La Liga souhrn - 12. kolo

10.11.2007, 22:09, aktualizováno 11.11.2007, 23:23
Komentáře a souhrny
Real Madrid zvládl infarktový zápas s Mallorkou, vyhrál 4:3 a udrží se v čele La Ligy. Ztratila Barcelona, když prohrála na hřišti Getafe, naopak Villarreal se bod za Realem udržel, v šlágru kola zdolal Sevillu. Roli favorita splnila i Valencia, na Mestalle přehrála Murcii 3:0. Espanyol si poradil s Bilbaem, cenné vítězství nad Zaragozou si připsal Betis, jen bod veze z Almeríe Atlético Madrid.

Getafe CF - FC Barcelona 2:0

10.11.2007 20:00

Góly: 27. Manu Del Moral, 90. Juan Ángel Albín

Další tragické představení Barcelony na hřištích soupeřů tentokráte naplno využilo Getafe, které si po výhře 2:0 připisuje velmi cenné tři body. Svěřenci Michaela Laudrupa byli po většinu zápasu lepším týmem a zvláště ve druhém poločase už svého rivala prakticky k ničemu nepustili.

Velkým otazníkem před utkáním bylo, zda Barca naváže na své výkony z Nou Campu, nebo bude naopak pokračovat v mizérii venkovních zápasů. Bohužel pro všechny Los Culés byla odpovědí možnost číslo 2.

Jako už obvykle si Blaugranas zajistili hned od úvodu velké procento držení míče, ovšem první šance si vypracovali domácí. Víctor Valdés se nejdříve zahřál při pokusu Pabla a poté musel vytáhnout excelentní zákrok, aby zlikvidoval střelu Ikechukwa Ucheho v sedmnácté minutě.

Barcelona, alespoň v prvním poločase, taktéž měla nějaké šance, tu největší měl nepochybně Thierry Henry ve 24. minutě po ukázkové přihrávce Andrése Iniesty. Jenže francouzský kanonýr tváří v tvář Abbondanzierimu selhal. Zatímco Henry ve své jediné šanci neuspěl, Messi s Ronaldinhem se pro jistotu do žádných ani nepouštěli.

Skutečně, dvě dost možná největší hvězdy na trávníku odehrály naprosto tragické utkání. Zatímco u Ronaldinha, který přes náznaky zlepšení prožívá špatnou sezónu, to i někteří očekávali, výkon Messiho budí u mnoha fanoušků Barcelony hrůzu, neboť to byl právě on, kdo v několika utkáních držel Barcu nad vodou.

A tak byl nejaktivnějším hráčem Katalánců kapitán Carles Puyol. Jeden z mála opravdových dříčů a bojovníků v současném kádru Blaugranas podnikal neustále výpady po pravé straně, několikrát se mu podařilo prodrat se až do pokutového území soupeře a moc nechybělo, aby dokonce skóroval. Po jednom takovém průniku se zahrával roh, na nějž nejvýše vyskočil Gabriel Milito, ale jeho tvrdá hlavička letěla kousíček nad břevno.

Ve 28. minutě přišel úvodní gól. Getafe získalo výhodu standardní situace z levé strany a využilo ji na jedničku. K centrovanému míču se dostal Cata Diaz, chytře hlavou přiťukl nabíhajícímu Del Moralovi a ten z bezprostřední blízkosti nedal Valdésovi sebemenší šanci. 0:1.

Mohlo být pro hosty ještě hůř, když po krásné patičce Ucheho běžel sám na bránu David Sousa, ovšem Victor Valdés své spoluhráče opět podržel a jako jediný s Carlesem Puyolem a Andrésem Iniestou mohl do kabin odejít s hlavou vztyčenou.

Do druhého poločasu naběhl Gianluca Zambrotta za Liliana Thurama, čímž se Puyol přesunul do středu obrany, a Barca tak prakticky ztratila posledního nebezpečného hráče směrem dopředu. Krátce po úvodním hvizdu sice střílel Iniesta, to však bylo ze strany vítězů Ligy mistrů z roku 2006 vše.

Celkově tempo hry viditelně opadlo, Getafe značně zdržovalo a Barca byla bezzubá. V 63. minutě přinesl trochu vzruchu aktivní Uche, který unikl po pravé straně, kličkou obelstil Tourého a následně mířil jen pár centimetrů vedle levé tyče. Neviditelní Ronaldinho s Messim byli staženi ze hry, ale Bojan Krkic s Giovani Dos Santosem přes očividnou snahu učinit zvrat ve vývoji skóre nedokázali. A když byl vyloučen Gianluca Zambrotta za faul na Lucase Lichta, bylo víceméně rozhodnuto. V závěru ještě pečetil výsledek z protiútoku do otevřené obrany Albín.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Murcia 3:0

10.11.2007 22:00

Góly: 12. Iván Helguera, 26. David Villa, 51. David Villa

Valencia konečně zvítězila na domácím stadionu, diváci na Mestalle se mohli radovat z vítězství 3:0 nad Murcií. Netopýři sice v tabulce zůstávají na čtvrté pozici, bodově se však dotáhli na Barcelonu a Villarreal, který má k dobru ještě zítřejší zápas se Sevillou. Murcia si o místo pohoršila a je na průběžném dvanáctém místě.

Ronald Koeman si tak připsal první vítězství na lavičce Valencie, nizozemský trenér dal v zápase s Murcií volno Joaquinovi a Fernandesovi, tuto dvojici nahradilo duo Angulo, Baraja. Do sestavy se dostal uzdravený Marchena, jenž hrál ve středu obrany s Helguerovi. Na levý kraj obrany se tak posunul Caneira, jenž v minulých zápasech hrával stopera. Jen na lavičce zůstal Moretti a Vicente.

Utkání začalo nepřesnou střelou Silvy z pětadvaceti metrů. Ve 12. minutě šli domácí do vedení, na centr z přímého kopu Silvy si naběhl stoper Helguera, jenž hlavičkou z malé vzdálenosti překonal brankáře Notaria – 1:0. Dvacátá minuta přinesla střelu Regueira, pokus bývalého hráče Valencie se mezi tři tyče nevešel. Ve 26. minutě přišel druhý gól, a znovu ho vstřelili hráči Valencie. Albelda prostrčil míč šikovně uličkou na Davida Villu, jenž se dostal do za obranu Murcie a zkušeně mezi nohama Notaria vstřelil svoji třetí letošní branku. Poté zahrozili hosté, Regueiro dobře odcentroval, Hildebrand míč jen trochu přizvedl a na zadní tyči číhající Alonso na míč těsně nedosáhl.

V 50. minutě předvedli hráči Valencie parádní akci, Albelda našel přesnou přihrávkou za obranu Silvu, jenž další povedenou přihrávkou přiťukl Villovi, který měl snadnou pozici a poslal domácí tým už do tříbrankového vedení. V 58. minutě střílel z dvaceti metrů Lucas, jehož pokus byl tečovaný, a nakonec skončil těsně vedle pravé tyče Hildebranovy svatině. V šestašedesáté se uvedl střelou do boční sítě po přihrávce Movilly střídající Inigo Velez. Deset minut před koncem se vytáhl Hildebrand proti střele Pabla Garcíi z přímého kopu. V nastaveném čase kopal trestný kop Baraja, krásný zákrok proti střele španělského středopolaře předvedl Notario.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Racing Santander 0:1

11.11.2007 17:00

Góly: 69. Mohamed Tchité

Deportivo La Coruňa doplatilo na tragickou koncovku a prohrálo na domácím hřišti s Racingem Santander. Kantábrijci tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti již na sedm zápasů, děkovat za to mohou hlavně brankáři Toňovi, který zlikvidoval několik tutovek domácích.

Úvodní minuty sice patřili hostům, ovšem žádné šance si vypracovat nedokázali. Po zhruba čtvrhodině se hra vyrovnala a následně začalo dominovat Deportivo. O první vlaštovky se postarali Verdú s Xiscem střelami mimo branku Racingu. Druhý pokus Verdúa po třiceti minutách hry už byl o mnoho lepší , své umění musel prokázat výborný Toňo. Svěřenci Miguela Ángela Lotiny zcela ovládli hřiště a svého rivala zatlačili do defenzívy, avšak ani jednu z dobře rozjetých akcí zakončit nedokázali. Santander působil zakřiknutě a unaveně, i tak ale dokázal do přestávky vydržet bez obdržené branky, což se následně ukázalo jako klíčové.

Začátek druhého poločasu žádnou změnu nepřinesl. Útočně ladění Los Blanquiazules hnáni domácími fanoušky si opět vytvořili spousty šancí. A opět z nich nic nebylo. Krom vychýlené střelecké mušky domácích na tom nese velkou část "viny" opravdu vynikají Toňo, jehož nepřekonali nesčetnými střelami Xisco, Cristian, Coloccini ani aktivní Verdú. A mělo být hůř.

Spravedlnost se tentokráte na El Riazor nedostavila a z prakticky jediné vážnější šance následně udeřil hosté. V 68. minutě unikli Jorge López s Munitisem a připravili příležitost pro do té doby neviditelného Tchiteho, který našel skulinku mezi gólmanem Dudu Aouatem a tyčí a rozhodl o výsledku utkání. La Coruňa už se od té chvíle na nic většího nezmohla a svěřenci trenéra Marcelina udělali další krok v překvapivé cestě za účastí v Poháru UEFA...

Více informací k zápasu

UD Almería - Atlético Madrid 0:0

11.11.2007 17:00

Góly: -

Atlético si odváží z Almeríe jen bod, madridský klub si v tabulce o jedno místo pohoršil a momentálně je na šesté pozici. Domácí jsou šestnáctí, mají však stejně bodů jako osmnáctá Huelva.

Domácí hráči, vědomi si trápení Atlétika v obraně, v posledních zápasech začali velice útočně. Crusat prošel do pokutového území, jeho přihrávka před branku ovšem byla příliš prudká a Sorianovi s Negredem chyběl půlrok, aby dosáhli na míč. V pětadvacáté minutě se výborně uvolnil Kun Aguero, a společně s Manichem se dostal do přečíslení, slibně vypadající akci hostů však zmařil asistent rozhodčí a jeho zdvižený praporek. V závěru poločasu mohl poslal Ortiz domácí do vedení, ale ani jeho střela neskončila v brance Atletica.

Po přestávce měl šanci Maxi Rodriguez, jenž se dostal do zakončení po centru Perey, dobrou střelou argentinského záložníka zablokoval na poslední chvíli jeden z obránců domácího týmu. Na druhé straně střílel Negredo, těžkou střelu vyrazil Franco jen před sebe, Uchemu se dorazit míč do branky nepodařilo. Atlétiku nepomohl ani Thiago Motta, jenž nastoupil v průběhu druhého poločasu za klub z hlavního města vůbec poprvé. Průměrné utkání uzavřel střelou mimo Antonio Lopez.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Levante UD 1:0

11.11.2007 17:00

Góly: 64. Jonathan Sesma

Real Valladolid v domácím prostředí zdolal Levante a vyšvihl se blíže ke středu tabulky. Zato Levante zůstává se čtyřmi body stále jasně poslední. O všem rozhodl gól Jonathana Sesmy z druhé půle, když ten samý hráč předtím spoustu dalších šancí nevyužil. Levante nebylo příliš nebezpečné, ale mělo první šanci. Po centru Rigy ale hlavičkoval nad Rigano. Na druhé straně střílel po 14 minutách po centru Sesmy nad břevno Víctor. Ve 42. minutě se ke slovu dostali opět hosté, ale centr Rigy napálil ve velké šanci nad z voleje Rigano.

Valladolid byl aktivnější i v druhé půli. Po trestném kopu Alvara Rubia chytil Víctorovu šanci Storari, pokus Marcose šel zblízka nad. Llorente, Sesma i Rubio měli i další příležitosti, skóre se měnilo až v 63. minutě. To z pravého křídla centroval Víctor a Jonathan Sesma poslal míč do branky. Levante se snažilo odpovědět, branku domácích ale netrefilo. Naopak nepřesně stříleli domácí Ogbeche a Dorado, stejně tak na druhé straně Miguel Angel.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Zaragoza 2:1

11.11.2007 17:00

Góly: 81. Mariano Pavone, 90. Mariano Pavone - 35. Andrés D'Alessandro

Betis po pěti zápasech konečně vyhrál, na domácím stadionu Manuela Ruíze de Lopery dvěma góly střídajícího Pavona v posledních deseti minutách obrátil výsledek se Zaragozou a po dobrém výkonu získal tři body. I přes vítězství však zůstávají svěřenci Hektora Cupera na předposledním místě, hosté si v tabulce pohoršili a propadli se na osmé místo.

První příležitost měli domácí, kombinace Caffy se Sobisem k brance nevedla. Aktivnější sice byli hráči Betisu, první branku však vstřelil hosté. Ve 35. minutě se dostal ke střele z přímého kopu navrátilec do sestavy Zaragozy Andres D'Alessandro a skvělou střelou, se kterou nemohl brankář Ricardo nic dělat, poslal hosty do vedení.

I v druhém poločasu byl vidět Juan Pablo Caffa, jeho střela z šedesáté minuty se mezi tři tyče nevešla. S pokusem Xisca si poradil brakář Cesar, který chytil i další střelu Caffy, kterého v 74. minutě vystřídal Mariano Pavone a právě ten se stal hrdinou utkání. V 81. minutě si naskočil na dobrý centr Edua a přesnou hlavičkou překonal Cesara. V samém závěru utkání nacentroval míč z pravé strany Xisco, Edu prodloužil míč na Pavoneho a ten druhým gólem v zápase nasměroval Betis ke třem bodům.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - CA Osasuna 1:0

11.11.2007 17:00

Góly: 70. Carlos Martins

Recreativo Huelva porazilo Pamplonu a dotáhlo se na svého soupeře v tabulce. Oba celky mají 12 bodů a jsou na hranici sestupového pásma. Domácí vedení udrželi, přestože jim byl 8 minut před koncem vyloučen Gerard.

Jako první se uvedl hráč Osasuny Jaroslav Plašil, ale zdálky zamířil mimo. Na druhé straně zblokoval gólman Ricardo na roh střelu García Calva. Ve výborné šanci pak minul branku domácích Josetxo. Po třiceti minutách fauloval hostující Izquierdo Javiho Guerrera, ale trestný kop Quiqueho Alvareze tečoval Monreal na roh. Závěr první půle patřil Recreativu. Ricardo si ale nejprve poradil se střelou Sinamy-Pongolleho zblízka, stejná situace se odehrála i pět minut před odchodem do kabin.

V druhé půli se Osasuna zlepšila, zdálky pálil Margairaz, ale Sorrentino byl připraven. Po faulu na Juanfrana zase střílel z trestného kopu Javi García, ale opět odvrátil nebezpečí Sorrentino. Po necelé hodině hry rozehrál trestný kop domácí Caceres, ale hlavou minul branku Sinama-Pongolle. Před opačnou brankou střílel těsně vedle levé tyče Dady. Stav se změnil až v 71. minutě, po dobré střele hráče Recre Martinse, která byla vypálena z velké dálky a šla přesně pod břevno. Pamplona odpověděla Velovou střelou nad. I přes vyloučení Lópeze deset minut před koncem se domácí ubránili, naopak mohli přidat druhý gól, když zblízka minul branku Poli.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

11.11.2007 17:00

Góly: 40. Raúl Tamudo, 90. Aitor Ocio (vl.) - 3. Igor Gabilondo

Domácí Espayol získal proti Bilbau všechny tři body a zaznamenal tak nejlepší vstup do sezóny za posledních deset let. Zasloužené vítězství Katalánců přišlo až díky nešťastnému vlastnímu gólu Aitora Ocia v samotném závěru utkání. Athletic přes brzké vedení nedokázal navázat na předchozí vítězství proti Recreativu a dále zůstává mezi sestupem ohroženými celky.

Zápas začal hrubou chybou chybou Kameniho, kterou dokázal naplno využít Gabilondo a poslal Basky už ve třetí minutě do vedení. 1:0. Espanyol se pokusil odpovědět hned v zápětí, útoky vedené převážně přes Ivána De La Peňu zakončovali Valdo a také Tamudo, ani jeden na brankáře Iraizoze nevyzrál.

Hosté reagovali větší tvrdostí hry, čímž se jim podařilo na čas zbrzdit rozjíždějící se vlak domácích. Ovšem jak se blížil konec prvního poločasu, Los Blanquiazules začínali mít čím dál tím větší převahu. Velmi aktivní byl na levém křídle Riera a právě on byl tím, který stál za zrodem vyrovnávací branky. Po jednom ze svých typických výpadů našel přesným centrem Tamuda, jemuž už nezbývalo nic jiného, než nasměrovat míč tím správným směrem. 1:1.

Tlak Valverdeho svěřenců neustával ani po vyrovnání a Athletic mohl děkovat pouze brankáři Iraizozovi, že ještě při odchodu do kabin držel v rukou alespoň jeden bod.

I po přestávce se až na výjimky hrálo na jednu branku. Bylo jasně vidět, komu stačí remíza a kdo naopak touží po vítězství. Ještě před tím, než přišla útočná smršť Espanyolu, měl královskou šanci po hrubce Moisése Aduriz, ovšem na Kameniho nevyzrál a tím prakticky ukončil ofenzivní aktivitu svého týmu v tomto kole.

Od padesáté minuty to byl monolog hráčů ze Ciudad Condal. Nezastavitelný byl opět Alberto Riera, jehož rány byly blízko úspěchu v 57., 73. i 85. minutě. Gólové štěstí se tentokráte k jednomu z nejlepších hráčů letočního ročníku La Ligy nepřiklonilo a když neuspěl svou hlavičkou Raúl Tamudo, vyřešilo se vše nešťastně kuriózním vlastňákem Aitora Ocio jen pár minut od závěrečného hvizdu...

Více informací k zápasu

Real Madrid - RCD Mallorca 4:3

11.11.2007 19:00

Góly: 12. Robinho, 17. Robinho, 63. Raúl, 73. Ruud van Nistelrooy - 14. Fernando Varela, 37. Fernando Varela, 58. Daniel Güiza

Divokou gólovou přestřelku viděli diváci na stadionu Santiago Bernabéu v předposledním zápase 12.kola La Ligy. Vedoucí tým tabulky Real Madrid hostil tým z Mallorcy a až do poslední minuty se musel obávat o výsledek. O zisku tří bodů pro Bílý balet rozhodl nakonec skvělý výkon Robinha, autora dvou branek.

V zápase, který se ukázal být nevhodný pro diváky se slabším srdcem, začaly padat góly hned od začátku. Ve třetí minutě ještě jen zahrozil Pereyra, když po trestném kopu Ibagazy poslal svou hlavičku mimo Casillasovu branku. V 5. minutě mohla Mallorca kopat penaltu po ruce Heinzeho v pokutovém území Realu. O šest minut udeřilo ale na druhé straně. Ve formě hrající Robinho patičkou uvolnil Marcela, sám si naběhl na jeho centr a hlavou poslal Real do vedení. Ovšem za dvě minuty už bylo vyrovnáno. Přesný pas mallorského špílmachra Ibagazy našel Varelu, ten využil nepochopitelné absence stoperů, obhodil si Marcela a střelou k bližší tyči překonal Casillase. Bílý balet se ovšem nedal zahanbit a po dalších třech minutách střelecké závody pokračovaly. Po akci domácích středem hřiště uvolnil Raúl na hranici ofsajdu Robinha a ten umístěnou přízemní střelou nedal brankářovi Luxovi šanci. Vzápětí mohla Mallorca znovu vyrovnat, když po rohu Ibagazy trefil stoper Nunes z obtížné pozice pouze břevno.

Tempo zápasu poté zvolnilo, ale Real jakoby zlaxněl a nedařilo se mu před domácím publikem kontrolovat hru. V 37. minutě přišel trest. Varela se uvolnil před šestnáctkou a bombou do levé šibenice nedal Casillasovi šanci. Ve 40. minutě hlavičkoval mimo Heinze po přímém kopu Sneijdera a po pasu stejného hráče mířil těsně vedle opět hlavou kapitán Raúl. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce nahradil lehce zraněného Cannavara uzdravený Pepe a jeho přítomnost byla hned znát. Ve 49. minutě střílel mimo v jasné šanci Sneijder. Pak se několikrát drzými průniky přihlásil o slovo Robinho, kterého krajní obránce Héctor nestačil bránit. Nejpovedenější byla Brazilcova akce z 53. minuty, kdy jeho střelecký pokus zneškodnil gólman Lux. A tak se znovu projevilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po zmatcích před pokutovým územím Realu nabil Diarra katastrofální přihrávkou v 58. minutě přesně Güizovi a nejlepší střelec Mallorcy se nemýlil - 2:3!

Nepříznivý stav na vlastním hřišti vyburcoval Real z letargie. Za pět minut po gólu Mallorcy se uvolnil přes Héctora a Ballesterose neudržitelný Robinho a jeho centr usměrnil do sítě Raúl. Poté stříleli mimo Robinho a Sneijder. Velká radost pro Bílý balet přišla v 73. minutě. Raúl našel přesnou přihrávkou Van Nistelrooye a do té doby nepříliš viditelný Holanďan se zbavil svých strážců a střelou k tyči strhl vedení na stranu Bílého baletu.

Mallorca se však nevzdala a usilovala o remízu. Na hřiště přišel Kamerunec Webó, Schuster vystřídal Sneijdera Higuaínem, který se hned uvedl střelou vedle. Pak pálil opět Robinho, ale bez gólového efektu. Zápas už další velké příležitosti nepřinesl, ke konci utkání se začalo i více jiskřit od kopaček, takže rozhodčí uklidnil situaci žlutými kartami pro Diarru a Higuaína. Real po těsném a pracném vítězství zůstává na čele tabulky před "žlutou ponorkou" z Villarrealu. Mallorca podala statečný výkon hodný uznání a odhalila chyby zejména v obranné hře Realu, nad kterými se Bernd Schuster bude muset zamyslet.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC 3:2

11.11.2007 21:00

Góly: 31. Guillermo Franco, 68. Guillermo Franco, 86. Matías Fernández (pen.) - 34. Frédéric Kanouté, 50. Luís Fabiano

Villarreal udolal Sevillu 3:2 a je stále o bod druhý za Realem Madrid v průběžné tabulce. Hosté jsou v jejím středu. Domácím výrazně pomohlo vyloučení Daniela Alvese ještě v prvním poločase.

Už od začátku bylo jasné, že se oba týmy hodlají spoléhat na ofenzivní filosofii. První šance domácích přišla ale až po 14 minutách, když hlavičkoval nepřesně Giulle Franco. Druhá pak po půlhodině, kdy tresný kop rozehrál Senna a Franco hlavičkou prostřelil Palopa. Sevilla brzy odpověděla brankou Kanoutého. Poulsen přihrál dopředu na Fabiana a ten poslal přesný míč nabíhajícímu Kanoutému, který zblízka vyrovnal. Na druhé straně hostující brankář zabránil další možnosti Franca. Velkou vzpruhou pro Villarreal pak bylo vyloučení Dani Alvese minutu před přestávkou.

Přestože ale hrála Sevilla v oslabení, šla v druhé půli do vedení. To se trefil Luis Fabiano. Villarreal se pak nadechl k velkému náporu. Hlavičku Cygana Palop vyrazil, dorážka Senny šla mimo branku. Vyrovnáno bylo až po trestném kopu Senny, když hlavou zakončoval Guille Franco. Sevilla hned málem odpověděla, ale Jesús Navas trefil v 69. minutě jen tyč. O dvě minuty později zase do vápna přihrával domácí Senna, ale Palop tentokrát Francovu střelu vyrazil. Hosté se unavili a aktivní Villarreal se mohl radovat z vítězného gólu. Čtyři minuty před koncem fauloval ve vápně Mosquera střídajícího Matíase Fernandeze a chilský playmaker penaltu sám proměnil. Villarreal je tak v tabulce stále nad Valencií i Barcelonou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid1291229:1228
2.Villarreal CF1290325:1827
3.FC Barcelona1273223:1024
4.Valencia CF1280420:1924
5.Espanyol Barcelona1264217:1322
6.Atlético Madrid1263323:1421
7.Racing Santander1255210:920
8.Real Zaragoza1252519:1917
9.Real Mallorca1244421:1916
10.Sevilla FC1150623:1715
11.Getafe CF1242613:1514
12.Athletic Bilbao1234510:1413
13.Real Murcia123458:1313
14.Real Valladolid1234516:2213
15.Osasuna Pamplona1133513:1412
16.UD Almería1233610:1412
17.Deportivo La Coruňa1233610:1712
18.Recreativo Huelva123368:1512
19.Real Betis1225510:1611
20.Levante UD1211106:244

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (127)

Přidat komentář
HOST*kedlub

Reagovat
HOST*

oj jo jo jo jou,no podivejme se kdopak to klopytl

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není Barca. Venku máme naprosto tragédní bilanci, takhle už to dál nejde. Aby nás přehrálo patnácté Getafe, to už musíme být v pořádné prdeli. Pro příští kolo bych kompletně změnil útok.

Reagovat
HOST*

ja bych k fandeni zmenil tym nebo nejlepe ligu Ja nastesti nemusim, protoze me tragicka Spanelska liga moc nezajima

Reagovat
HOST*kedlub

real musi vyhrat... a utecem tem spinavcum z katalanska

Reagovat
smazaný uživatel

Zmenilo sa vobec nieco v porovnani s minulou sezonou, ked neberiem do uvahy rozdiel vo vykonoch novych hracov v porovnani so starymi ? Ked sa pozriem na zatial ubehnutu cast sezony, tak ani nie.

Takze Franku, bye bye.

Reagovat
HOST*nuz

Opravdu ho propoustis? Tak to bude muset jit...

Reagovat
HOST*

Zrazu Franku ? Minulu sezonu si tu "vyhadzoval" Ronaldinha, zaciatkom tejto sezony opat + Xavi+Deco, a teraz si nasiel "liek" ? Dosli Ti "napady" ? Alebo zacinas byt zufaly, ze nemozes ospevovat "svoju" Barcu ?

Reagovat
smazaný uživatel

"Zrazu Franku ?"...dopln si informacie, potom mozme podiskutovat.

Reagovat
HOST*

ja uplne suhlasim s rominhom ze Rijkaard to uplne pokazil, mal tam dat Ezquerra, ten by urobil fakt rozdiel...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
Shevchenko

Na co si to ten Krkic hrál ??

Reagovat
HOST*

Na Ucheho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

to je hanbaaaa a kazdy ich vychvaluje oni urcite nevyhraju ligu majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu cca 27 prispevok a za precitanie z nich stoja mozno tri. Neviem sice ako to riesit, ale riesit by sa to nejak urcite PJ malo, inak o dovod viac prestat navstevovat tuto, lebo prave diskusia bolo to, co ma sem tiahlo najviac. Tym ti to Pj samozrejme nevycitam, ty zato nemozem, ale mozno to mozes vyriesit.

Reagovat
HOST*

a mohl by jsi nam rict ktere tri prispevky za to podle tebe stoji?jen abysme vedeli cim se inspirovat aby se ti to zamlouvalo..

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale není to poprvé, kdy si někdo stěžoval a nestalo se vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom by stačilo povolit příspěvky jen registrovaným.

Reagovat
HOST*

a nebo naopak..mozna by se to teprv poradne rozjelo..stahnem si pivka a krupky z netu rozvazeme si jazyky a bude tu spravna parba!

Reagovat
smazaný uživatel

Brzy už se tu zavede řešení...

Reagovat
smazaný uživatel

Super.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
HOST*

konečné řešení!! uchachááááá

Reagovat
smazaný uživatel

No ty se moc netěš, před každým příspěvkem bude muset být zodpovězena zákeřná kontrolní otázká typu "Ze které světové strany vychází slunce?" a pokud bude odpověď chybná, tak si nic nenapíšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

hmm to bude fakt tezky..to bude tak 50/50..zprava ci zlev..nee tyjo to muze byt i zepredu nebo zezadu..uf tak to budu muset vazne chodit jinam ..kdyz ti koupim cokoladu budes mi radit?

Reagovat
HOST*Oxbow

No to bylo dobry vsichni se vygebili a ted jdi do doprdele

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to má být Kyslík = moderátor, tak ještěže máme forum, protože jinak mě tu v diskusi nikdo neuvidí (myslím tím vlastním přičiněním, nikoli přidělením funkce jistému ...ehm...rádobyobjektivnímu uživateli)...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejěn tu skoro nepšíeš a když, tak se třemi blicími smajlíky, určitě bychom to bez tebe vyrželi.

Neboj, není mým stylem upravovat cizí nicky dle libosti apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se úroveň nicku blíží velice zdejším anonymním příspěvkům tak by se měl rovnou banovat, ale to se nestalo. Jen jsem čekal, kdy přijdeš brečet sem...

Reagovat
smazaný uživatel

To že tu nepíšu vyplývá z úrovně diskuse a lepší hodit blicí smajlík, než se sáhodlouze vybavovat s pochybnými existencemi...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jak říkám, skoro tu nepíšeš, takže sem klidně už nepiš vůbec, pochybuju, že by si toho vůbec někdo všiml. Vyhrožovat tímhle v této situaci skutečně není na místě.

Reagovat
HOST*

Plne súhlasím s Doktorom Kyslíkom. Ďakujem za pochopenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tě jmenoval mluvčím ostatních, ty arogantní osůbko?

Reagovat
smazaný uživatel

No až do teď se tě nikdo nezastal a času na to měl dost.

Tak si rychle někoho zavolej, aby tě podpořil.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně, že na tvé výpady reagují celá hejna přispivatelů... A zrovna na tebe podporu nepotřebuju...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak přinejmenším ten jeden ano... A jelikož mi to nikdo nezpochynil, tak můžu s klidem tvrdit, že tvé zcela mimo kontext tady scházet nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Anonym není podpora, už se chytáš každé trávy... A podle některých příspěvků bych si tipnul, že jí i hulíš.

Reagovat
smazaný uživatel

No víc anonym než nic, těžko se s tím srovnáváš, ale zasloužil ses o to sám.

K tématu už nic nepíšeš, když už se tu od tebe něco objeví, tak je to založeno na sprostých slovech a rádobystěrech anonymů, pak se nediv.

Reagovat
Xavi

Já už jsem to tu začal řešit po svém.Čtu si jen známé nicky, hosty vynechávám automaticky.

Reagovat
HOST*mira

njn kdyz tam furt cpou toho idiota henryho tak co cekaj barcelona je muj nejoblibenejsi klub a pekne me stve ze se nedari ale dokud tam bude hrat henry nic se nezmeni je to super koncovej hrac u nej fakt kazda dobra akce skonci

Reagovat
smazaný uživatel

este povedz ze to je nas jediny hrac a ze sa tam cpe sam

Reagovat
-Kopy-

VALENCIA VALENCIA VALENCIA

Dneska Albelda Silva Villa

AMUNT!

RONALD RONALD RONALD

Reagovat
-Kopy-

Paráda, teď ještě aby zejtra Real prohrál s Mallorkou a bude to suprovej víkend

Reagovat
smazaný uživatel

jj, konečne

Reagovat
HOST*

wow pan je zastancem vysokych kurzu

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš suprovej týden, ta UEFA vám bude slušet.

Reagovat
HOST*Korm

Nestydíme se

Reagovat
-Kopy-

ano

Reagovat
HOST*

hergot uz mi to prijde uchylny sedet a cekat aktualizovat a cekat...vubec jaktoze vsichni nejdete spat copak nikdo tady nechodi do prace/skoly??kdo si myslite ze vas bude zivit??hlad na vas!zamyslete se nad sebou a nevymlouvejte se ze laska k fotbalu je uvazek na hlavni pracovni pomer!

Reagovat
HOST*

sakris mam ja to ale respekt!!vsici me poslechli..tak detatka tohle je konec......

Reagovat
smazaný uživatel

Ha.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky PJi

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo normální (třeba rominho) říct, jak hrál De la Red?

Reagovat
smazaný uživatel

De la Red očividně špatný nebyl, když ho solili jak maso na zámořské výpravy...

Reagovat
HOST*

De la Red má super vlasy

Reagovat
-Kopy-

výborně, podle mě jeden z nejlepších na placu.

Reagovat
HOST*černý penis

mám, no a...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by mě zajímalo, který culo mi teď první řekne, že Zambrotta jen uklouznul po trávníku...

Reagovat
smazaný uživatel

"Culé".

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za verzi překladu, ale o tu nestojím...

Reagovat
smazaný uživatel

Když nevíš, jak se to píše, nepiš, aneb:

"Hloupemé člověku nejvíce prospívá, když mlčí. Kdyby to však věděl, nebyl by to už hloupý člověk."

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě vím, jak se to píše a každá další tvoje reakce, kdy mi omíláš totéž a snažíš se mi přiřknout nějakou vlastnost, mě velice baví. Nicméně já chtěl odpověď na druhou část příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

NEzakecávej to.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznání odborníka potěší...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to zákrok na červenou kartu.

Reagovat
HOST*Alons0

Super, Getafe na Barcu umí a opět to potvrdili.

Reagovat
HOST*

Barsa je lepšy club,ma najlepsy fotbalistu.

Reagovat
HOST*jo

ja taky fandit Drogba, Kaka y Oleguer! Barca, Barca, Braca!

Reagovat
HOST*ad

mam v zive pameti ze vseci nadavali na chelsea ze si kupuje hvězdy,ok byla to pravda. Ale co třeba teď předvádí Barca??millito,henry,ronladinho,etoó,messi(toho jeste beru)deco

Reagovat
HOST*

som sklamaní z toho,že barca takhle upadá býval to dobrej klub zachvílu budú bojovat o účast v pohári uefa atd. som sklamaní aj z toho že real nebude mat s kým bojovat o titul už to nebude tak zaujímavé,škoda býval to dobrej klub asi začnem fandit zachvílu jedinému klubu v katalánsku espanyolu

Reagovat
HOST*

naprostí souhlas klub fc barcelona čochvíla zanikne

Reagovat
HOST*bistinko

Tak ty si magor...POvedat,ze Barce sa nedari,tak budem fandit Espanolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vcera ta barca za vela nestala. Tak nam mozte poslat franka do chelsea, Ten cateho uz mame. Ale ronaldinha si prosim nechajte a hlavne s nim nieco urobte lebo to je bieda co ten chalan hra

Reagovat
HOST*Miro

Huraaaaaaaaaa real musi vyhrat a ujsť katalancom v tabulke

Reagovat
smazaný uživatel

No, když se daří, tak se daří. Můžu jenom napsat, že jsem se u toho fotbalu moc nebavil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér Realu Bernd Schuster reagoval na slova presidenta Calderóna o tom, že Real je hrozbou pro evropské kluby tvrzením, že do této situace Bílému baletu ještě cosi chybí. Ted jen, aby se Ramón nenasral a nevyhodil ho za to...

Reagovat
smazaný uživatel

konečně jednou můžu někoho od antikrista pochválit

Reagovat
smazaný uživatel

Mix Essiena, Van Bommela a Sneijdera ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde? Kam? Proč? Takový hráč je?

Reagovat
smazaný uživatel

K nam. Neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo, aby Bommel zůstal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal sice niektore prospesne vlastnosti, ale aj nedostatky, ktore som nemohol vystat, takze niekoho ineho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nikdo není dokonalý, ale momentálně nám přesně něco takového chybí, tah na bránu, rychlost, síla, tvrdost, střela...

Už odešel, takže někoho jiného, jenže koho... Touré na postě, na jaém hrál v Monacu a Márquez na dm...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a tie jeho neddostatky nam castokrat sposobovali problemy. Bohudik, ze to v tomto smere ukopali ini hraci, na ktorych sa vsak spoliehat neustale neda.

Toure tiez prisiel na mysel. Dokonca by sa mi tam svojim stylom hry hodil Hamsik, ale nasich do Barcelony nechce a bol by to prenho asi prirychly krok.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bommelovi se neshodnem, Hamšíka komentovat nebudu, zůstává nám Touré...

Reagovat
smazaný uživatel

http://youtube.com/watch?v=SmhKqXur-6w

Este nejaku nahradu na lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

Bastian.

Reagovat
smazaný uživatel

Bastian Schweinsteiger ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho nemám rád, ale má aspoň tah na branku, takový opak Xaviho.

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS bol dobry Muntari. Teraz ho nesledujem.

Reagovat
HOST*andy conceicao

Muntari je otřesný buldok (myslím to v dobrém).. to je rváč, fyzicky nadupaný.. nevím jestli by do Barcy zapadl. Ale docela ho můžu, má svůj styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Připadá mi labilní a zákeřný, ale fotbalista je to dobrej, komplexní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak niekedy na mna posobil i Van Bommel.

Reagovat
HOST*andy conceicao

jj, on je takový, podle mne není mezi soupeři zrovna moc oblíbený.. někdy mi přijde, že je to takový slabší odvar Gatusa.. ovšem narozdíl od něho nemá tolik charakteru při hře. Muntari je prostě kvalitní nepříjemný fotbalista. Barca takového nemá žádného.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho poznam ako fyzicky zdatneho hraca, rychleho a behave a to hlavne, ze sa tlaci z druhej vlny do koncovky. Co je na tom pravda ? Na MS v tych zapasoch tak posobil.

Reagovat
HOST*andy conceicao

s tou druhou vlnou máš pravdu, ten to zkouší snad i z půlky.. no střílí tvrdě a při každé příležitosti, ale zatím se mi zdá, že by se měl učit víc cílit.. ale střelu má jako kůň

Reagovat
smazaný uživatel

Tou druhou vlnou nemyslim ani tak strelbu ako to, ze sa snazi zbehnut z hlbky az na hrot, tak ako to je u Lamparda, Sneijdera,atd.

Reagovat
HOST*andy conceicao

no tak to se mi až tak nezdá..

Reagovat
smazaný uživatel

youtube.com/watch?v=b7hw9pzXIxs

Nieco podobne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si to o něm nemyslím. Ale jinak pro Barcu zajímavej hráč, do kombinace moc není, ale všechno ostatní splňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak mu lopta nezavadza a ze na MS ukazal, ze nie, tak by to mohla byt dobra volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Muntari je psychicky labilní, toho fakt ne, navíc se mi ani herně nelíbí. Bral bych třeba Cahilla - tvrdý, pracovitý, žádná hvězda... Navíc má výbornou střelu a agresivitu v zakončení.

Reagovat
HOST*

no panove,opravdu same inteligentni nazory...daji se cist,no cist..ty prispevky bych spocital na prstech jedne ruky...jinak k vykonu barcelony...stava se z nich novy real madrid no...

Reagovat
HOST*cr7

Rikam vam ze atletiko madrid zkonci mezi 3 nejlepsimi to si piste

Reagovat
smazaný uživatel

Ban asi pre spamera nebude,ze ? Potom neviem ako sa tu ta diskusia chce riesit.

Reagovat
PJ

Mam takovej pocit ze ti na to uz Kyslik odpovidal.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa ako ban neda dat hned ? Myslel som, ze mate okrem tohto aj ine riesenia.

Reagovat
PJ

Zatim neda, bohuzel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespletli si to náhodou s hokejem?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by tady někdo bez emocí a nestranně popsat jak to vypadalo? Neměl jsem možnost sledovat.

Díkes.

Reagovat
smazaný uživatel

ze by navrat stylu, "Dat vic golu nez souper."?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tak fakt vypadalo, ale co je ještě zajímavější - Mallorca tu taktiku měla taky .

Reagovat
Shevchenko

Pro mě

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
HOST*Madridista

ty usoplenej mazanku

Reagovat
-Kopy-

No, tak až se budou moct dávat bany, tak ty si druhý na řadě, po tom spamerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tichučko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele