1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham veze z Florencie remízu 1:1

Italskou Fiorentinu čeká v odvetném utkání náročná práce. Tottenham totiž na jejím hřišti dokázal vstřelit branku a ta se v pohárové matematice vždycky hodně počítá.

Do Florencie zavítali Kohouti a chtěli oplatit svému hostiteli nepříliš povedené zápasy před rokem. Dnes nastoupila poměrně silná sestava Kohoutů, která čítala jména jako Alderweireld, Wimmer, Davies, Eriksen, Chadli nebo Heung-min Son. Fiorentina opustila první příčku Serie A, takže se teď chvíli mohla soustředit na Evropskou ligu. V pohárové Evropě sbírá i pod trenérem Sousou dobré výkony a dnes na ně chtěla navázat. Do utkání naskočili Bernardeschi, Valero, Iličić nebo Zárate, jen lavička zbyla na Babacara s Kalinićem.

Domácí působili proti Angličanům trochu zaskočeným dojmem, jako by v prvních momentech nevěděli, jak hrát. Aktivní byl zejména hostující talent Dele Alli, který pořádně větral prostory na levé straně. První zajímavý pokus však ohrozil bránu gólmana Vorma. Měl jej na svědomí španělský bek Marcos Alonso, který v Toskánsku vyzrál do prvotřídního beka. Jeho rána ale Vormovi mnoho problémů nepřidělala.

Prvních dvacet minut se hrál opatrný až vyčkávací fotbal bez větších šancí či emocí. Až po pětadvaceti minutách hry se k ráně zpoza vápna odhodlal kreativní záložník Eriksen, jenž pálil pod břevno. Brankář Ciprian Tatarusanu byl ale připraven a míč vyrazil! Iličić našel svým centrem z pravé strany Záratého, který ale míč špatně zpracoval. Následně pálil Borja Valero, jenže jeho rána skončila vedle tyče!

Deset minut před koncem první půle se už skóre utkání měnilo. Mohl za to průnik obránce Daviese do vápna Violy, kde jej srazil stoper Tomović. Automaticky musela následovat penalta, ke které se postavil Nacer Chadli. S chladnou hlavou napálil míč k levé tyči a otevřel skóre zápasu - 1:0.

Domácí najednou nevěděli, jak pořádně reagovat. Krajní hráči Violy sice do vápna Kohoutů posílali centry, ale na hrotu hrající Mauro Zárate si s nimi neporadil. Trenér Paulo Sousa byl asi v kabině hodně slyšet, ale k překvapení mnohých o poločase za nepříznivého stavu do sestavy nesahal. Dvě minuty po změně stran se do další šance opět dostali Angličané. Heung-min Son po centru ze strany zavěsil, jenže se nacházel v ofsajdu, takže branka platit nemohla.

Mousa Dembélé pak vyslal do vápna Chadliho. Ten naběhl do pokutového území a krásně se uvolnil, jenže jeho rána zamířila vedle tyče! Fiorentina se hnala za vyrovnáním a nakonec se jej dočkala. Výstavní ranou se trefil Federico Bernardeschi, který si srovnal míč na střelu a z třiceti metrů vypálil. Jeho rána ještě byla tečovaná, ale přesto zaplula za Vormova záda - 1:1.

Ani to trenéru Sousovi nestačilo a do hry vyslal dalšího elitního střelce. Tím byl Nikola Kalinić, který nahradil unaveného Kubu Blaszczykowskiho. Další ránu poslal na Vorma opět Bernardeschi, ale tentokrát už Vorm zasáhl spolehlivě a překonat se nenechal. Trenér Mauricio Pochettino odmítal odjet z Toskánska s remízou a na hřiště vyslal Harryho Kanea. Patnáct minut před koncem se do míče z větší vzdálenosti pořádně opřel Matias Vecino a jeho ránu musel likvidovat až brankář Vorm.

Na bránu vypálil i Harry Kane, ale rumunského brankáře ve službách Violy nepřekonal. Do zápasu se podíval také Eric Dier, který si následně připsal velmi zajímavou ránu těsně mimo. Ozdobou závěru zápasu byl bezesporu kop přes hlavu od Alliho, který však mířil nad bránu. Gonzalo Rodriguez pak hlavičkoval těsně vedle!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2....1:2

Reagovat
KingMaster13

věřím že slípky se budou soustředit na PL kde mají šanci získat po dlouhé době titul 2:0 Forza Viola

Reagovat
Manau

tak ono skoro 60 let je teda kurva dlouhá doba

Reagovat
KingMaster13

dokonce já bych jinak tipoval tak 30 budíž spletl jsem se

Reagovat
smazaný uživatel

55

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
frank

Chce to co nejvíc pošetřit, na FA Cup nasadit silnou sestavu a v odvetě EL kompletně jenom náhradníky s dorostencema.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Marv

2:1

Reagovat
DUCK11

Predpokladam ze Spurs nastúpia bez opôr akymi su Kane, Alli, Eriksen, Lloris či Alderweireld a šancu naopak dostane Onomah, Carroll či Bentaleb ... napriek tomu to môže byť vyrovnaný zápas

Reagovat
Thelvin

Buď Eriksen nebo Kane hrát bude. Dle mě spíš Eriksen.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Cobra

Letos je EL až příliš nabitá kvalitními týmy a rád bych viděl jak si s nimi Spurs poradí. Doufám, že dnes bude přiměřeně silná sestava a spíš bych se vysral na FA Cup.

Reagovat
Firkraag

Tento souboj může být klíčový pro koeficient, pokud postupí Fiorentina, s velkou pravděpodobností přijdou angláni o 1 místo v LM !

Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobré, přišla rotace a to je hlavní (ještě mohl hrát Onomah, popř. Bentaleb, ale to už by bylo asi příliš).

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleb ani na lavici

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem také koukal. ze všech hráčů (kromě Vorma, logicky) má snad nejméně zápasů letos. přitom nedávno hrál (a dával gól) za juniorku, tak snad je ok. těžko říct, jestli s ním Poche počítá aspoň o víkendu proti CP.

Reagovat
smazaný uživatel

Mason (C)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Proč nehraje aspoň Babacar, když už nehraje Kalinić?

Reagovat
Sasha

taky nechapu, pěkně mě Sousa s tou EL i coppou sere

Reagovat
GEGE

Taky nechápu co zkouší se Zaratem na hrotu...Babacar by byl proti Anglanum idealní...

Reagovat
Furia Ceca

Conte a Lippi vedle sebe!

Reagovat
smazaný uživatel

Bernadeschi ale dobře zblokoval, to smrdělo gólem

Reagovat
GEGE

Bernardeschi ty vole co chceš vic....

Reagovat
Free_player

má někdo dobrej stream prosím ? ...furt mě všechno padá dneska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele