Evropská liga - preview odvet 1. kola vyřazovací části

27.02.2014, 09:45
Aktuality
Šestnáct celků si v průběhu dnešního dne zajistí postup do osmifinále Evropské ligy. Hodně blízko k němu mají Salcburk, Fiorentina a Valencia, hodně zajímavou podívanou slibují duely Neapol - Swansea nebo Frankfurt - Porto...
Rubin Kazaň - Real Betis  (čtvrtek 18:00)
Trápící se Betis bojuje sám se sebou nejen v Primera División, ale také na poli Evropské ligy. K tomu, aby se podíval do osmifinálové části, musí překonat téměř pět tisíc kilometrů dlouhou cestu a navíc zvítězit v Kazani. Rubin přitom neprohrál ve třinácti utkáních v řadě v rámci evropských pohárů.

Hostující celek nebude mít v Tatarstánu opravdu jednoduchou pozici. Nejenže do Kazaně odcestoval s bídnou formou, nevalnou remízou 1:1 z prvního utkání, ale bude se muset vypořádat i s mrazivým počasím. Celé město je pokryté sněhem, dobrou zprávou je, že alespoň trávník je v dobrém stavu.

Nový rok 2014 je pro mužstvo Gabriela Calderóna prozatím prakticky totožný jako celý podzim. Bilance posledních devíti utkání vypovídá za vše - sedm porážek, jedna remíza, jedno vítězství. Už jen ti největší optimisté věří v záchranu nejvyšší soutěže. Vždyť ztráta na nesestupovou pozici činí už devět bodů.

Evropská liga může být jakýmsi vysvobozením od krušných časů. A může částečně napravit pořádně zpackanou sezónu. "Musíme se snažit v každém zápase, aby měli fanoušci radost. Protože zatím je to jen rok velkého smutku," slíbil stoprocentní nasazení Calderón. "Postoupit by bylo skvělé, ale důležitější je být na svůj výkon pyšný, i když to nevyjde."

Pro Betis je navíc osmifinále velké lákadlo, může v něm totiž narazit na svého největšího rivala FC Sevillu za předpokladu, že konkurent vyřadí Maribor. "Přemýšlíme v první řadě na Kazaň," odmítal spekulace hostující kouč. "Sice nastoupíme v dost pozměněné sestavě, ale nebereme Evropskou ligu na vedlejší kolej."

Rubinu zatím nezačala jarní část ruské ligy, tudíž aktuálně nemůže hodnotit svou formu. Klub v prosinci trochu nečekaně propustil trenéra Kurbana Berdyjeva, který za svého dvanáctiletého působení získal dva tituly. Přes zimu odešly i opory Bebars Natcho, José Rondón nebo Aleksandr Rjazancev.

Jako by s Berdyjevem tak trochu odcházela celá Kazaň. Je ovšem pochopitelně příliš brzy hodnotit, jak se týmu povede pod vedením Vladimira Maminova. "Každý, kdo se připravuje na zápas, je v pořádku, kromě pár nachlazení. Tyhle problémy ale v klidu vyřešíme," prozradil na tiskové konferenci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Swansea City  (čtvrtek 19:00)
Po domácí bezbrankové remíze odjíždí Swansea odehrát odvetu úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy do Neapole. V nominaci velšského klubu však chybí záložník Jonjo Shelvey, jehož vyřadilo zranění z průběhu posledního ligového kola v Liverpoolu.

Stejně jako Shelvey bude Labutím chybět i dlouhodobě indisponovaný útočník Michu s pochroumaným kotníkem. A co chybí hostům, to mají domácí k dispozici. Řeč je o argentinském šutérovi Gonzalu Higuaínovi, jenž je plně připraven nastoupit a přidat další gól ke svým dosavadním sedmnácti v letošní sezoně. Cenovka 34,5 milionu liber, kterou za Higuaína Neapol zaplatila Realu Madrid, se tak zatím vůbec nejeví jako špatná investice.

Nebezpečí ze strany italského klubu může jako obvykle hrozit i od Marka Hamšíka, pokud slovenský záložník naplní předpoklady a nastoupí v základní sestavě. Kapitán Swansea Ashley Williams ovšem tvrdí, že se jeho tým musí soustředit především na sebe a vnutit soupeři svou hru. "Potřebujeme zahrát to, co umíme a vydupat si u soupeře patřičnou autoritu. I když víme, že bude zároveň nutné na venkovním hřišti hrát opatrněji dozadu."

"Doma se nám proti Neapoli nepovedlo skórovat,"
připomenul Williams bezbrankovou remízu 0:0 z minulého týdne. Swans tehdy měli jasně více ze hry, avšak taktická připravenost Rafaela Beníteze hostům z Itálie zaručila slibný výsledek do odvety i tak. "Víme, že dokážeme dávat góly, ani v tvorbě šanci není poslední dobou problém. Dostáváme do hry v útoku více hráčů a máme dostatečné sebevědomí," vypočítává klady Swansea velšský reprezentant.

Důvodem k optimismu, co se střelby branek týče, je především Bony Wilfried, jenž po sedmizápasovém střeleckém suchu nastřádal hned devět zásahů v posledních jedenácti utkáních. "A nejde jen o jeho góly," upozorňuje Williams. "V posledních týdnech mi až bylo soupeřových obránců líto, že se s ním musí vypořádat, byl nezastavitelný. Je to dost možná nejsilnější hráč v celé lize, ale i jeho dotyk s míčem a přehled jsou na vysoké úrovni. Momentálně je ve skvělé formě."

Prestižní zápas v Evropské lize je novinkou nejen pro Swansea, ale i pro jejího manažera Garryho Monka. Ten v průběhu sezony nahradil Michaela Laudrupa a v mžiku se z aktivního hráče proměnil v manažerského soupeře Rafaela Beníteze. Španělský kouč si je kvalit velšského klubu dobře vědom: "Musíme být připravení, musíme být efektivní vepředu a silní v defenzivě. Swansea odvedla skvělou práci jak proti nám, tak i o víkendu na půdě Liverpoolu," připomenul Benítez divoký výsledek 4:3 pro liverpoolské.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - NK Maribor  (čtvrtek 19:00)
Sevilla zatím na jaře příliš nepřesvědčuje a ani v úvodním duelu na půdě Mariboru to nebyla žádná sláva - svěřenci Unaie Emeryho sice slovinského protivníka jasně přehráli, nakonec však vybojovali pouze remízu 2:2. I to je nicméně více než slušný výsledek do odvety, která tak bude mít jasného favorita.

Žádný zázrak to zatím skutečně není, nicméně forma sedmého týmu tabulky Primera División v posledních týdnech skutečně stoupá - po drtivé porážce s Barcelonou uhrál sevillský klub remízu s Valencií, poté si rozdělil body ve Slovinsku a o víkendu už konečně zabral naplno, když porazil zachraňující se Rayo Vallecano na jeho hřišti 1:0.

Byla to první výhra po sedmi zápasech, a Sevilla tak stále živí šanci zahrát si Evropu i napřesrok. Maribor tato pocta s největší pravděpodobností nemine, silnější tým ve Slovinsku není. Velkým problémem pro hosty však může být fakt, že se v této podalpské zemičce stále čeká na rozehrání ligového ročníku - ten totiž odstartuje až v březnu. Domácí duel s andaluským protivníkem tak dosud zůstává jediným soutěžním představením NK v roce 2014.

Špatnou zprávou pro domácí je zranění Denise Čeryševa, který si ve Slovinsku poranil kotník a dnes tedy nebude kouči Emerymu k dispozici. I přesto by však vyslanec z Pyrenejského poloostrova měl bez problémů proklouznout do osmifinále, s čímž počítá i jeho kapitán, chorvatský reprezentant Ivan Rakitić.

"Druhý poločas byl v našem podání mnohem lepší," hledal pozitiva po úvodním zápase. "Poté, co jsme se ujali vedení, jsme hráli s mnohem větším klidem a nebýt jediné střely zpoza vápna, výsledek bychom udrželi. Za to však nelze nikoho vinit, takové věci se prostě stávají. Celkově myslím, že jsme si vedli dobře a získali pozitivní výsledek. Ten teď musíme doma stvrdit vítězstvím a dobrou hrou. Spoléháme pouze sami na sebe, chceme výhru a postup," dodal Rakitić bojovně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šachtar Doněck - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 19:00)
Plzeňští se pokusí podruhé za sebou postoupit do osmifinále Evropské ligy. Ve čtvrteční odvetě na hřišti Šachtaru Doněck budou usilovat o vyřazení dalšího slavného klubu. Výsledek 1:1 z prvního duelu však favorizuje spíše ukrajinského mistra, zvláště když Plzeň po domácí remíze 1:1 vypadla v minulosti s Besiktasem i Schalke.

Plzeň sice poslední tři venkovní duely v evropských pohárech prohrála, ale v Doněcku se pokusí překvapit podobně jako před rokem v Neapoli, kdy vyhrála 3:0 a následně jasně prošla do osmifinále.

"Je to 1:1, šance tam je, i když trošku menší, protože soupeři stačí hrát 0:0. Nicméně my můžeme dát venku gól, takže je to otevřené," řekl trenér Plzně Dušan Uhrin mladší, který od svého prosincového příchodu k týmu ještě neprohrál. Naposledy Viktoria našla přemožitele v listopadu, kdy nestačila na Manchester City.

Také Šachtar však nabral dobrou formu a v domácí Dombass Areně dokonce nenašel přemožitele dlouhých 21 soutěžních zápasů. Naposledy doma nestačil v prosinci 2012 na Juventus a v průměrů dává 2,6 branky na zápas.

To všechno naznačuje, že Viktorii čeká ještě náročnější zápas než před týdnem v Plzni. Tehdy dokázala s favoritem hrát vyrovnanou partii a doplatila na jedinou větší chybu, kdy obrana nepokryla dlouhý nákop na Luize Adriana.

"Až na ten zbytečný gól jsme z hlediska taktického hráli výborně, ale musíme být odvážnější dopředu. Zejména po levé straně," tuší Uhrin.

Komplikací však je, že právě na levé straně nebude moci Uhrin využít reprezentačního obránce Davida Limberského, který nasbíral tři žluté karty a musí nuceně stát. Mimo hru je s poraněným břišním svalem i brankářská jednička Matúš Kozáčik. Šanci tak dostane Petr Bolek. Na straně Šachtaru nemůže nastoupit stoper Jaroslav Rakickij.

Plzeň potřebuje k postupu skórovat, v tom bude spoléhat zejména na Stanislava Tecla, který vstřelil všechny tři jarní góly. Nejprve se prosadil proti Šachtaru, v neděli pak dvěma góly sestřelil Baník Ostrava. Naopak Šachtar mohl celý týden odpočívat a ladit formu na Plzeň.

"Odveta nebude snadná, Plzeň si naši hru důkladně prostudovala a bude připravena ještě lépe. Nás cíl je však postup, nic jiného nebereme," prohlásil trenér Mircea Lucescu.

Utkání v Doněcku začíná ve čtvrtek v 19:00 SEČ. Přímý přenos vysílá ČT sport. Hlavním rozhodčím je Nizozemec Pol van Boekel, který pískal 32 mezistátních zápasů včetně jiného česko-ukrajinského souboje v předkole Evropské ligy v roce 2012 mezi Libercem a Dněpropetrovskem (2:2).
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Srna, Kučer, Čigrinskij, Ismaily - Hübschman, Fred - Douglas Costa, Teixeira, Bernard - Adriano.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Hubník - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář, Kovařík - Tecl.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ludogorec Razgrad - SS Lazio  (čtvrtek 19:00)
Římské Lazio nečeká vůbec snadná úloha, protože před odvetou v Bulharsku ztrácí jeden gól. A protože Ludogorec vstřelil gól v Římě, má ještě větší váhu. Přesto se tým trenéra Edyho Rejy nevzdává.

Když hráči Biancocelesti kráčeli v prvním vzájemném utkání do kabin, aby se připravili na druhý poločas, nejeden z nich jevil známky zklamání. Podceňovaný bulharský celek v samém závěru první půle vedl nad domácím favoritem o jednu branku, štěstím zářil především střelec Roman Bezjak. Druhá polovina zápasu sice dodala domácím trochu optimizmu, když byl deset minut po změně stran vyloučen Svetoslav Djakov, ale ani jeho absence nedokázal Rejův tým plnohodnotně využít.

O to se bude pokoušet v Sofii, kde se střetne s Ludogorcem podruhé. Edy Reja bude muset před skládáním základní sestavy myslet na to, že nemá k dispozici hráče jako jsou Andre Dias, Ederson nebo Helder Postiga, neboť všechny tři trápí zranění. Obtížnost duelu si uvědomuje i sám zkušený stratég, který na předzápasové tiskové konferenci mimo jiné poznamenal, že až nyní si je on i jeho tým plně vědom síly svého soupeře.

"Teď už víme, jak moc silný ten tým je, takže budeme muset předvést maximum svých možností, pokud chceme postoupit do další fáze této prestižní soutěže. Kromě jiného potřebujeme získat rozvahu a klid. Pro tým Ludogorce je velice důležitá hra s balonem, rádi drží míč. Pokud se nám podaří je od něj oddělit, mohli bychom uspět. Hlavním principem celého zápasu bude stále stejná věc - přenést tlak na soupeře a rozhodit jej," nastiňuje Reja.

"Pro nás bude velmi důležité, abychom postoupili, protože si troufám říct, že právě to rozhodne o tom, zda bude naše sezona hodnocená jako úspěšná, či nikoli. Také doufám, že jejich brankář nebude v tak dobré formě, v jaké se ukázal u nás. Teď známe našeho soupeře mnohem lépe, známe jeho slabiny i silné stránky a pokusíme se na tom pracovat. Velmi dobře hrají po křídlech, ale to my také. Bude to velmi zajímavý duel a pro nás má velkou cenu,".

Trenér Reja, který v Laziu nahradil neúspěšného Vladimira Petkoviće, také poodhalil možnosti při složení základní jedenáctky. V bráně by mohl své místo opět zaujmout zkušený Federico Marchetti. "Marchetti se cítí stále lépe a je k dispozici. Pokud za mnou přijde a řekne mi, že je připraven nastoupit, pak bude hrát. Stefan Radu se na trénincích také zlepšuje, takže možná dám přednost jemu před Konkem. Počítat mohu s oběma z nich, což je skvělá věc. Myslím, že od začátku nastoupí spíš Brayan Perea a Miroslav Klose se do zápasu dostane později, ale uvidíme," mlží zkušený stratég Edy Reja.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Red Bull Salzburg - AFC Ajax  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Salcburku opět potvrdili svou velmi dobrou formu v této sezóně a v Evropské lize vyhráli všech devět zápasů. Favorizovanému Ajaxu na jeho půdě nedali vůbec žádnou šanci na úspěch a zvítězili snadno po výsledku 3:0, nyní si tak v domácím prostředí mohou dovolit prohrát i o dvě branky. Nicméně nizozemský celek se určitě nevzdává a bude chtít napravit předchozí vystoupení.

Rakouský celek nemá na domácí scéně vůbec žádnou konkurenci a jen zázrak by ho mohl připravit o ligový titul, navíc chce v evropských pohárech dojít co nejdále a v současném rozpoložení může dosáhnout na velký úspěch. Salcburk má v tuto chvíli na čele rakouské ligy devatenáctibodový náskok před druhým Grödigem. Navíc drží sérii jedenácti výher v řadě za sebou, ve víkendovém duelu deklasoval před vlastním publikem Admiru 6:1.

Domácí celek bude opět spoléhat na španělského útočníka Soriana, který ve čtyřiadvaceti zápasech vsítil neuvěřitelných osmadvacet branek, druhou velkou oporou je Brazilec Alan, jenž se v jednatřiceti utkáních trefil šestadvacetkrát. "Na vlastní kůži jsme poznali, jak moc je soupeř v ofenzívě silný. Bohužel jsme nezvládli začátek utkání a po chybách v defenzívě jsme byli po zásluze potrestáni. K postupu potřebujeme zázrak," uvedl trenér Frank de Boer.

Ten si dobře uvědomuje, že přestřílet soupeře bude nesmírně obtížné. "Bohužel musíme riskovat a doufat, že soupeř tentokráte nebude tak produktivní. Trochu jsme podcenili sílu protivníka a v Amsterdam Areně nezvládli úvodní dějství, Salcburk navíc ve druhém poločase perfektně bránil. Dobře víme, že dostat se mezi 16 nejlepších týmu je téměř nemožné, ovšem budeme bojovat do poslední minuty a chceme alespoň zvítězit," dodal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Ajax si v nizozemské lize vede také velice dobře a je na prvním místě s náskokem šesti bodů před druhým Twente. V minulých dvou duelech zaznamenal skóre 7:0, když porazil Heerenveen v domácím prostředí 3:0 a naposledy nadělil debakl konkurenčnímu Alkmaaru v poměru 4:0. Po prvním vzájemném střetnutí bude na půdě Red Bullu považován za outsidera a jeho šance na postup jsou opravdu jen v oblasti teorie.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.33 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Basilej - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 19:00)
Nevalná bezbranková remíza z prvního klání určuje prakticky vyrovnané šance obou celků na postup. Pochopitelně že větším favoritem na postup je Basilej, která má s podobnými typy zápasů přece jenom větší zkušenosti. Maccabi Tel Aviv je v jarní části evropských pohárů vůbec poprvé v historii.

Už ve svém šestém duelu budou vést svoje celky proti sobě domácí trenér Murat Yakin a hostující Paulo Sousa. Prozatím je o chlup úspěšnější basilejský rodák, který klub vede od října roku 2012. První měření sil nastalo už v minulém ročníku Evropské ligy, tehdy Portugalec trénoval maďarský Videoton.

Letos na sebe Basilej a Maccabi narazily už v rámci kvalifikace Ligy mistrů. Izraelský tým neodehrál vůbec špatný dvojzápas a soupeře dost potrápil. Teď mu chce vše vrátit i s úroky. "Utkání proti Paulovi Sousovi byly vždy zvláštní, ať už působil ve Videotonu, nebo v Maccabi," přiznával Yakin.

Remíza 0:0 je pro odvetu hodně nevyzpytatelným výsledkem. Basilej si naposledy v Tel Avivu uhrála, co potřebovala, a doufá, že tentokráte nějakou branku do sítě soupeře již přidá. "Pochopitelně, že čekám těžkou odvetu," říkal útočník Marco Streller. Nejen on má k celému utkání velký respekt.

Fanoušci by neradi viděli něco jiného než postup svých miláčků. Vždyť pro švýcarský klub bude souboj s Maccabi jubilejním 200. zápasem v rámci evropských pohárů. Prodáno je už třináct tisíc lístků, vstupné bylo zlevněno o polovinu, aby atmosféra zaplněného hlediště odpovídala slavnému výročí.

Hosté se budou muset bez vykartovaného obránce Carlose Garcií, jinak by měli být kompletní, ostatně jako jejich soupeř. "Trochu mě překvapilo, že Basilej před týdnem tak urputně bránila. Ale i to je způsob, jak můžete postoupit," říkal Sousa. "Víme, proti komu nastupujeme. Byli bychom rádi, kdyby se zúročila naše tvrdá práce."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.90 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Porto  (čtvrtek 19:00)
Hodně nadějnou pozici si z Portugalska dovezl frankfurtský Eintracht, který se tak před vlastními fanoušky pokusí překvapení dokonat. Porto však něco takového nechce rozhodně připustit a svoji kůži určitě nedá zadarmo.

Orlům se ani po Novém roce na domácí scéně dvakrát nedaří: Frankfurt z pěti utkání vyhrál dvakrát a nadále se tak ambiciózní mužstvo pohybuje spíše ve spodní třetině ligového pelotonu (na barážovou pozici má Eintracht tříbodový náskok). Loňská pohoda je nenávratně pryč.

Nyní se však musejí domácí soustředit i na Evropskou ligu, kde si na úvod vyřazovací fáze přivezli velice příznivý výsledek (2:2) z Porta a nadále tak outsider může bojovat o postup. "Porto je silný protivník, ale pokud budeme znovu hrát jako tým, můžeme lepší individuální kvalitu hráčů jeho eliminovat," nepochybuje před důležitým zápasem Armin Veh.

Hostující družina navíc momentálně neoplývá kdovíjakou pohodou: Porto po nečekané remíze s Frankfurtem nezvládlo ani následující domácí ligový duel s Estorilem Praia, čehož využila Benfica k upevnění náskoku (Porto ztrácí sedm bodů) a před portskou družinu se dokázal natlačit i druhý z lisabonských celků Sporting, který dovezl tři body ze hřiště Ria Ave.

Na německé půdě tak mají hráči Porta rozhodně co napravovat. Kvalita však stále hovoří pro portugalskou družinu. "Tým si je vědom toho, co během posledních zápasů udělal špatně. Pro postup musíme vyhrát a toho také chceme dosáhnout," řekl Paulo Fonseca.

Vážné zranění kolenních vazů postihlo jednu z domácích opor Sebastiana Rodeho, pro kterého tak letošní sezóna definitivně skončila. Oba týmy se jinak představí ve stejném složení.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Dněpr Dněpropetrovsk  (čtvrtek 21:05)
V odvetě prvního vyřazovacího kola Evropské ligy musí Tottenham dohánět jednobrankovou ztrátu z Ukrajiny, kde podlehl Dněpru Dněpropetrovsk 1:0. Severolondýnský klub navíc sráží hned několik zranění, tím nejtíživějším bude absence Jermaina Defoa.

Jednatřicetiletý anglický útočník totiž následující den definitivně přestoupí do kanadského Toronta, které se s Tottenhamem dohodlo na koupi za sumu okolo šesti milionů liber. Defoe tak přijde o svou rozlučku s fanoušky na domácím hřišti jako aktivní hráč, místo toho řekne White Hart Lane sbohem pouze v poločasové přestávce. Ovace budou na místě, vždyť jde o historicky pátého nejlepšího ligového střelce Tottenhamu se 143 zásahy v 363 utkáních.

"Jimmy Greaves byl nejlepší, ale i o Jermainovi by se dalo říct, že patřil ke střelecké špičce, jaká se v klubu kdy objevila," poznamenal kouč Tottenhamu Tim Sherwood. "Nezbývá než doufat, že dokážeme najít někoho dalšího jako Jermaine Defoe. Vždy když si navlékl dres, hrál pro něj celým srdcem i duší. Je naší klubovou legendou."

Ukrajinský soupeř Spurs, vedený Juande Ramosem, jenž dříve krátce působil právě na White Hart Lane, drží po prvním zápase na domácí půdě těsné vedení, když dokázali přerušit tottenhamskou šňůru devíti zápasů v Evropské lize bez prohry. Aby proher 1:0 nebylo pro Sherwooda a spol. málo, tentýž výsledek se následně opakoval i v lize na hřišti Norwiche. Ambice na umístění zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů tak opět ošklivě utrpěly.

"První zápas v Dněpru byl velkým zklamáním. Chtěli jsme to v Norwichi adekvátně napravit," posteskl si kapitán Michael Dawson. "To se nám nepovedlo, takže se jdeme pokusit o to samé při další příležitosti, hezky na Lane před našimi příznivci ve velkém zápase."

"Jde o soutěž, ve které chceme uspět, takže jakkoli můžeme být zklamaní, je nutnost se z toho zmátořit," burcuje stoper Tottenhamu. "Víme, že fanoušci budou od začátku za námi a že si zaslouží pořádný výkon po našich dvou porážkách." Tottenhamu budou kromě zmiňovaného Defoa chybět také Danny Rose a Etienne Capoue, naopak do hry by se mohli vrátit Sandro s Walkerem, kteří svá zranění úspěšně doléčují.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Trabzonspor - Juventus FC  (čtvrtek 21:05)
První utkání v italském Turíně trochu umazalo pocit výčitek vůči tureckému klubovému fotbalu. Ten sice sprovodil Starou dámu z Ligy mistrů, ale pomyslné odvetné utkání s tureckým fotbalem dopadlo pro domácí lépe. Díky dvěma gólům mají Bianconeri do další fáze Evropské ligy blíže.

Dlouho to v Turíně vypadalo, že si domácí pohlídají pouze jednogólový, tedy pro odvetu dost ošemetný, náskok. Díky trefě Paula Pogby ze závěru utkání ale musí Turci dotahovat branky dvě, což už je proti zkušenému evropskému týmu mnohem složitější. Na druhou stranu, vášnivá atmosféra v Turecku by mohla být východiskem, stejně tak mohou být domácí hrdí na svůj výkon z prvního klání.

Celek ze Süper Lig se stále ještě sžívá s taktickými pokyny nového trenéra Hamiho Mandiraliho, takže je obtížné předpovědět, jak budou hráči na vzniklou situaci reagovat. Jisté je, že ačkoli v Turíně prohráli, jejich herní styl se domácím rozhodně nepřekonával snadno a pevná obrana inkasovala pojišťující branku až v závěru. Na domácí scéně se Trabzonsporu příliš nedaří, alespoň ne proti italskému soupeři. V jeho roli cestoval do Trabzonu naposledy milánský Inter a prohrál zde o jednu branku. A to vše až v roce 1982! Ani tento výsledek by Mandiraliho svěřencům ve čtvrtek večer ale nestačil.

Domácí může těšit alespoň ligová neporazitelnost na tomto stadionu, neboť Hüseyin Avni Aker Stadyumu byl svědkem prohry naposledy před sedmi zápasy. Dokud se Turci nestřetli s Conteho týmem, v rámci UEFA pohárů neprohráli dvanáct duelů. Naproti tomu Stará dáma se nemůže na hřištích soupeřů pyšnit kdovíjakou bilancí. Už čtyři výlety na půdu soupeře se obešly bez výhry, tři z nich v rámci evropských pohárů Juventus dokonce prohrál.

Starou dámu zastihl poměrně slušná forma, neboť z posledních pěti soutěžních utkání jen jednou nezvítězila. Sebedůvěru mohly Juventusu dodat také tři body v městském derby s FC Turín. Zůstává však otázkou, zda trenér Antonio Conte nasadí plnou palebnou sílu, protože v rámci nejvyšší italské ligy čeká jeho hráče těžká prověrka s nevyzpytatelným AC Milán. Zatímco Juventus vládne také Serii A, turecký klub již takové štěstí nemá. Süper Lig zatím ovládá Fenerbahce a Trabzonspor na něj ztrácí hrozivých patnáct bodů. Ze současného sedmého místa to tedy vypadá na tuhý boj o příští ročník evropských pohárů.

To ale tým z Trabzonu neochromuje, což potvrzuje také trenér Hami Mandirali. V rozhovoru pro tradiční turecký plátek Fanatik kouč domácích potvrdil: "Musíme nalézt zpátky svou vášeň a touhu pro hru. Pokud se nám to povede, nic není nemožné a my bychom mohli přes Juventus projít. Existuje mnoho zápasů, v nichž se podobné zázraky udály. Pokud tvrdě pracujete, výsledek se dostaví. Budeme bojovat až do té doby, dokud bude postup alespoň teoreticky možný. Chceme se dostat do další fáze Evropské ligy a věříme, že je to v našich silách," dodává odhodlaně zkušený trenér.

V kádru Juventusu by neměl chybět čerstvý oslavenec Fernando Llorente. Mimo hru by naopak měl být zraněný Kwadwo Asamoah, který má problémy svalového rázu. Pod dohledem sudího Pavla Královce a jeho asistentů se bude Juventus snažit udělat další krok k případné trofeji. Motivací by mu mohl být fakt, že jedním z možných oponentů v další fázi by se mohla stát dobře známá Fiorentina.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.25 - 4.00 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Černomorec Oděsa  (čtvrtek 21:05)
Po dvou bezbrankových remízách chce Lyon konečně zabrat a opět zvítězit; to by mu v domácí odvětě s Oděsou zajistilo postup. Úvodní duel na Ukrajině skončil 0:0.

Není pochyb o tom, kdo je dnes favoritem - Lyon sice na podzim příliš hrůzy nepouštěl, postupem času se však zmátořil a nyní opět platí za jeden z nejsilnějších týmů v zemi. Vypadnout v této fázi by, se vší úctou k Oděse, byla pro dlouholetého účastníka Ligy mistrů ostuda jako hrom.

Hosté mohou mít šanci překvapit, pokud to Rémi Garde "přežene" s rotací kádru; na předzápasové tiskové konferenci sám připustil, že nejsilnější squadra hrát nebude. "Nemůžete odehrát celou sezonu s jedenácti hráči, jsme přece tým. Na několika pozicích pravděpodobně udělám změny. Pokud postoupíme, bude to také zásluhou týmu jako celku, a postup je naším cílem," neskrývá ambice talentovaný kouč.

Není si však Lyon sám sebou přece jen příliš jistý? "Bylo mi naznačeno, že k Oděse nechovám dostatečný respekt, já přitom pouze postavil čtyři nebo pět hráčů, které jsem měl zrovna k dispozici. Ti, kteří hráli na Ukrajině, podali dobré výkony. Jsem přesvědčen, že jsem se rozhodl dobře, a vím, že i v odvetě ze sebe vybraní hráči vydají vše," smetl Garde spekulace ze stolu.

Několik lyonských hvězd je stále mimo hru. "U Maxima Gonalonse zatím nemáme jasno, Yoann Gourcuff zase laboruje s žebry. Také Yassine Benzia si v úterý stěžoval na bolest svalů. Oděsy si samozřejmě vážíme, přistupuje k této soutěži se vší vážností a chceme postoupit dále. Poslední dobou se nám v Evropě příliš nedařilo, takže doufám, že se to zlomí," zakončil lodivod Olympique.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Esbjerg fB  (čtvrtek 21:05)
Viola si z Dánska přivezla komfortní náskok dvou branek a zejména díky atraktivnímu prvnímu poločasu nastřílela Esbjergu tři góly. Postup do další fáze Evropské ligy je tedy stále reálnější, ale přesto domácí nesmí své hosty nijak podcenit.

Do Dánska cestovala Viola značně oslabená, neboť jí scházel elitní střelec. Pepito Rossi sice stále vede tabulku Serie A, ale již delší dobu není schopen nastupovat a léčí obnovené zranění. V tu dobu nebyl k zcela dispozici ani Mario Gómez, jenž také nabíral formu po delším zranění. Přesto se italský celek již po deseti minutách radoval, oba své ofenzivně laděné kolegy zastoupil Alessandro Matri. Na jeho branku ale Esbjerg dokázal okamžitě odpovědět a díky Martinu Pusicovi srovnal.

Domácí tribuny se sice radovaly, ale jejich nadšení mělo krátké trvání. Pět minut na to se totiž prosadil do té doby převážně střídající Josip Iličić a poslal Fialky zpět do vedení. Jistotu výhry zaručil toskánskému celku ještě do konce první půle Alberto Aquilani, který proměnil pokutový kop. Na Stadio Artemio Franchi se tedy domácí mužstvo může bez obav soustředit na udržování výsledku.

Fotbalové záležitosti ale nejsou právě tím, co by Violu v poslední době trápilo nejvíc. Fanoušci i italští odborníci byli ve středu bouřlivých diskuzí o pravomocích a schopnostech hlavní arbitráže svazu, který podle nich nejednal v duchu fair play. Vše začalo utkání s Parmou, které ukončila červená karta pro záložníka Borju Valera. Ten měl insultovat sudího Andreu Gervasoniho a podle zápisu jej fyzicky napadnout. Od vyšetřovací komise obdržel španělský kreativní záložník trest na čtyři zápasy. Dalšími potrestanými byli také ostatní hráči Fialek a po dobu jednoho utkání na lavici toskánského celku nesmí ani trenér Vincenzo Montella.

Ten se k celé události vyjádřil již několikrát a pár slov tomuto tématu věnoval také na středeční tiskové konferenci. K překvapení mnohým se k němu coby zástupce týmu přidal právě potrestaný Borja Valero. Někdejší útočník AS Řím a trenér Catanie zdůraznil: "Několikrát jsme museli akceptovat rozhodnutí sudích. Každý z nás může dělat chyby a já to tvrdím často, ale také mám právo žádat po odpovědných osobách vysvětlení jejich rozhodnutí. Už se o tom ale nechci obsáhle vyjadřovat. V Parmě jsem hráčům řekl, že se mi jejich postoj nelíbil. Až příliš diskutovali s rozhodčími, také proto jsme dostali tresty," uvádí Montella.

Mladý trenér byl několikrát zmiňován s odchodem do zahraničí a o jeho služby prý v poslední době stojí také slavná Barcelona. Na místo kritizovaného trenéra Gerarda Martina by prý Montella mohl dosednout i díky doporučení Pepa Guardioly. Kouč, který coby hráč nosil přezdívku "Il Aeroplanino", se ale nikam nechystá. I když je pravda, že vztah k oficiálním představitelům italského svazu je nyní narušen.

"V každém utkání to vypadá tak, že chceme se sudími vést válku. To je ale špatně pochopené, o nic takového nám nejde. Netoužíme sudím podlézat a přátelit se s nimi, ale ani nechceme být jejich nepřáteli. Tým se v žádném případě nevzdá, stejně tak Borja Valero. Doufám, že jeho trest bude zredukován v maximální možné míře. Ohledně utkání s Esbjergem si myslím, že nic ještě není rozhodnuto a soupeř nám může pořádně znepříjemnit náš cíl. Jsme sice ve výhodě, ale nesmíme naše hosty nijak podcenit," varuje Montella.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
KRC Genk - Anži Machačkala  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Genku uhráli na půdě posledního celku ruské ligy bezbrankovou remízu a nyní mají šanci postoupit mezi 16 nejlepších celků Evropské ligy. Mají k tomu vcelku slušnou příležitost, hrají totiž v domácím prostředí a jsou považováni za mírného favorita. Ovšem v poslední době se jim vůbec nedaří a sbírají jeden neúspěch za druhým, ruský celek naopak nemá co ztratit a určitě se o tuto prestižní metu popere.

V úvodním utkání bylo Anži mírně lepším týmem a vytvořilo si také více střeleckých příležitostí. Kdyby proměnilo své šance, tak by určitě postoupilo do další fáze. Do domácí soutěže vstoupí až druhý březnový víkend a ještě se bude chtít poprat o záchranu, po devatenácti kolech má na kontě pouhých osm bodů, nicméně na čtrnácté místo Těreku Groznyj zaručující účast v baráži ztrácí jen pět bodů.

Genk postupem času začíná ztrácet v belgické lize krok s nejlepšími a pokud to takhle půjde dále, tak může vypadnout i z nejlepší šestky zaručují účast ve skupině o titul. V tuto chvíli posbíral jednačtyřicet bodů a jeho náskok na sedmý Gent se smrskl na pouhé tři body. Naposledy nezvládl další domácí duel s konkurenčním Beverenem a podlehl mu 0:2. Z posledních deseti odehraných utkání zvítězil jen ve dvou a potřebuje zlepšení.

Nový kouč Emilio Ferrera, který před třemi dny nahradil odvolaného holandského kouče Maria Beena, věří v nový impuls a také postup do další fáze. "Potřebujeme pracovat na morálce v týmu a zažít konečně nějaký lepší moment, který se klubu v poslední době hodně vyhýbal. Na postup určitě máme a můžeme se dočkat velkého úspěchu, ani účast v případném čtvrtfinále by určitě nebyla beznadějná. Musíme využívat nabídnuté šance, což byl v poslední době největší kámen úrazu," uvedl novopečený belgický šestačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:05)
Fanoušci Valencie už napůl slaví - jejich Netopýři se totiž výhrou 2:0 na hřišti nebezpečného Dynama Kyjev postarali o poměrně velké překvapení, takže v domácí odvetě jim k postupu stačí i remíza či dokonce prohra o jeden gól.

Výsledky pod vedením nového kouče Juana Antonia Pizziho byly zpočátku všelijaké, ale po mizerném lednu se vše jako mávnutím kouzelného proutku změnilo k lepšímu, a nyní tradiční klub opět vyhrává. Klíčovým impulzem byla pochopitelně heroická výhra 3:2 na půdě Barcelony; tým, který kolo před tím nedokázal doma udolat Espanyol, poté posbíral v lize sedm z devíti možných bodů, a kyjevský triumf je tak pouze vítanou třešničkou na dortu.

Valencia patří k tradičním účastníkům Ligy mistrů, na tu však letos může zřejmě zapomenout - 13 zápasů před koncem soutěže ztrácí na čtvrté Bilbao propastných 12 bodů. Případný úspěch v Evropské lize by tak mohl posloužit jako vítaná záplata na nepovedenou sezonu. Dynamo je v ukrajinské lize druhé a není vyloučené, že se dnes vzhledem k pramalým šancím na postup budou jeho hráči trochu šetřit; hned v sobotu totiž vyzvou doma vedoucí Šachťor, jehož náskok na čele mohou případnou výhrou stáhnout na dva body.

Úvodní duel hodně poznamenala válečná situace na Ukrajině; utkání se sice odehrálo bez problémů, mrtvolná atmosféra na stadionu však působila hodně stísňujícím dojmem. "Bylo to zvláštní, hodně chladné," popisoval Pizzi. "Mohli jste slyšet všechno, co si hráči na hřišti říkají. Všechny to trohu rozhodilo."

Ani přes slibný náskok si však valencijský lodivod nemyslí, že by bylo rozhoduto. "Je to dobrý výsledek, skóre odráží naši dominanci ve druhém poločase," pochvaloval si Pizzi. "Kráčíme správným směrem. Máme dobře našlápnuto, ale nic ještě není definitivní. Tím však nehodlám snižovat náš výkon - venkovní výhra, čisté konto a dobrý fotbal, to je určitě úspěch. Doufám, že se věci teď trochu stabilizují," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SL Benfica - PAOK Soluň  (čtvrtek 21:05)
Benfica hodlá v odvetě proti PAOKu potvrdit skvělou formu a dotáhnout nadějně rozehraný duel do vítězné tečky. V Řecku triumfovali svěřenci Jorge Jesúse 1:0.

Nebylo to přitom nějaké šťastné vítězství nebo dílo náhody - Benfica svého soupeře zatlačila, přehrála a celkové skóre tak příliš neodpovídalo obrazu hry. Domácí bilance řeckého týmu přitom budila velký respekt, jenže rozdíl v kvalitách obou týmů byl zkrátka příliš značný. PAOK si následně spravil chuť v lize jasnou výhrou nad Panthrakikosem (3:0) a dnes se bude snažit když ne dosáhnout na zázračný postup, tak alespoň opustit evropskou scénu se ctí.

Mohlo by se zdát, že tady je již rozhodnuto, Jesús však zvedá varovný prst - PAOK je prý stále nebezpečným soupeřem, který zasluhuje patřičný respekt. Domácí kouč vyjádřil přesvědčení, že Řekové vyběhnou na Estádio da Luz s mnohem ofenzivnější taktikou a budou se aktivně snažit smazat jednobrankové manko. Hráči Benfiky prý mají reagovat stejným výkonem jako v úvodním kole, které rozhodl ve druhé půli přesnou trefou Lima.

"Myslím, že trenér PAOKu má jedinou možnost, a to jít od začátku do většího rizika. Je to ale jenom moje úvaha," poznamenal Jesús. "Stojí proti nám zkušený tým, který má v kádru spoustu řeckých reprezentantů. Poté, co jsme vyhráli na jejich půdě, jejich kvality řada lidí zpochybňovala, ale dnes se uvidí, že to není tak jednoduché. Abychom postoupili do osmifinále, musíme zopakovat představení z prvního zápasu," nabádal portugalský stratég k opatrnosti.

Už tak dost vysoké šance domácích ještě podtrhuje návrat dvou argentinských opor, Nicoláse Gaitána a Ézequiela Garaye, kteří jsou oba již fit a připraveni nastoupit. Óscar Cardozo naopak zůstává mimo hru. "Cardozo stále není stoprocentně v pořádku, u něj se rozhodne až těsně po předzápasovém tréninku," prozradil Jesús.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Slovan Liberec  (čtvrtek 21:05)
Libereckým se v evropských pohárech nikdy nepovedlo postoupit, pokud doma prohráli první duel. Aby v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy přešli přes Alkmaar, musejí to změnit. Po týden staré prohře na severu Čech 0:1 potřebují ve čtvrtek v Nizozemsku zvítězit, jinak pro ně po čtrnácti zápasech skončí nečekané tažení touto pohárovou sezonou. V případě výhry 1:0 by Slovan dosáhl na prodloužení, každý jiný triumf by znamenal postup.

Severočeši, kteří hrají pohárové jaro po dlouhých dvanácti letech, vědí, že si domácí porážkou zavařili. Nic ale nevzdávají, co do počtu zápasů nejdelší pouť poháry v klubové historii by neradi končili. Sebevědomí jim může dodat fakt, že v základní skupině uhráli venku o bod víc než doma. "Naše šance se do odvety zmenšily, ale pořád věřím, že se popereme o postup," řekl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Liberečtí hráli v Nizozemsku včetně Poháru Intertoto zatím třikrát a pokaždé se vraceli s remízou, byť jednou až po prodloužení. Tentokrát by jim ale nerozhodný výsledek nestačil, potřebují vyhrát. V evropských pohárech se jim přitom ještě nikdy nepovedlo postoupit, pokud doma prohráli první zápas.

Zimní posila Jan Rajnoch to ale dokázal s Mladou Boleslaví v roce 2007 v Palermu, kde Středočeši zvrátili dvojzápas po domácí prohře 0:1. "Postoupili jsme na penalty. Doufám, že se to podaří ještě jednou," řekl. "V odvetě se jich nemusíme bát, teď už vůbec nemáme co ztratit. Pojedeme si užít atmosféru a pokusit se o zázrak," dodal Rajnoch.

Liberec v obou soutěžních zápasech jara nezvládl koncovky. S Alkmaarem inkasoval v 89. minutě, v sobotu v lize proti Mladé Boleslavi dokonce neudržel vedení 2:0. "Všechny tři góly jsme dostali ze standardek. Tři body by byly důležité pro atmosféru před Alkmaarem, ale musíme se oklepat a připravit se na Alkmaar," dodal Šilhavý, jehož svěřenci vyhráli jediné z posledních dvanácti soutěžních utkání.

Alkmaaru stačí, když neprohraje. To se mu zatím povedlo ve všech čtyřech soubojích s českými týmy. V roce 2011 vyřadil v předkole Evropské ligy Jablonec, což v dresu Baumitu zažil Marek Jarolím, zimní posila Liberce. Naopak remízu 2:2 mezi Alkmaarem a Libercem v Poháru UEFA v sezoně 2006/07 nepamatuje ze současného týmu Slovanu už nikdo.

Nizozemský celek v Evropské lize sedmkrát za sebou neprohrál, naposledy s Atromitosem 0:2 v závěrečném předkole, i tak ale postoupil. Jinak ovšem formou neoplývá, z posledních čtyř soutěžních duelů vyhrál jen v Liberci a v generálce na odvetu utrpěl debakl 0:4 na hřišti Ajaxu.

Ve čtvrtek si proto chce spravit chuť. "Naše šance na postup jsou nyní opravdu velké. Pokud předvedeme stejně dominantní výkon jako venku, musíme postoupit," tvrdil bek Etienne Reijnen.

"Pamatujeme si ale, že Liberec vyřadil Udine i Freiburg. Takže očekáváme úplně jiný Slovan než před týdnem. Nemají na co čekat vzadu, budou útočit. To nám dá šanci," dodal Reijnen. Se spoluhráči se budou snažit nepokazit kouči Dicku Advocaatovi 100. zápas v soutěžích UEFA.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Esteban - Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever - Henriksen, Ortiz, Elm - Berghuis, Jóhannsson, Beerens.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Šural, Pavelka, Rybalka, Jarolím, Frýdek - Budnik.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
Pipo123

Reja to berie vážne, už len ten rozhovor kde povedal že chce aby sme postúpili a podla EL sa bude hodnotiť sezóna. Pravdepobone Marchetti - Konko, Biava, Ciani, Radu - Biglia, Ledesma, Onazi - Keita, Perea, Candreva

Reagovat
GEGE

jestli postoupíte tak to pro mě bude zázrak.Ludogorec je doma extrémě silný a pro mě černý kůň EL...

Reagovat
Pipo123

Bude to zložité, ale ak zahráme dobre tak ich musíme poraziť, tá kvalita je na našej strane, hlavne je teda aby sme premienali šance a netráfali brankára. Verím vo výhru 0:2

Reagovat
madridcan

Preco nechyta Marchetti aj v lige?

Reagovat
mario23

Na ticket nejspíš jen Basilej, Neapol a Rubin, tak mě nezklamte :)

A budu doufat v zázrak v zápase českých zástupců...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam Basilej, Neaopl, Rubin, Sevillu, Doneck, Salzburg a Benficu

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Juventus

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Menší OT: Pokud dneska vypadne Maccabi Tel-Aviv, tak je to 15. místo v koeficientu jisté??

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec by ani tolik "nevadilo", kdyby žádný z českých týmů nepostoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych řek že naopak, oba týmy by se mohli soustředit na ligu

Reagovat
madridcan

Keita dohnal manko v najvhodnejsiu dobu

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Pipo123

Keita je borec

Reagovat
madridcan

Na ORF pozeram Salzburg a neskutocne, ze co vsetko uz odfajcili. Uz mohlo byt 3:0.

Reagovat
Tomanatura

Pressing a la Guardiola.

Reagovat
Tomanatura

Ajax je strasne slabucky, uroven Admiry...

Reagovat
madridcan

Kampl z Redbullu sa inspiroval u Pogbu ucesom...

Reagovat
madridcan

Betis postup

Reagovat
Shevchenko

Andaluské derby

Reagovat
mickey mouse

Dobrá ostuda pro rusáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bony luxusní přihrávka.

Reagovat
Mihi

Rubin

Reagovat
Pipo123

Pereaaaaaaaaaaaaaaa gooool

Reagovat
Tomanatura

GOOOOOMEZ

Reagovat
Pipo123

Bože Marchetti

Reagovat
smazaný uživatel

odpad z ligy drtí Evropu, viva Plzeň ! GtFYS nepřející "Češi" !

Reagovat
fantomas

Lazio

Reagovat
djiros

Stejně jako Frankfurt

Reagovat
Arne

No Frankfurt tímhle udělal krok k záchraně... Výlet do Afriky by pro ně asi byl fajn, ale 34 zápasů na top úrovni určitě budou brát radši.

Reagovat
Pipo123

Lazio zahralo dobre, Marchetti to totálne posral a 90 minut odmakaného zápasu vyšlo nazmar

Reagovat
Pipo123

Marchetti nám prehral zápas, dva góly ktoré by nedostal ani brankár v Serii D už viem prečo tak dlho nechytal, bál sa súbojov a dokonca aj lotpy samotnej

Reagovat
smazaný uživatel

Marchetti ty bídáku

Reagovat
Pipo123

Neskutočne čo dnes spravil, toto je tragédia, prečo sa tak bál tej lopty v závere zápasu a nechytil ju, Konko tam pekne odstavil hráča a Marchetti ju stejne nechytil.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem a nechápu doteď. S takovou si na té lávce posedí do konce sezóny a navíc si určitě snížil cenu.

Reagovat
Pipo123

Neviem si to vysvetliť, ved on čo je u nás tak moc nechyboval, vždy nás podržal a dneska dve obrovské chyby. Je mi jasné že dlho nechytal, hodne ma to sere, lebo sme hrali dobre a mali sme postúpiť, Razgrad dali za dva zápasy dva krásne góly a dva sme im darovali, teda Marchetti im dal darček. 90 minut ich do ničoho vážneho nepustíme a potom to Marchetti takto posere, neskutočné ...

Reagovat
OVi.77

Razgraaaaaaaaaaaaaadddd !!!!!!!!

Reagovat
snuff24

Pilsen

Reagovat
Shevchenko

Od kterého roku jde vítěz EL přímo do LM?

Reagovat
Arne

Od příštího.

Reagovat
fantomas

Od těch devíti se to střílí samo koukám

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Verthogen z Tottenhamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele