základní část, 5. kolo
15.09.2018 18:30 CET
0 : 7
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 0:7

PSV Eindhoven opět potvrdil, že to s obhajobou mistrovského titulu myslí vážně a tentokráte si doslova smlsl na Den Haagu. V dosavadním průběhu Eredivisie se postaral o nejvyšší vítězství, když soupeři nadělil hned sedm branek a po výsledku 7:0 udržel stoprocentní bilanci. Na čele Eredivisie se nachází s patnácti body a se skóre 21:3, výborně se tak naladil na úterní duel Ligy mistrů na půdě věhlasné španělské Barcelony.

ADO naopak nenavázal na předchozí dvě vítězství a se šesti body je desátý. V domácím dresu opět nastoupil v základní sestavě český krajánek Tomáš Necid a odehrál celý zápas, nicméně spíše zpovzdálí sledoval obrovský výprask svého klubu. Eindhoven měl duel pod kontrolou od úvodního hvizdu. Po deseti minutách pálil z dobré pozice těsně nad kanonýr Luuk de Jong, v 18. minutě ho dokázal zastoupit Mexičan Hirving Lozano.

Ten si naběhl na hodně nepovedenou zpětnou přihrávku protivníka a sám před brankářem Groothuizenem nezaváhal, chytrou šajtlí ho dokázal obstřelit. Od tohoto momentu se hra uklidnila, hosté šli do dvoubrankového vedení v nastavení první půle. Luuk de Jong si seběhl na parádní centr Angeliña z levého křídla a svým tradičním způsobem (hlavou z hranice brankového území) dopravil balón za bezmocného strážce Den Haagu.

Necelých pět minut po přestávce zahodil tisíciprocentní šanci Viergever, vzápětí byl v šestnáctce ADO stažen k zemi de Jong nekompromisním Meijersem a následný pokutový kop s přehledem proměnil Gastón Pereiro - 0:3. V 74. minutě se podruhé v sobotním zápase prosadil Lozano, když převzal parádní pas za obranu od Ericka Gutiérreze. Poté ho akrobaticky přeloboval, míč skončil v brance s pomocí břevna.

Neuběhlo ani šedesát sekund a Groothuizen lovil balón ze své sítě popáté. Gutiérrez si po nahrávce od Pereira navedl míč na levačku a pak z dvaadvaceti metrů parádně zakroutil míč do levého horního rohu. V nastaveném čase se nejprve po střele de Jonga a zákroku Groothuizena prosadil střelou do dolního levého rohu Steven Bergwijn - 0:6. Gólový účet uzavřel Pereiro, když po faulu Maloneho na Malena ukázal rozhodčí Nijhuis podruhé na penaltový puntík a uruguayský záložník ani tentokráte nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / adodnehaag.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele