Eredivisie - souhrn 5. kola

15.09.2018, 20:29, aktualizováno 16.09.2018, 18:43
Komentáře a souhrny
Vitesse na závěr nedělního programu vyhrálo ve Zwolle. Fortuna Sittard zdolala Bredu, tři body zapsaly rovněž Emmen a Heracles. Feyenoord se rozešel smírně s Alkmaarem. PSV Eindhoven zvládl duel s Den Haagem, zapsal pátou výhru ze stejného počtu zápasů a zůstává na čele pelotonu. Úlohu favorita naplnil také průběžně druhý Ajax. Vyhrálo ještě Venlo, Willem II se potom rozešel nerozhodně s Excelsiorem...

PEC Zwolle - SBV Vitesse 0:2

16.09.2018 16:45

Góly: 26. Tim Matavž, 45. Tim Matavž

Zwolle si sice v minulém kole spravilo chuť a konečně získalo své první body díky vítězství v Groningenu, tenhle výsledek ale v domácím klání proti Vitesse potvrdit nedokázalo. Hosté si naopak udobřili své fanoušky po utrpěném debaklu od Ajaxu, díky dvěma brankám Tima Matavže z první půle naplno bodovali a získali svou druhou výhru v sezóně.

Po vlažném začátku se k vůbec prvnímu nebezpečnějšímu pokusu propracoval klub z Arnhemu, a to zásluhou Karavajeva, který napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, nicméně o kousek soupeřovu bránu minul. Ve 25. minutě byl ve velmi dobré pozici jeho spoluhráč Beerens, jenže z blízkosti trefil pouze vyběhnuvšího gólmana van der Harta.

Jen o minutu později se již Vitesse radovalo z průběžného vedení. Poté, co se domácím podařilo odvrátit rohový kop, se z dálky opřel do míče Foor a jeho dělovku v pokutovém území ještě stačil reflexivně tečovat hlavou do sítě Matavž. O celé situaci muselo nakonec rozhodovat video, to ale určilo, že se Matavž v ofsajdu nenacházel.

PEC působil směrem dopředu i nadále hodně malátně, v jakési šanci na vyrovnání se objevil vlastně až ve 36. minutě van Crooij, střela mu ovšem vůbec nesedla, chyběla jí razance i přesnost, a skončila jen v zámezí. V závěru poločasu pak hosté skórovali podruhé, a to kvůli individuální chybě útočníka Namliho, a ve druhé půli se již skóre nezměnilo.

Namli běžel s balónem po lajně dozadu k vlastní brance, atakovaný Beerensem se snažil dlouhou přihrávku nasměrovat k van der Hartovi, jeho záměr však vystihl pozorný Matavž, který se prosadil chytrou dorážkou. Zkraje druhé půle mohl snížit po rohovém kopu van Duinen, ten ovšem trestuhodně napálil pouze brankáře Eduarda.

Zwolle vstoupilo do druhého poločasu opravdu hodně nebojácně, jenže v 55. minutě van Crooijovu pumelici vyrazil fantasticky Eduardo, poté v 63. minutě nevyšly nůžky Scamaccaovi, a v 87. minutě zachránilo Vitesse před inkasováním břevno, do kterého ve snaze dostat balón do bezpečí zamířil nechtěně jeho stoper Clarke-Salter.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3:5

16.09.2018 14:30

Góly: 45. Sam Lammers, 53. Sam Lammers (pen.), 67. Morten Thorsby - 12. Adrián Dalmau, 48. Lerin Duarte, 63. Kristoffer Peterson, 72. Kristoffer Peterson, 88. Mohammed Osman

Už podruhé v tomto ročníku Heerenveen před vlastními fanoušky inkasoval v jednom utkání pět branek. Jestli však před pár týdny od Feyenoordu nebyla tahle pohroma takovou tragédii, dostat búra od Heraclesu se opravdu spíše nečekalo. Hosté tak potvrdili velmi dobrý vstup do nového ročníku a nacházejí se na pro ně parádním čtvrtém místě tabulky.

První poločas rozhodně nebyl tak divoký jako ten druhý. V něm totiž padly pouze dvě branky na obou stranách. Tu úvodní si připravil nejprve klub z Almela, to když van Hintum ve 12. minutě poslal z levé strany kroucený přízemní centr do šestnáctky, kam si naběhl nikým nehlídaný Adrián Dalmau, a ten se z vyložené pozice nezmýlil v koncovce.

Ke srovnání průběžného stavu došlo až v samotném nastavení dějství prvního. Zeneli rozehrál standardku pasem do šestnáctky, kde balón chytře tečoval Lammers, a gólman Blaswich se po jeho pokusu marně natahoval. Těsně po přestávce si ovšem Heracles navrátil vedení na svou stranu. Byla to přitom poměrně krkolomná situace.

Ve 48. minutě se chystal zakončit Peterson, byl ovšem těsně před vápnem sražen k zemi. Každopádně míč se od něj odrazil šťastně do cesty Duartemu, a ten již skóroval do prázdné brány. Pouhých pět minut ovšem vydržela hostům jejich radost, Pröpper totiž ve vápně fauloval Vlapa, sudí van Boekel nařídil penaltu, a tu proměnil Lammers.

V 63. minutě Heracles udeřil gólově potřetí a už potřetí se znovu dostal na koně. Peterson se jal rozehrát přímý volný kop, nařízený jen pár metrů před pokutovým území, a i když jeho střela nebyla ideální, ve zdi byla tečována, a na změnu směru brankář Hahn nestačil dostatečně zareagovat. Za další čtyři minuty ale Srdíčka opět odpověděla.

Kobajaši ze standardky poslal dlouhý centr do vápna, tam si nejvýše naskočil Thorsby a hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce. V 72. minutě však Heracles skóroval počtvrté a už své vedení nepustil. Nejprve Peterson po nahrávce Adriána Dalmaua zamířil mezi nohy Hahna, dvě minuty před koncem pak pečetil vítězství z přímáku Osman.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Emmen 1:2

16.09.2018 14:30

Góly: 13. Sander van de Streek - 51. Luciano Slagveer, 78. Glenn Bijl

Utrechtu se v tomto ročníku vůbec nedaří a svou mizérii nedokázal přerušit ani proti nováčkovi z Emmenu, kterému i přes nadějné jednogólové vedení podlehl 1:2. Rozhodující okamžik zřejmě nastal na konci první půle, kdy byl za velmi nešetrný zákrok vyloučen domácí Urby Emanuelson. Domácím tak nepomohlo ani odvolání trenéra Jeana-Paula de Jonga, místo kterého převezme tým od příštího kola zkušený Dick Advocaat.

Jeden z adeptů na evropské poháry je tak v tabulce Eredivisie až na čtrnácté pozici s pěti body. Hosté naopak zažívají celkem povedený vstup do své historicky první sezóny v nejvyšší soutěži, po pěti kolech mají na kontě solidních sedm bodů a jsou devátí. Přitom nedělní duel pro ně začal nešťastně. V 8. minutě po individuální akci Banninka přes čtyři protihráče pálil o kousek vedle Ben Moussa, Emmen o pět minut později z první větší šance soupeře inkasoval.

Po obrovském závaru v šestnáctce Emmenu se vrátil míč na kopačku van Overeema, jenž svou povedenou přihrávkou našel volného Sandera van de Streeka a ten z osmi metrů napálil balón po zemi s milimetrovou přesností k pravé tyči. Od tohoto momentu se po velkých příležitostech slehla zem a diváci sledovali vyrovnanou partii. Ve 45. minutě se dopustil nepochopitelného zkratu Emanuelson, jehož vyloučení bezpochyby ovlivnilo další průběh.

Zkušený dvaatřicetiletý záložník v blízkosti půlící čáry surově zasáhl Glenna Bijla a rozhodčí Blom byl nekompromisní. Hosty jakoby tento moment nakopl a šest minut po změně stran srovnali. Po přihrávce od Bijla postupoval středem hřiště střídající Luciano Slagveer a jeho následná bomba z dvaceti metrů parádně zapadla do pravého horního rohu. Utrecht se v dalších minutách soustředil především na defenzívu.

V deseti se téměř nikam netlačil a naopak nabuzeného protivníka k ničemu nepouštěl. Jenomže oslabení se přeci jen projevilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy o senzačních třech bodech pro Emmen rozhodl nejlepší muž na trávníku Bijl. Třiadvacetiletý obránce se opřel do odraženého balónu na hranici pokutového území z voleje a neskutečně trefil bližší šibenici, brankář Jensen se podruhé jen naprázdno proletěl vzduchem.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Fortuna Sittard 2:3

16.09.2018 14:30

Góly: 4. Mitchell te Vrede, 71. Gervane Kastaneer - 41. Ahmed El Messaoudi, 53. Ahmed El Messaoudi, 81. Branislav Niňaj

Breda sehrála divoký zápas se Sittardem, ovšem na bodový zisk překvapivě nedosáhla. Nováčkovi soutěže, který ještě ani jednou nevyhrál, podlehla nejtěsnějším poměrem 2:3. Po pěti kolech má na kontě jen tři body a navíc podruhé za sebou prohrála před vlastním publikem. V tabulce Eredivisie se propadla na předposlední sedmnáctou pozici se třemi body. Fortuna má díky premiérové výhře v nejvyšší soutěži pět bodů a je třináctá.

Přitom NAC jako mírný favorit tohoto střetnutí začal naprosto skvěle a už po čtyřech minutách šel do vedení. Na geniální kolmici za obranu od Paola Fernandese si naběhl Mitchell te Vrede, zachoval chladnou hlavu a sám před brankářem Koselevem napálil balón nekompromisně k bližší konstrukci. Od tohoto momentu se hra naprosto uklidnila a k dalšímu nebezpečí došlo až zhruba deset minut před přestávkou.

Poprvé zahrozili hosté, kdy se k přímému volnému kopu postavil Diemers a dokonce obstřelil zeď, jenomže jeho pokus nakonec minul pravou tyč zhruba o půl metru. Fortuna se dočkala překvapivého vyrovnání ve 41. minutě. Na perfektní dloubáček od Semeda si seběhl za obranu Ahmed El Messaoudi a v tváří tvář proti gólmanu van Leerovi nezaváhal, zblízka ho bez rozmyšlení propálil. Stejný hráč byl největší hrozbou pro defenzívu Bredy i v druhé půli.

A ihned v 53. minutě se mu povedlo svým druhým gólem v utkání otočit vývoj. Po přistrčení od Diemerse napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a van Leer nedokázal udržet tuto bombu v rukavicích, balón zapadl za jeho záda a tento moment si za rámeček rozhodně nedá. I po této chybě domácí nesložili zbraně a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnali. Jiskru naděje na druhou výhru v této sezóně vykřesal Gervane Kastaneer.

Ten pět minut před vyrovnávací trefou pořádně protáhl Koseleva ze střední distance, vzápětí již mohl zvedat ruce vzhůru. Rosheuvel posadil míč z přímého volného kopu z pravého křídla přímo na jeho hlavu a domácí forvard poté z hranice brankového území mířil nechytatelně ke vzdálenější konstrukci. Nicméně poslední slovo měl přeci jen Sittard. Rozhodující trefu vsítil Branislav Niňaj, který po rohovém kopu uplatnil před brankou důraz a doslova dotlačil míč do sítě.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 1:1

16.09.2018 12:15

Góly: 5. Albert Gudmundsson - 40. Steven Berghuis

Ve šlágru 5. kola nizozemské nejvyšší soutěže vítěz znám nebyl, domácí Alkmaar se rozešel smírně s konkurenčním Feyenoordem po výsledku 1:1. Domácí tak nedokázali zvítězit potřetí v řadě, oproti předchozím dvěma zápasům se však jejich výkon podstatně zlepšil. V tabulce jsou pátí s osmi body. Rotterdamský výběr poprvé ztratil po předchozích třech duelech a s deseti body je třetí, k tomu skončila jeho šestizápasová šňůra vítězství nad AZ.

Utkání bylo od samého začátku velmi zajímavé a bohaté na vyložené možnosti, diváci se jistě mohli dočkat i více než jen dvou branek. Do nedělního střetnutí lépe vstoupili domácí. Už ve 4. minutě se zjevil v nadějné pozici Idrissi, jehož střela z dvaceti metrů minula hostující branku zhruba o metr. Neuběhlo však ani šedesát sekund a Alkmaar se radoval z brzkého vedení, do kterého ho dostal Albert Gudmundsson.

Po hezké akci na levém křídle propadla zpětná přihrávka Boadua právě na kopačku jednadvacetiletého islandského záložníka, který se z první z jedenácti metrů trefil přesně do pravého dolního rohu. Hosté mohli vyrovnat po čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu objevil u zadní tyče Vilhena a zcela sám hlavičkoval, ovšem brankář Bizot reflexivním zákrokem vykopl míč do bezpečí.

Ve 24. minutě byl nejprve zablokován Clasie a posléze pálil Toornstra vysoko nad. O tři minuty později po pěkné souhře na hranici pokutového území mohl navýšit náskok AZ Idrissi, jenomže vzdálenější spojnici minul o několik decimetrů. Hostům se podařilo srovnat pět minut před přestávkou a tímto gólem zmrazili svého protivníka. Po ponechané výhodě obdržel Steven Berghuis zpětnou nahrávku od Larssona a po zemi se trefil k levé konstrukci.

V poslední minutě úvodního dějství mohl dokonce otočit vývoj Vilhena, ale ani nadvakrát prostor tří tyčí netrefil. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, navrch měl Alkmaar. V 50. minutě si po nádherné přízemní kombinaci seběhl před branku střídající Johnsen a o jistý gól ho na poslední chvíli skvělým obranným zákrokem připravil Malacia. Za další tři minuty si do druhé vlny seběhl van Rhijn a jeho skákavá rána proletěla vedle levé tyče.

Ihned na to vymyslel geniální centr Idrissi a zakončující Svensson trestuhodně přestřelil. V 64. minutě naopak mohli na druhé straně z ničeho nic udeřit hosté, ale brankář Bizot odvrátil hlavičku Botteghina fantastickým způsobem na rohový kop. Poté mířil Johnsen do náruče gólmana Bijlowa a ve zbývajícím průběhu chyběl krok k zakončení van Persiemu i Toornstrovi, výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

Willem II - SBV Excelsior 2:2

15.09.2018 20:45

Góly: 86. Fran Sol, 88. Kristófer Ingi Kristinsson - 31. Luigi Bruins, 82. Denis Mahmudov

Excelsior opět potvrdil, že hraje lépe na cizí půdě než před vlastními fanoušky, ovšem tentokráte přišel o vítězství v nadějně rozehraném zápase v samém závěru. V Tilburgu vedl o poločase o jednu branku a zhruba deset minut před koncem svůj náskok dokonce zvýšil, jenže poté během tří minut o náskok přišel a musí se tak spokojit s remízou 2:2. V tabulce je třináctý s pěti body, Willemu patří osmá pozice se sedmi body.

Domácí vstoupili do utkání přímočaře a poprvé zahrozili po čtyřech minutách, ovšem střela Avdijaje z hranice pokutového území prosvištěla těsně vedle levé tyče. Za dalších pět minut se naopak mohli do vedení dostat hosté, kdy po hezké kombinaci a několika soubojích pálil ze čtrnácti metrů Ómarsson, jenže horní tyčku vysoko přestřelil. Rotterdamský celek pokračoval v aktivitě i v dalších minutách a podruhé zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině.

Po akci na levém křídle a sražené přihrávce vypálil z první z hranice pokutového území Luigi Bruins a jeho projektil tentokráte proletěl nad břevnem jen o několik decimetrů. SBV se přeci jen dočkal ve 31. minutě. Po hrubé chybě Lieftinka při odkopu skončil míč na kopačce Bruinse a ten ho ze středu šestnáctky nekompromisně uklidil k levé tyči, brankář Wellenreuther se hnul na opačnou stranu a neměl šanci zasáhnout.

Po přestávce domácí výrazně přidali a byli blízko k vyrovnání. Nejprve v 50. minutě po rohovém kopu nakrátko střílel Crowley a levou šibenici těsně minul. O dvě minuty později to zkusil z hranice pokutového území Llonch a mířil zhruba o metr vedle bližší konstrukce. V dalších minutách selhal ve velké možnosti Ómarsson a na druhé straně vychytal gólman Stevens španělského kanonýra Frana Sola. Definitivně rozhodnuto se zdálo být v 82. minutě.

Střídající Denis Mahmudov ani ne po dvou minutách strávených na hřišti vystřelil z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus zapadl k přední tyči. Tilburg se vrátil zpět do hry za další čtyři minuty, když Sol po prudké střele Özbilize a zákroku Stevense doslova dotlačil míč do branky. V 88. minutě zařídil pro domácí alespoň bod Kristófer Ingi Kristinsson, devatenáctiletý islandský záložník parádně zavěsil z pěti metrů pod břevno.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Groningen 3:0

15.09.2018 20:45

Góly: 18. Klaas-Jan Huntelaar (pen.), 66. Klaas-Jan Huntelaar, 76. Dušan Tadić

Ajax pokračuje ve výborných výkonech na začátku sezóny a kromě úvodního zaváhání s Heracles šlape jak švýcarské hodinky, nyní si v domácím prostředí bez potíží poradil s Groningenem po výsledku 3:0. V tabulce Eredvisie tak zůstává na druhé pozici se třinácti body. Za vedoucím PSV, se kterým se utká ve šlágru podzimu příští neděli, zaostává o body dva. Groningen naopak po čtvrté porážce v sezóně klesl na úplně poslední osmnáctou příčku.

Domácí výběr se tak navíc skvěle naladil na středeční klání Ligy mistrů s řeckým celkem AEK Atény. Hosté i přes neúspěch rozhodně nemusí bít na poplach, na nejbližší konkurenty totiž mají minimální ztrátu. Amsterdamský klub byl aktivnější od samého začátku a poprvé rozvlnil síť po deseti minutách, kdy po přímém volném kopu z levé strany pokořil Tagliafico ve skluzu brankáře Padta, avšak gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu argentinského obránce.

Domácí se přeci jen dočkali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Zeefuik nešikovně podrazil ve vlastní šestnáctce aktivního Tagliafica a rozhodčí Higler nařídil penaltu. K té se postavil Klaas-Jan Huntelaar a nezaváhal, Padta poslal na opačnou stranu. FC mohl z ničeho nic vyrovnat zhruba deset minut před výměnou stran, kdy nebezpečnou přihrávku do předbrankového prostoru z levé strany odvracel de Ligt jen o decimetry mimo prostor tří tyčí.

Ve druhé půli hráli domácí opatrněji a nikam se netlačili, v pravou chvíli udeřili podruhé. V 66. minutě se znovu prosadil kanonýr Huntelaar. Po přízemní kombinaci na jeden dotek a následném odrazu napálil balón z voleje z patnácti metrů a uklidil ho s naprostou přesností k pravé konstrukci. Padt se za míčem téměř nestačil ani ohlédnout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem si chtěl vymodlit další pokutový kop Maročan Ziyech.

Ten pronikl do pokutového území protivníka a po lehkém kontaktu upadl, avšak Higler po prozkoumání videa na penaltový puntík neukázal. Definitivní pojistku Ajaxu tak přidal v 76. minutě srbský špílmachr Dušan Tadič, jenž po fantastické akci Ziyecha na pravém křídle a ještě lepší přihrávce šajtlí před branku propálil zblízka naprosto bezmocného strážce Groningenu.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - VVV Venlo 1:2

15.09.2018 18:30

Góly: 89. Delano Burgzorg - 6. Tino-Sven Sušič, 30. Danny Post

Nováček z De Graafschapu se nedokázal dostat z mírné krize ani v souboji s konkurenčním Venlem a po zpackané úvodní půlhodině podlehl svému protivníkovi 1:2, snížení minutu před koncem základní hrací doby už na bodový zisk nestačilo. BV tak z posledních čtyř zápasů vybojoval jediný bod za remízu 1:1 v Emmenu a se čtyřmi body klesl na patnáctou pozici. VVV naopak zvítězil poprvé po třech střetnutích a s osmi body poskočil na sedmé místo.

Hosté měli naprosto skvělý vstup do nedělního utkání a vedoucí branku vsítili již po šesti minutách. Šestadvacetiletý bosenský rodák Tino-Sven Sušič skóroval podruhé v tomto ročníku Eredivisie. Po sraženém centru a následné finální přihrávce od Seuntjense nezaváhal v tváří tvář proti brankáři Jurjusovi a chladnokrevně uklidil balón přesně k pravé tyči. Hosté mohli navýšit své vedení za další tři minuty.

Po přízemním pasu z pravé strany poslal Opoku míč do běhu Seuntjensovi, který ve vyložené možnosti naprosto selhal a míč uklidil jen do náruče Jurjuse. Venlo se přeci jen radovalo z druhé trefy po půlhodině hry. Velký podíl na gólu měl Mlapa, jenž svým nádherným pasem našel rozběhnutého Dannyho Posta a ten si věděl rady, jemnou tečí nasměroval balón do sítě kolem naprosto bezmocného Jurjuse.

Dvě minuty před přestávkou mohl snížit Olijve, jehož střílený centr z hodně velké vzdálenosti se stáčel do branky a nakonec překvapivě orazítkoval břevno. Hrdinou De Graafschapu se mohl stát střídající Delano Burgzorg. Teprve devatenáctiletý útočník se surinamskými kořeny přišel na hřiště zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a v 89. minutě svou první brankou v nejvyšší nizozemské soutěže vykřesal naději na bodový zisk.

Po pasu od Serrarense do středu šestnáctky vyskočil nejvýše do vzduchu a bez potíží usměrnil balón k bližší konstrukci. Stejný hráč byl velmi blízko k vyrovnání o dvě minuty později. Tentokráte mířil hlavou do podobného místa a po teči jednoho z bránících hráčů trefil tyč, ke skórování mu chyběly jen centimetry. Ve zbývajícím průběhu sice domácí tlačili a snažili se hrozit ze standardních situací, ale kýženého gólu se nedočkali.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 0:7

15.09.2018 18:30

Góly: 18. Hirving Lozano, 45+1. Luuk de Jong, 53. Gastón Pereiro (pen.), 74. Hirving Lozano, 75. Erick Gutiérrez, 90+1. Steven Bergwijn, 90+4. Gastón Pereiro (pen.)

PSV Eindhoven opět potvrdil, že to s obhajobou mistrovského titulu myslí vážně a tentokráte si doslova smlsl na Den Haagu. V dosavadním průběhu Eredivisie se postaral o nejvyšší vítězství, když soupeři nadělil hned sedm branek a po výsledku 7:0 udržel stoprocentní bilanci. Na čele Eredivisie se nachází s patnácti body a se skóre 21:3, výborně se tak naladil na úterní duel Ligy mistrů na půdě věhlasné španělské Barcelony.

ADO naopak nenavázal na předchozí dvě vítězství a se šesti body je desátý. V domácím dresu opět nastoupil v základní sestavě český krajánek Tomáš Necid a odehrál celý zápas, nicméně spíše zpovzdálí sledoval obrovský výprask svého klubu. Eindhoven měl duel pod kontrolou od úvodního hvizdu. Po deseti minutách pálil z dobré pozice těsně nad kanonýr Luuk de Jong, v 18. minutě ho dokázal zastoupit Mexičan Hirving Lozano.

Ten si naběhl na hodně nepovedenou zpětnou přihrávku protivníka a sám před brankářem Groothuizenem nezaváhal, chytrou šajtlí ho dokázal obstřelit. Od tohoto momentu se hra uklidnila, hosté šli do dvoubrankového vedení v nastavení první půle. Luuk de Jong si seběhl na parádní centr Angeliña z levého křídla a svým tradičním způsobem (hlavou z hranice brankového území) dopravil balón za bezmocného strážce Den Haagu.

Necelých pět minut po přestávce zahodil tisíciprocentní šanci Viergever, vzápětí byl v šestnáctce ADO stažen k zemi de Jong nekompromisním Meijersem a následný pokutový kop s přehledem proměnil Gastón Pereiro - 0:3. V 74. minutě se podruhé v sobotním zápase prosadil Lozano, když převzal parádní pas za obranu od Ericka Gutiérreze. Poté ho akrobaticky přeloboval, míč skončil v brance s pomocí břevna.

Neuběhlo ani šedesát sekund a Groothuizen lovil balón ze své sítě popáté. Gutiérrez si po nahrávce od Pereira navedl míč na levačku a pak z dvaadvaceti metrů parádně zakroutil míč do levého horního rohu. V nastaveném čase se nejprve po střele de Jonga a zákroku Groothuizena prosadil střelou do dolního levého rohu Steven Bergwijn - 0:6. Gólový účet uzavřel Pereiro, když po faulu Maloneho na Malena ukázal rozhodčí Nijhuis podruhé na penaltový puntík a uruguayský záložník ani tentokráte nezaváhal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven550021:315
2.AFC Ajax541014:113
3.Feyenoord Rotterdam531113:810
4.Heracles Almelo531113:1310
5.AZ Alkmaar522112:58
6.SBV Vitesse52218:68
7.VVV Venlo52215:48
8.Willem II52129:97
9.FC Emmen52126:127
10.ADO Den Haag520310:166
11.Fortuna Sittard51227:95
12.SC Heerenveen512211:145
13.SBV Excelsior51227:105
14.FC Utrecht51225:85
15.BV De Graafschap51134:74
16.PEC Zwolle51044:93
17.NAC Breda51047:143
18.FC Groningen51042:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ven Bommel

Reagovat
AjaxFans

Gratulace Hunter

Reagovat
jáá

Paráda Hunter

PSV docela klepec, to čumim

Reagovat
Stiksxx

Jop. Totální destrukce. Navíc nám tam nepadlo všechno, takže jsme si něco nechali na Barcu a Ajax.

Guti -> Chucky = světe, třes se! Na tenhle tým se dívat, je požitkem.

Reagovat
jáá

na vzájemný zápas se už nemůžu dočkat

Reagovat
Stiksxx

Já taky. Budu si muset udělat fakt konečně čas a koukat. Mám pocit, jak kdyby proti sobě jely totálně našlapaný lokomotivy v plné rychlosti.

Určitou roli by ještě mohly sehrát zápasy LM. Od nás se teda nic nečeká. Určitě je to výhoda, že můžeme hrát celkem s čistou hlavou, ale jestli dostaneme nějaký nášup, tak to vliv mít může.

Naopak vy musíte. A podle mě teda určitě vyhrajete. A jestli vyhrajete v suchým triku, tak bude hrozně nabuzený. Aspoň, že hrajeme doma.

Reagovat
jáá

Lépe bych to neřekl. Budu muset koukat, to píšu a mám pocit jak kdyby se mělo hrát finále LM či podobně. Vy můžete celkově asi jen překvapit, u nás je boj o druhé místo dost hratelný dle mého. Samozřejmě přeji co nejlepší výsledky v LM jak nám tak i vám. Škoda toho bláznivýho Feye u AZ jsem toho po výprodeji moc nečekal...

Reagovat
Stiksxx

Joo. Tak já Vám věřím. Ten kádr máte suprový a na postup ze skupiny. Můžete být rádi, že nakonec nikdo Ziyecha nekoupil. To byste byli minimálně o třetinu slabší.

Koukal jsem, že Václav včera dal první půli za bego. Nezranil se zase snad ne? Když ho sundal o půli.

Reagovat
jáá

Asi tak nějak, Hakim je prostě někdy jinde. Dost se divím, že po něm nikdo neskočil a udrželi jsme kádr.

Nevím o ničem, tak snad bude zdravej a trochu se vrátí do formy...Ale potom všem mu už moc nevěřím...Přes Tadicé, Hakima je to bez šance, max se popere s Johnsonem o nějaký závěrečný střídání...

Reagovat
AjaxFans

já taky,ten kádr máme nabouchany

Reagovat
Stiksxx

My taky.

Reagovat
AjaxFans

Myslíš, že to bude stačit?

Reagovat
Stiksxx

Určitě. Otázkou je, jestlli Guti už proti vám nastoupí v základu. Pak nemám žádný strach.

Reagovat
Stiksxx

Jinak dobře si vedl Lammers. Ten Heerenveen je pro něj ideální klub. Tam se hodně naučí. Jen mě mrzí, že jsou na tom zatím takhle bídně.

A je škoda Gudmundssona. Ten měl u nás zůstat a jít třeba na hostovačku. Ten hrál výborně ve druhé lize a je hrozně šikovnej a rychlej.

Reagovat
patas92

( ͡⚆ ͜ʖ ͡⚆)╭∩╮

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele