1/16 finále - odvety
27.02.2014 21:05 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham nerozhodil ani inkasovaný gól a po výhře 3:1 jde přes Dněpr dále

Tottenham zlomil kletbu anglických klubů a jako první z nich postupuje dále do osmifinále. Výhra 3:1 nad Dněprem se však nerodila lehce a po dlouhou dobu utkání se zdálo, že do dalšího kola se podívá právě ukrajinský soupeř Spurs.

Po nevýrazném výkonu na půdě Dněpru musel Tottenham dotahovat ztrátu díky Konopjankově pokutovém kopu. Domácí kouč Tim Sherwood tak postavil ofenzivně laděnou jedenáctku, která si kvalitativně nezadala ani s ligovými sestavami. Další příležitost utišit konečně své kritiky dostal Roberto Soldado, drahá letní posila z Valencie, která se doposud v novém působišti trápí. Přestože se hned v první minutě španělský útočník dopustil faulu a zdálo se, že svou špatnou formu vynahradí alespoň aktivitou, opak byl pravdou.

Jeden útok Spurs za druhým se rozbíjel před šestnáctkou na pozorné obraně hostů, postupem času se často Sherwoodovi hráči uchylovali jen k nákopům na náhodu. Takový pohled nebyl cizí pro trenéra Dněpru Juandeho Ramose. Španělský kouč totiž v minulosti vedl právě Spurs a rychle se ze severního Londýna pakoval po zisku dvou bodů z prvních osmi ligových kol a jasnému poslednímu místu. Až na tuto štaci si však Ramos vede pravidelně dobře - dva zisky poháru UEFA se Sevillou a koneckonců i výhra anglického ligového poháru s Tottenhamem by neměly zůstat bez opomenutí.

Ani Dněpr si pod Ramosovým dlouholetým vedením nepočíná vůbec špatně. Proti Spurs umně vstřebával tlak a při každé příležitosti podnikal nebezpečné protiútoky, které zvláště díky Konopljankovi pravidelně zaváněly nebezpečím pro Llorisovu branku. Nebylo tak ani velkým překvapením, že se dvě a půl minuty po změně stran trefil hostující útočník Zozulja hlavou ze standardní situace. Tottenham rázem potřeboval během necelého poločasu vstřelit hned tři branky, zatímco za tři předchozí pětačtyřicetiminutovky se nedokázal trefit ani jednou. Svůj podíl na tom jistě měla i absence zraněného útočníka Jermaina Defoa, jenž se v poločase rozloučil s domácími fanoušky před svým odchodem do kanadského Toronta pouze v civilu.

Tottenham se však této výzvy nezalekl. Nejprve Soldado přišel o radost z vyrovnání kvůli odmávání postavení mimo hru, a v 55. minutě již Christian Eriksen z přímého kopu přece jen oživil naděje na White Hart Lane. Klíčem k obratu se pak stala situace z 63. minuty, kdy po kolizi Vertonghena se Zozuljou uviděl útočník Dněpru rovnou červenou kartu. Opakované záběry ukázaly, že si belgický stoper Tottenhamu počínal obzvláště vypočítavě a Juande Ramos po zápase s tímto rozhodnutím rozhodčího jistě nemohl být spokojený.

Povzbuzení Spurs se do svého protivníka pustili s vervou a zásluhou Emanuela Adebayora také kompletně zápas otočili ve svůj prospěch. První trefu si vysoký útočník připsal v 65. minutě a hned čtyři minuty nato přidal po zpracování dlouhého míče na hrudi a následném pohotovém finiši i rozhodující třetí gól Tottenhamu, který mu zajistil postup do osmifinále. V něm se Tottenham utká s lisabonskou Benfikou.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 po predĺžení

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 Soldado - Seleznov

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
HullCity

1:1 a pokud se postup nepovede,tak můžeme poděkovat všem těm hráčům,co spálili své šance v 1.zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

1:4 pen.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 let´s go spurs

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2, Tottenham bude dvakrát vyrovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

Sherwood ven

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Konoplyankovi tam v 10 něco nepadlo. :) hraje super

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Vertoghen to je simulant . . za to měl dostat desku on ..

Reagovat
smazaný uživatel

Redku*

Reagovat
Pokahontas

Takovéto zápasy dokáží člověka otrávit.

Tottenham jsem považoval za jeden z těch slušnějších anglických týmů,ale to se tedy věru nepotvrdilo-od samého počátku se pokoušeli rozhodit soupeře záludnými zákroky,kdyby např.Soldado za svou ránu loktem Fedeckému zhruba ve 24.minutě byl vyloučen,nemohl by říct ani Ň,a dalších ran a nesmyslně dohraných soubojů bylo tam bylo od domácích více.A když ani benevolence sudího k podobným zákrokům,o soustavném používání rukou v soubojích ani nemluvě,nenesla své ovoce,tak přišel vrchol v 63.minutě,kdy Vertorghen ve skrumáži ťuknul hlavou do Zozuljy,avšak okamžitě se profesionálně svalil na zem,jako by tomu bylo naopak. A sudí nejenže ho nepotrestal(a musel by ho vyloučit,v tu chvíli už jednu žlutou měl),nýbrž ukázal červenou napadenému Zozuljovi !!!

V oslabení měl tedy hrát naopak Tottenham,proto je jeho výhra a postup nezasloužený.Ne že by to bylo něco až neobvyklého,ale v posledních sezonách jsem měl dobrý pocit z toho,že už se anglickým týmům i doma ani zdaleka nenadržuje tolik jako bylo obvyklé dříve a že čím dál více sudích dokáže i tam odolat tlaku prostředí(což není jednoduché,zvláště proti východoevropským týmům) a dopustit se roviny.To však nebyl tento případ

Nezbývá než doufat,že se jednalo o výjimku,potvrzující pravidlo,Dněpr by měl každopádně podat oficiální protest a Vertorghen dostat disciplinární trest-takovéto hanebnosti přeci nesmí nikomu beztrestně procházet...

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Co fetuješ?

Reagovat
Sw!fty

Mno píše tu sloh jak Čapek, ale když pominu vše okolo, tak Vertonghen by zasloužil pořádně naložit - to co předved bylo na blití Netvrdím, že by to Spurs třeba nezvládli otočit, ale tohle je prostě jasné poškození hostujícího týmu, které ho stálo dost..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele