12. kolo
11.11.2007 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Domácí Espayol získal proti Bilbau všechny tři body a zaznamenal tak nejlepší vstup do sezóny za posledních deset let. Zasloužené vítězství Katalánců přišlo až díky nešťastnému vlastnímu gólu Aitora Ocia v samotném závěru utkání. Athletic přes brzké vedení nedokázal navázat na předchozí vítězství proti Recreativu a dále zůstává mezi sestupem ohroženými celky.

Zápas začal hrubou chybou chybou Kameniho, kterou dokázal naplno využít Gabilondo a poslal Basky už ve třetí minutě do vedení. 1:0. Espanyol se pokusil odpovědět hned v zápětí, útoky vedené převážně přes Ivána De La Peňu zakončovali Valdo a také Tamudo, ani jeden na brankáře Iraizoze nevyzrál.

Hosté reagovali větší tvrdostí hry, čímž se jim podařilo na čas zbrzdit rozjíždějící se vlak domácích. Ovšem jak se blížil konec prvního poločasu, Los Blanquiazules začínali mít čím dál tím větší převahu. Velmi aktivní byl na levém křídle Riera a právě on byl tím, který stál za zrodem vyrovnávací branky. Po jednom ze svých typických výpadů našel přesným centrem Tamuda, jemuž už nezbývalo nic jiného, než nasměrovat míč tím správným směrem. 1:1.

Tlak Valverdeho svěřenců neustával ani po vyrovnání a Athletic mohl děkovat pouze brankáři Iraizozovi, že ještě při odchodu do kabin držel v rukou alespoň jeden bod.

I po přestávce se až na výjimky hrálo na jednu branku. Bylo jasně vidět, komu stačí remíza a kdo naopak touží po vítězství. Ještě před tím, než přišla útočná smršť Espanyolu, měl královskou šanci po hrubce Moisése Aduriz, ovšem na Kameniho nevyzrál a tím prakticky ukončil ofenzivní aktivitu svého týmu v tomto kole.

Od padesáté minuty to byl monolog hráčů ze Ciudad Condal. Nezastavitelný byl opět Alberto Riera, jehož rány byly blízko úspěchu v 57., 73. i 85. minutě. Gólové štěstí se tentokráte k jednomu z nejlepších hráčů letočního ročníku La Ligy nepřiklonilo a když neuspěl svou hlavičkou Raúl Tamudo, vyřešilo se vše nešťastně kuriózním vlastňákem Aitora Ocio jen pár minut od závěrečného hvizdu...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Katalánsko - baskický souboj by mohl být remízkou. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele