základní část, 5. kolo
16.09.2018 12:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 1:1

Ve šlágru 5. kola nizozemské nejvyšší soutěže vítěz znám nebyl, domácí Alkmaar se rozešel smírně s konkurenčním Feyenoordem po výsledku 1:1. Domácí tak nedokázali zvítězit potřetí v řadě, oproti předchozím dvěma zápasům se však jejich výkon podstatně zlepšil. V tabulce jsou pátí s osmi body. Rotterdamský výběr poprvé ztratil po předchozích třech duelech a s deseti body je třetí, k tomu skončila jeho šestizápasová šňůra vítězství nad AZ.

Utkání bylo od samého začátku velmi zajímavé a bohaté na vyložené možnosti, diváci se jistě mohli dočkat i více než jen dvou branek. Do nedělního střetnutí lépe vstoupili domácí. Už ve 4. minutě se zjevil v nadějné pozici Idrissi, jehož střela z dvaceti metrů minula hostující branku zhruba o metr. Neuběhlo však ani šedesát sekund a Alkmaar se radoval z brzkého vedení, do kterého ho dostal Albert Gudmundsson.

Po hezké akci na levém křídle propadla zpětná přihrávka Boadua právě na kopačku jednadvacetiletého islandského záložníka, který se z první z jedenácti metrů trefil přesně do pravého dolního rohu. Hosté mohli vyrovnat po čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu objevil u zadní tyče Vilhena a zcela sám hlavičkoval, ovšem brankář Bizot reflexivním zákrokem vykopl míč do bezpečí.

Ve 24. minutě byl nejprve zablokován Clasie a posléze pálil Toornstra vysoko nad. O tři minuty později po pěkné souhře na hranici pokutového území mohl navýšit náskok AZ Idrissi, jenomže vzdálenější spojnici minul o několik decimetrů. Hostům se podařilo srovnat pět minut před přestávkou a tímto gólem zmrazili svého protivníka. Po ponechané výhodě obdržel Steven Berghuis zpětnou nahrávku od Larssona a po zemi se trefil k levé konstrukci.

V poslední minutě úvodního dějství mohl dokonce otočit vývoj Vilhena, ale ani nadvakrát prostor tří tyčí netrefil. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, navrch měl Alkmaar. V 50. minutě si po nádherné přízemní kombinaci seběhl před branku střídající Johnsen a o jistý gól ho na poslední chvíli skvělým obranným zákrokem připravil Malacia. Za další tři minuty si do druhé vlny seběhl van Rhijn a jeho skákavá rána proletěla vedle levé tyče.

Ihned na to vymyslel geniální centr Idrissi a zakončující Svensson trestuhodně přestřelil. V 64. minutě naopak mohli na druhé straně z ničeho nic udeřit hosté, ale brankář Bizot odvrátil hlavičku Botteghina fantastickým způsobem na rohový kop. Poté mířil Johnsen do náruče gólmana Bijlowa a ve zbývajícím průběhu chyběl krok k zakončení van Persiemu i Toornstrovi, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele