Evropská liga - preview druhých zápasů základních skupin

30.09.2010, 08:59
Previews
Dalších čtyřiadvacet zápasů základních skupin dnes nabízí Evropská ligy, a v několika případech se jedná o skutečné lahůdky. Manchester City hostí Juventus, Dortmund přivítá Sevillu a Atlético hraje s Leverkusenem. Sparta Praha se představí na hřišti CSKA Moskva.
Skupina A
Lech Poznań - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:05)
Úřadující polský mistr zatím prožívá sezonu jako na houpačce. Nejprve vyřazení s pražskou Spartou ve třetím předkole Ligy mistrů, následný překvapivý postup do skupinové fáze Evropské ligy přes ukrajinský Dněpropetrovsk a nakonec cenná remíza na Juventusu v poměru 3:3. To vše pozitivní ale hatí dojem pro změnu z domácí soutěže. Celku z Poznaně zatím patří až osmá pozice s osmibodovou ztrátou na vedoucí Bialystok.

Ligové trápení navíc podtrhla krutá porážka s Legií Varšava. Ačkoliv totiž hrál tým z polské metropole o deseti, přesto nakonec brankou Mezeny z poslední minuty získal bodový komplet. Lech ovšem může jít do utkání proti Salcburku s čistým svědomím. Remíza na Juventusu totiž dodala výběru trenéra Zielinskiho pořádnou dávku sebevědomí. "Po utkání v Turíně jsem řekl svým hráčům, že když se bojuje do posledního okamžiku a nechá se na hřišti vše, je možné porazit kohokoliv. To se bohužel nepotvrdilo na Legii, ale my teď tuto porážku musíme hodit za hlavu a soustředit se na Salcburk," uvedl sám lodivod.

Stadion klubu přezdívaného jako "Kolejorz" momentálně prochází rekonstrukcí. Také proto odehráli fotbalisté Lechu poslední tři ligové utkání venku. Fanatičtí příznivci klubu navíc taktéž budou z velké části umlčeni, neboť je během opravy a rozšiřování tribun omezena kapacita stadionu. I přes tyto překážky by jediný polský zástupce v pohárové Evropě rád uspěl. "Salcburk se může pyšnit velmi solidní obranou a organizací hry. Já osobně jsem velmi zvědav na trio záložníků Da Silva, Leitgeb a Cziommer. Od jejich výkonu se bude odvíjet naše šance na vítězství," řekl Zielinski.

Současný Salcburk ovšem příliš velký respekt nebudí. Toho si všiml rovněž někdejší kapitán polské reprezentace a bývalý hráč vídeňské Austrie Jacek Bak. "Salcburk? To už dávno není to co bývalo. Přes léto oslabil, do Twente odešel kanonýr Janko nebo zkušený Němec Zickler. Odrazem stávajících možností klubu budiž aktuálně sedmá příčka v tabulce nebo vyřazení z národního poháru. Lech je pro mě jasným favoritem," nešetřil kritikou Bak.

Každopádně se zdá že rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze přestává Salcburk bavit. Už poněkolikáté totiž neotevřel brány zakleté Ligy mistrů a neustálé působení v Evropské lize už taky zřejmě není to pravé ořechové. Salcburk navíc nezvládl ani úvodní zápas skupiny, v němž Manchesteru City podlehl doma 0:2.

Snad jedinou pozitivní zprávou bylo ligové vítězství nad Riedem v poměru 1:0. "Je pozitivní, že v posledních utkáních nepouštíme soupeře příliš do šancí. To vítězství nám z psychologického charakteru určitě pomohlo. Teď máme konečně na čem stavět," upozorňuje asistent trenéra Tom Lokhoff. "Zápasy v Evropské lize jsou vždy odlišné. Chceme Lechu cestu za body co nejvíce znepříjemnit. Vždyť loni se nám venku také velmi dařilo," upozorňuje na závěr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Juventus FC  (čtvrtek 21:05)
Za šlágr druhého kola základních skupin Evropské ligy se dá považovat střetnutí Manchesteru City a Juventusu Turín. Bylo by velkým překvapením, kdyby se do dalších bojů tyto dva celky nepodívaly. Jenže k jednomu velkému překvapení už před dvěma týdny nastalo, Stará dáma doma neporazila polskou Poznaň. Takže vše napravit se bude snažit v Anglii.

Můžeme říci, že pro hosty je tohle asi ten nejobtížnější zápas celé skupiny. A potvrzují to i slova zkušeného útočníka a ikony klubu Alessandra Del Piera. "Manchester City je ve skvělém rozpoložení. Takže to pro nás bude hodně obtížné. Ale to je tak vždycky, když se hraje v Anglii," povídal. "Jejich klub investoval těžce do posil. A já myslím, že je to dobré a úspěšné mužstvo."

Oba týmy si v podstatě stále zvykají na nové trenéry. Jak Mancini, tak i Delneri nepůsobí na lavičce ani rok. Mancini nastoupil v prosinci minulého roku, Delneri dokonce až teď v květnu. "Já musím říci, že máme dobrý základ pro nové budování," myslí si Del Piero. "Doufejme, že se naše výsledky zlepší časem."

Ano, ty totiž aktuálně nevypadají příliš k světu. V lize je Juventus až na devátém místě, i když ho zdobí s dvanácti góly nejlepší ofenzíva celé Serie A. Generálka na Citizens navíc vyšla mužstvu dobře, doma porazilo Cagliari 4:2. V příštím kole ho čeká soupeř jiného kalibru, a to mistr z Interu Milán.

Hosté však mají myšlenky přece jenom někde jinde. Alespoň tedy trenér Delneri. Vždyť teď je čeká ještě Evropská liga. "Já se zajímám jenom o Manchester City. Uvidíme, jestli jsme se zlepšili až po zápase," uvedl. "Nový tým vždycky dělá chyby. Potřebuje nejen smazat problémy, ale také se zaměřit na to, co děláme dobře."

Domácí jsou v Premier League na hezkém čtvrtém místě, takže v klubu určitě vládne spokojenost. I první zápas Evropské ligy zvládli Mancinovi hoši dobře, vyhráli v Salzburgu 2:0. Záložník Patrick Vieira, který rok v dresu Juventusu působil a do Manchesteru přišel před dvěma lety z Interu, je zatím s výsledky týmu spokojený.

I když mu kouč Mancini dává minimální šanci hrát a Francouz z toho pochopitelně nadšený není. "Už jsme porazili Chelsea i Liverpool, kluby z velké čtyřky. Takže to jenom potvrzuje, že máme silný tým," povídal Vieira. "Máme ještě dlouhou cestu, ale věříme sami v sebe. Teď musíme vyhrávat víkend co víkend a ukazovat to na hřišti."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.80 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)11002:03
2.Juventus FC (ITA)10103:31
 Lech Poznań (POL)10103:31
4.Red Bull Salzburg (AUT)10010:20
Skupina B
Rosenborg BK - Aris Soluň  (čtvrtek 21:05)
Trenéra Eggena nečeká ve čtvrtek žádná procházka růžovým sadem. Jeho svěřenci totiž po úvodním debaklu 0:4 na půdě Leverkusenu vyzvou další těžký oříšek. Aris Soluň sice na první pohled příliš respekt nebudí, nicméně po výhře 1:0 s obhájcem titulu Atleticem Madrid se s Řeky musí počítat. Tím spíše, že v letošním ročníku Evropské ligy venku ještě neprohráli.

Zklamání z výkonu v prvním kole už dávno přebolelo. Rosenborg se z porážky oklepal dobrými výkony v lize, kde pět kol před koncem sahá po titulu. Před druhou Valerengou má v tuto chvíli pětibodový náskok, nicméně myšlenky několikanásobného norského mistra nyní jasně směřují ke čtvrtečnímu pohárovému klání. "Nechceme předvést stejnou blamáž jako proti Leverkusenu," předem výrazně upozorňuje Eggen.

Každý zápas je jiný a také v toto otřepané pravidlo lodivod Rosenborgu pevně věří. "Čeká nás Aris, která i přes úvodní výhru nad Atleticem patří k soupeřům, které bychom na domácím hřišti měli bezpodmínečně porážet. Chceme získat první body, nejlépe pochopitelně hned všechny tři. Začínáme od nuly, nemůžeme se ohlížet na minulý zápas," dodal Eggen. Současný trenér Trondheimu je v klubu legendou. V devadesátých letech dopomohl Rosenborgu k jedenácti titulům v řadě a patří tak mezi vůbec nejúspěšnější trenéry ve své zemi.

Eggen v současnosti vypomáhá také u švédské reprezentace a na pracovní vytížení si rozhodně nemůže stěžovat. Aris sice na hřištích soupeře hraje velmi dobře, nicméně ve skupinové fázi evropských pohárů ještě nikdy venku nevyhrál. Během poháru UEFA před třemi lety si odnesli ze dvou venkovních zápasů ostudné skóre 0:6. I tuto bilanci by v Norsku rádi napravili. Dovést je k tomu má zkušený trenér Hector Cuper, známý především ze svého úspěšného působení ve Španělsku.

Cuper si udělal velmi solidní jméno zejména ve Valencii, kterou v letech 2000 a 2001 dovedl do finále Ligy mistrů. Sám bývalý argentinský obránce přiznává, že úspěch proti Atleticu rozhodně nečekal a je za něj nesmírně šťastný. "Je to pro nás start jako ze snu," potvrzuje. Autor jediné branky proti loňskému vítězi trofeje Javito rovněž nadšení příliš neskrýval. "Byl to určitě nejdůležitější gól mé kariéry," vrací se ke svému hvězdnému okamžiku. Právě na španělského kanonýra by si obrana domácích měla dát pozor, pakliže si chce z tohoto utkání odnést nějaký bodík.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 21:05)
Jeden z nejlákavějších duelů tohoto kola Evropské ligy uvidí diváci na stadionu Vicente Calderona v Madridu. Obhájce a vítěz evropského Superpoháru Atlétiko Madrid přivítá jiný zvučný celek Bayer 04 Leverkusen.

Španělé vkročili do nového ročníku Evropské ligy dosti nešťastně a v prvním zápase se museli poklonit řeckému Aris Soluň. Nemasné a neslané utkání rozhodl jedinou trefou Javito a obhájce tak na úvod ztratil všechny tři body. V těžké skupině B se jedná o velmi nepříjemnou ztrátu, neboť Aris je považován za outsidera skupiny. V Madridu už se nemohou dočkat na pikantní zápas s Bayerem Leverkusen, německý klub je spolu s Atlétikem favorit na postup a po hladkém vítězství nad Rosenborgem chce triumfovat i ve španělské metropoli.

"Tým je v dobrém rozpoložení. Vítězství proti Zaragoze bylo důležité, neboť předtím jsme několik zápasů nevyhráli. Tým tvrdě pracoval na kondičce i taktice, po prohře v Řecku musíme vyhrát," nechal se slyšet mladík Atlétika Madrid Fran Merida.

Leverkusen předvedl v minulém kole fantastickou kanonádu a doma v BayAréně doslova seřezal norský Rosenborg Trondheim 4:0. Hattrickem se blýskl útočník Patrick Helmes, a na něho bude Bayer spoléhat i v Madridu. Co se týče německé Bundesligy, tam jsou zatím svěřenci Juppa Heynckeseho na pátém místě, ovšem na vedoucí Mohuč ztrácejí už sedm bodů. Evropská liga je ale úplně jiná soutěž a Leverkusen v ní má velké ambice.

"Přijeli jsme do Madridu vyhrát," prohlásil sebevědomě trenér Leverkusenu Jupp Heynckes.

Trenér Rojiblancos Quique Sanchez Flores bude postrádat obránce Diega Godina, který laboruje se zraněným kolenem. Konfrontace španělské a německé kopané propukne ve 21 hodin středoevropského času.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
De Gea - Perea, Ujfaluši, Domínguez, Luis - Simao, Assuncao, Suárez, Reyes - Forlan, Agüero
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Friedrich, Hyypia, Schwaab, Kadlec - Barnetta, Bender, Balitsch, Reinartz - Helmes, Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.80 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)11004:03
2.Aris Soluň (GRE)11001:03
3.Atlético Madrid (ESP)10010:10
4.Rosenborg BK (NOR)10010:40
Skupina C
KAA Gent - Lille OSC  (čtvrtek 21:05)
Očekává se ostrý souboj dvou týmů, které od sebe dělí jen pár kilometrů. Obě pohraniční města však neodstartovala skupinovou fázi Evropské ligy příliš pozitivně. Zatímco Gent po velkém boji nestačil na Levski Sofia, Lille pro změnu doma ztratilo všechny body se Sportigem Lisabon. Kdo tedy nakonec vyjde z derby vítězně?

Takový začátek si oba čtvrteční soupeři nepředstavovali ani v tom nejhorším snu. Gent povzbuzen solidními výsledky v domácí lize podlehl na půdě zřejmě největšího outsidera skupiny, Lille na druhou stranu zaváhalo doma. Dá se tedy říci, že k vidění bude zápas s přízviskem existenční. Trenér domácích Franck Dury ostatně ani nic jiného neočekává. "Je to nesmírně důležité utkání. Oba týmy nutně potřebují bodovat, i když si myslím, že ani porážka nebude znamenat náš konec," uklidňuje situaci.

Málokdy se stává, aby na evropské scéně docházelo k derby. Lille před prvním utkáním ve skupině zajíždělo do Lens, kam je to zhruba stejně daleko jako do Gentu. Dury ovšem zůstává i tentokrát na zemi. "Nebojte se, my neinkasujeme čtyři góly jako Lens," neztrácí smysl pro humor. Mnohem více zvážní v narážce na to, že se bude muset obejít bez zraněných Soumahora a El Ghanassyho. Druhý jmenovaný sice opět začal s týmem trénovat, každopádně je ale jeho start ve čtvrtečním pohárovém klání spíše utopií.

Lille navíc disponuje ve svém středu fotbalistou, který se o současné poměry v belgickém fotbale jistě zajímá. Mladičká hvězda Eden Hazard již klepe na dveře seniorské reprezentace a stává se symbolem nové nástupnické generace. Jinak si zatím Lille vede v ligové soutěži bez problémů. Ze sedmi utkání ani jednou neprohrálo, byť se hned pětkrát rozešlo se svými soupeři smírem. V minulé rundě navíc uhrálo cennou remízu na půdě třetího Toulouse. Ještě jeden primát drží francouzský tým v hrsti. Ještě nikdy totiž neprohrál s belgickým soupeřem na mezinárodní scéně. S Gentem však své síly dosud nezměřil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sporting CP - Levski Sofia  (čtvrtek 21:05)
Také ve skupině C budou ve druhém kole k vidění dva velmi zajímavé souboje a tím jedním je duel domácího Sportingu Lisabon proti bulharskému Levski Sofia. Jedná se zároveň o souboj dvou týmů, které v prvním kole získaly tři body, a tak se bojuje o přímé první místo ve skupině C.

Generálka na toto utkání nevyšla portugalskému Sportingu, kterému se v úvodu sezóny příliš nedaří. Tentokrát Sporting zaváhal doma proti Nacionalu a pouze remizoval 1:1 a na vedoucí Porto ztrácí po šesti kolech propastných 10 bodů. Gólman Rui Patricio však nabádá, aby Sporting zapomenul na tento zápas a soustředil se znovu na Evropskou ligu. "Jsme sice 10 bodů za Portem, ale jsme profesionálové a musíme to brát s nadhledem."

"Musíme nadále pracovat a dívat se pouze směrem dopředu. Začátek sezóny nebyl úplně ideální, ale my musíme dělat vše pro to, aby se to zlepšilo a začali jsme vyhrávat. Nyní nás čeká znovu zápas Evropské ligy, a tak se musíme soustředit na něj. Na domácím hřišti nic jiného než vítězství nebereme, i když bulharský soupeř rozhodně nebude slabý," řekl gólman Patricio.

Od začátku sezóny chybí Sportingu jedna z opor záložník Pedro Mendes. Ten stále laboruje s poraněným kolenem a jeho návrat na hřiště se blíží. Klubový doktor Gomes Pereira však pochybuje, že by se mohl na hřišti objevit už proti Sofii. "Pochybuji, že by byl Pedro do zápasu připravený. Rehabilitace bude trvat ještě delší dobu."

První zápas skupiny Sporting odehrál na půdě francouzského Lille a překvapivě dokázal vyhrát 1:2. O góly se postupně postarali Simon Vukčevič a Helder Postiga. Za domácí ve druhém poločase snižoval Pierre-Alain Frau. Levski však v prvním zápase taktéž ukázalo svou sílu a na domácím hřišti přehrálo belgický Gent těsně 3:2.

Oba kluby se v historii evropských pohárů utkají teprve poprvé. Sporting Lisabon se však v minulosti utkal s konkurentem Levski Sofie a jejich městským rivalem CSKA. Tehdy v sezóně 1982-1983 postoupil Sporting díky pravidlu gólům vstřelených venku. Také v tomto zápase je domácí portugalský tým favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Levski Sofia (BUL)11003:23
2.Sporting CP (POR)11002:13
3.KAA Gent (BEL)10012:30
4.Lille OSC (FRA)10011:20
Skupina D
PAOK Soluň - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 21:05)
Chorvatský mistr Dinamo Záhřeb na úvod základních skupin Evropské ligy překvapil favorita z Villarrealu, který doma porazil bez větších problémů 2:0. Pokud by se mu podařilo uspět i naplno na půdě PAOK Soluň, byly by šance na postup podle trenéra Vahida Halilhodžiče velmi vysoké. Jenže Dinamu se v Řecku ještě nikdy nepodařilo zvítězit.

Je to zvláštní statistika. Chorvaté prostě na jihu Evropy neumí. Takže na horké půdě v Soluni je čeká dvojnásob obtížná zkouška. "Je to velmi důležitý zápas, kterým konečně můžeme změnit historii," povídal kouč Halihodžič, od této sezóny nový muž na lavičce. "Vím že to bude těžké. Ale připravovali jsme se, analyzovali a mám pár nápadů, které chci použít."

Na domácí scéně už to není tak suverénní Dinamo jako v předchozích pěti sezónách. Tehdy Záhřebští získávali tituly jako na běžícím pásu. Jenže teď jsou až druzí o bod za Hajdukem Split. "Budeme dělat všechno pro úspěch. Jakýkoli dobrý výsledek, který bychom si z Řecka odvezli, by nám dodal na sebevědomí a větší šanci hrát dál v pohárové Evropě," pokračoval bosenský rodák.

Fanoušci PAOK jsou známí pro svou divokost. Ono ani Dinamo nemá v hledišti nikdy žádné svatoušky, takže se očekává bouřlivá atmosféra. "Speciálně tady si myslím, že atmosféra má vliv i na daleko zkušenější týmy než jsme my sami," uznával Halihodžič. "Nepřátelské publikum může hosty vždy hodně ovlivnit. Někdy to v některých zápasech není ani o kvalitě hráčů."

Hostující lodivod přesto jednou na řecké půdě vyhrál, jenže to bylo v sezóně 2001/2002, kdy ještě vedl francouzské Lille. S ním v tu dobu vyhrál 3:1 v Olympiakosu. Domácí do sezóny teprve vstupují, po čtyřech kolech jsou v lize až na dvanáctém místě. V prvním utkání Evropské ligy remizovali v Bruggách 1:1, bod tam zachraňoval v 78. minutě Malezas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Villarreal CF - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Je to zcela jiný Villarreal. V loňské sezoně paběrkoval jak v domácí soutěži, tak i na evropské scéně. V jednu chvíli se dokonce ocitl na příčkách zaručujících sestup, nicméně díky silné druhé polovině ročníku se vydrápal až na sedmé místo. To by mu samo o sobě jistotu pohárové účasti nedávalo, jenže žlutou ponorku katapultovaly na mezinárodní scénu velké dluhy Mallorky, kvůli nimž musela z pohárů nuceně odstoupit.

Samotný začátek soutěže ve Villarrealu příliš optimismu nebudil. Ba přesně naopak. Porážka s nováčkem ze San Sebastianu jistě nezanechala ten ideální dojem. Poté se však Garridova mašina rozjela na plné obrátky. V domácí lize vybojovala čtyři výhry v řadě a momentálně tak trůní na druhém místě za Valencií. Pouze jedinou vadu na kráse má letošní tažení Villarrelu. V úvodním duelu skupinové fáze totiž senzačně prohrál 0:2 na půdě nevýrazného Dinama Záhřeb a po prvním kole se tak usadil mimo postupové pozice.

K druhému utkání už proto netrpělivě vyhlíží také trenér Garrido, který si je plně vědom toho, že případné klopýtnutí by mohlo znamenat definitivní konec nadějí. "Já pevně věřím, že si mí svěřenci plně uvědomují vážnost tohoto duelu a nechají na hřišti vše. Případné vítězství by nás opět dostalo do hry o postup, čehož si tu jsou všichni vědomi. Jsem přesvědčen, že ve čtvrtek získáme tři body. Na druhou stranu je pravda, že do konce podzimní části zbývá ještě pět utkání, ale nemůžeme si dovolit opět ztratit. Deset bodů by totiž na postup stačit mělo," nepanikaří Garrido.

Na druhé straně rovněž nepanuje příliš dobrá atmosféra. Bruggy se v lize spíše trápí a střídají lepší výkony s těmi horšími. To vše dokumentovala situace, kdy nastřílely Eupenu a Charleroi dohromady devět branek, jenže minulou neděli přišla porážka s Antverpami 1:2 a ztráta na vedoucí Genk tak opět narostla na závratných dvanáct bodů. Momentálně šestý celek belgické Jupiter league tak obrací svou pozornost výhradně k účinkování v pohárové Evropě.

Garrido proto svého čtvrtečního soupeře vystihl velmi jednoduše. "Bruggy vědí, že je nečeká nic lehkého. Budou hostovat na půdě jednoho z adeptů postupu, který zejména doma příliš neprohrává. Proto jsem přesvědčen, že tu odevzdají své maximum a pořádně nás potrápí. Budeme se snažit hrát svou hru, ale zároveň respektovat sílu soupeře," dodal lodivod domácích. Ten se ve čtvrtek bude muset obejít bez Senny, který byl v Záhřebu vyloučen. Pro úplnost dodejme, že Bruggy svůj úvodní zápas remizovaly s PAOK Soluň 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 4.60 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb (CRO)11002:03
2.Club Bruggy (BEL)10101:11
 PAOK Soluň (GRE)10101:11
4.Villarreal CF (ESP)10010:20
Skupina E
BATE Borisov - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:05)
Alkmaar byl snad konečně polit živou vodou a nyní může díky dobré formě stoupat ligovou tabulkou vzhůru i získávat velmi cenné úspěchy v Evropské lize. V úvodním duelu přehrál moldavský Šerif Tiraspol a právě díky tomuto klání se začalo předloňskému mistrovi Eredivisie dařit. Nyní na něj ale nic snadného nečeká. Mrazivé počasí a houževnatý výkon je běloruskou specialitou. A pro nejlepší běloruský celek poslední doby to platí dvojnásob.

Alkmaar dokázal zvítězit ve dvou posledních ligových duelech nad silným Nijmegenem a dalším účastníkem Evropské ligy Utrechtem, postoupil dále i v poháru a drží si proto šňůru čtyř vítězství v řadě za sebou. A tuto bilanci určitě bude chtít v Bělorusku udržet. Pokud by totiž měl na kontě šest bodů ze dvou utkání, postup do další fáze by se mu výrazně přiblížil. Jenže i pro nejvěhlasnější celky bylo v dřívější době nesmírně těžké na půdě Borisova vyhrát.

Běloruský "outsider" v prvním zápase skupiny remizoval 2:2 na půdě Dinama Kyjev, tento bod má v každém případě cenu zlata. V domácí soutěži se jeho účinkování chýlí pomalu a jistě ke konci, zatím po šestadvaceti odehraných kolech vede s pohodlným sedmibodovým náskokem a titul nejspíše obhájí. V předchozím klání si před vlastními fandy poradil s hlavním konkurentem FK Minsk 2:1, který právě drží prozatímní druhou pozici.

Jedna z největších postav současného holandského kádru Eric Falkenburg čeká hodně těžký test a považuje tento zápas za jeden z rozhodujících v boji o konečné umístění. Případný bodový úspěch by podle jeho slov měl Alkmaar posunout relativně blízko dvěma postupovým příčkám: "Podle mého je kvalita BATE o něco vyšší, než moldavského Šerifu. Pravidelně vyhrává domácí soutěž, má zkušenosti i z Ligy mistrů a zná těžké zápasy," zná Falkenburg sílu soupeře.

Podle jeho názoru může Alkmaar zvítězit velmi těsným rozdílem: "Pokud se nám povede uhrát maximum, tak bychom si mohli odvézt vítězství 1:0. Nečekám ofenzivní hru, bude hodně těžké se v tamním prostředí prosadit gólově," uvědomuje si složité překážky otřískaný kanonýr. Kouči AZ Gertjan Verbeek možná nebude moci využít služeb zraněného Maartena Martense, kterého trápí poraněný kotník, stejný případ platí pro Simona Poulsena. Avšak Brett Holman by už měl sedět alespoň na lavičce, jedna z velkých opor týmu marodila s poraněným lýtkem od srpna letošního roku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.35 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sheriff Tiraspol - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:05)
Sheriff v prvním utkání prohrál těsně na půdě Alkmaaru, a tak bude potřebovat v domácím prostředí zvítězit. Hosté z Kyjeva zase na úvod ztratili body doma, když remizovali s Borisovem.

Domácí kouč Andrei Sosnitski se moc těší na nadcházející duel s koučem Dynamem Valeri Gazzaevem. "Byl to vynikající útočník. Nebylo jednoduché ho bránit. Bez nějakého vymlouvání musím přiznat, že Dynamo je stále favoritem naší skupiny. Nebude to jednoduché, ale my už jsme nasbírali dost zkušeností a chceme se s tím porvat,". prohlásil kouč moldavského klubu.

Tiraspol v kvalifikaci Ligy mistrů narazil hodně tvrdě na Basilej a určitě by si chuť rád spravil v Evropské lize. Domácí hráči také přiznali, že remíza prvního utkání Dynama jim hodně nahrála do karet, ale samozřejmě musí vyhrát domácí utkání a využít toho zaváhání. Statistika však hovoří proti nim. Žádný moldavský klub totiž v historii neprošel přes ukrajinský.

Hosté z Kyjeva budou také chtít uloupit minimálně alespoň jeden bod, aby tak nejeli s prázdnou. V lize se drží svěřenci trenéra Gazzaeva druzí dva body za suverénním Šachťarem. Jiné měřítko ani pro kyjevský klub v domácí soutěží neexistuje. Velkou zbraní bude určitě opět ofenzíva hostí, zejména přes Ševčenka, Eremenka nebo Jarmolenka. Dynamo ještě hodně mrzí vyřazení s Ajaxem a vedení dalo jasně za cíl, že v Evropské lize se musí vydržet minimálně do jara.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.35 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar (NED)11002:13
2.Dynamo Kyjev (UKR)10102:21
 BATE Borisov (BLR)10102:21
4.Sheriff Tiraspol (MDA)10011:20
Skupina F
CSKA Moskva - Sparta Praha  (čtvrtek 19:00)
Jasným outsiderem budou sparťanští fotbalisté v utkání 2. kola základní skupiny Evropské ligy, které sehrají ve čtvrtek večer na půdě CSKA Moskva. Pokud by však překvapivě vydolovali tři body, výrazně by si přiblížili postup ze skupiny. Oba zápasy proti papírově nejslabšímu týmu skupiny z Lausanne je totiž teprve čekají. Pražský klub by však byl v Moskvě spokojen i s remízou.

Domácí výhra v premiéře proti Palermu dala sparťanům solidní postupové vyhlídky. Na nejhůře druhé místo ve skupině stačilo v minulé sezoně v některých případech i osm bodů, což může Letenské naplňovat optimismem. Před cestou do Moskvy je navíc může hřát, že venku se jim v poslední době daří víc, než když musejí doma dobývat soupeřovu obranu.

Jenže tentokrát čeká svěřence Jozefa Chovance hlavní favorit skupiny. "CSKA udělalo v posledních letech ohromný skok mezi největší evropské kluby, a to platí jak o podmínkách, v kterých pracuje, tak pro složení hracího kádru," připomněl kouč, že moskevský klub je srovnatelný s mnohými týmy z nejvyhlášenějších evropských soutěží.

Sám zažije na sparťanské podzimní poměry nebývalý luxus: do hry může vybírat až na marody kompletní kádr, protože poprvé od utkání v Poznani nebude postrádat žádného hráče kvůli trestu. Zpět už je i Marek Matějovský, jemuž vypršel třízápasový distanc za vyloučení na polské půdě.

Je však otázkou, zda po posledních výkonech Matějovský bude mít Chovancovu důvěru. Zvlášť při vědomí toho, že v Moskvě čeká Spartu především hodně defenzivy a na brejky jsou vhodné jiné typy hráčů.

Šéf letenské lavičky by určitě přivítal i návrat uzdravujícího se Ondřeje Kušníra, protože do středu hřiště by mohl využít Jiřího Kladrubského. Na to si však ještě musí počkat. "Ondra trénuje zatím na 70 procent, na zápas to ještě není," podotkl trenér.

Velké improvizace se nedají očekávat. Na hřišti by se mohl objevit i Jakub Podaný, ale ten je vhodnější pro ofenzivnější rozestavení 4-4-2, a k tomu asi od začátku Sparta nesáhne.

Pražané vyrazili leteckým speciálem do Moskvy dnes časně ráno a musejí se připravit na pořádný zlom klimatu. Meteorologové sice v posledních dnech upravili své varovné předpovědi, ale i tak se prý dají očekávat během čtvrtečního utkání mrazivé teploty.

Domácím chladné počasí rozhodně vadit nebude. V ruské Premierleague hrané systémem jaro-podzim sice už nemají velké naděje na zisk mistrovského titulu, na rozdíl od loňské sezony nehrají ani Ligu mistrů, a tak jen úspěch v Evropské lize může náročné fanoušky a vedení uspokojit.

Do hlavní fáze vstoupil ruský klub podle očekávání hladkou výhrou 3:0 v Lausanne, ovšem ani to neuspokojilo trenéra Leonida Sluckého, jenž hráče kritizoval za prohospodařený první poločas. Navíc souběžná výhra Sparty nad Palermem varovala, že českého mistra nemůže podcenit. "Je logické, že to bude náročný soupeř, ale musíme se soustředit na svoji hru. Doma jsme vždy hodně nebezpeční," vzkázal už před dvěma týdny do Prahy záložník Zoran Tošič.

Otázkou je, zda se do základní sestavy dostane český reprezentant Tomáš Necid, který v sobotním ligovém utkání proti Tomsku vstřelil branku, ale na hřiště přišel až v závěru. Pokud Sluckij alespoň tuší, jak moc velkou motivaci by exslávista proti odvěkému pražskému rivalovi měl, pak ho nejspíš do hry pošle.

Zápas se bude hrát na stadionu Chimki, ležícím na předměstí metropole. CSKA výstavbu svého stadionu stále ještě jen plánuje, a tak využívá nového stadionu nyní druholigového klubu, na který se pro evropské pohárové zápasy vejde 18 tisíc diváků. Na Spartu prý bude vyprodáno.

Zápas začne v 19:00 SELČ, hlavním rozhodčím bude norský sudí Tommy Skjerven, na pomezí mu budou asistovat Steinar Holvik a Dag-Roger Nebben. Přímo vysílá ČT4.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Ignaševič, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Nababkin - Tošič, Mamajev, Šemberas, Oliseh - Necid, Vágner Love.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Sionko, Vacek, Kucka, Kadlec - Wilfried.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Lausanne Sport  (čtvrtek 21:05)
Italské Palermo má z prvního kola co napravovat a bude chtít začít hned ve druhém kole, ve kterém se italský celek postaví proti outsiderovi skupiny švýcarskému Lausanne. Oba celky své úvodní zápasy prohrály a tak potřebují nyní bodovat. Jasným favoritem zápasu je italský celek.

Velmi dobrou zprávou pro domácí Palermo je návrat útočníka Fabrizia Miccoliho, který se konečně zotavil ze zranění pravého kotníku. Miccoli v loňské sezóně patřil mezi nejlepší střelce Serie A a také se stal nejlepším hráčem Palerma. "Víme, že nám ze strany Miccoliho hrozí veliké nebezpečí a proto se ho musíme snažit pohlídat," řekl trenér Lausanne Martin Rueda. "Je to vynikající hráč a díky němu je Palermo silnějším týmem," pokračoval švýcarský trenér.

Lausanne prohrálo své úvodní utkání ve skupině proti CSKA Moskva doma 0:3 a potřebuje získat nějaké body, pokud chce myslet na postup ze skupiny. To ví také trenér Rueda. "Víme, že Palermo je obrovsky silný tým a pro nás to bude těžký zápas. Palermo je rozhodně v zápase favoritem, ale my se budeme snažit je minimálně potrápit a v lepším případě vybojovat nějaký bod."

Na druhé straně stojí italský tým, který v prvním zápase možná trochu překvapivě prohrál na Letné s pražskou Spartou 2:3 a má co napravovat. Obránce domácích Matia Cassani v utkání proti Lausanne nebere nic jiného než tři body a chce dát zapomenout na ligové utkání proti Lecce, ve kterém Palermo remizovalo 2:2. "Proti Lecce jsme vyrobili příliš mnoho chyb a byli za ně potrestány. To se nesmí v dalších zápasech opakovat. Teď nás čeká Lausanne a chceme rozhodně zvítězit a vyvarovat se podobným nepříjemnostem. Fanouškům to dlužíme," řekl Cassani.

Palermo nezačalo ani ligovou sezónu ideálním způsobem a po pěti kolech se s pěti získanými body nachází až na čtrnácté pozici. Po porážce na Spartě tak trenér Cassani přiznal malé problémy. "Je pravda, že se nám úvod sezóny nepodařil. Chybí nám kvalita v defenzivní fázi a hlavně tam musíme zapracovat. Věřím, že se nám podaří navázat na lepší sérii výsledků a body přijdou," ukončil Cassani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.25 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)11003:03
2.Sparta Praha (CZE)11003:23
3.Città di Palermo (ITA)10012:30
4.Lausanne Sport (SUI)10010:30
Skupina G
Hajduk Split - RSC Anderlecht  (čtvrtek 19:00)
Souboj poražených nabídne druhé kolo bojů ve skupině G. Oba celky naposledy nestačily svým soupeřům a to shodně 1:3. Zatímco Hajduk se na půdě AEK Atény alespoň šedesát pět minut držel, Anderlecht v prvním střetnutí doma se Zenitem Petrohrad totálně propadl. A kouč Herman van Holsbeeck varuje, že další porážka by mohla jeho mužstvu srazit vaz.

Petrohradskému Keržakovovi stačil jeden poločas, aby mohl do půle zajistit svému týmu pohodlné tříbrankové vedení v Anderlechtu. Ten už se pak zmohl jen na snížení. "Pokud se i teď vrátíme domů s prázdnou, budeme muset všechny zbývající zápasy vyhrát, abychom postoupili dále," maloval v jasných barvách van Holsbeeck.

Ačkoli se Hajduk zdá být outsiderem skupiny, hosty nečeká lehké utkání. A není to jen otřepená a pořád omílaná fráze, jen aby se neřeklo. Chorvatský klub, v zemi již pět let ve stínu Dinama Záhřeb, má za tu dobu možná nejlepší mužstvo, které kdy na Poljudu hrálo. Vždyť domácí lize nyní vévodí a na kontě v ní zatím nemá ani jednu porážku.

Van Holsbeeck jenom potvrzuje, že Hajduk nesmí za žádnou cenu podcenit. "Bude to pro nás velký test. A nebude jednoduchý. Přijde vyprodaný stadion, takže domácí ho budou chtít pobavit," říkal. "Soupeř má několik talentovaných hráčů, kteří vyčnívají. Jenže směrem dozadu nejsou tak dobří. A toho bychom mohli využít."

Hostující stratég trochu naznačil, jaký fotbal že to diváci ve Splitu od jeho mančaftu mohou očekávat: "Způsob, jakým se budeme prezentovat, bude teď pro nás méně důležitý než samotný výsledek. Potřebujeme bod a ten by byl dobrý."

Jako by oba týmy byly až nějak moc skromné. Potvrzují to i slova chorvatského trenéra Stanka Poklepoviče: "Dostat se do Evropské ligy byl pro nás zázrak. Teď bychom potřebovali další."

V žádném případě ale nehází flintu do žita. Také nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. "Chceme nový zázrak. A jsme na něj připraveni," povzbuzoval Poklepovič. "Anderlecht hraje podle třech variantách hry. Všechny jsme studovali a víme, jak na ně odpovědět. Samozřejmě respektujeme protivníka, který má plno zkušeností z evropských pohárů, ale zároveň máme víru v sami sebe."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Zenit Petrohrad - AEK Atény  (čtvrtek 19:00)
Zenit Petrohrad hostí na stadionu Petrovskij AEK Atény. Oběma týmů vyšel vstup do skupiny G, kdo bude úspěšnější ve čtvrtek?

Zenit Petrohrad je v laufu, pohodu z domácí soutěže, kterou suverénně vede, si přenesl i do úvodního klání Evropské ligy. Na hřišti Anderlechtu vyhráli Pitěrci 3:1 zásluhou hattricku Alexandra Keržakova. Útočník Zenitu vstřelil hattrick i o víkendu v ruské ligy, kdy Zenit rozdrtil Saturn 6:1. V sestavě Zenitu se neobjeví záložník Sergej Semak, kterého sužují svalové problémy.

Ve znamení nestability se nesou poslední dny v řeckém klubu AEK Atény. Trenér Dušan Bajevič odstoupil po prohře s nováčkem soutěže Volosem, což jistě potěšilo fanoušky metropolitního klubu, kteří srbského kormidelníka před časem dokonce fyzicky napadli. Dočasně AEK povede mladý Albánec Bledar Kola. "Mají nového trenéra pro tento zápas a budou tvrdě bojovat. Měli bychom být připraveni. Mí hráči o tom dobře vědí. Bylo by chybou se domnívat, že nás čeká snadný zápas," míní kouč Zenitu Luciano Spalletti. V prvním utkání této skupiny AEK porazil Hajduk Split 3:1.

Oba týmy jsou si dobře známé. V roce 2004 Zenit v základní skupině Poháru UEFA doma uštědřil AEK debakl 5:1 a o rok později jej po výsledcích 0:0 a 1:0 vyřadil z prvního kola stejnojmenné soutěže. U debaklu z roku 2004 byl i nynější obránce Zenitu Bruno Alves, který byl tehdy do AEK zapůjčen z Porta. "Pamatuji si dobře. Zenit už tehdy byl velmi silným týmem. Bohužel výsledek nebyl pro můj bývalý klub příliš dobrý. Pamatuji si, že byla zima a tma. Ale teď jsem na druhé straně a jsem si jist, že uděláme pro vítězství vše," řekl Portugalec.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)11003:13
 AEK Atény (GRE)11003:13
3.RSC Anderlecht (BEL)10011:30
 Hajduk Split (CRO)10011:30
Skupina H
Odense Boldklub - VfB Stuttgart  (čtvrtek 19:00)
VfB Stuttgart prožívá katastrofální úvod sezóny v německé Bundeslize, kouč Christian Gross však nutí své svěřence zapomenout na domácí neúspěchy a plně se soustředit na druhý zápas ve skupině H Evropské ligy na hřišti dánského Odense.

Stuttgart se po víkendové porážce 1:4 s Bayerem Leverkusen propadl dokonce až na poslední místo Bundesligy a zaznamenal už pátou prohru z šesti úvodních ligových zápasů. V Evropské lize však německý klub začal třemi body v domácím utkání s Young Boys a další tři by rád přidal i v Dánsku.

"Nyní se potřebujeme soustředit na další zápasy, ve čtvrtek budeme muset nechat Bundesligu za námi a být ve správném duševním rozpoložení pro Evropskou ligu. Odense je pro nás výzvou, kterou musíme zvládnout. Dosáhneme tak jen cílenou, tvrdou prací. Nacházíme se v nezáviděníhodné pozici, kterou jsme si způsobili pouze my, ale stále nejsme na samém dně," věří trenér Gross.

Gross už s předstihem oznámil možné změny v sestavě pro zápas v Dánsku. V obraně by měli nastoupit Cristian Molinaro a Stefano Celozzi a premiérový zápas by mohla odehrát posila ze Strasbourgu, Mamadou Bah. To Odense do Evropské ligy dobře nevstoupilo, 1:2 podlehlo španělskému Getafe. V domácí soutěži však o víkendu zvítězilo 3:1 nad Lyngby a v tabulce je čtvrté, dvanáct bodů za vedoucí Kodaní.

"Samozřejmě, že se pokusí domácí utkání vyhrát. Očekávám skvěle organizovaný tým, který bude hrát agresivně. V ofenzivě mají rychlé útočníky, kteří jsou také technicky vyspělí. Zadní řadu mají pevnou, se spoustou zkušeností," myslí si Gross.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BSC Young Boys - Getafe CF  (čtvrtek 19:00)
Getafe čeká ve čtvrtek zápas na Stade de Suisse proti domácím Young Boys a Španělé jsou do svého druhého utkání ve skupině s jasným cílem, připsat si do tabulky další tři body.

Getafe je sice považováno za favorita utkání, trenér Michel má však před zápasem mnoho starostí se zraněnými hráči, momentálně mu chybí hned šest členů týmu. Mimo hru jsou Manu del Moral, Jaime Gavilan, Ibrahim Kas, Javi Casquero a Rafael Lopez, ke kterým se teď navíc připojil Javier Arizmendi, který v prvním utkání ve skupině H vstřelil gól Odense a pomohl tak Getafe k výhře 2:1.

Michel proto musel zasáhnout a z juniorského týmu povolal hned čtyři hráče, Adriana Sardinera, Jesuse Jimeneze, Alexe Pereze a Adriana Canase. Poprvé po zranění by si mohl zahrát také Pablo Pintos. Navzdory mnoha zraněním věří obránce Getafe, Mane, v dobrý výsledek. "Třebaže hráč nemůže nastoupit, přijde místo něj jiný a tým je podle mě dobrý, pokud lze tento tým nějak charakterizovat, potom že vždy hraje na sto procent," prohlásil Mane.

Getafe získalo v Primera Division sedm bodů z pěti úvodních zápasů a momentálně se nachází na desáté příčce tabulky. Young Boys v posledním ligovém kole remizovali 2:2 s Thunem a v domácí soutěži jsou šestí, sedm bodů za vedoucím Luzernem. V úvodním zápase skupiny se švýcarskému klubu příliš nevedlo a se Stuttgartem prohrál 0:3.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)11003:03
2.Getafe CF (ESP)11002:13
3.Odense Boldklub (DEN)10011:20
4.BSC Young Boys (SUI)10010:30
Skupina I
UC Sampdoria - Debreceni VSC  (čtvrtek 19:00)
Zápas Sampdorie Janov a maďarského Debrecínu má jasného favorita, jsou jím domácí Italové. Ti po slibné remíze chtějí tři body a přiblížit se postupu. Maďaři nemají v Janově co ztratit, přesto ale chtějí alespoň částečně odčinit obrovskou ostudu z minulého kola.

Pojďme nejprve nakouknout do kuchyně italského týmu. V domácí soutěži jsou výkony Sampdorie hodně rozpačité, tým se s šesti body krčí až na dvanáctém místě a to pochopitelně není důvod k radosti. V Evropské lize je situace poněkud jiná, i když zde bylo odehráno teprve jedno kolo. Blucerchiatti začali hned na půdě velkého spolufavorita na postup PSV Eindhoven a mohli zde získat tři body. Vedení ale před koncem zápasu neudrželi a museli se spokojit s remízou 1:1. Na Sampdorii teď čeká domácí utkání s Debrecínem a je jasné, že nic jiného než tři body nepřipadají v úvahu.

Domenico Di Carlo bude mít k dispozici všechny své hráče a nasadit může i obávané útočné duo Cassano - Pazzini. "Doufáme, že uděláme našim fanouškům radost a získáme proti Debrecínu dobrý výsledek," prohlásil domácí obránce Fabrizio Cacciatore.

Debrecín zažil před čtrnácti dny hrůzostrašný večer. V domácím zápase s ukrajinským Metalistem Charkov se měl pokusit bodovat, jenomže místo toho přišla obrovská ostuda. Charkov svého soupeře naprosto znemožnil a Debrecínu nasázel na jeho hřišti pět branek.

Bohužel obrana Debrecínu se nevzpamatovala a o víkendu se opět "vyznamenala", od Siófoku dostala čtyři branky a Debrecín prohrál 4:1. Vůbec sezona se maďarskému šampiónu nevydařila a zlomit tuto bilanci v Janově nebude vůbec lehké. Samozřejmě pod velkým tlakem je i hlavní trenér Andras Herczeg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.75 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Metalist Charkov - PSV Eindhoven  (čtvrtek 19:00)
Ukrajinský Metalist Charkov je aktuálně v čele základní skupiny I v Evropské lize, naposledy totiž dokázal skolit venku Debrecín suverénním způsobem 5:0. Teď ho ovšem čeká o poznaní těžší zkouška. Na jeho hřiště totiž zavítá PSV Eindhoven, jeden z nejslavnějších nizozemských klubů, a kouč Myron Markevyč dokonce říká, že je to naprostý favorit.

Domácí lodivod se v žádném případě neskrýval za obvyklá slova, jako že jeho mužstvo může v klidu uhrát dobrý výsledek, protože má k dispozici kvalitní hráče. Ne. Na rovinu tvrdí, co si o soupeři myslí a váže k němu nesmírný respekt. "Podle mého názoru je to nejlepší klub v Nizozemsku. A to jsem viděl spoustu jiných zápasů Ajaxu, Twente nebo Utrechtu," vysekl sokovi přezdívanému Boeren poklonu.

Přitom ve druhé největší zemi Evropy nepatří charkovský klub mezi absolutní špičku. Tu samozřejmě tvoří duo Dynamo Kyjev a Šachtar Doněck. Ačkoli Metalistu aktuální páté místo v ukrajinské lize a první vysoká výhra v Debrecínu kredit určitě nesnižuje. "Jenže proti takovému protivníkovi, jakým je PSV, je po nějakém selhání potřeba se co nejrychleji zvednout a semknout se. Myslím si, že hodně hráčů na tuhle věc zapomíná," uvedl dále.

Hosté však nevstupují do utkání v nejlepším rozpoložení. Musí nyní po minulé domácí remíze 1:1 se Sampdorií alespoň bodovat, aby ve zbývajících zápasech nic zbytečně nedoháněli. V Erdevisie navíc naposledy utrpěli krutou ztrátu bodů, Groningen mu dva sebral vyrovnávacím gólem z 88. minuty utkání.

Metlaist Charkov navíc v PSV zajisté vzbuzuje také velké nebezpečí. Vyhrát zápas evropského poháru poměrem 5:0 na venkovním hřišti se přece jenom neděje každý den a hlavně nějakou náhodou. "Pro nás je remíza s Groningenem obrovskou ranou," potvrdil trenér Fred Rutten smutek z posledního ligového kola. "Dali jsme do hry všechno nejlepší, ale výsledek je velkým zklamáním. Cítím plno frustrace a hořkosti."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)11005:03
2.PSV Eindhoven (NED)10101:11
 UC Sampdoria (ITA)10101:11
4.Debreceni VSC (HUN)10010:50
Skupina J
Paris Saint-Germain - Karpaty Lvov  (čtvrtek 19:00)
Boom ukrajinského fotbalu jasně dokumentují jeho noví dva vyslanci v Evropské lize. Metalist Charkov se blýskl drtivým vítězstvím v úvodní rundě na půdě Debrecínu, zatímco Karpaty Lvov šokovaly vyřazením favorizovaného Galatasaraye Istanbul. Zda čtvrtý celek ukrajinské ligy naváže na výborné představení i ve francouzské metropoli, ukáže až čtvrteční večer.

Na opačné straně lávky ovšem také vládne spokojenost. Paris st. Germain prožívá jeden z nejpovedenějších startů do sezony za poslední léta a své sebevědomí dokumentoval rovněž senzační výhrou na půdě Sevilly. Aby dobrých zpráv nebylo málo, klubový boss Antoine Kombouare přišel na tiskovou konferenci se zprávou, že pro čtvrteční duel s Karpaty bude připraven po dlouhém zranění kotníku záložník Stephane Sessegnon. Šestadvacetiletý středopolař byl mimo hru od začátku září a jeho chuť do fotbalu by se prý dala krájet.

Na druhé straně se musí Kombouare vyrovnat i s negativní informací. Zranění si totiž během tréninku přivodil zkušený Ludovic Giuly a nad jeho startem se v tuto chvílí vznášejí hodně velké otazníky. Kromě něj bude domácímu týmu chybět rovněž brazilský obránce Ceara nebo záložník Bodmer. Oba vynechají také víkendový duel proti Nice. Hromada zraněných tak zřejmě posune do základní sestavy srbského legionáře Mateju Kežmana, který dosud spíše paběrkoval. Bývalý hráč Chelsey nebo PSV má však v této sezoně odehráno pouhých 29 minut.

Sám úlohu věčného náhradníka pochopitelně příliš dobře nenese. "Moje situace mě vysloveně irituje. Je hrozné jet na zápas s vědomím, že nebudete hrát," řekl francouzskému listu Le Parisien. Jeho velký kamarád z týmu Peguy Luyindula doplňuje. "Je těžké mluvit někomu z duše, ale sami jistě vidíte, že to pro něj není jednoduché." Starosti se ale nevyhnuly ani hostujícímu celku. V zápase proti Dortmundu (3:4) si totiž nepříjemné zranění kolene přivodil brazilský snajpr Batista, který je již po operaci. Fotbalisté Lvovu se vůbec poprvé v evropských pohárech utkají s francouzským soupeřem, který by je ovšem po výborném výkonu proti Dortmundu neměl podcenit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.10 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Sevilla FC  (čtvrtek 19:00)
Na vítězné vlně vezoucí se Dortmund si bude chtít ve druhém kole základních skupin Evropské ligy připsat další tři body. O ty jej naopak bude chtít obrat Sevilla.

Borussia prožívá famózní vstup do sezony. Není to tak dlouho, co se klub topil v dluzích a najednou útočí na čelo bundesligové tabulky. Šestnáct branek v úvodních šesti zápasech se mu navíc podařilo vstřelit jen jednou v historii (1994-95) a pěti výhrami v řadě začal jen v sezoně 1965-66, kdy nakonec obsadil druhé místo. A aby toho nebylo málo, od loňského září nasbíral z německých klubů více bodů už jen Bayern. I vstup do Evropské ligy, kterou Schwarzgelben hrají poprvé v historii, se vydařil. Vítězství 4:3 na hřišti ukrajinského Karpatu Lvov zařídily až dva pozdní góly Barriose a Götzeho.

Trenér Jürgen Klopp se rozhodl svým svěřencům před čtvrtečním utkání oddech. V pondělí tým netrénoval vůbec, v úterý vynechal večerní část tréninku. Připočítáme-li totiž k utkání v Evropské lize ještě příští domácí zápas s Bayernem, odehrají vestfálští fotbalisté sedm utkání ve dvaceti třech dnech. "Tak dlouhý program jsem už dlouho nezažil," řekl sám Klopp. "O Seville toho víme mnoho. Pokud budeme mít jen sebemenší šanci, využijeme ji. Nyní pracujeme v taktické oblasti, neboť v posledních dnech nešlo dělat takřka nic jiného," zakončil charismatický lodivod Dortmundu.

Na nového trenéra Sevilly Gregoria Manzana čeká těžká premiéra. Jeho nový tým v lize z pěti možností vyhrál jen dvakrát a navíc se mu ještě pod vedením Antonia Álvareze nepovedl ani vstup do Evropské ligy, na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána prohráli Sevillistas s Paris St. Germain 0:1. Další prohru by si tak nervionenses už neměli dovolit. Ví to i zástupce generálního sportovního ředitele Verdejo Monchi. "Ve čtvrtek sehrajeme velké utkání. Pokud nezískáme tři body, nebo neuhrajeme dobrý výsledek, bude to zásadní překážka. Ale nemusí to být konečná, nicméně pak by už postup ze skupiny byl velmi obtížný," řekl Monchi.

"Nemůžeme na Gregoria nijak tlačit. Měl s týmem v pondělí první trénink a ještě nestihl vše zanalyzovat. Já ale věřím, že dokáže v Německu udělat první body," zakončil Monchi. K prvním bodům na evropských hřištích by andaluskému celku mohl pomoci i navrátilec Jesús Navas, jenž doléčil poraněné vazy v kotníku ze zápasu s PSG.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.55 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund (GER)11004:33
2.Paris Saint-Germain (FRA)11001:03
3.Karpaty Lvov (UKR)10013:40
4.Sevilla FC (ESP)10010:10
Skupina K
Steaua Bukurešť - SSC Neapol  (čtvrtek 19:00)
Steaua dostala v prvním utkání příděl na Anfield Road, když jí Liverpool rozdrtil 1:4. Hosté z Neapole jsou na tom podobně, doma jen remizovali 0:0 s Utrechtem a také by potřebovali vyhrát.

Hostům se o víkendu podařilo vyhrát v lize 4:1 nad Cesenou a kouč Walter Mazzarri byl hodně spokojen s tím, co mu jeho svěřenci na hřišti nabídli: "To byla Neapol na hodně vysoké úrovni a takhle bych si nějak představoval. Nemyslím si, že bychom ten výkon mohli ještě rapidně zlepšit, bylo tam přesně to, co jsem od hráčů očekával."

Hlavně atraktivním fotbalem by se chtěl italský kouč prezentovat na evropské scéně a sám moc dobře ví, že je nezbytné v Bukurešti vyhrát, aby se šance Neapole zvedly. K dispozici bude mít kompletní tým, a jak sám přiznal, rozhodně se nechystá šetřit některou ze svých hvězd.

Domácímu celku se zatím příliš nedaří. V lize je Steaua až na pátém místě, což rozhodně nemohlo vedení přehlížet a rozhodlo se k výměně trenéra. Nyní na lavičce sedí Marius Lacatus, který má za úkol mužstvo zvednou výsledkově i herně. "Nechci, aby si lidé mysleli, že když jsem se vrátil, přijdou i výsledky. Máme před sebou pořádný kus práce a chceme začít už proti Neapoli," prohlásil.

"Viděl jsem zápas našeho soupeře proti Ceseně. Odehráli skvělý zápas, mohu se jen modlit, aby něco podobného nezopakovali také proti nám. Mají hodně nebezpečný tým," doplnil kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Liverpool FC  (čtvrtek 19:00)
Utrecht ani Liverpool nepředvádějí v domácí soutěži kdovíjak oslnivé výkony, ovšem na evropské scéně to zase tak špatné není. Utrechtu se na úvod povedlo ze hřiště italské Neapole přivést bod , měl by ale v tomto tempu pokračovat i dále a obrat o body právě třeba mocný Liverpool.

O své výhře sice rozhodl až ve druhé půli a definitivně pojistil těsný náskok v závěrečné desetiminutovce, vysoké vítězství se však tak či tak počítá. Liverpool je ale v Premier League až na šestnáctém místě se šesti body, mrzet mohou především poslední remízy se Sunderlandem a Birminghamem. A pokud tedy chce myslet alespoň na Evropskou ligu, bude muset v nabité konkurenci přidat. Na vedoucí Chelsea ztrácí už propastných devět bodů.

Utrecht naposledy nestačil na Alkmaar a po bojovném výkonu mu nakonec podlehl 0:1. Směrem dopředu si nevypracoval téměř nic a musel se po většinu času pouze bránit. V Eredivisii spadl až na dvanáctou pozici a jeho nevyrovnané výkony také výrazně snižují jeho možnou účast v pohárové Evropě pro příští rok. Od tohoto utkání se očekává spíše ofenzivnější pojetí hry, Utrecht totiž má obecně rozhodně větší sílu v útoku.

Pro Liverpool je dobrou zprávou, že už bude moci nasadit alespoň na pár minut španělskou hvězdu Fernanda Torrese, zatím se s tím ale nepočítá. Ale kouč Roy Hodgson se musí obejít bez kapitána Stevena Gerrarda, který bude odpočívat, a i bez obránce Daniela Aggera. " I když předvádíme hezký fotbal a remizujeme třeba s Northamptonem 1:1, je prostě čas udělat změny. V současné době jsme ve fázi rozvoje a já doufám, že kvalita kádru se co nejdříve projeví," doufá v rozkvět vítěze Ligy mistrů z roku 2005 kouč Hodgson .

Trenér Utrechtu Ton du Chatinier nemůže počítat kvůli svalovému zranění s důležitým záložníkem Nanou Asarem, nicméně hvězdný kanonýr Ricky van Wolfswinkel už bude plně k dispozici. "Viděli jsme hrát Liverpool proti Steaue a proti Manchesteru United v domácí lize. V tuto chvíli všichni Liverpool srovnávají s Celticem, který jsme vyřadili. Se vším respektem ale musím říci, že anglický soupeř má mnohem větší kvalitu, než ten skotský," vyzdvihuje obrovské kvality svého čtvrtečního soupeře Ton du Chatinier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)11004:13
2.SSC Neapol (ITA)10100:01
 FC Utrecht (NED)10100:01
4.Steaua Bukurešť (ROU)10011:40
Skupina L
Rapid Vídeň - Beşiktaş JK  (čtvrtek 19:00)
Na stadionu Gerharda Hanappiho přivítá Rapid Vídeň turecký Besiktas Istanbul. Rakušané se zrovna nenacházejí v ideálním rozpoložení, a naopak proti dobře naladěnému Besiktasi to budou mít o v domácím prostředí hodně složité.

Rapidu se start v základních skupinách Evropské ligy vůbec nevydařil. Tradiční rakouský klub nestačil na Porto a na stadionu Dragao prohrál jasně 0:3. Doma je ale Rapid mnohem silnější a pocítit by to měl Besiktas. Rapidu se v poslední době příliš nedaří, sérii po sobě několika jdoucích porážek se sice v minulém kole podařilo přerušit, ale nikdo neví, zdali Rapid na výhru nad Kapfenbergem naváže.

"Besiktas přijel do Vídně nikoliv pro jeden, ale pro tři body. Nicméně nemůžeme Rapid podcenit, protože víme, jak dopadla Aston Villa," prohlásil rakouský internacionál ve službách tureckého Besiktase Ekrem Dag

Besiktas Istanbul doslova vydřel výhru nad bulharským CSKA Sofia až v samotném závěru, v 90. minutě rozhodl o výhře Turků německý záložník Fabian Ernst. Na rakouské půdě by se aktuálně druhý celek turecké ligy rád vyhnul podobným potížím a proti Rapidu Vídeň si chce v klidu dokráčet pro tři body. Jednoduché to ale rozhodně nebude.

Domácím bude scházet tvůrce Markus Heikkinen, což je určitě nepříjemná ztráta. K dispozici nebude ani Stefan Kulovits. Naproti tomu Besiktasi se vrací do sestavy hvězdný Guti a od začátku by měl hrát i tahoun Quaresma.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CSKA Sofia - FC Porto  (čtvrtek 19:00)
Bulharská CSKA Sofia se doma představí proti silnému Portu. Domácí v minulém kole prohráli, a pokud hodlají pomýšlet na postup, měli by zápas s Portem zvládnout. Jenže Portugalci mají skvělou sezonu a v dosavadním průběhu sezony neztratili ani bod.

Sofia se v Istanbulu dlouho držela a sahala po cenném bodu, jenže zápas má devadesát minut a přesně v té poslední minutě Bulhaři inkasovali z kopačky Fabiana Ernsta. Besiktas mohl slavit, CSKA smutnit. Nicméně hráči Sofie ukázali, že se mohou měřit i se silnějšími celky a pokud takto budou hrát i v ostatních zápasech, mohou se poprat o postup. Ve skupině L jsou ale jiní favoriti, a ten největší se teď představí na stadionu Nacionalen.

"V našem týmu rozhodně nepanuje strach, k Portu máme velký respekt, ale věříme v naše schopnosti. Nesmíme soupeři dovolit, aby častěji držel míč," prohlásil na adresu slavného Porta trenér CSKA Sofie Gjorgi Jovanovski.

FC Porto chce dát za každou cenu zapomenout na loňskou sezonu, kdy skončilo v portugalské lize až třetí a nedostalo se ani do kvalifikace o Ligu mistrů. A daří se mu to zatím náramně, svěřenci trenéra Andreho Villase-Boase vkročili do letošní sezony neuvěřitelným způsobem - ještě neprohrálo žádný soutěžní zápas, ba dokonce neztratilo ani bod. Portu to zkrátka šlape na výbornou a platí to i o defenzívě, vždyť dostalo jen pouhé čtyři branky v deseti zápasech.

"Chceme z tohoto zápasu tři body, jsou pro nás hodně důležité, neboť jedině to nám dá dostatek klidu před cestou do Turecka," nechal se slyšet trenér hostů Andre Villas-Boas. Pro něj a i pro celé mužstvo je vynikající zprávou návrat Fredy Guarina, Cristiana Rodrigueze, Jamese Rodrigueze, Christiana Sapunaru a Andreho Castra zpět do sestavy. Naopak chybět budou Ruben Micael, Rafa, Ukra a Fernando.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Porto (POR)11003:03
2.Beşiktaş JK (TUR)11001:03
3.CSKA Sofia (BUL)10010:10
4.Rapid Vídeň (AUT)10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spartak Sparta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA Sparta 2:2

Reagovat
Mr.Jindros

Z naší obrany mám strach, aby to nebyla ostuda...

Reagovat
Kongo

Pokud mluvis o Sparte,tak ta prece Spartu vzdycky tak zdobila

Reagovat
Mr.Jindros

Proč si na mě tak zlý? Samozřejmě, že nepíšu o Spartě...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se spíš bojím o střed pole, jak si budou rozumět Momo s Felipem, posledně to stálo za vyliž kapsu.

Reagovat
Losinho

Pevně doufám, že Salzburg padne, i když za tu remízu bych se taky nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Salcburk musí padnout. Stadion lehne popelem, hráči a trenéři se rozutečou po světě a ten plechovkovej vejtaha si hodí mašli .

Reagovat
smazaný uživatel

a pak se vrátí stará dobrá Austrie Salcburk (Btw, Sparta s nima hrála předkolo LM a pak slavně postoupila do skupiny, kde měla Parmu, BVB a Galatasaray)

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že hrála se Salcburkem. Venku 0:0 a doma 3:0. Zdeněk Svoboda dával krásnou branku. Ale nejsem si jistý, že to byla Austria, neměl ten klub už tehdy jiný název?

Reagovat
smazaný uživatel

"In 1978, the official name was changed to SV Casino Salzburg and in 1997, to SV Wüstenrot Salzburg, while the common calling name remained SV Austria Salzburg." Asi takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně já věděl, že to mělo nějaký debilní název - Wüstenrot Salzburg. Mimochodem Austria Salcburk, kterou znovuzaložili ultras na tom není zle a hned po vzniku postoupila a pak snad znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, slyšel sem nějak o tom, že jsou snad ve třetí lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Naposled jsem o ní slyšel, když postoupila do 4. ligy. Bylo by supr, kdyby šla zase nahoru. Třeba do první .

Reagovat
smazaný uživatel

A za tu Austrii kopou samotní Ultras, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, to asi ne. Řekl bych, že ten klub vznikl z nějakého neprofesionálního klubíku. Na stránkách supras by o tom něco mělo být a kdyžtak si od kámoše půjčím zin.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

City-Juve to vypadá jako zápas LM. Na to se hodně těšim

Reagovat
Kongo

i Atletico vs. Bayer nema daleko od zapasu LM

Reagovat
smazaný uživatel

to je ako zapas LM

Reagovat
smazaný uživatel

kdo psal preview Lechu? Stadion už je celý otevřený, otevíral se koncertem Stinga 20.9. a pro zápas se Salcburkem už bude využita plná kapacita stadionu snížená kvůli UEFě na 42 000, mimochodem, za 4 dny bylo vyprodáno

Reagovat
smazaný uživatel

že jo? Mně to taky přišlo jako nesmysl s tím stadionem

Reagovat
smazaný uživatel

ten cyp, kdo psal si neumí sehnat ani pořádné informace, prej třikrát za sebou venku Kdyby to spíš dali někomu na triko, kdo Lech sleduje či Polskou scénu a ne nějakému amatérovi

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak, tolik krp v jedné větě

Reagovat
JIMMY-PO

dnes musím pochváliť STV 3 za dobrý výber zápasov len aby bolo veľa gólov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ty jo, takovejch dobrejch zápasů... Těžko něco vybírat.

Reagovat
domingo

Já bych si asi vybral Gent - Lille, bohužel přesně v tom čase budu ve vlaku

Reagovat
Arne

Já spíš myslel třeba Atlético - Bayer nebo Lech kvůli stadionu, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejorz a BVB je jasný Btw, prozvoň mně, tvoje číslo sem měl na mobilu, kterej sem utopil na WC. Dík

Reagovat
Arne

Právě se stalo... Jinak před chvílí jsme koukal, že lístky na SGD - Hansa neprodávají přes net, asi z bezpečnostních důvodů. Zítra budu mít čas, tak vyzjistím co a jak, aby jsme to pak nehonili v půlce října a už to nebylo možný.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedav na aris pod cuperem...zatim to maji slibne rozjete

Reagovat
smazaný uživatel

ten stadion BVB je fenomenalny .... takmer vzdy 80 000 ludi ... s toho 52 000 permanentkarov ... to je neco nenormalne do nich BVB

Reagovat
Virtuos

ej há Hubočan dal gól

Reagovat
irik

Rapid ! To by bylo, abychom od Vídně turka nehnali .

Reagovat
Jajinek

Klacsická Neapol uprostřed týdne...

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol koukám jede...

Reagovat
Jajinek

ta sestava je úplně mimo, takhle namixovaný kádr snad nikdy nenastoupil...to byla bohužel jasná jednička...

Reagovat
10

to je to, o čem jsme se bavili...v neděli mají doma AS

Reagovat
Jajinek

však u Neapole jsem to nikdy neodsuzoval...nemají kádr na 2 soutěže...ale týmy jako Juve či AS by mít měli...

Reagovat
10

podle mě má dneska málokdo při 4-5 zraněních kádr na dlouhodobější udržení kvality ve dvou soutěžích...nedá se říct, že by Inter měl širší kádr, než Juventus, příjdou zranění a už je to problém...viz současná situace u vás, ty lavičky takovou kvalitu prostě nemaj

Reagovat
Jajinek

no však jsem to psal včera...ani Inter nemá široký kádr...bohužel...ale to je chyba Brancy a spol, páč na uričté díry nepřišly záplaty.

Reagovat
Jajinek

i když tedy občas to přepnu a po vyloučení celkem tlačí a mohli by se pokusit o vyrovnání...

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund . Dalo se cekat pri takove porci zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda nedalo se cekat, ze je nejak prejedou. Sanci dost, strel taky, ale aspon pred Bayernem spadnou zpatky na zem.

Reagovat
Arne

Tak prý (já to neviděl, nejely mi streamy) hrálo BVB první půli dobře a Sevilla z jediné šance gól... Druhej poločas o desíti, to už je těžký, ale velký soudy dělat nebudu, když jsem to neviděl. V neděli ale bude Westfalenstadion hořet, to je jasný, už se těšim.

Reagovat
smazaný uživatel

na zapas podle me melo obrovsky vliv necitlive vylouceni za ''filmovani''

Reagovat
Arne

Jj, já jsem zvědavej na sestřih, co to bylo za pochoutku.

Reagovat
Ondraa24

přesně tak, naprosto divný rozhodnutí si myslím já

Reagovat
Ondraa24

mně spíš přišlo, že to celkem nezvládli páni rozhodčí to utkání Sevilla nebyla nijak lepší, měli jednu šanci a dali ju, nic víc, kdyby Kagawa nedal tu tyčku

Reagovat
smazaný uživatel

mne je dortmundu velmi luito,,sevila mala jednu strelu na branu ,inak hrala hovnokeby dal dortmunt prvy gol a sanci anto mal dost tak vyhraju 3-0 v pohode,inak ten rozhodca ten zapas riadne nezvladol,to vylucenie bolo smiesne

Reagovat
Arne

Sevilla venku poháry umí... Před rokem nehrála nic ve Stuttgartu a stejnak to tam po nějakejch standardkách dala 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

drtmund bol o triedu lepsi,skoda oho,dost ma to nasralo,lebo hraju paradne

Reagovat
Ondraa24

hele a chci se zeptat, jak je to s posuzováním ruk?! Sevilla hrála nejmíň dvakrát ve vápně jasnou rukou, ale rozhodčí to ani jednout nepískl

Reagovat
smazaný uživatel

sak to,zazlezi iba na rozhodcovi,aj to vylucenie,nechapem ako mu mohol dat druhu kartu ked tam bol kontakt

Reagovat
smazaný uživatel

Caaavaniiiiiii .Neskutocny zaver

Reagovat
Jajinek

jj, já říkal, že to vyrovnání není nemožný...

Reagovat
smazaný uživatel

A kludne mohli brat aj vsetky 3 body,skoda.Inak Cavani neskutocny,9 zapasov 8 golov,ak pocitam aj predkolo EL.16 je malo

Reagovat
10

hmmmm

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych připoměnul rudým přátelům z letné, jež se smáli Žilině za výsledek, že jsou na tom úplně stejně. ....tedy skoro... Slováci hrají pěknější fotbal

Reagovat
mastakillah

Cavani je parádní hráč..jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Utok Miccoli-Mac mmmmm Pastore nakoniec zaklad...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele