1/16 finále - odvety
27.02.2014 21:05 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - PAOK Soluň 3:0

Domácí Benfica si na slavném stadionu da Luz poradila s řeckým týmem PAOK Soluň rozdílem tří branek. Slaví tak postup do další fáze Evropské ligy. Brankostroj domácích začal chybou Kostas Katsouranis, který byl dvacet minut před koncem utkání vyloučen.

S kapitánskou páskou na ruce vedl své spoluhráče do bitvy zkušený obránce Luisão, který již po třech minutách hledal nabíhajícího Filipa Djuričiče. Mladý záložník se však k dlouhému centru díky snaze obránců nedostal. Proto ve své další šanci volil střelu a brankář Panagiotis Glikos se musel hodně natahovat, aby jeho pokus včas zlikvidoval. Brankář hostí byl do akce povolán také po centru Salvia, jehož nebezpečný centr musel vyrážet mimo tři tyče.

Ani domácí brankář Artur se nenudil, protože se na něj řítil španělský útočník Lucas. Ten dostal příležitost ke střele a ta podle nejednoho diváka již skončila v síti, ale pomezní sudí byl jiného názoru. O tom, jak dobrým hlavičkářem je Óscar Cardozo, se přesvědčili obránci Juan Insaurralde a Hedwigez Maduro. Ti svého brankáře v prvních dvaceti minutách zdatně chránili před inkasováním.

Po faulu Katsouranise se domácí dostali k zahrávání přímého volného kopu, ale skvělý reflexivní zákrok brankáře Glikose jim zkazil veškerou radost. Do druhé půli v dresu PAOK již nenastoupil záložník Sekou Oliseh, který byl nahrazen slovákem Miroslavem Stochem. Ten se také zapojil do první ofenzivní akce svého týmu, kterou však Lucas zakončit nedokázal. Po hodině hry vystřídala také Benfica. Ze hřiště odešel Eduardo Salvio a Óscar Cardozo, na trávník se dostali Lima a Lazar Marković.

Další faul si připsal Katze na pronikajícího Gajtána se tak mohl k rozehrávce dalšího přímého volného kopu Lima, ale jeho centr z voleje Garay namířil jen do Glikose. Dvacet minut před koncem utkání se na bránu soupeře hnal Lima a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Kostas Katsouranis. Od polského arbitra Marciniaka viděl rovnou červenou kartu a navíc se k zahrávání přímého volného kopu Nicolás Gajtán. Jeho skvělá rána přes zeď zaskočila i brankáře Glikose - 1:0.

Famózně zahranou desetiminutovku Benfiky doplnil Brazilec Lima, který proměnil nařízený pokutový kop. A jen o minutu později si obránce Luisão všiml střídajícího Lazara Markoviće, který překonal obránce Insaurraldeho a technickou střelou k tyči také vyběhnuvšího brankáře Glikose a uzavřel tak skóre utkání. Nemuselo se jednat o poslední střelecký úspěch - nepříjemnou střelu si na své konto připsal také obránce Maxi Pereira, který však nakonec pálil jen do připraveného Glikose.

Na podobný vývoj utkání nedokázali Řekové adekvátně reagovat a s Evropskou ligou se loučí. Pro portugalský tým bude v osmifinále evropské soutěže soupeřem anglický Tottenham Hotspur.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK bohužel skončil - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

mozna ne efiparcele. jako paok na to ma. to je bez debat.

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to vylouceni je zlomilo, bez neho by vyhrali. Paok byl skutecne lepsi. pristi sezony budou dobry

Reagovat
FC Porto FC

Spíš by to skoncilo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

no, mozna ze ano. ale nebylo to tak jasny, jak to vypada takhle kdyz prijde nekdo se podivat jen na vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
Benfica

postu.. tak 1, 2 - 0

Reagovat
FC Porto FC

Tady nebude mít Benfica problém

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele