1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla doma jednoznačně porazila Molde

Sevilla si podle očekávání bez větších obtíží poradila na domácím stadionu s norským Molde a nadělila mu tři góly. Do odvety má mnohem lepší pozici díky dvěma gólům Fernanda Llorenteho a jednomu přídavku od Kevina Gameira.

Možná nebyla sestava domácích ta nejsilnější, ale vzhledem k nabitému programu v rámci Primera Division a síle soupeře se to dalo čekat. I tak jsme od prvních minut viděli třeba Fernanda Llorenteho, Evera Banegu, Cokeho nebo Vitola. Molde se drželo rozestavení 4-4-2 a snah inkasovat co nejméně.

Hosté sice bránili, ale když už dostali šanci zaútočit, rychle přešli do ofenzivního módu. Po jedné takové akci dostal míč k nohám Elyounoussi a krásnou ranou protáhl brankáře Soriu. Sevilla se s postupujícím časem dostala na polovinu soupeře, usídlila se tam a v podstatě jej neopouštěla. Držela míč na svých kopačkách a hosté čekali, co domácí vymyslí. Kromě rány Evera Banegy ze solidní vzdálenosti ale nic moc nevymysleli.

Po dvaceti minutách jej napodobil Gulbrandsen a brankář David Soria musel zasahovat. Z následného rohu se ale hosté neprosadili. Až deset minut před koncem se konečně domácí fanoušci dočkali a mohli si zplna hrdla zakřičet. Vitolo se s míčem u nohy dral středem hřiště a těsně před tím, než jej srazil soupeř, nahrál balon na Fernanda Llorenteho. Ten se podíval, kde je brankář, a poslal míč přesně k tyči - 1:0 pro domácí.

Pak se po centru z levé strany míč vrátil na malé vápno ke špatně hlídanému střelci první branky, který ale poslal míč mimo. Před koncem se Sevilla málem dočkala druhé branky, když zpoza vápna zkusil pohotově vypálit Cristóforo. Mimo. Sotva se oba týmy vrátily na hrací plochu po přestávce, už Sevilla vedla o dvě branky. Pojišťující a uklidňující zásah přidal Fernando Llorente, který si naběhl do vápna a prudkou ranou poslal míč pod břevno!

Hosté se těžko vzpamatovávali z tak náhlého úderu a delší čas jim trvalo, než se sami osmělili. Aby Fernando Llorente neplýtval silami a zahráli si i jiní, byl na hrací plochu vyslán Francouz Kevin Gameiro. Pokud si však hostující obránci mysleli, že to nejhorší mají za sebou a že jim nic nehrozí, mýlili se. Gameiro od prvních momentů na hřišti ukazoval hlad a chuť vstřelit alespoň jeden gól.

Přesně po hodině hry se málem dočkal gólu Coke, jehož technický pokus zastavilo břevno! A dvacet minut před koncem uzavřel skóre dnešního utkání právě Kevin Gameiro. K němu se dostal míč poté, co jej hostující obránci neodkopli. A Gameiro se s ničím moc nemazal. Jeho přízemní rána skončila až v síti a mladý brankář Ethan Horvath nemohl mít úplně čisté svědomí. Pak se ještě zastřeloval záložník N'Zonzi, ale mířil vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....2:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Marv

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bayernista18

Konopljanka dá gól.

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele