu zatím JMA odmítl

Reagovat
Langi

jo a Jenssen je prej nasranej...nechce bejt až šestá volba na stopera...kokot, v 18ti a po té dardě na Arsenalu nevim co si vyskakuje

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jestli je vic k smichu, nebo k placi, kdyz ma prvni tym vic jak dalsi tri v poradi dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot

Reagovat
smazaný uživatel

neskoro som zapol, co spravil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív dost nechutnej faul na žlutou u postranní čáry, za pár minut druhá žlutá, při zpracování míče z autu na vl. půlce uklouzl, unikajícího soupeře trochu zatáhl za dres a šel.

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná akce

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera.

Reagovat
CubONE

Trapp fakt chyta? ak odide de Gea, okamzite by som isiel po Siriguovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Sirigu je světová špička

Reagovat
smazaný uživatel

no už to horí, Mapou by mal dojsť už na 90% ale tá suma 9 ME to je trochu moc

Reagovat
Langi

Neprijde mi to moc...je to relativne mladej hrac, zna ligu a ve Francii ma porad jmeno...a pochop, ze za 3-5 mega zadny terno nesezeneme, to uz sme si vyzkouseli v minulosti...pro me lepsi nez Nkoulou za 15 nebo Fazio za Njieho

Reagovat
smazaný uživatel

+ Aulas odmietol 13+3 za Njieho

Reagovat
Langi

Vsak to je jedine spravne aspon vsem ukaze, ze vyprodeje u nas skoncily uz loni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chce 15 na drevo

Reagovat
Langi

Ja bych ho ani za tech 15 nepoustel kdyz nemusime, ikdyz chapu, ze je to porad hrac, ktery ma za sebou jeden dobry pulrok, takze ta nabidka je lakava

Reagovat
Langi

A uz to zacina ...jeste to PSGcko melo vcera bouchnout

Reagovat
smazaný uživatel

Nkoulou je zranený ale už prestupuje k nám kedže dnes chýba?

Reagovat
smazaný uživatel

Silva je úžasnej. Teď ještě ta parádička. Radost pohledět.

Reagovat
Langi

Nechci byt zmrd, ale ta lavicka Marseille je strasne vtipna

Reagovat
lajka30

Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas již potvrdil, že jeho klub skutečně brzy přivede obránce AS Řím Mapoua Yanga-Mbiwu. Bývalý zadák Newcastlu by měl OL vyjít na devět milionů eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Řím dobrý.

Reagovat
Langi

Pro nas bez pochyby taky

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdo s námi dá fifu15 ? zápas klubu je ve 14:15 (PC) origin:hack008

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : Lopes - Bedimo, Bisevac, Umtiti, Rafael - Tolisso, Ferri, Malbranque, Fékir - Beauvue, Lacazette

Lorient : Lecomte - Le Goff, Lautoa, Gassama, Guerreiro - Bellugou, Mostefa, Mesloub, Bouanga - Moukandjo, Jeannot

tá záloha s dvoma Malbranquami

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

to čo sme nedali

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ten Rafael ale trochu hoří, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

samu ani nečudujem, Biševac všetko pchá naľavo a on nemá 10 minut loptu a potom mu tam trošku újde Guereiro

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nechápu ty přímé kopy, to je hodně slabé

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavne Claudio možno asi najlepší na ihrisku čo sa týka útoku, neprehral jeden súboj, 5 nákopy na neho a všetky 5 podržal a tak sa zhovadí s tým priamym kopom nakoniec

Reagovat
smazaný uživatel

Na něm mi akorát vadí že jej na streamu nerozeznám od Lacazetta, jinak hraje super. Ono tam něco musí padnout časem, ta převaha je velká, nicméně se bojím, že uteče zase Guerrero jak minule, nebo něco podobného a šmitec.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Claudio má fialove kopačky Saša mi zase prišiel ako keby pribral

Reagovat
juninho8

Teraz som prisiel domov po 2 dnovej akcii a som aj zabudol ze sa hra uz L1 ako to vyzeralo prvy polcas?? a co pre boha robilo vcera to OM?? a Bielsa co saskuje?

Reagovat
smazaný uživatel

zápas kontrolujeme aj ked sme ich pustili do dvoch šancí hlavne tá kde Guerreiro to dával do odkrytej brány a Umtiti to odhlavičkoval, na druhej strane dával do tyče Ferri aj ked do teraz nevie ako a hned dorážal Saša do brankára a potom znova ale druhý pokus mu vyrazil do tyče, inak slabý pohyb a mizivá aktivita vpredu, Nabil sa snaží sám ale viac toho postrácal ako vymyslel.

Reagovat
juninho8

vdaka za info....snad v druhom polcase ich zlomime

Reagovat
juninho8

konecne nemusim pocuvat toho degesa komentatora na digisporte a nemusim ani kukat na machule na streame a lustit kto je kto...sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou fakt blbci tvl

Reagovat
smazaný uživatel

a už ide Morel

Reagovat
smazaný uživatel

dalo sa čakať, veď neodohral v príprave ani minútu

Reagovat
Langi

Twl to ten Rafael tak vyhorel, ze ho strida za LB Morela?

Reagovat
smazaný uživatel

Fyzicky, však ani v United nehrál skoro, bo byl zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

nie vsak píšem že celú prípravu len trenoval či už v Manchestri alebo cez týžden u nás a fyzicky na tom nieje ešte najlepšie

Reagovat
smazaný uživatel

+ dostával už krče

Reagovat
smazaný uživatel

KRISTE GHEZZAL to mal dať radšej Kaluluho ten sa ukázal parádne v príprave

Reagovat
Langi

Toho Ghezzala nechape nikdo...on je uplne k hovnu, ale Fournier ho tam furt posila jako nejakyho debilniho zolika, ci co

Reagovat
juninho8

Saša hotovy....body asi stratene....snad nezacneme tuto sezonu ako tu minulu....

Reagovat
Langi

Twl co si udelal? Kurva to je zas zacatek

Reagovat
smazaný uživatel

siel do súboja s brankárom a ten ho trafil do chrbta/boku

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš se srazili a brankář měl samozřejmě koleno ve výskoku docela vysoko. Lacazette si přitom zranil dolní část zad.

Reagovat
smazaný uživatel

(Teda ten smajlík vyjadřuje mou neschopnost formulovat co si zranil, samozřejmě přeju brzký uzdravení.)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak len 2 prihrávky za celý zápas medzi Claudiom a Sašou

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu podle mě hrát nemůžou prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dalo by sa ale zo sašu sa pomalý stáva kladivo ktoré celý zápas prestojí pri tom od mládi hrával na kridle a posledné dva sezóny bol pohyblivý a chodil si po lopty, pripomínal mi trochu Benzemu, že ked nedostal loptu tak si ponu siel sám ale toto co predvádza v posledných zápasoch resp. príprava + posledné zápasy minulej sezóny ako keby si myslel že mu tam bude všetko padať aj bez snahy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele