Evropská liga - souhrn odvet 1. kola vyřazovací části

27.02.2014, 21:01, aktualizováno 27.02.2014, 23:02
Komentáře a souhrny
Evropkská liga zná šestnáct letošních osmifinalistů. Ludogorec zvládl přestřelku s Laziem a vystavil římskému celku stopku, daleko od vyřazení nebylo ani Porto, které ve Frankfurtu zachránili Mangala a Ghilas. Neapol vyřadila Swansea, Tottenham otočil průběh souboje s Dněpropetrovskem...

Tottenham Hotspur - Dněpr Dněpropetrovsk 3:1

27.02.2014 21:05

Góly: 56. Christian Eriksen, 65. Emmanuel Adebayor, 69. Emmanuel Adebayor - 48. Roman Zozulja

První zápas: 0:1, postupuje Tottenham Hotspur

Tottenham zlomil kletbu anglických klubů a jako první z nich postupuje dále do osmifinále. Výhra 3:1 nad Dněprem se však nerodila lehce a po dlouhou dobu utkání se zdálo, že do dalšího kola se podívá právě ukrajinský soupeř Spurs.

Po nevýrazném výkonu na půdě Dněpru musel Tottenham dotahovat ztrátu díky Konopjankově pokutovém kopu. Domácí kouč Tim Sherwood tak postavil ofenzivně laděnou jedenáctku, která si kvalitativně nezadala ani s ligovými sestavami. Další příležitost utišit konečně své kritiky dostal Roberto Soldado, drahá letní posila z Valencie, která se doposud v novém působišti trápí. Přestože se hned v první minutě španělský útočník dopustil faulu a zdálo se, že svou špatnou formu vynahradí alespoň aktivitou, opak byl pravdou.

Jeden útok Spurs za druhým se rozbíjel před šestnáctkou na pozorné obraně hostů, postupem času se často Sherwoodovi hráči uchylovali jen k nákopům na náhodu. Takový pohled nebyl cizí pro trenéra Dněpru Juandeho Ramose. Španělský kouč totiž v minulosti vedl právě Spurs a rychle se ze severního Londýna pakoval po zisku dvou bodů z prvních osmi ligových kol a jasnému poslednímu místu. Až na tuto štaci si však Ramos vede pravidelně dobře - dva zisky poháru UEFA se Sevillou a koneckonců i výhra anglického ligového poháru s Tottenhamem by neměly zůstat bez opomenutí.

Ani Dněpr si pod Ramosovým dlouholetým vedením nepočíná vůbec špatně. Proti Spurs umně vstřebával tlak a při každé příležitosti podnikal nebezpečné protiútoky, které zvláště díky Konopljankovi pravidelně zaváněly nebezpečím pro Llorisovu branku. Nebylo tak ani velkým překvapením, že se dvě a půl minuty po změně stran trefil hostující útočník Zozulja hlavou ze standardní situace. Tottenham rázem potřeboval během necelého poločasu vstřelit hned tři branky, zatímco za tři předchozí pětačtyřicetiminutovky se nedokázal trefit ani jednou. Svůj podíl na tom jistě měla i absence zraněného útočníka Jermaina Defoa, jenž se v poločase rozloučil s domácími fanoušky před svým odchodem do kanadského Toronta pouze v civilu.

Tottenham se však této výzvy nezalekl. Nejprve Soldado přišel o radost z vyrovnání kvůli odmávání postavení mimo hru, a v 55. minutě již Christian Eriksen z přímého kopu přece jen oživil naděje na White Hart Lane. Klíčem k obratu se pak stala situace z 63. minuty, kdy po kolizi Vertonghena se Zozuljou uviděl útočník Dněpru rovnou červenou kartu. Opakované záběry ukázaly, že si belgický stoper Tottenhamu počínal obzvláště vypočítavě a Juande Ramos po zápase s tímto rozhodnutím rozhodčího jistě nemohl být spokojený.

Povzbuzení Spurs se do svého protivníka pustili s vervou a zásluhou Emanuela Adebayora také kompletně zápas otočili ve svůj prospěch. První trefu si vysoký útočník připsal v 65. minutě a hned čtyři minuty nato přidal po zpracování dlouhého míče na hrudi a následném pohotovém finiši i rozhodující třetí gól Tottenhamu, který mu zajistil postup do osmifinále. V něm se Tottenham utká s lisabonskou Benfikou.

Více informací k zápasu

Trabzonspor - Juventus FC 0:2

27.02.2014 21:05

Góly: 18. Arturo Vidal, 33. Daniel Osvaldo

První zápas: 0:2, postupuje Juventus FC

Italské týmy že sabotují Evropskou ligu? Juventus všem zlým jazykům ukázal pravý opak. Přestože si v domácím utkání zajistil dobrou pozici do odvety, nenechal nic náhodě a s velice silnou sestavou zopakoval vítězství 2:0 proti Trabzonsporu i na jeho půdě.

Bianconeri vlétli do utkání jako utržení ze řetězů. Než v osmnácté minutě poprvé skóroval Arturo Vidal, mohli hosté vést hned několikrát. Isla trefil tyčku, Marchisiovu ránu fantasticky kryl Kivrak, stejně jako pokus Pogby zpoza šestnáctky. Marchisio neuspěl proti gólmanovi Trabzonsporu ani podruhé. Následně sice míč do sítě doklepl Osvaldo, ale jeho zásah kvůli ofsajdu neplatil.

Juventus se tak radoval až za pár minut. Tentokrát Kivrak opět vyrazil střelu - tentokrát u kopačky Giovinca - ale dorážející Arturo Vidal se již nacházel v pozici, jež byla v souladu s pravidly. Jeho dorážka pak div neprotrhla síť.

Po půlhodině hry už to bylo 2:0, když Giovinco dostal od Marchisia lahodný pas do šestnáctky, ale místo střely našel ještě lépe postaveného Pabla Osvalda. Tomu stačilo sklopit hlavu a do prázdné klece poslat Starou dámu do ještě luxusnějšího vedení.

Po změně stran sahali hosté ještě po větším přídělu branek. Nejvíce se o to pokoušel aktivní Giovinco, který do 12 minut po změně stran hned dvakrát zahrozil. Nejprve přeloboval gólmana, ale radost mu zkazili dobíhající obránci. Poté ztroskotal na Kivrakovi.

Krátce nato měl na noze druhý gól Osvaldo, jenže v dobré pozici mířil těsně nad. Závěr zápasu pak patřil opět maličkému a hbitému útočníkovi Giovincovi. Jeho souboj s Kivrakem však dopadl jednoznačně ve prospěch domácího strážce svatyně, jenž jej ještě dvakrát výborně vychytal.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Černomorec Oděsa 1:0

27.02.2014 21:05

Góly: 80. Alexandre Lacazette

První zápas: 0:0, postupuje Olympique Lyon

Alexandre Lacazette spasil Lyon a jediným gólem utkání rozhodl o postupu domácích. Tento zápas napjatě sledoval také nejeden český fanoušek, protože vítěz z Francie se v další fázi Evropské ligy utká s Viktorií Plzeň.

Úvodní utkání na Ukrajině skončilo bez branek, takže před odvetou na Stade de Gerland byly karty jasně rozdány. Svou úlohu zvládli mnohem lépe domácí, i když se diváci dočkaly rozhodující branky až deset minut před koncem utkání. Šťastným hrdinou se stal mladý útočník Lacazette, který využil početní převahy Lyonu a gólem reagoval na červenou kartu Zubejka.

Jako první se dopředu vydali hosté, jenže po nepřesném centru stáhl míč ze vzduchu brankář Anthony Lopes. Lyonu se kombinace dlouho nedařila, takže vážnější ohrožení brankáře Pasta znamenal až střelecký pokus Steeda Malbranqua. Tím Lyon symbolicky převzal aktivitu a chtěl brzy rozhodnout. Pozorná obrana hostí ale Lyonu mnoho prostoru nedopřála. Olympique Lyon má ve svém kádru několik prvotřídních fotbalistů. Jedním z nich je Clément Grénier, jehož střelu musel Past vyrážet jenom s obtížemi.

Ani obrana Lyonu nemohla být úplně v klidu, protože ji ohrožovaly nepříjemné centry do pokutového území. Ani Olekseij Haj s Antonovem se však k jejich zakončení nedostali. Brankář Past musel svůj celek podržet po půlhodině hry, když konečky prstů vyrážel ránu univerzála Fofany. Tlak domácích hráčů se s postupujícím časem zvyšoval na síle, ale obránci Oděsy si nakonec vždy poradili. Gomis hledal spoluhráče Gréniera, ale včas zasáhl obránce Berger.

Úvod druhé půle větší změnu v obrazu hry nezaznamenal. Již ve velkém vápně zkoušel brankáře Lopese překonat Zubejko, ale projektil z jeho kopačky nakonec zamířil vysoko nad. Deset minut poté se krásnou ranou z větší vzdálenosti prezentoval zkušený Steed Malbranque, ale brankář Past dokázal míč vyrazit na rohový kop. Rozvážná kombinace domácího týmu k větší šanci nevedla, naopak se Lyon musel také bránit. O vzruch před bránou Francouzů se postaral útočník Antonov, jehož důrazné napadání dělalo rozehrávce domácích značné potíže.

Problémy pro hosty začaly patnáct minut před koncem utkání, kdy po tvrdém zákroku a druhé žluté kartě musel do kabin obránce Zubejko. Ani početní oslabení Oděsu z počátku netrápilo, protože Anderson pálil velmi nebezpečně. Zlomový moment utkání nastal o tři minuty později, když z rychlého protiútoku doputoval míč k Lacazettovi, který přešel přes dva protihráče a povedenou ranou poslal Lyon do kýženého vedení.

Jimmy Briand přišel o dvě minuty později na hřiště, aby nenechal hostující obránce ani na chvíli vydechnout. Náskok jedné branky už si domácí pohlídali a slaví postup. V další fázi se mohou těšit na rozjetou Viktorii Plzeň.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Esbjerg fB 1:1

27.02.2014 21:05

Góly: 47. Josip Iličić - 90+1. Mikkel Vestergaard

První zápas: 3:1, postupuje ACF Fiorentina

Asi si vzpomínáte na úvodní minuty předešlého zápasu těchto dvou týmů, v němž se naplno prezentovala ta ofenzivnější část. Do konce prvního poločasu padly čtyři branky, které z velké části rozhodly o úspěchu italského celku. Montellův tým si z Dánska přivezl nadějnou výhru v poměru 3:1 a dnes udělal poslední krok na cestě do další fáze Evropské ligy.

Na domácím stadionu sice nevyhrál, ale přesto může po skončení utkání slavit. Konečná remíza 1:1 mu zaručila postup, ale v žádném případě se nerodila snadno. Krátce po uplynutí pěti minut se do zakončení dostal Ryder, ale neprosadil se ani střelou a následně ani po centru od Davida Pizarra. Brankář Dúbravka musel ve větší akci zasahovat také proti ráně Massima Ambrosiniho, ale ten by se případně stejně radovat nemohl - jeho rána mířila na bránu z ofsajdu.

Kouzlo domácího stadionu mohl potvrdit Compper, ale obránce Fialek nezamířil přesně ani po rohovém kopu. Jinak se v rámci první půle Esbjerg do zakončení příliš často nedostával a Fiorentina mohla v klidu kombinovat. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly drželi míč na svých kopačkách a ovládali tempo hry, ale do útoků se příliš často nehnali.

Vše se změnilo až s úderem sedmačtyřicáté minuty, když se domácí Fialky dostaly do vedení. Po ruce hostí před pokutovým územím se k zahrávání přímého volného kopu dostal Josip Iličić a potvrdil, že jeho forma má vzestupnou tendenci. Pomalu se vrací ke starému známému Josipu Iličićovi ještě z dob Palerma. To sice v první lize udržet nedokázal, ale dnes večer si vysloužil potlesk fanoušků po parádním přímém kopu! Tím poslal domácí do vedení, které ještě zvýšilo jejich šance na postup.

Esbjerg příliš odporu nekladl, jedinou výjimkou byl snad jen pokus Nielsen, kterého ale dobře zasahující brankář Rosati vychytal. Fiorentina přidala ještě jednu branku, ale německý útočník Mario Gómez se v době své střely nalézal v ofsajdu. V následujících minutách se hra kouskovala, což vyhovovalo spíše domácím. Toskánský celek jinak kombinoval v dost veliké vzdálenosti od Rosatiho. Střídající Vargas se dokázal procpat až do zakončení, ale ani jeho střela v síti brankáře Dúbravky neskončila.

Přesto jsme se ještě jedné branky dočkali. Trochu dramatu do průběhu jinak poklidného utkání vnesl Mikkel Vestergaard, který přešel do rohu pokutového území a technickou ranou srovnal! Brankář Rosati neměl nárok zasáhnout a musel pro míč do sítě. Víc ale Dánové nestihli a s Evropskou ligou se tedy loučí. Montellův tým se může těšit na dalšího, velmi známého soupeře. Tím se stane turínský Juventus, který si poradil s tureckým Trabzonem.

Více informací k zápasu

KRC Genk - Anži Machačkala 0:2

27.02.2014 21:05

Góly: 64. Derrick Tshimanga (vl.), 71. Oleksandr Alijev

První zápas: 0:0, postupuje Anži Machačkala

Kouč Emilio Ferrera, jenž před několika dny nahradil na lavičce Maria Beena, bude chtít na svůj debut co nejrychleji zapomenout. Zdecimovaná Machačkala v Genku rozhodně překvapila a její pouť v Evropské lize pokračuje dále. Domácí zklamali sami sebe, vždyť soupeři za 180 minut nedokázali vstřelit jedinou branku.

Ferrera po krátkém seznámení se s hráči jako by chtěl tým nakopnout novým impulsem. A i proto nechal sedět na střídačce Thomase Buffela, dlouholetou oporu KRC. Utkání se nevyvíjelo zpočátku vůbec špatně, jenže vyložené šance přicházely spíše na opačné straně. Jednu z nich měl Alijev, jenž pořádně vystrašil gólmana van Houta.

V závěru poločasu bylo již Anži úvodní brance opravdu hodně blízko. Nebýt van Houta, s Genkem by to vypadalo bledě už před odchodem do kabin. Smolovovu střelu stačil domácí muž v rukavicích vyrazit, pouze však k Alijevovi, nejnebezpečnějšímu hráči hostujícího celku, jenž svou dorážku ovšem poslal trestuhodně do boční sítě.

Tak jako skončily oba poločasy v prvním střetnutí, tak dopadl i ten první v odvetě. Ferrera cítil, že potřebuje něco změnit, a tak v 57. minutě poslal do hry přece jenom Buffela. O pár minut později se bohužel on i celý tým museli smířit s inkasováním. Alijev přihrával zleva míč do vápna, kde si ho pod nohy zamotal bek Tshimanga.

Smůla, že ho nasměroval přesně do vlastní brány. Za dalších sedm minut utržil Genk konečný úder. Opět u toho byl Alijev, který si narovnal balón na levačku po přihrávce Smolova a z vápna pohodlně zakončil. V 81. minutě byl vyloučený Tagirbekov za ostrý šlapák proti Buffelovi, to byl ale pro Machačkalu jediný negativní moment.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Dynamo Kyjev 0:0

27.02.2014 21:05

Góly: -

První zápas: 2:0, postupuje Valencia CF

Španělský celek po bezbrankové remíze na svém domovském stadionu Mestalla postupuje do další fáze Evropské ligy a dál živí sen o trofeji. Oživení do hry Valencie přinesl nový trenér Pizzi, jehož svěřenci dnes večer ubránili postup.

Ukrajinou zmítají problémy a v těch se ocitne nejspíš také trenér Blochin, který dnes sledoval remízu svých svěřenců. Vzhledem k prvnímu utkání hraném v Nikósii, které Valencia vyhrála o dvě branky, se Dynamo Kyjev se soutěží loučí a bude se pokoušet o nápravu alespoň na domácí soutěži.

Už po pěti minutách se na bránu Valencie řítil osamocený rychlík Jarmolenko, který ale z úhlu nevystřelil přesně a brankář Diego Alves tak pouze sledoval, jak Jarmolenkův střílený centr nenachází spoluhráče a míří do zámezí. Po deseti minutách se Valencia pomalu nadechovala k náporu, který představoval zejména pokus Pereiry. Na něj navázal Parejo, ale pozorná obrana Dynama Kyjev mu zabránila ve střelbě. Ve velké šanci se objevili naopak hosté, které mohl do vedení poslat Miguel Veloso, ale portugalský středopolař míč z volného přímého kopu napálil mimo.

Valencia se opět probudila až o deset minut později, když se do zajímavé šance pomalu dostával Parejo. Svou ránu ale namířil těsně vedle tyče. Aktivní Parejo po půlhodině hry dostal míč do sítě, ale pomezní sudí zdvihl praporek a zapískal ofsajd. Minimálně sporný okamžik ale nakonec Valencii mrzet nemusel. Tlak Dynama postupně narůstal a v úvodní gól jej mohl proměnit hostující útočník Brown Ideye, který však krátce před odchodem do šaten mířil těsně vedle.

Do druhého dějství vstoupili hosté jednoznačně posíleni potřebnou přestávkou a rozhodli se svého soupeře ještě potrápit. Na bránu se nejprve řítil Jarmolenko, následně se z přímého volného kopu ten samý hráč také mezi tři tyče netrefil - namířil svůj kop pouze do dobře postaveného Keity. Když uplynula asi hodina hry, Valencia se probudila.

V dresu Netopýrů se dobrým výkonem představil Eduardo Vargas, který značně oživil již minulé utkání. Dnes si někdejší hráč Neapole či brazilského Grémia vyměnil míč se Cartabiou, ale ve výhodné pozici zklamal a míč před prázdnou bránou napálil vysoko nad! Následně se zastřeloval také obránce Pereira, který tvrdě vypálil a míč před brankářem Rybkou ještě tečoval všímavý Paco Alcácer. Ani pokus mladého útočníka ale brankáře nepřekonal a skončil jen na síti za brankou.

Dvacet minut před koncem pomohla domácím branková konstrukce v kombinaci s brankářem Diegem Alvesem. Toho prověřil Miguel Veloso a strážce domácí svatyně musel skvělým zákrokem vyrážet míč na břevno své brány. Dech se mu tajil nejspíš i při ráně Chačeridiho, která jen těsně minula tyč. Valencia si už náskok z prvního duelu pohlídala a na své půdě neinkasovala ani jednou.

Více informací k zápasu

SL Benfica - PAOK Soluň 3:0

27.02.2014 21:05

Góly: 70. Nicolás Gaitán, 78. Lima (pen.), 79. Lazar Marković

První zápas: 1:0, postupuje SL Benfica

Domácí Benfica si na slavném stadionu da Luz poradila s řeckým týmem PAOK Soluň rozdílem tří branek. Slaví tak postup do další fáze Evropské ligy. Brankostroj domácích začal chybou Kostas Katsouranis, který byl dvacet minut před koncem utkání vyloučen.

S kapitánskou páskou na ruce vedl své spoluhráče do bitvy zkušený obránce Luisão, který již po třech minutách hledal nabíhajícího Filipa Djuričiče. Mladý záložník se však k dlouhému centru díky snaze obránců nedostal. Proto ve své další šanci volil střelu a brankář Panagiotis Glikos se musel hodně natahovat, aby jeho pokus včas zlikvidoval. Brankář hostí byl do akce povolán také po centru Salvia, jehož nebezpečný centr musel vyrážet mimo tři tyče.

Ani domácí brankář Artur se nenudil, protože se na něj řítil španělský útočník Lucas. Ten dostal příležitost ke střele a ta podle nejednoho diváka již skončila v síti, ale pomezní sudí byl jiného názoru. O tom, jak dobrým hlavičkářem je Óscar Cardozo, se přesvědčili obránci Juan Insaurralde a Hedwigez Maduro. Ti svého brankáře v prvních dvaceti minutách zdatně chránili před inkasováním.

Po faulu Katsouranise se domácí dostali k zahrávání přímého volného kopu, ale skvělý reflexivní zákrok brankáře Glikose jim zkazil veškerou radost. Do druhé půli v dresu PAOK již nenastoupil záložník Sekou Oliseh, který byl nahrazen slovákem Miroslavem Stochem. Ten se také zapojil do první ofenzivní akce svého týmu, kterou však Lucas zakončit nedokázal. Po hodině hry vystřídala také Benfica. Ze hřiště odešel Eduardo Salvio a Óscar Cardozo, na trávník se dostali Lima a Lazar Marković.

Další faul si připsal Katze na pronikajícího Gajtána se tak mohl k rozehrávce dalšího přímého volného kopu Lima, ale jeho centr z voleje Garay namířil jen do Glikose. Dvacet minut před koncem utkání se na bránu soupeře hnal Lima a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Kostas Katsouranis. Od polského arbitra Marciniaka viděl rovnou červenou kartu a navíc se k zahrávání přímého volného kopu Nicolás Gajtán. Jeho skvělá rána přes zeď zaskočila i brankáře Glikose - 1:0.

Famózně zahranou desetiminutovku Benfiky doplnil Brazilec Lima, který proměnil nařízený pokutový kop. A jen o minutu později si obránce Luisão všiml střídajícího Lazara Markoviće, který překonal obránce Insaurraldeho a technickou střelou k tyči také vyběhnuvšího brankáře Glikose a uzavřel tak skóre utkání. Nemuselo se jednat o poslední střelecký úspěch - nepříjemnou střelu si na své konto připsal také obránce Maxi Pereira, který však nakonec pálil jen do připraveného Glikose.

Na podobný vývoj utkání nedokázali Řekové adekvátně reagovat a s Evropskou ligou se loučí. Pro portugalský tým bude v osmifinále evropské soutěže soupeřem anglický Tottenham Hotspur.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Slovan Liberec 1:1

27.02.2014 21:05

Góly: 19. Nick Viergever - 72. Jevhen Budnik

První zápas: 1:0, postupuje AZ Alkmaar

Liberečtí si osmifinále Evropské ligy nezahrají. Severočeši v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze v Alkmaaru remizovali 1:1, ale k postupu jim to nestačilo. Po domácí porážce 0:1 před týdnem jejich cesta soutěží od 2. předkola skončila. Skóre dnes stejně jako U Nisy otevřel kapitán AZ Nick Viergever, v 72. minutě srovnal Jevgen Budnik, ale postupovou trefu hosté nepřidali.

Alkmaar tak v rozmezí tří let vyřadil oba severočeské sousedy, v létě 2011 přešel v předkole přes Jablonec.

Liberec, který si zahrál v Evropě vyřazovací část po dlouhých dvanácti letech od postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA, začal podobně jako před týdnem opatrně. Také sedmý celek nizozemské ligy se s náskokem 1:0 nikam nehnal a tak se na úvodní náznak šance čekalo čtvrt hodiny. Pak si Jóhannsson narazil s Beerensem, ale z první pálil nad.

Za čtyři minuty už hosté prohrávali. V předchozích dvou jarní duelech inkasovali Severočeši všechny tři branky po standardkách, ale nepoučili se z toho. Po rohovém kopu zůstal nepokrytý Viergever a hlavičkou překonal slovenského gólmana Hrošša, který v brance dostal přednost před Kovářem. V tu chvíli Slovan potřeboval k postupu dvakrát skórovat.

Liberečtí mohli zpola zaplněný stadion záhy umlčet vyrovnáním, jenže Rajnoch po zpětné přihrávce trefil přízemní střelou z vápna pouze gólmana Estebana. Hostům pak ještě víc zkomplikovalo plány zranění Frýdka, jehož nahradil Douglas.

Severočeši potřebovali k postupu vstřelit dvě branky a po přestávce přidali. V 55. minutě pálil těsně mimo Pavelka, vzápětí protáhl Estebana dalekonosným pokusem Rybalka.

Alkmaar, který o víkendu podlehl v domácí lize Ajaxu Amsterodam 0:4, se chvíli jen bránil, pak ale opět zvýšil aktivitu. Definitivně rozhodnout mohl v 68. minutě Elm, proti němuž se vytáhl skvělým zákrokem Hroššo.

Šilhavý stáhl Jarolíma a do útoku poslal tradičního žolíka Pimparu, původním povoláním stopera. Liberec znovu přitlačil a osmnáct minut před koncem oživil naději na postup. Po Rybalkově rohu doklepl míč na zadní tyči do sítě Budnik a dočkal se prvního soutěžního gólu za Slovan.

Hosté ještě víc otevřeli hru, v divokém závěru přežili několik soupeřových brejků i šanci Alkmaaru po rohu a sami mohli vstřelit postupovou branku. Esteban ale tečovaný míč v závěru vyškrábl na roh a gól nedal Slovan ani v dlouhém nastavení po ošetřování Fleišmana.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Swansea City 3:1

27.02.2014 19:00

Góly: 17. Lorenzo Insigne, 78. Gonzalo Higuaín, 90+1. Gökhan Inler - 30. Jonathan de Guzmán

První zápas: 0:0, postupuje SSC Neapol

Pohárová pouť Swansea je u konce, stopku velšskému klubu vystavila Neapol. Svěřenci Garryho Monka se však nemají za co stydět, neboť ve své historicky prvním pohárové vyřazovací fázi předvedli skvělý výkon a ještě dvanáct minut před koncem byli postupujícím celkem.

V šestnácté minutě poslal domácí do vedení Lorenzo Insigne, avšak záhy vyrovnal Jonathan De Guzmán. Vzhledem k bezbrankové remíze z prvního zápasu v tu chvíli postupovala Swansea díky vyššímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře, jenže v sedmdesáté osmé minutě udeřil Gonzalo Higuaín a poslal Neapol do vedení. Když pak domácí i díky famóznímu zákroku brankáře Reiny přečkali nápor Swans, udal výsledku definitivní podobu Gokhan Inler třetím gólem Neapole jen několik desítek vteřin před koncem utkání. V osmifinále si to celek pod vedením Rafaela Beníteze rozdá s portugalským Portem.

Stejně jako v případě prvního zápasu se i tentokrát hráči Swansea pustili do favorizovaného protivníka bez špetky nervozity. V jedenácté minutě je málem poslal do vedení Marvin Emnes, jenž po přihrávce Hernándeze vyslal z pravého koutu šestnáctky ránu gólových parametrů. Reina už byl překonán, ovšem na brankové čáře stihnul zasáhnout stoper Albiol. Na druhé straně mohl skórovat nehlídaný Higuaín, jehož vybídl k střele Panděv, ale argentinská hvězda přestřelila.

Neapol však promarněná šance dlouho mrzet nemusela, neboť záhy se díky Insignemu dostala do vedení. Znovu u toho byl Higuaín, který Insigneho na hranici ofsajdu vybídl k samostatnému úniku, jejž mladý útočník vyřešil chytrým lobem přes vybíhajícího Vorma. Hostům se však ještě do půlhodiny podařilo vyrovnat. Předtím ještě Reina zneškodnil štiplavou ránu De Guzmána z dobrých šestadvaceti metrů, ale ve třicáté minutě už po střele nizozemského záložníka musel lovit míč z vlastní sítě. Asistenci si připsal Bony Wilfried, jenž De Guzmána vybídl k úniku a povedenému zakončení z hranice pokutového území. Devět stovek velšských fanoušků na tribunách stadionu San Paolo tak mohlo radostně křepčit.

Ještě do poločasu viditelně povzbuzení hosté usilovali o obrat, jenže Reina byl vždy pozorný a poradil si jak s pokusem Hernándeze, tak nebezpečným centrem, na který nabíhal Routledge. I po změně stran to byli nejprve Swans, kdo si připsal další střelu mezi tři tyče, Reinu prověřil znovu aktivní De Guzmán. Dost možná klíčový moment utkání nastal v 66. minutě, kdy na perfektní centr Hernándeze vystoupal nejvýše Bony Wilfried, ovšem skvělého Reinu nepřekonal ani on.

Neapol postupně zesilovala svůj tlak v honbě za postupem a dvanáct minut před koncem se přece jen dočkala. Davies nedokázal odkopnout míč z šestnáctky, čehož využil Higuaín a zkušeně prostřelil bezmocného Vorma. Když pak v závěru dokázal Reina akrobaticky vyrazit i Tiendalliho hlavičku po rohovém kopu, zbyl čas jen na úpravu skóre ve prospěch domácích. Střídající Marek Hamšík poslal do šance Inlera a ten přidal v nastaveném čase poslední gól zápasu na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - NK Maribor 2:1

27.02.2014 19:00

Góly: 42. José Antonio Reyes, 59. Kévin Gameiro - 90+2. Dare Vršič

První zápas: 2:2, postupuje Sevilla FC

Španělská Sevilla nenechala nic náhodě a po remíze 2:2 ve Slovinsku si postup mezi nejlepších šestnáct týmů Evropské ligy s přehledem pohlídala. Většinu zápasu vedla a až v závěru dovolila soupeři snížit. I tak ale bez potíží uhájila vítězství 2:1 a díky tomu i vykročila blíže triumfu.

Už v první minutě Sevilla mohla jít do vedení, když zpoza šestnáctky vypálil Kevin Gameiro a jen dobrý zákrok Handanoviće zamezil jeho brzké radosti. Podobně neuspěl ani Jose Antonio Reyes, jehož ránu z otočky k tyči rovněž gólman hostí skvěle kryl.

Domácí se kýženého gólu dočkali až krátce před změnou stran a to naopak gólman Mariboru neměl ani omylem čisté svědomí. Na přihrávku od spoluhráče příliš dlouho čekal a následný odkop napálil jen do presujícího Reyese. Od něj se míč odrazil přímo do branky a Sevilla vedla snadno 1:0.

Druhý pojišťovací gól přidali domácí těsně před šedesátou minutou. Gameiro inkasoval krásný pak do úniku, se štěstím si poradil se stoperem Arghusem a skvělou křížnou ranou na zadní tyč poslal Sevillu do dvougólového vedení.

Odpověď Mariboru přišla příliš pozdě. Když totiž Milec milimetrovým centrem našel na zadní tyči Dareho Vršiće, běžela už druhá ze tří nastavených minut. Míč třepotající se v síti tak domácí z míry nevyvedl a ti si tak zaslouženě došli pro postup.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - Viktoria Plzeň 1:2

27.02.2014 19:00

Góly: 88. Luiz Adriano - 29. Daniel Kolář, 33. Milan Petržela

První zápas: 1:1, postupuje Viktoria Plzeň

Plzeňští v odvetě 2. kola Evropské ligy zvítězili 2:1 na hřišti Šachtaru Doněck a po výsledku 1:1 z prvního duelu postoupili do osmifinále. Vyrovnali tak své historické umístění z minulé sezony. Viktorii poslal do vedení Daniel Kolář, ještě do poločasu zvýšil Milan Petržela, soupeř snížil až v závěru. Příštím soupeřem Plzně bude vítěz duelu mezi Lyonem a Oděsou.

Plzeň vyřazením 15. týmu Evropy a vítěze Poháru UEFA z roku 2009 potvrdila, že i pod novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším neztratila nic ze své síly. Zároveň postupem znovu vylepšila český koeficient UEFA, který od sezony 2015/16 zajistí českým klubům dvě místa v Lize mistrů.

Uhrin dokázal své svěřence velmi dobře takticky připravit i zacelit mezery po absencích brankáře Kozáčika a reprezentanta Limberského. Jak obránce Hubník, tak především brankář Bolek odvedli velmi dobrou práci.

Naopak trenérovi Šachtaru Mirceovi Lucescovi změny v sestavě nevyšly. Chyběl především český reprezentant Hübschman, který zůstal jen mezi náhradníky. Střed sestavy Šachtaru nebyl tak pevný a Plzeň toho dokázala využít.

Šachtar měl sice od začátku převahu, ale nedokázal ji zužitkovat. Centry jen nebezpečně létaly vápnem, ale adresáta nenacházely. A když už ano, dobře zakročila obrana Plzně v čele s brankářem Bolkem.

Naopak Plzni vyšel první vážný útok. Tecl se snažil ve vápně kličkami zbavit obránců a v obležení o míč přišel. Dostal se k němu však Kolář a i díky teči jednoho z obránců pokořil brankáře Pjatova. Navíc o čtyři minuty později využil Petržela volný střed hřiště, navedl si míč na vápno a levačkou se trefil opět s tečí obránce k tyči.

V tu chvíli potřeboval Šachtar vstřelit k postupu tři góly. Jenže Teixeirovu patičku skvěle zneškodnil Bolek a Bernard s Douglasem Costou stříleli těsně vedle. Na druhé straně poslal Čišovský hlavičku po rohu o centimetry mimo.

Po změně stran vrhl Šachtar vše do útoku a vytvořil si velký tlak. Hráči Plzně však dobře zahušťovali prostor a všechny nebezpečné situace stačili zneškodnit. Šachtar navíc doplácel na vlastní nepřesnosti ve finální fázi.

Nejblíže gólu byl Šachtar v 83. minutě, kdy Stěpaněnko hlavičkoval do břevna a od něj se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Doněck se dočkal dvě minuty před koncem, kdy střílený centr usměrnil do branky Luiz Adriano, ale Plzeň už postup ubránila.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - SS Lazio 3:3

27.02.2014 19:00

Góly: 67. Roman Bezjak, 78. Hristo Zlatinski, 88. Juninho Quixadá - 1. Keita Baldé, 54. Brayan Perea, 82. Miroslav Klose

První zápas: 1:0, postupuje Ludogorec Razgrad

Bulharský Ludogorets završil senzační dvojzápas s favorizovaným Laziem Řím. Po šokující výhře 1:0 v italském hlavním městě dokázal na skvělý výsledek navázat i v domácí odvetě a po nesmírně napínavé přestřelce 3:3 postoupil do osmifinále Evropské ligy. Ještě tři minuty před koncem přitom bylo blíže postupu Lazio.

Římané tahali za delší konec drtivou většinu zápasu. Kýžený vedoucí a zároveň vyrovnávací gól vsítili už po sedmnácti vteřinách hry, kdy Balde Keita pronikl do vápna a velice kostrbatým způsobem dostal míč přes vyběhnuvšího Vladislava Stojanova.

Ludogorets sahal po vyrovnání už několikrát v prvním poločase. Marcelinho však selhal na gólmanu hostí Marchettim a Roman Bezjak v jedné šanci minul, podruhé mu potom radost zkazil rovněž pohotový Marchetti.

Góly padaly až v půli druhé a ke smutku domácích fanoušků nejprve do sítě Ludogoretsu. Osm minut po obrátce završil rychlý brejk Onazi přihrávkou na Brayana Pereu a ten se z úhlu nemýlil, když mezi nohama gólmana rozvlnil podruhé síť Bulharů. V tu chvíli měli domácí zatraceně těžkou úlohu.

Mezi 67. a 78. minutou nicméně náskok Lazia smazali a rázem byli blíže postupu oni. Remízový stav nastal díky překrásné ráně Bezjaka do šibenice a dalekonosné ráně Hrista Zlatinskiho. Jeho projektil brankář Lazia neudržel v rukou a fatálně mu vypadl za brankovou čáru.

Euforii na kopačky římského celku vrátil kanonýr Miroslav Klose, který doklepl do odkryté sítě odražený míč po hlavičce Biglii, jenže to Laziu nestačilo. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby totiž Roman Bezjak vyhrál po dlouhém výkopu hlavičku a Juninho Quixada šikovně přehodil nejistě vyběhnuvšího Marchettiho.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - AFC Ajax 3:1

27.02.2014 19:00

Góly: 56. Mike van der Hoorn (vl.), 66. Sadio Mané, 77. Jonathan Soriano - 82. Davy Klaassen

První zápas: 3:0, postupuje Red Bull Salzburg

Fotbalisté Salcburku dokázali v domácím prostředí potvrdit skvělé výkony z poslední doby a připsali si již své dvanácté vítězství v řadě za sebou. Navíc ani tentokráte nedali favorizovanému nizozemskému soupeři žádnou šanci na úspěch a porazili ho snadno v poměru 3:1. Ajax alespoň v závěru zaznamenal čestný úspěch v podobě branky, dobrý výkon to ale nebyl.

Ajax neměl příliš šancí na postup již po úvodním duelu na domácí půdě, kde podlehl rakouskému celku 0:3. V odvetě udržel v prvním poločase čisté konto, ovšem v tom druhém se během dvaceti minut totálně zhroutil a hned třikrát inkasoval. Domácí se mohli dostat do vedení po necelé čtvrthodině hry, kdy Kampl upaloval sám směrem k brankáři Cillessenovi, avšak pokusil se ho přelobovat a míč se od břevna odrazil za branku.

Po dvaceti minutách zahrozili hosté, po centru z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Sigthórsson, brankář Gulácsi odvrátil balón fantasticky na rohový kop. Více aktivní byl rakouský tým a ten opět zahrozil deset minut před přestávkou, když obávaný španělský ostrostřelec Jonathan Soriano napálil balón pouze do břevna. Ajax se nevzdával a o pět minut později měl na kopačce úvodní branku de Sa.

Ten vzal tíhu okamžiku na sebe, probojoval se až do vápna a nebýt famózního brankáře Gulácsiho, tak by se míč již třepetal v síti. Domácí se dostali na koně deset minut po přestávce, kdy po přihrávce Soriana na hranici brankového území nešťastně tečoval balón do vlastní sítě Mike van der Hoorn. Za dalších deset minut nemohlo být o postupujícím pochyb, když druhou branku rakouského týmu vstřelil Sadio Mané.

Ten si naběhl za obranu a dostal skvělou kolmici, celou akci vyřešil zkušeně a bez váhání propálil gólmana Cillessena. Salcburk hrál i nadále ve velké pohodě a třetí gól přidal v 77. minutě nejaktivnější muž na hřišti Soriano, který využil přihrávky Maného do vápna a bez větších problémů poslal balón do odkryté svatyně - 3:0. O pět minut později na druhé straně snížil Davy Klaassen, který napřáhl z dálky a poprvé v zápase nejistý Gulácsi pustil míč do své branky. Tento moment už nic neřešil a domácí se mohli po zásluze radovat až z nečekaně snadného postupu.

Více informací k zápasu

FC Basilej - Maccabi Tel-Aviv 3:0

27.02.2014 19:00

Góly: 18. Valentin Stocker, 60. Marco Streller, 71. Marco Streller

První zápas: 0:0, postupuje FC Basilej

Basileji vyšel jubilejní 200. zápas v evropských pohárech na jedničku. Podruhé v této sezóně vystavil Maccabi stopku švýcarský celek - poprvé v létě v rámci kvalifikace Ligy mistrů, podruhé teď v Evropské lize. FCB po vítězství 3:0, podpořené dvěma góly nejlepšího střelce týmu Marca Strellera, se raduje ze zaslouženého postupu do osmifinále.

Pakliže v prvním střetnutí v Tel Avivu se mužstvo Murata Yakina směrem dopředu prakticky nedostalo, tentokráte před vlastními fanoušky muselo být aktivnější. Bezbranková remíza z prvního klání prostě vůbec nic neřešila. Brzký gól na uklidněnou se nakonec domácím vstřelit podařilo.

Stalo se tak v 17. minutě. Safari si udělal prostor ne levé straně, kde měl dostatek času na přípravu přesného centru, a ten skončil u bližší tyči na pohotově hlavičkujícím Stockerovi. Maccabi bohužel jako by tohle inkasování položilo. Dobře disciplinovaná a skvěle organizovaná defenzíva soupeře byla jen těžko k překonání.

Yakinovi hoši naopak i nadále pokračovali za honbou za další brankou. Stále nebezpečný Streller pálil jen kousek vedle, poté švýcarský útočník přihrál na dobře postaveného Stockera, který tentokráte s patičkou neuspěl. Další zásah přišel na řadu po hodině hry. A měl prakticky podobný scénář jako ten první.

Měnili se akorát autoři, kteří gólovou akci vymysleli. Die poslal zleva pas na bližší tyč na rozeběhnutého Strellera, jenž hlavou uklidil míč do sítě. Tenhle moment hostům definitivně srazil vaz. Věděli, že už bude velmi obtížné skórovat na St. Jakob-Parku dvakrát. Devatenáct minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto.

Znovu hlavou se podruhé v utkání trefil Streller, který zakončil povedenou akci na jeden dotek - pikantní je, že míč se k němu dostal přes dvě přihrávky rovněž po hlavičkované. A Maccabi? Brankáře Sommera ohrozil snad jen Radi, z vyložené pozice ovšem na basilejského gólmana trestuhodně nevyzrál.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Porto 3:3

27.02.2014 19:00

Góly: 37. Stefan Aigner, 52. Alexander Meier, 76. Alexander Meier - 58. Eliaquim Mangala, 71. Eliaquim Mangala, 86. Nabil Ghilas

První zápas: 2:2, postupuje FC Porto

Další ofenzivní představení se odehrálo mezi Frankfurtem a Portem, přičemž ani tentokráte jsme se vítěze nedočkali. Produktivní remíza 3:3 však, zásluhou více gólů na soupeřově hřišti, osmifinálové brány otevírá pro Portugalce.

Orli na nic nečekali a hned od začátku se hnali kupředu. Již ve třetí minutě centroval Meier, ovšem před Barnettou zasáhl Mangala. Hostující družina se rozjížděla pomaleji, navíc Jackson Martínez při první opravdu nadějně vyhlížející akci nedokázal kulatého neposedu zpracovat. Postupem času se však tempo hry ještě zvýšilo a šance na obou stranách se doslova střídaly...

...Trapp měl i velkou dávku štěstí, když dokázal ve vzdušném souboji předčít Mangalu. Na opačné straně si na volný přímý kop naskočil Flum, ale pro změnu prostor branky nenašel. A mimo vymezený prostor hlavičkoval záhy rovněž Herrera. Těsně před pauzou se však domácí ekipa dočkala: Jungův pas Meier hlavou posunul na Aignera, jenž pohotově otevřel skóre - 1:0!

Ve stejném duchu se pokračovalo i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Nejprve neuspěl Joselu a po něm se nemohl radovat ani Jackson. Zaplněná Commerzbank Arena se ovšem přeci jen vzápětí radovala, když Barnetta ideálně nasměroval míč k Meierovi, jenž ho uklidil do prázdné branky - 2:0. Radost však domácím vydržela pouhopouhých šest minut: Quaresma posadil mičudu na hlavu Mangaly, jenž se tentokráte nemýlil a snížil na průběžných 2:1.

Dvoubrankový náskok mohl pro Eintracht "obnovit" Jung, ale jeho pokus se opět neujal. Logicky tak pro FCP následoval trast, když Fernando opětovně našel krále vzdušného prostoru Mangalu, jenž pohodlně vyrovnal na 2:2! Za tohoto stavu se mohlo začínat od nuly.

Hesenský celek se však rozhodně nevzdal. Oczipka svým centrem oslovil Joselua, který vrátil Meierovi, jenž bez problémů uklidil kulatý nesmysl do sítě - 3:2. Pouhé čtyři minuty před koncem řádné hrací doby ale vypálil střídající Lica, Trapp sice ještě dokázal reagovat, ovšem na pokus další čerstvé ofenzivní posily Ghilase už byl jednoduše krátký - 3:3.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Real Betis 0:2

27.02.2014 18:00

Góly: 45. Nono, 64. Rubén Castro

První zápas: 1:1, postupuje Real Betis

Fotbalisté ruské Kazaně nezvládli po nadějném prvním zápase domácí odvetu s jasně posledním celkem španělské nejvyšší soutěže a překvapivě se loučí už mezi dvaatřiceti celky Evropské ligy. Na půdě Betisu nerozhodný výsledek 1:1 a nyní by jim před vlastními fanoušky stačila i bezbranková remíza, ovšem na brankáře soupeře vyslali v celém zápase jen jednu střelu, Betis naopak pálil sedmkrát a hned dvakrát se radoval.

Španělský celek byl aktivnější a do vedení se dostal v poslední minutě úvodního dějství, v tom druhém po necelých dvaceti minutách pojistili svůj náskok a ruský výběr se na velký nápor nezmohl. Domácí přitom začali velmi dobře a už ve 2. minutě se mohli dostat do vedení, když po nepřesné rozehrávce využil situace Mullin a šel sám na gólmana Adána, ale celou akci nakonec zbrzdil a poté nepřesně přihrál.

Po necelé čtvrthodině hry na druhé straně zahrozili hosté, nicméně i jim překazila dobré zakončení nepřesná rozehrávka v blízkosti pokutového území. Deset minut před přestávkou měl na kopačce největší příležitost dosavadního průběhu opět aktivní Mullin, který dokázal vybojovat balón a mohl střílet. Jenže v poslední chvíli se nedokázal rozhodnout a vypálil směrem na branku velmi slabě, před brankovou čarou odkopl míč do bezpečí Figueras.

Hosté tak z ničeho nic udeřili přesně ve 45. minutě a pro Kazaň to byla tvrdá rána. Po dalekonosné a nepříliš razantní střele Nona vyrazil brankář Ryžikov míč velmi nejistě a navíc na poslední chvíli jen do tyče, od níž se poté balón odrazil za brankovou čáru. Po změně stran se domácí snažili tlačit a byli aktivnější, po necelé hodině hry se ocitl ve stoprocentní možnosti opět Mullin, jenže tentokráte zamířil těsně nad horní tyčku.

Betis zasadil soupeři definitivní hřebíček do rakve v 64. minutě po velké hrubce domácí defenzívy. Ta totiž nechala v pokutovém území hned tři hráče španělského celku zcela nehlídané a nakonec celou situaci vyřešil Rubén Castro, který s naprostým přehledem přeloboval tentokráte bezmocného Ryžikova - 0:2. V závěrečné dvacetiminutovce hosté ještě zvýšili tlak, Ryžikov musel krýt několik nebezpečných střel a po hlavičce N'Diayeho měl i trochu štěstí, nakonec díky němu nebyl rozdíl ve skóre větší než dvougólový.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
FC Porto FC

Dneska sem asi 3x umřel..

Reagovat
madridcan

Policie zatkla podvodníka prodávajícího pilulky pro věčné mládí. Jde o recidivistu, který za to byl trestán již v letech 1721, 1845 a 1926.

Neviem preco ma to napadlo, len tak mi jeblo na pekny stvrtkovy vecer...

Reagovat
smazaný uživatel

pujcim si to

Reagovat
madridcan

dam ti like

Reagovat
smazaný uživatel

Viktoorkaa Pl-zeň !

Reagovat
Shevchenko

Zatím super výsledky

Reagovat
Pipo123

Marchetti

Reagovat
madridcan

Salzburg hral paradne. Neviem, ako su na tom ostatni ucastnici EL, lebo som vela zapasov tuto sezonu nevidel, ale bol to z ich strany luxus, ze az by som ich pasoval za cierneho kona

Reagovat
Swarley

mají výbornou formu, párkrát jsem se na ně díval a Soriano je neskutečnej kanón...k tomu ještě Kampl s Alanem a mají tu útočnou sílu opravdu hodně solidní, sám jsem zvědavej, kam to dotáhnou

Reagovat
madridcan

a my tentorok ideme do baraze?

Reagovat
Swarley

to nevim, ale viděl jsem, že to borci v pohodě zvládli i bez nás

Reagovat
madridcan

My uz sme legendy, ktorym staci byt na lavicke. Nechame to na mladych

Reagovat
Swarley

pozici Giggse beru, ale snad do nás nebude je-at Tomek

Reagovat
Ángel di María 22

To Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio přišlo o postup v 88. minutě .

Reagovat
db18

...tak to muselo být dobrovolný

Reagovat
Pipo123

myslím že pri pohľade na to čo predviedol náš brankár to aj bolo dobrovolné

Reagovat
smazaný uživatel

Marchetti neskutečný co 2x předvedl Jak tohle může pravidelně chytat serii A za Lazio?

Reagovat
CubONE

Pravidelne chyta v lige Berisha.

Reagovat
madridcan

Tak nebolo to caste ale

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorec tomu sem to přál

Reagovat
smazaný uživatel

Už je jisté sevillské derby Betis vs. FC a rýsuje se italský souboj Juve vs. Viola.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
j_mrazik

Ten Salzburg je nějakej válec, ne?

Reagovat
madridcan

Dneska hrali paradne, ale nemozem porovnavat s inymi vykonmi

Reagovat
Ángel di María 22

Tak jen fakt, že ze skupiny postoupili s bilanci 6-0-0, teda 18 bodu a ligu vedou o parnik, tomu nasvedcuje A ted dali Ajax, no.

Reagovat
Shevchenko

A Bayern v přáteláku sejmuli 3:0

Reagovat
Tomanatura

Aj Schalke dali trojku Druhemu v tabulce nadelili pred dvema tydny sestku, valec.

Reagovat
Shevchenko

Dneska jsem kontroloval jejich výsledky v lize no 79 gólů ve 24 zápasech, šílené.

Reagovat
Tomanatura

Tak oni asi po osmi letech pochopili, ze klicem k uspechu, pokud mas penize, jsou kvalitni lidi ve vedeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Před týdnem porazili Real Madrid 5:1.

Reagovat
Kovi81

Buzeranti, loni tim, ze nevyhrali ligu, tak sem prisel o necelych 30 tisic.

Reagovat
Kovi81

Resp o litr vlastni, ale 30 sem mohl mit.

Reagovat
Hokaido

Vymazat je z fotbalový mapy odpornej klub

Reagovat
Tomanatura

Fanousek Chelsea

Reagovat
Hokaido

Nechceš tohle snad srovnávat s náma, vis že né ?

Reagovat
Hokaido

*vid

Reagovat
Tomanatura

Klidne budu, Chelsea je jeste daleko vetsi srot.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Tomanatura

Presne to stejne jsem delal vcera vecer. Jsem necekal, ze bychom mohli najit spolecnou rec.

Reagovat
Hokaido

Chápu, že lidi nás nemaj rádi-a chápu proč, ale řikat, že jsme horší než tohle, to už je moc

Reagovat
Tomanatura

Zkuste nejak argumentovat, pane urazeny.

Reagovat
Hokaido

Argumentovat ? To ty jsi mi napsal, že jsme ještě větší šrot, tak mi to vyvětli a pak si, prosím, zjisti něco o Salzburku

Reagovat
Tomanatura

Chelsea = pracka spinavych penez, vlastnena mafianskym, zlodejskym kriminalnikem z Ruska, ktery predtim zkousel koupit dalsich x klubu, nacez skoncil u zadluzeneho skorozbrankrotovaneho celku. Nastolenim platove politiky, kterou predloni dovedli Citizens k uplne dokonalosti, taktez zruinoval veskery zdravy obchod v anglicke lize.

RBS = klub milionove spolecnosti ze stejne stejneho mesta, ktera podporuje cely kraj a dava priklad ostatnim rakouskym firmam ve vsech ekonomickych a marketingovych ohledech. Sice cely ten klub zmenila, od klubovych barev az po cenu listku, no krome par usatych priznivcu stare Austrie je to defacto kazdemu fuk, protoze tu fotbal stejne poradne nikoho nikdy nezajimal (vyjma tech par ojedinelych uspechu ala jizda poharem UEFA) a alespon je ted o neco lakavejsi. Co se tyce ekonomiky klubu samotneho, tak je to stejny amaterismus jako u CFC, ano o tom neni pochyb.

Reagovat
Hokaido

Mel jsem samozrejme namysli ten odkup RB a nasledny se zreknuti vseho, od historie po klubovy barvy... to je hnus. Jinak neverim, ze by Chelsea byla pracka na penize. Jen se nad tim zamysli, kdybys chtel prat prachy, delal bys to v Anglii, v mozna nejsledovsnejsi sportovni lize sveta, v tradicni klubu s miliony fandu ? Vim, ze Roman neni cistej, ale neni ani blbej

Reagovat
smazaný uživatel

pod lampou je najväčšia tma

Reagovat
10

pěkně

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kenneth

Soriano zpatky do Barcy? Aspon za 20.

Reagovat
Ángel di María 22

Je mu 29...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže po výhře Plzně a vyřazení Maccabi Tel Aviv jistota 2 zástupců LM 15/16!

Reagovat
The Krupy

Pekne Neapol

Reagovat
Shevchenko

No doufám, že se to v druhých poločasech trochu rozjede s góly

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Taky máte některé slova na stránkách podtrhnuté se zelenou šipkou, na které když najedete, tak se otevře reklama na top eleven manager? Nebo mám nějaký po*raný malware? Případně nevíte co s tím?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohla Betis v tej zime vyhrať?

Reagovat
smazaný uživatel

Rusáci hrají celou zimu na Kanárech, pro ně je to spíš nevýhoda.

Reagovat
madridcan

Erikseeeeeen

Reagovat
Yanek

Reagovat
Minister

Už sa mlátia

Reagovat
madridcan

a cervena pre Zoziho...krasne to vyzera pre moj tiket, ale Vertonghen pekna kulturna vlozka

Reagovat
Minister

Vertonghen

Reagovat
Minister

Hlavne, že Soldado za ten lakeť v prvom polčase ani len žltú nedostal

Reagovat
iamek

Vertonghen nehorazny zmrd. Hnaty prelamat

Reagovat
kiwwi

takto sa nesprava k nasim buducim hracom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

EMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za buzerantsko děvku ten Vertogen, to by neudělal ani Rivaldo takovou hysterickou scénu , čurak

Reagovat
madridcan

za takeho stavu to neislo nevyuzit

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se prostě musí vymýtit, desetizápasový tresty a tyhle trapný holčičky si to dvakrát rozmyslí

Reagovat
DelPiero137

milion percentny suhlas. Preco sa to vlastne kua neriesi?! Jemnucky kontakt, 2sec na rozmyslenie ako najviac teatralne to zahrat a potom padnut do bezvedomia.

Tie simulacie su casto krat horsie ako fauly. Ban na 10 zapasov, nie este robit z neho postihnuteho.

Reagovat
Minister

Skurvený totenham

Reagovat
feministka

Reagovat
smazaný uživatel

ať zdechnou simulanti anglický, prej nejtvrdší liga takový buzny

Reagovat
madridcan

Co Adebayor? Aj tebe Sepp povedal, ze si comandante?

Reagovat
kiwwi

Adeeeee

Reagovat
madridcan

Adebayor chce golmi aj oslavou asi spat do Realu

Reagovat
kiwwi

neskutocny traged ten Soldado

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenha je vlastne posledny zastupca Premier League v EL, co ?

Reagovat
madridcan

Velmi tazke si prebehnut ocami dnesnych 16 zapasov, co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaj strach, prebehol som si.

Reagovat
fenixLFC

sokujuce vzhladom na to ze tam bol tento rok tottenham, druholigista a tym zo spodu tabulky

Reagovat
kiwwi

tak prave vybehol na ihrisko Neil Lennon...Merciak Merciak dobre ze nie John Lennon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Dnipro škoda... ale veľmi sympatický výkon

Reagovat
Pinturicchio

Turecké prokletí zlomeno, v suchém triku a prstem v nose

! ! ! Fino alla fine Forza Juve ! ! !

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
The Krupy

Viola čaká, to budú super zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Les 1/8e de finale

AZ Alkmaar - Anzhi Makhachkala

Ludogorets - FC Valence

FC Porto - Naples

Olympique Lyonnais - Viktoria Plzen

FC Séville - Betis Séville

Tottenham - Benfica

FC Bale - FC Salzbourg

Juventus Turin - Fiorentina

zaujímavé zápasy

Reagovat
madridcan

Fc Bale sa tentorok opat premenovali na Tottenham, takze neviem, preco ich tam mas dvakrat

Reagovat
smazaný uživatel

sa mi to nechcelo prepisovať tak som to skopčil z francúzskeho portálu a tam to asi takto píšu...

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bale

Reagovat
Aldeano

Gareth

Reagovat
risk je zisk

2 mista v LM pro ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro na ihrisku a nakoniec aj vyhra. super vecer

Soldadovi som ochotny dat este 2 zapasy a potom u mna definitivne skoncil. uz teraz ale mozem prehlasit ze je to suverenne najvacsi traged akeho som videl hrat v nasom drese. Zlaty Bent, Pavlucenko, Rebrov. a navyse je to aj vymasteny picus. to bol nakup fakt ze hej

Reagovat
smazaný uživatel

to je zaujímavé, práve uňho som veril, že sa presadí tak snáď v lete prestúpi niekam, kde bude znova hrať to, čo vo Vale

Reagovat
smazaný uživatel

podobne. bol som rad ked ku nam prestupoval, ale vobec mu to u nas nesedi. ak sa nerozohra hned teraz tak dufam ze po sezone odide naspat do spanielska

Reagovat
Counter

Komentář k Vertonghenovi žádný? Udělat tohle Wilshere, tak se zcvokneš.

Reagovat
smazaný uživatel

wilshere by sa skor zachoval ako Zezula, cize ako drbnuty fracek.

vertongen sa trapne zvalil na zem a zahral trochu divadielko, ale ten ukrajinec si za to moze v podstate sam

Reagovat
fenixLFC

coze?

Reagovat
CubONE

Ten Higuain zasa pozahadzoval take sance.

Reagovat
Counter

A stejně 1+1 :-)

Reagovat
Counter

https://vine.co/v/MKJMTUlMiHI

Žádný princ z pohádky, bídák hodný Tottenhamu se vším všudy to je.

Reagovat
db18

Reagovat
CHONG

Solidní lumpárna

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bandwagoner

Reagovat
DelPiero137

stop na 10 zapasov v poharoch

Reagovat
Kluivert9

Zmrd

Reagovat
Mada

neskutečná ubohost

Reagovat
CHONG

Největší chyba Boase byla, že totálně zazdil Adebayora, on prostě góly dávat umí.

Reagovat
homeles8

u zápasu Juve - '' Marchisiovu ránu fantasticky kry Kivrak'' má tam bejt ''kryl'' a ne ''kry''

Reagovat
homeles8

vedle

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Totenham jsou trapáci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Radin

Borec co komentoval sestrih Spurs ma dost :-) U druheho golu Adeho v zapase rekl, ze to je jeho prvni gol v EL letos. Pak to dovrsil, kdyz rekl, ze se mu dari, bo dal newcastlu hattrick a evertonu gol, tudiz pry dal za posledni tri matche tri goly :-)

Reagovat
Shevchenko

Štěpán je úplný kretén, v životě nepochopím, co takový člověk dělá v TV.

Reagovat
vinetou

Furt lepší než Kalous.

Reagovat
Aldeano

Oba jsou na pěst. A debata zda je horší Kalous nebo Štěpán vážně nemá smysl.

Reagovat
Shevchenko

Ještě tam je Mejtský

Reagovat
Aldeano

+ Nevyloučil možnost, že Spurs budou hrát o titul...

Reagovat
Radin

Kamplovi dobre drzi ciro

Reagovat
Shevchenko

Čapoun nám sliboval sestřih VŠECH zápasů a nakonec neukážou hned 6 duelů

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Černý večer pro Ukrajinu, všechny tři celky vypadly po nehorázné smůle. Černomorec za stavu 0:0 nastřelil tyč, stejně jako Dněpr za stavu 1:1... Docela becmoc tam musí zavládnout když takovýmahle způsobama vypadnou úplně všichni

Reagovat
smazaný uživatel

to je jenom fotbal to prezijou,to nejhorsi je teprve ceka

Reagovat
Kluivert9

4...

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsme díky Vertonghenovi otočili zápas, ale je to prostě dement.

Reagovat
discarda

lol videl si to z vice zaberu ? z toho prvniho to vypadalo na simulaci,ale pak bylo videt jak dostal regulerni hlavicku do licni kosti

Reagovat
smazaný uživatel

To jo to byla pecka:D Hlavně,že v tý PL jsou takový tvrdáci:D

Reagovat
Counter

Vždyť do něj cíleně sám naběhl. Kdyby se do mě takhle soupeř pokoušel vrazit, taky trochu skloním hlavu a instinktivně se připravím na kontakt.

Reagovat
smazaný uživatel

1. to fakt nebyl nabeh, dokonce ve chvili, kdy se to stalo, ani nebyl uplne v chuzi, spis stal na nohach a jen se naklanel vic k nemu

2. neco jineho je sklonit hlavu a dat ruce pred sebe a neco jineho je mrdnout celem nekoho do hlavy. Kdyz nekomu polozis pest na tvar, tak sotva ho to donuti udelat nejaky pohyb, ale tady slo celkem jasne videt, ze Verts dostal do huby, az se mu hlava natočila

pak byla asi pul vteriny prodleva, chytil se za ksicht a svalil se jak pica - podle me zbytecne, rozhodci byl hned u toho a videl to i tak

Reagovat
Fenri

Promiň, ale tady se podle mě snažíš zlehčit neomluvitelné. Verts si prostě pro ten kontakt šel a pak zahrál divadlo, o to prostě není pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

jen eufemizuju Cuntikovu verzi

to, ze si pro to dosel a pak ze sebe udelal simulantskeho zmrda, je nezpochybnitelne...to by uznal i bruce

Reagovat
Fenri

ok

Reagovat
10

to si děláš prdel?

Reagovat
10

http://www.youtube.com/watch?v=iFC3lq_-c-s

tady je to dobře vidět, pohyb Vertonghena proti hráči Dnipra...když se rozeběhneš hlavou proti zdi, tak se logicky bouchneš do hlavy, to už platí docela dlouho

Reagovat
kiwwi

ja tam ale vidim aj pohyb Zouzulu ci jak sa vola...a povedal by som ze ten podstatny pohyb...Verts je proste vyssi, tak to dostal do licnej kosti

ano, bolo to cele zvelicene a od Vertsa aj vyprovokovane, ale ta cervena je podla mna na mieste

Reagovat
10

typickej tvrďák z anglický ligy

Reagovat
kiwwi

mas to zapotrebu?

Reagovat
Pinturicchio

Tak on si myslí, že k nim Verto přestoupí, tak ho brání už dopředu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kenneth

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Eh, dobře, tak ne naběhl, ale došel. Nic to nemění na tom základním faktu, že to byla z jeho strany hrozná sviňárna.

Reagovat
discarda

No nechci se nak hadat,ale nabeh je silny slovo spis do nej vrazil ramenem, ale ten rozhodujici pohyb hlavou udelal Zozulja, Na ČT to bylo videt z toho tretiho zaberu. A vzhledem k tomu jak se mu ta kost zatrasla, bych rek ze to bylo tvrdsi nez cekal, kdyz do nej sel strcit:)

Reagovat
smazaný uživatel

No hej, teď to vidím, těžko říct, jak moc si pro to došel a jak moc to bylo úmyslné, ale stejně to brutálně přihrál... Prostě nemám radost z vítězství dosaženého díky takovým nefotbalovým čuňárnách. The game is about glory.

Reagovat
minoLFC

dúfam, že si pred spoločným zápasom budu slepice za otvárať hubu na Suareza(hlavne Bruce) po tom včerajšom divadle

Reagovat
Fenri

Tyve a co s tim maj jako fanoušci? Vtipný by bylo, kdyby si otíral o Lojzu hubu Vertonghen, ale podívej se, jak reagujou fanoušci Spurs - Owny nemá radost po takových čuňárnách, Sonny svýho hráče nazve simulantskym zmrdem. To jako ztrácej právo kritizovat ostatní hráče, protože maj v kádru taky takovýho, kterýho ale taky zkritizujou?

A co fanoušci Liverpoolu, můžete vlastně kritizovat Younga? Jasně že jo. Ale vtipný to bude, až když ho budete kritizovat a zároveň omlouvat simulace Suareze.

Reagovat
minoLFC

vravím o komentároch na inom webe

Reagovat
Godwinson

Verthongen V tomhle ho nelze nepochvalit. Zozulya je strasne simulantska pica.

Reagovat
Counter

Aspoň už v tom Zozulya není sám

Reagovat
Godwinson

Je to fotbalista. Nikdy v tom nebyl sam. Ale zapas jsem nevidel. Nevim, jestli mel ten souboj nejakou predehru, ale bylo by to hezke.

Reagovat
smazaný uživatel

Celej zapas do sebe ryli, strkali se a delali si naschvaly

Z toho, co sem videl, tak to, ze je simulant, celkem sedi, nejsou to zrovna mega sympataci tohle Dnipro, ale ten kluk byl fakt na bombu

Nevim, jak moc je Verts chladna hlava, ale asi ho to uz nebavilo

Po zapase rekl, ze to bylo podle nej vsechno v ramci pravidel, az do toho okamziku

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinec simuloval celý zápas, stejně jako před týdnem. Neskutečný zmrd.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny humus ako včera sudca dotiahol Tottenham dalej !!

Reagovat
db18

OT: Alen Halilovic už prý přestoupil do Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

VERTONGHEN

Reagovat
Counter

jak vás pak má někdo brát vážně

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozřejmě nadsázka, ale kdybys viděl ty dva zápasy, tak bys pochopil, proč jsme rádi, že to udělal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele