1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ludogorec udolal Lazio

Bulharský tým nečekaně porazil Římany a z Věčného města veze velice nadějný výsledek. I když se utkání dohrávalo v deseti mužích na obou stranách, v žádném případě se ani jeden z týmů nestáhl k ryze defenzivní činnosti.

Mezi tři tyče Lazia Řím se postavil mladík Etrit Berisha, který musel již záhy řešit zajímavý projektil Zlatinského z dvacet metrů. Celou situaci ale zvládl perfektně a míč dostal do bezpečí. Biancocelesti ale jinak příliš mnoha štěstí neměli a zachraňovat je musel opět brankář. Lorik Cana sice chtěl zabránit úvodní brance, ale málem ji sám zinscenoval. Míč totiž ve vlastním pokutovém území zachytil rukou a to byl pro sudího Zwayera jasný signál.

Jenže nad domácími Římany bdí nejeden svatý, takže Djakov míč nastřelil jen do Berishy. Panenkovské zakončení zkrátka s sebou nese velké riziko a dnes se zahrávajícímu Djakovovi nevyplatilo. Lazio nedokázalo přesněji vyjádřit touhu skórovat, takže iniciativa byla na straně hostí. Ludogorec mohl poslat do vedení také Marcelinho, který však stejně narazil na Berishu.

Po půlhodině se k míči dostal Marcelinho, který mohl potrestat Onaziho faul. Jeho rána proplachtila vzduchem a zatřásla s břevnem Berishovy brány! O něco podobného se na druhé straně pokoušel argentinský záložník Lucas Biglia, ale jeho rána postrádala razanci i přesnost. Brankář Stojanov s ní neměl příliš problémů a míč ukryl do náruče. Když se hráčům Lazia zdálo, že nebezpečí je pro první půli zažehnáno, dostal se římský celek do problémů.

Ludogorec Razgrad si totiž nedělal hlavu s pozicí outsidera a hodlal dál překvapovat fotbalovou Evropu. Hosté se prezentovali jednoduchým stylem hry, což dokumentoval Roman Bezjak krásnou ranou z úhlu pokutového území - 1:0 pro bulharský celek!

Nástup do druhé půle, to už bylo zdaleka něco jiného. Především v podání Lazia se jednalo o zcela odlišný prvek - jeden útok za druhým se valil na bránu Stojanova a ten měl co dělat, aby zastavoval nápady Lazia. Doslova uragán akcí spustili Římané ihned po pauze. Po ráně mladíka Felipeho Andersona se rozezvučelo břevno! Co víc, Minev zatáhl na zem Andersona a sudí Zwayer to posoudil jako faul ve prospěch Lazia. Hrdinou utkání se ale stal brankář Stojanov, který zlikvidoval nejen Andersonovu ránu, ale také dvě následné dorážky!

Další klíčový okamžik utkání se udál deset minut po začátku druhé půle, kdy se noční můra Djakova naplnila. Nejprve neproměnil penaltu, poté byl za likvidační zákrok na Bigliu vyloučen. V tu chvíli se hosté dostali pod tlak a Biancocelesti kontrolovali hru. Římané chtěli stůj co stůj srovnat, protože stávající skóre pro ně bylo značně nevýhodné.

Podpořit ambice svého týmu na změnu skóre přišel také mladík Gael Kakuta, který podle vedení může nahradit Brazilce Hernanese, jenž odešel do Interu Milán. Problémem ale byl počet laziale, který se posléze snížil. Na Mineva si totiž vyšlápl obránce Cavanda a sudí Zwayer jej poslal pod sprchy. Stadio Olimpico se hlasitě ozvalo, protože s verdiktem samozřejmě nesouhlasilo. Stav daný sudím ale změnit nemohlo. Patnáct minut před koncem se po nahrávce Miroslava Kloseho dostal k zakončení také Antono Candreva, jeden z tahounů italského celku ale nastřelil břevno!

Do velkých šancí se Lazio dostalo opět až na samém závěru utkání. Jeho zoufalá snaha o vyrovnání a naději do odvety se projevila tím nejlepším způsobem - aktivní hrou a šancemi. Radu pálil nebezpečně, i když se jeho rána do sítě nepodívala. A brankář Stojanov se musel činit také po náběhu a střele Candrevy, kterému zmenšil střelecký úhel. I díky výkonu brankáře Stojanova Ludogorec veze z Věčného města cenný náskok.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:!

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 , в София ще ги бием:)))

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOLLLLLLLL KURVA TO JSME MY!!!! LUDOGORETS!!!

Reagovat
10

kurvadrát, otočit

Reagovat
smazaný uživatel

bez sance kamo :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorets , v poharoch dokazal vyhrať nad Razgradom len Slovan a Bazilej

Reagovat
smazaný uživatel

skvělé Bulhaři !

Reagovat
smazaný uživatel

bulgaria, bulgaria !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to bola z bulharskej strany parádna taktická vyspelosť , samozrejme okrem tej červenej karty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele