základní část, 5. kolo
16.09.2018 14:30 CET
3 : 5
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3:5

Už podruhé v tomto ročníku Heerenveen před vlastními fanoušky inkasoval v jednom utkání pět branek. Jestli však před pár týdny od Feyenoordu nebyla tahle pohroma takovou tragédii, dostat búra od Heraclesu se opravdu spíše nečekalo. Hosté tak potvrdili velmi dobrý vstup do nového ročníku a nacházejí se na pro ně parádním čtvrtém místě tabulky.

První poločas rozhodně nebyl tak divoký jako ten druhý. V něm totiž padly pouze dvě branky na obou stranách. Tu úvodní si připravil nejprve klub z Almela, to když van Hintum ve 12. minutě poslal z levé strany kroucený přízemní centr do šestnáctky, kam si naběhl nikým nehlídaný Adrián Dalmau, a ten se z vyložené pozice nezmýlil v koncovce.

Ke srovnání průběžného stavu došlo až v samotném nastavení dějství prvního. Zeneli rozehrál standardku pasem do šestnáctky, kde balón chytře tečoval Lammers, a gólman Blaswich se po jeho pokusu marně natahoval. Těsně po přestávce si ovšem Heracles navrátil vedení na svou stranu. Byla to přitom poměrně krkolomná situace.

Ve 48. minutě se chystal zakončit Peterson, byl ovšem těsně před vápnem sražen k zemi. Každopádně míč se od něj odrazil šťastně do cesty Duartemu, a ten již skóroval do prázdné brány. Pouhých pět minut ovšem vydržela hostům jejich radost, Pröpper totiž ve vápně fauloval Vlapa, sudí van Boekel nařídil penaltu, a tu proměnil Lammers.

V 63. minutě Heracles udeřil gólově potřetí a už potřetí se znovu dostal na koně. Peterson se jal rozehrát přímý volný kop, nařízený jen pár metrů před pokutovým území, a i když jeho střela nebyla ideální, ve zdi byla tečována, a na změnu směru brankář Hahn nestačil dostatečně zareagovat. Za další čtyři minuty ale Srdíčka opět odpověděla.

Kobajaši ze standardky poslal dlouhý centr do vápna, tam si nejvýše naskočil Thorsby a hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce. V 72. minutě však Heracles skóroval počtvrté a už své vedení nepustil. Nejprve Peterson po nahrávce Adriána Dalmaua zamířil mezi nohy Hahna, dvě minuty před koncem pak pečetil vítězství z přímáku Osman.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele