1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic vyloupil Stade Velodrome a míří do osmifinále

Španělské kluby letos alespoň prozatím evropskému fotbalu zcela dominují a potvrdil to i Athletic, který na půdě Marseille dokázal uhrát výtečné vítězství 1:0. O jedinou branku utkání se nepostaral nikdo jiný než nestárnoucí Aritz Aduriz, a nutno podotknout, že šlo o trefu z kategorie skvostů celé sezony.

Pětatřicetiletý Aduriz si devět minut po změně stran s ničím nedělal těžkou hlavu a bez přípravy vypálil z voleje po hlavičkovém přiťuknutí Sabina Merina takovým způsobem, že brankář Steve Mandanda neměl sebemenší šanci zasáhnout, i když šlo o ránu snad z třiceti metrů. Ostatně posuďte sami.

Marseille si tak připsala další nepříjemnou porážku a prohloubila svou krizi, během níž za posledních osm domácích zápasů dokázala zvítězit pouze jedinkrát. Francouzský celek již zachrání pouze o poznání kvalitnější výkon příští týden na horké půdě v Bilbau.

Adurizův výjimečný gól přišel takřka jako blesk z čistého nebe. Celá první půle totiž ani zdaleka nenaznačovala, že by na podobnou ukázku ryzí kvality mohlo někdy dojít, oba celky se dokázaly navzájem vymazat ze hřiště a šancí bylo poskrovnu. Jako první zahrozila čerstvá posila domácích, Steven Fletcher, ovšem gólová rána skotského útočníka si nedokázala najít cestu až do sítě kvůli včasnému bloku Oscara de Marcose. Hosté měli nejblíže k průlomu skóre po odvráceném rohovém kopu, který Javier Eraso přetavil v ránu zpoza šestnáctky - bohužel pro Athletic příliš vysokou.

Do druhé půle již baskický celek vstoupil lépe a Iňaki Williams záhy svůj nadějný náběh na dlouhý nákop vpřed zakončil křižnou střelou těsně vedle. Devět minut po změně stran se pak již hosté přece jen dočkali, a že to stálo za to. Dlouhý výkop brankáře Herrerína skončil na Merinově hlavě a posléze Adurizově kopačce, aniž by se za celou dobu dotkl země. Následoval brilantní volej, který prosvištěl nad bezmocným Mandandou a rozvlnil síť za jeho zády.

Nepříznivý stav vybudil Marseille k závěrečnému tlaku a honbě za vyrovnáním, jenže Fletcher poslal svou hlavičku nad břevno a Florent Thauvin musel frustrovaně přihlížet, jak se jeho tečovaná rána pouze otřela o brankovou konstrukci.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Marv

1:2

Reagovat
Gedofrey

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lorcan

1:3

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bayernista18

Čekal jsem, že se Aduriz trefí, ale že podobnym gólem rozhodne, to ne.

Reagovat
smazaný uživatel

takovej gól výkop od brankáře, 1 dotek assist a z první zdar

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele