1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
6 : 0
(5:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Rapid Vídeň 6:0

Kouč Gary Neville dostal ke svým jedenačtyřicátým narozeninám ten nejlepší dárek. Jeho Valencia totiž jasně přehrála Rapid a zostudila ho hned šesti góly. Rozhodnuto už bylo prakticky po poločase, kdy se domácí trefili hned pětkrát. Rakouský celek má už v odvetě opravdu jen minimální šanci postoupit.

Skvělým způsobem utkání, které mimochodem řídil český sudí Miroslav Zelnika, vyšlo Santimu Minaovi, jenž byl hned u pěti branek ze šesti. Na tu první ze 4. minuty mu nahrával z levé strany do malého vápna André Gomes a z blízkosti pak španělský útočník neměl problém zacílit.

Další trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Špatně bránícímu Rapidu nevyšla ofsajdová past, Santi Mina poslal přesně načasovanou kolmici na rozeběhnutého Daniho Pareja a ten sám před brankářem Strebingerem nezaváhal. Ve 25. minutě hosté inkasovali potřetí, Pablo Piatti zleva poslal míč na zadní tyč, kde osamocený Santi Mina v klidu skóroval.

Od Netopýrů to ovšem stále nebylo vše. I nadále byli neuvěřitelně při chuti. Ve 29. minutě zase hostující obrana hořela jako papír, především pak na krajích, Santi Mina unikl po pravé straně, předložil míč do středu pole, kde našel Álvara Negreda, který ve skluzu překonal Strebingera počtvrté.

Do přestávky se ještě stačil prosadit André Gomes, u jehož gólu si připsal svou třetí asistenci Santi Mina. Ve druhém poločase si Valencia pouze udržovala naprosto pohodlný náskok. A bylo vidět, že i malinko povolila v koncentraci. Že by toho však Rapid dokázal využít, to se říci určitě nedá.

Všudy všeho totiž zahrozil vlastně jen jednou jedinkrát, a to v 82. minutě, to když hlavičkoval z dobré pozice Jelič, nicméně brankář Ryan mezi třemi tyčemi skvěle zasáhl. Minutu před koncem domácí zasadili soupeři přece ještě jeden úder, Rúben Vezo poslal přihrávku na Rodriga, jenž šťastně prostřelil nohy Strebingera.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....2:0

Reagovat
KingMaster13

Pokud tam bude ještě Gary tak 1:1 bez něj 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
jenculko

1:3

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

Santi dneska jede

Reagovat
Counter

wow, vraždění neviňátek

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Xaviercreus

Mina 2+3 za půl hodinky, ten jde v létě na Camp Nou

Reagovat
smazaný uživatel

Za 30 klidně

Reagovat
Xaviercreus

je to smutné, ale 30 je dneska nic

Reagovat
Hardwell

Pro 3 body

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

co ti jebe černý kůň soutěže dostal 6:0 od provaru sezony v PD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele