1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol zachránili brankáři, na Liberty Stadium remizovala

Skvělý výkon brankářského dua v podání Rafaela Cabrala a střídajícího Pepeho Reiny udržel pro Neapol čisté konto a tím pádem lepší výchozí pozici do odvetného utkání. Hráči Swansea ale v žádném případě nekapitulovali.

Neapol se po vypadnutí z Ligy mistrů upíná k další soutěži evropského významu, ale domácí Swansea rozhodně není snadným soupeřem. To tým z Premier League dokázal Benítezovým svěřencům hned na úvod, protože obrana Partenopei jen stěží stíhala bránit rychlonohé hráče soupeře.

Rafael Cabral v bráně Italů musel vytáhnout parádní zákrok proti ráně Kierona Dyera, který se pouze chytal za hlavu. Jinak se na Liberty Stadium hrál celkem svižný fotbal, k čemuž přispíval také jistý Bony Wilfried, českému fanouškovi dobře známý ex-Sparťan. Útočník Swans dostal dnes večer příležitost k vyniknutí a byl hodně vidět. Všímal si jej také brankář Cabral, který nejprve sledoval, jak se Bony dostal za bránící dvojici a poté pálil do skvěle vybíhajícího Brazilce!

Sympatické kombinace domácích Jacks končily většinou v zámezí, welšskému celku scházela lepší finální fáze. Partenopei možná mají dobře propracovanou ofenzivní složku a se jmény jako jsou Marek Hamšík, Lorenzo Insigne či Gonzalo Higuaín jim útočení problémy nedělá, ale dnes večer na ně byli domácí velmi dobře připraveni. Flexibilně pracující blok obranné řady Swans hostům ve žlutém nedovoloval přesněji zakončit.

Garry Monk, který zaujal místo odvolaného manažera Laudrupa, prožíval v odpovědném postavení na lavičce velké chvíle, dnes jej navíc mohl těšit i výkon jeho svěřenců. Brankář Rafael musel postupně řešit výpad Daviese a Caňase. Druhý jmenovaný byl také na počátku další akce, když našel Wayna Routledge a ten táhlou ranou prověřil schopnosti mladého oponenta v bráně Italů. Na ofenzivní výlet se pustil také kapitán Ashley Williams, ale ani on nedokázal dostat míč za Cabralova záda!

Druhá půle značně zaostávala za tím prvním, útočná aktivita téměř zmizela. Pepe Reina, který v poločase nahradil zraněného Brazilce Rafaela Cabrala, se příliš pohybovat nemusel. Podobně na tom ale byl jeho sok Michel Vorm, který jen očima kontroloval nepříjemnou střelu Španěla Josého Callejóna. První velkou šanci druhé poloviny zápasu zahodil Ashley Williams, který si skvěle naběhl na přímý volný kop a téměř nepokrytý hlavičkoval. Pepe Reina ale vymrštil svou levici a míč vyboxoval nad břevno!

Ostrá premiéra obránce Henriqueho v evropských pohárech se jevila nebezpečně jen v úvodních minutách, jinak jej Bony a spol. příliš nezatěžovali. To se trochu změnilo až po faulu Maggia, kterého mohl z přímého volného kopu potrestat Jonathan de Guzmán, ale jeho projektil mířil vysoko nad bránu. Podobně dopadla také zajímavá akce dua Bony Wilfried - Jonjo Shelvey.

Mladý útočník našel dobrou nahrávkou nabíhajícího Shelveyho, který si míč zpracoval a posunul jej k Routledgeovi. Záložník Swansea poté krásně placírkou vystřelil a pouze vynikající zákrok zkušeného Reiny zastavil točenou střelu na cestě do brány! Na Bonyho následně mířil centr Angela Rangela, který se po celou dobu dnešního utkání prezentoval velice dobrým představením.

Ještě před udělením žlutého napomenutí de Guzmánovi se k bráně Pepeho Reiny protlačil Chico Flores, který však také musel spěchat zpátky ke své bráně. Míč ukrytý v Reinových rukavicích se do sítě nedostal. Swansea se prezentovala celkem odvážným výkonem, vezmeme-li v úvahu, jak nezkušený tým to v evropských kláních je. Jenže v prvním poločase domácí naráželi na skvělého Rafaela, ve druhém pak na neméně dobrého Reinu. I díky této dvojici Partenopei vezou z Liberty Stadium bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Michu je pass neapol jim dá aspon dva fíky

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
olis

Ecco la formazione ufficiale degli azzurri:

NAPOLI (4-3-2-1): Rafael; Maggio, Henrique, Britos, Reveillere; Inler, Dzemaili; Insigne, Hamsik, Callejòn; Higuain. A disposizione: Reina, Albiol, Ghoulam, Behrami, Mertens, Pandev, Zapata. All. Benitez

SWANSEA (4-2-3-1): Vorm; Rangel, Chico, Williams (c), Davies; Britton, Canas; Hernandez, Routledge, Dyer; Bony. A disposizione: Tremmel, Amat, Taylor, Shelvey, de Guzman, Emnes, Ngog.

Forza Napoli!!!

Reagovat
Mrvinho

Pískej konec

Reagovat
mastakillah

zatím dost slabý z naší strany

Reagovat
FuckT

Celkovy vykon slaby a obrana tragicka, ale este nie je koniec! :D

Reagovat
FuckT

Nejak som mimo, kedy si Inler vzal do hlavy, ze je reinkarnaciou Maradony?

Reagovat
mastakillah

poslední zápasy hrál parádně, tak mu asi stouplo sebevědomí

Reagovat
FuckT

Jj, tiez tak usudzujem. Prvy krat vidim Inlera ako rozbehne z polovice ihriska a plnou rychlostou taha loptu smerom k brane... Zaujimavy pohlad.

Reagovat
mastakillah

pěknej pohled, nezlobil bych se kdyby to bylo častější

Reagovat
FuckT

Napodobne, aj ked ja momentalne najvacsie nadeje vkladam do Jorginha. V nom vidim neskutocny potencial.

Reagovat
mastakillah

jj to jo..má hodně velkej potenciál..ale i zkušenosti jsou v záloze potřeba a ta forma Inlera mě opravdu těší

Reagovat
FuckT

Tak tak, len skoda, ze dnes to je dost tragedia snad od kazdeho okrem Rafaela.

Reagovat
mastakillah

Rafael zatím na jedničku s hvězdičkou

Reagovat
FuckT

Preco sa inak rozcvicoval Reina? Rafael sa zranil?

Reagovat
mastakillah

při jednom vyboxování v závěru po rohu špatně dopadl na stojnou nohu. Snad to nebude nic vážnýho

Reagovat
mastakillah

Hm tak půjde nejspíš chytat Reina

Reagovat
FuckT

Skoda, Rafael mi prirastol k srdcu, hlavne tym, ako sebavedomo vkrocil do prveho zapasu za nas.

Reagovat
mastakillah

pěknej pohled, nezlobil bych se kdyby to bylo častější

Reagovat
mastakillah

Tohle si Blerim nemůže před vlastním vápnem dovolit

Reagovat
mastakillah

Rafael se očividně nenudí

Reagovat
FuckT

To nie, a je to dost crazy. 10 tim anglickej ligy si robi co chce s 3 talianskej. Ak nahodou nepostupime, bude zabavne sledovat ludi z PL sekcie ako budu tvrdit, ze posledny tim PL by vyhral nasu ligu...

Reagovat
FuckT

Prvych 5 minut solidnych, dalsich 40 uplne ovladli hraci Swansea. Keby to bolo po polcase tak 2:0, nemohli by sme nic povedat.

Reagovat
FuckT

Skoda, ze tam nebol Calletti, ten by ho z voleja podla mna dal.

Reagovat
10

asi štěstí, že na to koukaj jenom Napoletánci

Reagovat
FuckT

Tomu ver, dufam, ze starky to uz coskoro prestrieda... Higuain a Insigne dnes -10 bodov, Mertens a Pandev by mali prist na ihrisko.

Reagovat
mastakillah

Dneska možná i Duván. Potřebujem důraz

Reagovat
FuckT

Na toho som skoro aj zabudol.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
FuckT

Dnes musime hrat naozaj zle, ked uz ani vecny optimista Olis nema co napisat.

Reagovat
mastakillah

U Higuaína ani nevím, že dneska hraje. To je slabota až to bolí

Reagovat
FuckT

Ja este teraz trpim, kvoli tym 40 milionom, co nas stal. A ked si predstavim, ze za take peniaze mohol byt Martinez... Higuain by mal byt zaloznik.

Reagovat
mastakillah

Mertens třikrát hurá

Reagovat
FuckT

Malo to prist o 20 min skor.

Reagovat
FuckT

Dnes sme mali na ihrisku dost malo hracov. Presnejsie 2.5. Reina(1), Rafael(1), Hamsik(0.5)

Reagovat
FuckT

Swensea

Hamsik, Reina, Rafael

Reagovat
mastakillah

0:0 je dost zrádnej výsledek, ale po tom co jsme dneska předvedli je pro nás ještě dost výhodnej a můžeme za něj být rádi a samozřejmě děkovat golmanům. Věřím, že je doma přejedeme.

AVANTI NAPOLI !!!

Reagovat
FuckT

Tak po tomto zapase mi bude Swansea dost luto, rozobrali nas ako nic, az sa na to tazko pozeralo. Hold ale postupit moze len jeden a to dufam uhrame my. Len sa bojim toho, ze ako zle sme v tomto zapase hrali, to vyzeralo ako keby hra stary Neapol este bez Hamsika(par rokov dozadu uz) proti terajsiemu Bayernu.

Reagovat
olis

ja som v druhom polcase zaspal ale to co som dovtedy videl bol otras... klasicky Neapol v EL, presla nas chut do futbalu, v lige to dufam bude lepsie, inak Rafael

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele