LaLiga - preview 31. kola

07.04.2017, 08:29, aktualizováno 10.04.2017, 08:54
Previews
Real Sociedad čeká utkání s Gijónem, které když domácí ekipa zvládne, vrátí se na pohárové příčky. Naproti tomu Sporting nutně potřebuje body k udržení...
Real Sociedad - Sporting Gijón  (pondělí 20:45)
Hráči San Sebastianu přivítají v důležité dohrávce Gijón a oběma celkům půjde o hodně. Zatímco domácí bojují o evropské poháry, hostující Sporting o záchranu.

Ještě nedváno San Sebastian držel čtvrtou pozici zaručující Ligu mistrů, jenomže po sérii čtyř zápasů bez vítězství je vše jinak. Baskové spadli až na osmé místo a na čtvrtou Sevillu už ztrácí propastných dvanáct bodů. Cílem domácích jsou stále evropské poháry, ztrátá na šesté místo činí jen jeden bod, takže pokud porazí osmnáctý Gijón, vystřídají na šestém místě Eibar.

San Sebastian bude proti Gijónu favoritem, nicméně pokud se podívame na poslední kola, dojdeme ke zjištění, že Gijón má lepší formu. Naposledy sice prohrál doma s Málagou 0:1, ale předtím tři kola nenašel přemožitele, když zvládl naprosto klíčovou bitvu s Granadou (3:1) a remizoval na půdách favoritů Valencie a Sevilly.

Na tyto výkony bude chtít navázat i na stadionu Anoeta, kde naposledy vyhrál před necelými deseti lety. Letos už se oba týmy jednou utkaly a San Sebastian zvítězil 3:1, sezonu před tím však byl úspěšnější Sporting, který k remíze na Anoetě 0:0 přidal domácí, nečekaně vysoké, vítězství 5:1.

Baskové se budou muset obejít bez Carlose Martíneze i Agirretxeho. Sestava hostů je celkově otázkou, protože nejrůznější zdravotní problémy měli Cuéllar, Gómez, Cop, Douglas i Traoré, ale dle posledních informací by měli být všichni připraveni.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lillo, Amorebieta, Meré, Canella - Gómez, Vesga, Álvarez - Carmona, Cop, Burgui
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Valencia CF  (neděle 12:00)
Valencia dvakrát za sebou zvítězila a pokusí se o to rovněž potřetí. Los jí nadělil výlet na stadion Nuevo Los Carmenes, kde se Netopýři utkají s Valencií. Granada sídlí v nechvalně proslulém pásmu sestupu, na nějž má Valencia náskok pohodlných 14 bodů. Přesto to pro ni dnes nebude jednoduché.

Granada životně potřebuje začít sbírat body, pokud myslí vážně své přežití v LaLize do další sezony. Zatím totiž má k tomuto cíli hodně daleko. Dlí na předposledním místě v tabulce a konstantně se mu nedaří. Za posledních deset soutěžních utkání Granada brala tři body jen třikrát a v minulém kole se rozešla bez branek s Deportivem La Coruňa.

Granada bude stát před velkou zkouškou. Za posledních 16 let se jí totiž nepovedlo Valencii porazit ani jednou! V drtivé míře vyhrávají právě Netopýři. Poslední vzájemné klání nenabídlo mnoho branek nebo gólových příležitostí, skončilo 1:1 po brankách Carcela-Gonzáleze a domácího Naniho. Právě ten se naplno vrátil k tréninku a je připraven svým spoluhráům pomoci.

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu Nani zmínil: "Vím, že nehrajeme tak vysoko, jak bychom měli. Tohle je tradiční klub a jeho fanoušci mají právo očekávat, že se budeme podílet na boji o ně. Ale bojujeme, nikdy se nevzdáváme a táhneme za jeden provaz, i když věci nejdou úplně podle plánu. Valencia delší čas neumí vyhrávat a její postavení je smutné, takže pro každého z nás je to výzva."

Jeho Valencia už není tím týmem, terý se dostával do pohárů, produkoval hvězdné jména a zadraho je prodával. Současná Valencia je zmatek, očekávání a vzpomínání na slavnější éru. A to přesto, že klub nemá nedostatek finančních prostředků. Minulý duel v Granadě taktéž ovládla a potvrdila díky skóre 2:1, že se jedná o oblíbeného soupeře Los Che.

Ti v minulém kole ukázali, že se postupně drápou nahoru. Už druhé utkání po sobě zvládli a opět nastříleli tři branky. Obětí se jim stala Celta Vigo, která inkasovala rozhodující trefu na 3:2 čtyři minuty před koncem. Sevilla i díky tomu sídlí na 12. příčce a dál bojuje. Pro utkání v Granadě nemá zraněné Garaye, Péreze, Gayu a Rodriga Morena. Domácí postrádají pouze Koného, který ještě není fit.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Ingason, Saunier, Estupinan - Foulquier, Wakaso, Uche, Hector - Carcela, Ramos, Pereira
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Cancelo, Mangala, Aderlan, Siqueira - Soler, Suarez, Parejo - Munir, Zaza, Orellana
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.43 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - SD Eibar  (neděle 16:15)
Jestli se Celta ještě chce rvát o evropské poháry, musí porážky, jakou byla naposledy ta na půdě Valencie, co nejvíce eliminovat. Obzvláště si nemůže dovolit zaváhat s Eibarem, který je aktuálně ve velké pohodě a také on útočí na Evropskou ligu. V tabulce je rozdíl mezi oběma celky šestibodový, takže se dá očekávat tuhá bitva.

Célticos ve čtvrtek čeká čtvrtfinále Evropské ligy s Genkem, celkově prožívá opravdu hodně náročný ročník, velká porce zápasů se však na nějaké větší marodce nepodepisuje, což je pro manažera Eduarda Berizza vůbec to nejdůležitější. Sice se jeho mužstvo nachází ve středu tabulky, pořád má ale šanci vyhoupnout se do horních pater.

Jeho protivník z Baskicka má šanci získat svůj největší úspěch klubové historie. Během svého tříletého působení v nejvyšší soutěži má reálnou možnost postoupit do pohárové Evropy, a že tuhle šanci hodlá chytit za pačesy, ukázaly především poslední dva zápasy. Eibar dohromady nastřádal šest branek a uspěl jak na půdě silného Villarealu, tak proti Las Palmas.

Domácí se možná budou muset obejít bez Pioneho Sista, který má problémy s lýtkem, a protože stále chybí Marcelo Díaz, objeví se místo něho ve středu zálohy zřejmě krajan Pablo Hernández. Určitě bude zajímavé, jestli se na hrotu objeví Giuseppe Rossi nebo Claudio Beauvue. Oba se totiž dostali do solidní formy.

Eibar se bude muset znovu obejít bez svého asijského štírka Takašiho Inuie, který s královskou rodinou Španělska odcestoval do své rodné vlasti. V základu by se již tentokráte měl objevit Sergi Enrich, pravděpodobně by se vedle něj měl postavit Kike místo Adriána Gonzáleze. Jinak však kouči Josému Luisovi Mendilibarovi nechybí nikdo nový.

Oběma týmům zcela jistě nahrál do karet výsledek z páteční předehrávky, šesté Bilbao totiž padlo ve Villarealu, takže mají možnost zase pořádně zamíchat s pořadím. Co se vzájemných zápasů týče, v rámci LaLigy nedokázal nikdo svého soupeře porazit o více jak dvě branky. Na podzim Eibar před vlastními fanoušky zvítězil nad Celtou nejtěsnějším možným způsobem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.43 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - CD Leganés  (neděle 18:30)
Už je to skoro tři sta dní, kdy se mohli fanoušci Osasuny na stadionu El Sadar radovat z ligového triumfu. V letošní sezoně klub z Pamplony jako jediný z celé nejvyšší španělské soutěže ještě na domácí půdě ani jedinkrát nezvítězil, a právě proto se nachází na beznadějně posledním místě s pramalou šancí na záchranu. Jiskru naděje sice v minulém kole tým Petara Vasiljeviće vykřesal výhrou v Alavési, ovšem tento počin nyní do konce sezony potřebuje zopakovat skoro kolo co kolo. V nedělní večer se Osasuně postaví Leganés, který se naopak sestupovému pásmu snaží co nejvíce vzdálit.

Právě ligový nováček z Madridu představuje pro Osasunu propast mezi sestupem a udržením. Leganés je totiž na první nesestupové sedmnácté pozici, a to se ziskem sedmadvaceti bodů, zatímco domácí jich mají skoro dvakrát méně - pouhých čtrnáct. Jak již bylo řečeno, Osasuně se povedlo zlomit černou šestiměsíční sérii bez vítězství výhrou v malém baskickém derby s Deportivem Alavés. Jako obvykle se bude ofenziva pamplonského celku spoléhat na Sergia Leóna, s osmi zásahy nejlepšího střelce klubu. Chybět trenéru Vasiljevićovi naopak budou Javier Flaňo, Miguel Flaňo, Tano, Unai García, Jaime Romero, Didier Digard, Raoul Loe, Imanol García a Antonio Otegui.

Leganés se poslední dobou pyšnil skvělou formou, když sérii čtyř zápasů bez porážky ukončila až prohra s favorizovaným Realem Madrid. A i v tomto středečním zápase si ligový nováček neutrhl ostudu, neboť lídrovi La Ligy podlehl po boji 4:2. Osm kol před koncem činí náskok družiny Asiera Garitana na osmnáctý Gijón pět bodů, což Leganés bude chtít v nedělní večer ještě navýšit.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Berenguer, Oier, García, Fuentes, Clerc - De las Cuevas, Causić, Fausto - León, Kodro
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Tito, Mantovani, Siovas, Rico - Morán, Pérez - El Zhar, Pires, Szymanowski - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Las Palmas - Real Betis  (neděle 20:45)
Nedělní program LaLigy zakončí duel mezi Las Palmas a Betisem, celků z dolní poloviny tabulky, které určitě nejsou přímo ohrožené sestupem, ale ještě by si přece jenom záchranu rády co nejrychleji pojistily. A navíc jejich současné postavení není kdovíjaké. Pro oba je jasným cílem stanout na konci sezóny na co nejvyšší příčce.

Výsledky obou mužstev jsou v posledních několika týdnech hodně mdlé a neuspokojivé. Ačkoli hosté dokázali například na začátku března šokovat Real Madrid, pořád jsou polovičatí především na cizích hřištích. To se vlastně potvrdilo v posledních dvou kolech, v nichž nestačili jak Celtě, tak Eibaru. V obou případech přitom inkasovali třikrát.

Nicméně herně na tom klub z Kanárských ostrovů není tak špatně, jak by mohly napovídat jeho rezultáty. Estadio Gran Canaria je navíc horká půda, kde se body sbírají opravdu těžko, takže na nemá jediný důvod, proč by si na svého protivníka neměl věřit. Betis rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co španělská nejvyšší soutěž může nabídnout.

Ani svěřencům trenéra Víctora Sáncheze se v minulých dvou kolech nedařilo, body nedokázali vytěžit ani proti Espanyolu, ani proti Villarealu. Od začátku března získali pouhé čtyři body z možných osmnácti a pořád se drží vlastně jen na nezajímavých pozicích. Na Las Palmas se ale Betisu daří, porazil ho třikrát v uplynulých čtyřech případech.

Domácí budou mít k dispozici obvyklou stoperskou dvojici Pedro Bigas a Mauricio Lemos, prvně jmenovanému již totiž vypršel karetní trest. Celkově by kouč Quique Setin neměl mít větší potíže s vybráním optimální sestavy, chybět mu totiž bude asi jen Javi Castellano, a to přitom jeho start není v žádném případě vyloučený.

Real se možná znovu nebude moci spolehnout na služby obránce Aïssy Mandiho, zastoupí ho tak s největší pravděpodobností Bruno González. Vykartovaný je Darko Brašanac, jehož na hřišti určitě neuvidíme, Dani Ceballos má nějaké problémy s kolenem, zraněný je i Riza Durmisi, každopádně oba dva by se nakonec v základu objevit měli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.60 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
Jedenácté Deportivo Alavés jede do Barcelony, kde jej s otevřenou náručí čeká domácí Espanyol. Alavés má za sebou dvě porážky v řadě a chtěl by se dostat do první desítky. V ní je právě Espanyol a má na svého soupeře náskok jen tří branek!

Deportivo Alavés musí zapracovat především na ofenzivní stránce svého projevu, který se neustále zhoršuje. Pouze dva účastníci první ligy mají horší bilanci vstřelených branek, Deportivo jich má na kontě jen 29. Alavés přesto nehodlá zůstat poblíž pásma sestupu a ukázal, že umí zahrát velmi dobré utkání. Povedlo se mu to například propti Seville, Valencii nebo v nedávném domácím klání, v němž porazil Real Sociedad San Sebastian.

Do Katalánska Deportivo Alavés jezdí hodně nerado, protože si odtud nedokáže připisovat body. Tři body si proti Espanyolu na jeho hřišti připsalo jen jednou, a to v roce 2002, což už je hodně dlouhá pauza. Minulý návrat z Estadi Cornellà-El Prat, také nedopadl dobře, protože se z postupu radoval barcelonský celek. Tomu se však nyní také nedaří tak, jak by si jeho fanoušci přáli.

Na svého soupeře má náskok jen tři body a je nyní na devátém místě. Evropské poháry jsou dost daleko a Celta Vigo s Deportivem už pokukují po místě svého soka. Tomu může dělat radost alespoň vášeň domácích fanoušků, díky které doma Espanyol zase tak moc body nerozdává. Poslední tři domácí duely vyhrál a něco podobného by rád zajistil také nyní.

Snaží se to vystihnout trenér Quique Sanchez Flores, který prozradil: "Nikdy se nevzdáme našich cílů a snů. Doufám, že jsme dobře připraveni a že se nám konečně povede získat další důležité tři body. Spoléháme při tom na naše fanoušky, kteří nás maximálně podporují a před jejich zraky podávámě vždycky lepší výkony. Přeji si, aby se naši fanoušci bavili hrou a mohli často slavit vítězství,”
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - J. López, Reyes, D. López, Martin - Jurado, Diop, Sánchez, Piatti - Moreno, Caicedo
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Feddal, Laguardía, Henrnández - García, Llorente - Toquero, Camarasa, Gómez - Deyverson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Lehce po čtvrté hodině odpolední se v sobotu do sebe pustí dva městští rivalové, jejichž sláva se na poli evropské kopané každým rokem zvětšuje. Derby o Madrid je jednou z nejzářivějších událostí ve španělské kopané a dá se očekávat, že nás čeká opět akcí nabitý spektákl.

Odtud se Atlétiku zřejmě body nepovezou vůbec snadno. Santiago Bernabéu je ve fotbalovém světě známým místem s vášnivými emotivními fanoušky, kteří sledují ty největší hvězdy planety. Od února minulého roku zde navíc domácí neprohráli. Tehdy však ano - a hádejte, kdo se o to postaral. Správně, bylo to právě Atlético a jediná správná trefa, kterou zařídil Antoine Griezmann.

Další dva vzájemné duely od té doby skončily ve prospěch Bílého baletu a ten by měl být favoritem také tentokrát. Lídr tabulky LaLigy se usadil na čele a má jeden zápas k dobru, ale jeho vedení není zas tak skálopevné. Druhá Barcelona na něj ztrácí jen dva body a dá se očekávat, že se o první místo bude prát až do konce.

Real Madrid má zřejmě už kompletně za sebou pár únorových zaváhání a nepřesvědčivých výsledků, takže se nyní opět naplno pouští do vyhrávání. Dál jde v Lize mistrů a o prvním místě v LaLize již byla řeč. Minulé kolo Realu opět vyšlo na jedničku. Domácí Leganés sice dělal trochu potíže a dvakrát se dokonce trefil, ale Real Madrid našel v tomto utkání svou hvězdu. Stal se jím mladý střelec Álvaro Morata. Ten sice nemá v Madridu na růžích ustláno, ale tentokrát dal za 30 minut hattrick.

Dříve se hodně objevovaly spekulace tvrdící, že Morata odejde z klubu a zamíří do Anglie, ale jak sám říká, je spokojen tady. "Tentokrát jsem nastřílel tři branky, takže proč bych se měl trápit něčím jiným? V minulém utkání jsem ukázal své kvality a především vyhrálo mužstvo. Jsem tu šťastný a spokojený, cítím podporu a s trenérem i spoluhráči si rozumíme. Nemám důvod odcházet,” míní Morata.

Trenér Zinedine Zidane umí protáčet sestavu tak, že se dostane na víc hráčů a nemusí se obávat tolika zranění. Jedinou absencí je nyní stále obránce Raphael Varane. Atlético je na tom trochu hůře, protože pro ostře sledované derby nemůže počítat s Augustem Fernandezem, Tiagem, Miguelem Moyou a Šimem Vršaljkem, kteří jsou zraněni. Zcela fit pak není ani bomber Kevin Gameiro.

Atlético nabírá dech pro závěr soutěže a zatím poměrně úspěšně. Už osm z deseti posledních klání LaLigy se mu povedlo vyhrát, třebaže se nekonala žádná gólová hitparáda. Radost týmu trenéra Diega Simeoneho udělala jistě výhra nad Sevillou a těsná porážka Realu Sociedad, který potopila branka Filipeho Luise. Colchoneros jsou nyní na třetím místě se ztrátou deseti bodů na Real Madrid, ale jen tři body za nimi je Sevilla.

Atlético se bude muset umět soustředit jen na sebe, což je také důvod, proč se Antoine Griezmann nechce nechat rozptylovat případnými spekulacemi. "Vím, že je o mě zájem v mnohe klubech. Čítávám o tom, lidé se mě ptají na to, kde bych chtěl hrát. Je to už ale hodně unavující. Mám rád Atlético, je tu skvělé prostředí a mám tady platnou smlouvu. Proč bych odcházel? Teď se soustředíme jen na Real Madrid a další kolo,” dodal francouzský kanonýr.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Benzema, Ronaldo
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis - Saul, Koke, Gabi, Carrasco - Griezmann, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.85 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Deportivo La Coruña  (sobota 18:30)
Čtvrtá Sevilla chce reagovat na porážku od Barcelony, kterou utrpěla v minulém kole, a která ji vzdaluje od vysněné třetí příčky. Pro nabrání kondice i bodů má podle losu dobrého soupeře, protože ji na domácí půdu přijede vyzkoušet Deportivo La Coruňa.

V Seville není všechno úplně v pořádku a ambicióznímu týmu začíná docházet dech. V Lize mistrů už nefiguruje a na domácí frontě by to také mohlo být mnohem lepší. Od začátku března, kdy Sevilla porazila se štěstím Bilbao, se jí naopak nedaří herně ani výsledkově. Už šest zápasů nedokázali svěřenci trenéra Jorgeho Sampaoliho vyhrát a v minulém kole to bylo ještě horší.

Ofenzivně laděná Sevilla si v duelu s Barcelonou na její půdě od začátku nevěděla rady a nakonec mohla být ještě ráda, že se domácí trefili třikrát. Především ofenzivní složka Sevilly se moc nepředvedla, gól nedala ani jeden a za poslední čtyři duely se jí podařilo skórovat jen jednou. Z hlavní síly sevillského týmu se rázem stává slabé místo.

Trenér Jorge Sampaoli dobře ví, že není vše v pořádku, ale snaží se nepanikařit. V rozhovoru pro média zmínil: "Jsem v klidu, vím, že má Sevilla před sebou hodně zářnou budoucnost a že vedení chce, abych tu zůstal. Já s tím, nemám problém. Líbí se mi tady, mám rád Sevillu a miluju tento klub. Jsem tu velmi spokojen, i když teď zrovna se nám nedaří tak, jak bychom chtěli. Ale jsem optimnisticky naladěn a věřím, že se naše situace brzy zase zlepší.”

Trenér Jorge Sampaoli může mít radost alespoň z toho, že se mu vyprazdňuje marodka. Už na ní jsou jen obránci Adil Rami, Bénoit Trémoulinas a Michael Krohn-Dehli. K tomu nemůže hrát ještě karetní hříšník Vitolo. Hosté budou v podobné situaci, protože jim pro zranění zase chybí dvojice hráčů Gaël Kakuta a Fernando Navarro, takže ani oni nebudou kompletní.

Deportivo La Coruňa rozhodně nemá moc dobrou náladu, protože sestupové pásmo je stále blíže a blíže. Depor na 16. místě má zatím na propast, do které nikdy nikdo nechce spadnout, náskok jen šesti bodů, což není mnoho. A nedá se předpokládat, že by si Deportivo urvalo nějaké body právě proti Seville. Podle historie vyhrál Depor na půdě Sevilly naposledy před sedmi lety a od té doby se mu nedaří.

Deportivu se dlouhodobě nedaří ani v tomto řočníku LaLigy a za posledních deset soutěžních duelů vyhrál Depor pouhé dva zápasy. Na těžkou porážku od Valencie zareagoval v minulém kole lépe, protože si na stadionu Riazor body rozdělil s Granadou. Zlepší své vyhlídky proti Seville?
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Lenglet, Pareja, Mercado - Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero - Correa, Ben Yedder, Sarabia
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Sidnei, Arribas, Luisinho - Santos, Borges - Gil, Colak, Fajr - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.50 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Nabitý program španělské La Ligy pokračuje jednatřicátým kolem, v němž favorizovaná Barcelona zavítá na půdu Malagy. Katalánský velkoklub se ve snaze o zisk třetího ligového titulu v řadě drží na druhé příčce za vedoucím Realem Madrid a v takto pokročilé fázi sezony již každá další ztráta může znamenat ukončení veškerých nadějí. V opačném případě může být boj o čelo rázem napínavější, neboť Real čeká v tentýž den prestižní městské derby s Atlétikem Madrid...

"Ligový titul prochází Malagou," nechal se slyšet barcelonský kouč Luis Enrique. "Jestli tam nezískáme tři body, zatímco náš rival ano, budeme to už mít mnohem těžší, a proto se ještě nedíváme dále do budoucna. V tuto chvíli pro nás existuje jenom Malaga. Vždycky jsme s ní měli potíže, najdou se tam talentované individuality a pro nás půjde o dobrý test v boji o ligovou obhajobu."

"Je zajímavé, že si proti nám vedou dobře s různými kouči - Javim Graciou, Juandem Ramosem a teď stojí v čele Michel," vyjmenovává Enrique své trenérské protějšky, kteří se v posledních letech v Malaze vystřídali. "Má to asi víc společného s kvalitou hráčů, kteřá nám umí nadělat potíže jak vepředu, tak svou obranou. Musíme předvést povedený výkon, abychom tuto hrozbu překonali."

Kvůli barcelonské záplavě zranění Rafinhy, Turana, Vidala, navíc v kombinaci s vykartováním Rakitiće s Piquém se dočkali nominace i mladíci Alena s Carbonellem. "Po vítězství z minulého kola přichází tenhle zápas v pravý čas," připomíná trenér Míchel prvenství Malagy nad Sportingem Gijón. "Vedeme si dobře, hráči ukazují, že na to stále mají, a odteď už nehrajeme pod takovým tlakem. Jak jsme viděli v minulých týdnech, panovala tady špatná atmosféra vzhledem k našemu postavení, ale nyní už je tým mnohem spokojenější, nezatížený a hraje s chutí, která mu předtím scházela. Doufám, že tato radost ze hry bude vidět i proti Barceloně," doufá kouč Malagy.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Hernández, Llorente, Carlos - Camacho, Rodríguez - Keko, Fornals, Ramírez - Dias
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Mathieu, Umtiti, Alba - D. Suárez, Rakitić, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.70 - 6.10 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (pátek 20:45)
Villarreal na El Madrigal přivítá dalšího hodně obtížného soupeře a celý zápas bude mít hodně emotivní nádech. Vzdálenost mezi oběma týmy totiž v tabulce LaLigy činí jen jeden bod a v sázce je mnoho.

Evropská liga je pro mnohé týmy maximum a fakt, že se do ní dostanou, jim kromě reputace může také zachránit rozpočet. Stačí se podívat na španělský fenomén posledních let v EL, Sevillu, která si na vyhrávání této soutěže postavila velmi solidní reputaci. Villarreal o ni rozhodně stojí také a v pátek večer v předehrávce 31. kola bude hájit 5. příčku proti nepříjemnému Bilbau. Athletic by se rovněž velmi rád stal pravidelným účastníkem pohárů a nyní je na 6. místě.

Hned za ním se tísní Real Sociedad San Sebastian, který podle nedávných prohlášení uvnitř klubu bude o poháry bojovat až do konce. A na Bilba ztrácí pouhý bod, takže ani Lvi nemohou ubrat plyn. Bilbao bude na El Madrigal stát proti historickým statistikám, které mu rozhodně nijak nefandí. Z Villarrealu si totiž Bilbao za posledních 17 let odvezlo tři body jen dvakrát! Čeká jej proto výzva.

S tím počítá i mladý útočník Iňaki Williams, který neodmyslitelně patří do základní jedenáctky Bilbaa a který dokonce musí odrážet řeči o přestupu. "Víme, že ve Villarrealu se nám moc nedaří a chceme to změnit co možná nejdřív. Je to náš přímý soupeř a my se nesmíme nechat rozhodit. Teď je idální doba k tomu, abychom ukázali, co umíme. Že jsme tým, který se nikdy nevzdává. Doufám, že naše fanoušky i sami sebe potěšíme třemi body, které by mohly být klíčové.”

Bilbao v minulém kole v týdnu zvládlo poměrně náročný duel proti Espanyolu a Katalánce poslalo domů bez bodů. O to se postaral zkušený harcovník Aritz Aduriz, který vstřelil oba góly domácích. Villarreal minule cestoval na půdu Realu Betis, aby se zde popral o tři body. Žádná gólová hitparáda to sice nebyla, ale hosté dostali tři body za bojovnost a jedinou branku utkání, o níž se těsně po změně stran postaral Adrián.

Ohledně zraněných mají mnohem lepší vyhlídky hosté, kteří přivezou kompletní kádr. Domácím budou scházet Asenjo s Čeryševem. Trenér Fran Escribá ale přesto chce ukázat sílu svého celku. "Víme, že je v sázce hodně a že náš soupeř hraje velmi tvrdě. My na to půjdeme chytře a dokážeme, že se v nás skrývá velmi dobrý potenciál. Jsem hrdý na to, že trénuji takto vyspělou partu fotbalistů a že dokážeme bojovat o každý balon až do konce,” dodal trenér Escribá.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Gaspar, Musacchio, Victor Ruiz, Costa - Trigueros, B. Soriano, Castillejo, R. Soriano - Bakambu, Soldado
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga - Beñat, San José - Muniain, Garcia, Williams - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.23 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid29225278:3071
2.FC Barcelona30216388:2669
3.Atlético Madrid30187555:2361
4.Sevilla FC30177652:3758
5.Villarreal CF30149742:2351
6.Athletic Bilbao301551039:3350
7.Real Sociedad301541143:4149
8.SD Eibar30138950:4247
9.Espanyol Barcelona301110942:4243
10.Celta Vigo291251245:4941
11.Deportivo Alavés3010101029:3740
12.Valencia CF301061444:5336
13.UD Las Palmas30981346:5135
14.Real Betis30871532:4731
15.Málaga CF30791434:4730
16.Deportivo La Coruña306101431:4628
17.CD Leganés30691525:4627
18.Sporting Gijón30571831:5822
19.Granada CF30481826:6220
20.CA Osasuna30282030:6914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (573)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele