1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpool neoslnil a odváží si z Augsburgu bezbrankovou remízu

Návrat Jürgena Kloppa do rodné země se s úspěchem nesetkal. Liverpool totiž pod vedením německého manažera uhrál na hřišti Augsburgu po nevýrazném výkonu pouze bezbrankovou remízu a šance obou celků na další postup ve vyřazovací fázi Evropské ligy tak zůstávají před odvetou zcela otevřené.

Liverpool navíc v následujících dnech čeká pořádně nabitý program a Klopp bude muset zvážit, nakolik nabitou sestavu do onoho domácího zápasu pošle vzhledem k tomu, že o tři dny později čeká Reds finále ligového poháru proti Manchesteru City. V Augsburgu přitom liverpoolští nastoupili takřka v nejlepší možné jedenáctce a na vítězství to přesto nestačilo...

Zatímco o víkendu si Liverpool s chutí zastřílel na půdě beznadějně poslední Aston Villy, v Německu tatáž základní sestava nedokázala skórovat ani jedinkrát. Nízký počet nastřílených branek v Evropské lize provází celek z města Beatles již od samého úvodu, vždyť jeho dosavadní čtyři góly dokázal přebít sám nejlepší kanonýr Augsburgu, Raúl Bobadilla, jenž jich letos stihnul nasázet rovnou šest. Ke smůle domácích se však Bobadilla brzy zranil a musel střídat již po třiadvaceti minutách.

To vše přispělo k nevýrazné první půli, v níž ani jeden klub nedokázal směrem dopředu vymyslet nic kloudného. Hosté sice měli opticky více ze hry, ale největší šance připadla domácímu Alexanderu Essweinovi, jehož pokus musel zlikvidovat brankář Mignolet. Po chabých střelách Firmina, Sturridge či Hendersona se tak odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran o sobě dal vědět uzdravivší navrátilec Sturridge, pro nějž šlo teprve o stěží uvěřitelný třetí start v evropských pohárech za celé jeho tříleté působení v Liverpoolu. Ani anglický reprezentant ale nedokázal v klíčové chvíli potvrdit své nesporné střelecké vlohy, když mu výtečnou palebnou pozici připravil po kombinaci s Firminem James Milner. Největším pozitivem pro příznivce Liverpoolu je tak alespoň fakt, že Sturridge nastoupil do dvou po sobě jdoucích zápasů v základní sestavě vůbec poprvé od března loňského roku.

Augsburg, který v německé lize strádá ještě více než liverpoolští v té své a nachází se pouhý bod nad příčkou zaručující baráž o udržení, nenabídl v utkání žádný oslnivý výkon, ale jeho favorizovaný soupeř toho přesto nedokázal nijak využít. Ve zbytku druhé půle se Reds zmohli pouze na nepřesnou ránu Philippa Coutinha a málem se dočkali kuriózního vedení po nešťastném zásahu Paula Vergaegha, jehož vlastenci ale stihnul na brankové čáře zabránit brankář Hitz.

Když pak s dalekonosnými ranami neuspěli ani Moreno s Hendersonem, bylo jasné, že Liverpoolu není souzeno skórovat. Místo toho ještě Kloppova družina mohla odjíždět s naprostou nepořízenou, kdyby střídající Ji Dong-won pět minut před koncem pouze neorazítkoval brankovou konstrukci Mignoletovy brány.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
M1ck0

tip X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
vladis271

Snívalo sa mi, že sme v polčase viedli 0:4

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
PISTOLERO

0:2

Reagovat
Bayernista18

3 : 1.

Reagovat
Bastaron

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
cristiano.K.

link?

Reagovat
CR7RONALDO

OT: Valencia

Reagovat
avicii

nuda

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pony Slaystation

Koeficient anglicanu :D Arsenalu nejak moc taky neverim, snad jedine City

Reagovat
JacksLFC

kde jsou ty časy, když byly 3 anglické týmy v SF LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele