základní část, 5. kolo
16.09.2018 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 0:2

Zwolle si sice v minulém kole spravilo chuť a konečně získalo své první body díky vítězství v Groningenu, tenhle výsledek ale v domácím klání proti Vitesse potvrdit nedokázalo. Hosté si naopak udobřili své fanoušky po utrpěném debaklu od Ajaxu, díky dvěma brankám Tima Matavže z první půle naplno bodovali a získali svou druhou výhru v sezóně.

Po vlažném začátku se k vůbec prvnímu nebezpečnějšímu pokusu propracoval klub z Arnhemu, a to zásluhou Karavajeva, který napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, nicméně o kousek soupeřovu bránu minul. Ve 25. minutě byl ve velmi dobré pozici jeho spoluhráč Beerens, jenže z blízkosti trefil pouze vyběhnuvšího gólmana van der Harta.

Jen o minutu později se již Vitesse radovalo z průběžného vedení. Poté, co se domácím podařilo odvrátit rohový kop, se z dálky opřel do míče Foor a jeho dělovku v pokutovém území ještě stačil reflexivně tečovat hlavou do sítě Matavž. O celé situaci muselo nakonec rozhodovat video, to ale určilo, že se Matavž v ofsajdu nenacházel.

PEC působil směrem dopředu i nadále hodně malátně, v jakési šanci na vyrovnání se objevil vlastně až ve 36. minutě van Crooij, střela mu ovšem vůbec nesedla, chyběla jí razance i přesnost, a skončila jen v zámezí. V závěru poločasu pak hosté skórovali podruhé, a to kvůli individuální chybě útočníka Namliho, a ve druhé půli se již skóre nezměnilo.

Namli běžel s balónem po lajně dozadu k vlastní brance, atakovaný Beerensem se snažil dlouhou přihrávku nasměrovat k van der Hartovi, jeho záměr však vystihl pozorný Matavž, který se prosadil chytrou dorážkou. Zkraje druhé půle mohl snížit po rohovém kopu van Duinen, ten ovšem trestuhodně napálil pouze brankáře Eduarda.

Zwolle vstoupilo do druhého poločasu opravdu hodně nebojácně, jenže v 55. minutě van Crooijovu pumelici vyrazil fantasticky Eduardo, poté v 63. minutě nevyšly nůžky Scamaccaovi, a v 87. minutě zachránilo Vitesse před inkasováním břevno, do kterého ve snaze dostat balón do bezpečí zamířil nechtěně jeho stoper Clarke-Salter.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele