1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Olympiakos Pireus 1:0

Belgický Anderlecht dokázal překvapit favorizovaný řecký Olympiakos a po vyrovnaném průběhu ho nakonec udolal nejtěsnějším poměrem 1:0, vytvořil si tak slušnou pozici do odvety, která je na programu příští týden. Gólové šance byly k vidění na obou stranách a to především v prvním poločase, nicméně o jedinou branku čtvrtečního střetnutí se postaral v 68. minutě obránce Kara Mbodj, který také vítěznou trefu náležitě oslavil.

Do zápasu lépe vstoupil domácí výběr, který se již v 6. minutě mohl dostat do vedení. Na pravé straně pokutového území všem utekl rychlonohý Đuričić a vypálil velmi nebezpečně z ostrého úhlu po zemi, gólman Roberto musel výtečným zákrokem odvracet míč na rohový kop. Po jeho zahrání nakrátko a následném centru z levého křídla hlavičkoval uprostřed šestnáctky Okaka a zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

V 9. minutě se poprvé ozval účastník letošního ročníku Ligy mistrů. Po nádherné přízemní kombinaci se ve stoprocentní gólové možnosti ocitl Sebá, ale zblízka nedokázal dopravit míč do odkryté svatyně a trefil jen pravou tyč. Přesně v polovině úvodního dějství po přihrávce Acheamponga převzal balón Đuričić, elegantně se zbavil dvou protihráčů a z úhlu střílel po zemi, nicméně Roberto jistým zákrokem jednoruč vyrazil míč před sebe.

Po půl hodině hry se dostal do totožné pozice Praet po ukázkové kolmici za obranu, jeho bombu i tentokráte vyrazil Roberto před sebe a poté obrana řeckého výběru odkopla míč do zámezí. Olympiakos po delší odmlce zahrozil v 55. minutě. Ze střední vzdálenosti vypálil Durmaz a jeho kroucená rána se snášela přesně k zadní levé tyče, jenže balón kvůli lehké teči nakonec skončil za brankou Anderlechtu.

O devět minut později po chybě domácího celku ve středu hřiště dostal balón na levé křídlo Brown Ideye a po efektivní zasekávačce nebezpečně vypálil, brankář Proto dokázal míč dobrým zásahem vyrazit do bezpečí. Rozhodující moment zápasu se urodil za další čtyři minuty. Po rohovém kopu Büttnera z pravé strany nedokázal gólman Roberto udržet míč v rukavicích a jeho obrovskou minelu potrestal právě Mbodj, který krásnými nůžkami dopravil míč do sítě. Belgický výběr poté až do konce utkání soupeře do ničeho nepustil a těsný náskok si pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2....2:3

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
Elliasson

Aléééééé!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele