1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Střídající Vargas načal Kyjev

Ukrajinci mají další důvod k obavám, Valencia na neutrální půdě díky střídajícímu Vargasovi porazila Dynamo Kyjev a k postupu má o dvě branky blíže.

Ukrajinu děsí politická situace, která samozřejmě ovlivňuje také fotbal. Proto muselo úlohu domácího prostředí převzít kyperské centrum zvané Nikósia, takže výhodu známého prostředí Ukrajinci postrádali. Nepostrádali ale odhodlání a aktivitou se pokoušeli zaměstnat brankáře Diega Alvese. Ten musel prvnímu nebezpečí čelit již po minutě.

Dynamo, v jehož kádru se třpytí mnoho talentovaných hráčů i zkušených veteránů, nacházelo cestu k Alvesovi poměrně snadno. A když mu nevycházela kombinační hra, nastoupilo ostřelování Velosa. Portugalský reprezentant hledá na Ukrajině štěstí, podobně jsou na tom hráči jako Dragović či Belhanda. Ti se za prvních deset minut k míči také dostali, ale po jejich uplynutí přešla aktivita pozvolna na stranu hostí.

Netopýři z Valencie pomalu stoupají, příchod nového trenéra jim svědčí. Příležitost v útoku španělského celku dostal Jonas, který zahrozil povedenou střelou. Ta však nakonec zamířila vedle tyče. Jonas o pár momentů později padl v pokutovém území Dynama, ale dle názoru sudího Liana se o faul nejednalo. Hostující prapor držel mimo jiné Dani Parejo, který byl asistentem povedeného rohového kopu. Brankář Šovkovskij musel vytáhnout parádní zákrok, aby šanci Valencie zlikvidoval.

Když zbývalo do konce utkání zhruba deset minut, série rohových kopů ve prospěch Netopýrů ukázala, z čeho že bude pramenit hlavní síla Valencie. Ani spolupráce Bernata s Míchelem ale vedoucí branku neznamenala. S koncem prvního poločasu ubývalo také aktivity na obou stranách, takže jsme byli svědky spíše boje o míč či nepřesných nahrávek.

Druhý poločas začal lépe pro Valencii, která se pustila do útočení. Dobré vzpomínky naopak na dnešní klání nebude mít brankář Šovkovskij, který se hned na úvod druhého poločasu zranil a musel být nahrazen Rybkou. Ten měl také s novicem na hřišti, kterým se stal talentovaný útočník Eduardo Vargas. Tomu v Neapoli pšenka nekvetla, takže po krátkém intermezzu v Argentině se rozhodl vydat do Španělska. Po hodině hry však sledoval pouze soupeřův pokus o vstřelení první branky, když Guseva musel zastavovat až praporek pomezního rozhodčího.

Domácí se pokoušeli o zvrat v utkání, ale gól jim přán nebyl. Naopak se mohli prosadit Španělé, které mohl do vedení poslat Vargas. Talentovaný útočník ale nevyužil centr Pareja a z Rybky udělal výborně zasahujícího hrdinu. Ten se vyznamenal také o minutu později, když úřadoval proti zakončení Keity. Do třetice spasil Rybka své spoluhráče po rychlém útoku Valencie, který zakončil Sofiane Feghouli.

Ani výborný výkon střídajícího brankáře však radost domácím nepřinesl. Gól totiž vstřelila Valencie a byl to právě mladík Vargas, který dokázal naklonit misky vah na svou stranu. Parejo exceloval v pozici exekutora rohových kopů a deset minut před koncem utkání jeden takový posadil na hlavičku Eduarda Vargase - 1:0.

Vargas se ukázal být esem v rukávu trenéra Pizziho, což mohl dokumentovat také druhou brankou v utkání. Po rychlém protiútoku se Vargas dostal k hlavičce, ale míč radost mu zkazila dobře postavená tyč! Ani útočník Jonas si v další šanci gól nepřipsal, jeho pokus zablokovala obrana Kyjeva. Přesto se na samý konec utkání Netopýři dostali do ještě jedné šance a dokázali ji využít. Po nahrávce od Pereiry se z gólu radoval Sofiane Feghouli, který tvrdou ranou míč ještě "otřel" o obránce Vidu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 .

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bruchy

jestli se ten zápas odehraje tak UEFA Udělá hodně ale hodně velkou chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se hraje tento zápas? díky

Reagovat
smazaný uživatel

na Kypru

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dynamo to asi nevyhraje, když nejlepší střelci jsou v ulicích.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to fakt hraje, policajti ustoupili až ke stadionu a v ulicích je sice teď klid, ale furt nechápu jak se může hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje se na neutralni pude, cetl si prvni odstavec treba?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Sw!fty

ty vole lidi na stadionu žerou párky zatímco venku se střílí do lidí? jako WTF - uefa fail ..... :D

Reagovat
HullCity

Valencia postupuje...tohle už neotočíme.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jsem se trefil- já 0:1 Feghouli (Vida) proti- 0:2 :D

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi tu na EF bývalo nějaké tlačítko ve smyslu "Našli jste v článku chybu? Upozorněte redakci." Teď to tady nevidím, takže píšu komentář - v článku se píše o Vargasovi, cituji:

Tomu v Neapoli pšenka nekvetla, takže po krátkém intermezzu v Argentině se rozhodl vydat do Španělska.

On byl ale z Neapole na hostování v brazilském Gremiu

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia už to nepustí....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele