1/16 finále - odvety
27.02.2014 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla doma porazila Maribor a postupuje do osmifinále

Španělská Sevilla nenechala nic náhodě a po remíze 2:2 ve Slovinsku si postup mezi nejlepších šestnáct týmů Evropské ligy s přehledem pohlídala. Většinu zápasu vedla a až v závěru dovolila soupeři snížit. I tak ale bez potíží uhájila vítězství 2:1 a díky tomu i vykročila blíže triumfu.

Už v první minutě Sevilla mohla jít do vedení, když zpoza šestnáctky vypálil Kevin Gameiro a jen dobrý zákrok Handanoviće zamezil jeho brzké radosti. Podobně neuspěl ani Jose Antonio Reyes, jehož ránu z otočky k tyči rovněž gólman hostí skvěle kryl.

Domácí se kýženého gólu dočkali až krátce před změnou stran a to naopak gólman Mariboru neměl ani omylem čisté svědomí. Na přihrávku od spoluhráče příliš dlouho čekal a následný odkop napálil jen do presujícího Reyese. Od něj se míč odrazil přímo do branky a Sevilla vedla snadno 1:0.

Druhý pojišťovací gól přidali domácí těsně před šedesátou minutou. Gameiro inkasoval krásný pak do úniku, se štěstím si poradil se stoperem Arghusem a skvělou křížnou ranou na zadní tyč poslal Sevillu do dvougólového vedení.

Odpověď Mariboru přišla příliš pozdě. Když totiž Milec milimetrovým centrem našel na zadní tyči Dareho Vršiće, běžela už druhá ze tří nastavených minut. Míč třepotající se v síti tak domácí z míry nevyvedl a ti si tak zaslouženě došli pro postup.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, přání 1:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele