1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - Schalke 04 0:0

Celkem vyrovnaný souboj mezi Šachtarem a Schalke dopadl ve Lvově bezbrankovou remízou. Dá se říci, že nerozhodný výsledek je vlastně spravedlivým řešením, každopádně utkání jednoznačně chyběly góly. Domácí jinak v závěru hráli o deseti, po druhé žluté kartě se totiž nechal vyloučit Oleksandr Kučer.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté. Ve 13. minutě si Choupo-Moting, navrátilec do základní sestavy, vyměnil míč s Belhandou, ten ve vápně míchal s balónem, co to šlo, až nakonec vystřelil, a brankář Pjatov ve spolupráci s kapitánem Srnou dostali balón z brankové čáry do bezpečí.

Na druhé straně se gólman Fährmann poprvé výrazněji činil proti střele z blízkosti od Hladkyje. Pak Šachtar výrazně zahrozil z brejku, Taison ze středu hřiště poslal míč na levou stranu do běhu mladému Kovalenkovi, jenže jeho pokus skončil těsně vedle tyčky. I po přestávce bylo vše otevřené, žádný z týmů neměl nějakou územní převahu.

Po hodině hry se znovu ukázal Belhanda, ovšem jeho zakončení z vyložené pozice skončilo pouze v náruči Pjatova. O pár minut později se německému celku podařilo dokonce rozvlnit síť, a to zásluhou Matipa, nicméně podle názoru rozhodčích si pomohl v předchozím souboji s Hladkyjem faulem, a tak branka nebyla uznána.

Čtvrthodinu před koncem se musel Pjatov činit proti parádnímu technickému pokusu Belhandy a o pár chvil později musel spolu se svými spoluhráči řešit dost nepříjemnou standardku. Hosté totiž rozehrávali nepřímý volný kop z hranice malého vápna, nicméně Geis trefil jen hráče ve zdi na brankové čáře.

Čtyři minuty před koncem Šachtar přišel o jednoho muže v poli, Kučer zatáhl za dres Choupa-Motinga, za což byl po právu oceněn žlutou kartou. A protože o pouhých šest minut předtím byl potrestaný stejným osobním trestem, musel se po červené kartě pakovat z trávníku. Schalke ovšem nakonec tuhle krátkou přesilovku nevyužilo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
KingMaster13

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
HullCity

I s Teixeirou by ten postup nebyl jistý,ale bez něj to vidím maximálně doma na remízu 1:1 a v odvetě uděláme pápá.V lize sice Schlake zatím nic moc,ale věřím,že v EL jsou jedni z kandidátů na celkové vítězství.

Reagovat
HullCity

Oba brankáři muži zápasu,ale pravda,měli jsme štěstí,hodně štěstí,že to skončilo 0:0...v odvetě máme šanci jen díky tomu,že jsme neinkasovali,ale bez Kučera a s tím nekopou Hladkým to nevidím na postup.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bayernista18

2 : 3.

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Belhanda se umotal

Reagovat
smazaný uživatel

Belhandovo zakončování to je tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda prisel mi Sachtar jako lepsi tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Slusel by jim Zozulya nebo navrat Device.. Gladkiy hruza..

Reagovat
HullCity

Zozulja má časté problémy se zdravím a Devič už tam jednou byl a nijak zvlášť se neukázal.Jako v Metalistu už bohužel nikdy hrát nebude.Chtělo by to podle mě najít někoho talentovaného z Brazílie,otázkou je,jestli by někdo na Ukrajinu v této situaci šel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak porad Dević byl by na tom líp.. ) Dentinha na hrot mozna by slo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele