základní část, 5. kolo
15.09.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

BV De Graafschap - VVV Venlo 1:2

Nováček z De Graafschapu se nedokázal dostat z mírné krize ani v souboji s konkurenčním Venlem a po zpackané úvodní půlhodině podlehl svému protivníkovi 1:2, snížení minutu před koncem základní hrací doby už na bodový zisk nestačilo. BV tak z posledních čtyř zápasů vybojoval jediný bod za remízu 1:1 v Emmenu a se čtyřmi body klesl na patnáctou pozici. VVV naopak zvítězil poprvé po třech střetnutích a s osmi body poskočil na sedmé místo.

Hosté měli naprosto skvělý vstup do nedělního utkání a vedoucí branku vsítili již po šesti minutách. Šestadvacetiletý bosenský rodák Tino-Sven Sušič skóroval podruhé v tomto ročníku Eredivisie. Po sraženém centru a následné finální přihrávce od Seuntjense nezaváhal v tváří tvář proti brankáři Jurjusovi a chladnokrevně uklidil balón přesně k pravé tyči. Hosté mohli navýšit své vedení za další tři minuty.

Po přízemním pasu z pravé strany poslal Opoku míč do běhu Seuntjensovi, který ve vyložené možnosti naprosto selhal a míč uklidil jen do náruče Jurjuse. Venlo se přeci jen radovalo z druhé trefy po půlhodině hry. Velký podíl na gólu měl Mlapa, jenž svým nádherným pasem našel rozběhnutého Dannyho Posta a ten si věděl rady, jemnou tečí nasměroval balón do sítě kolem naprosto bezmocného Jurjuse.

Dvě minuty před přestávkou mohl snížit Olijve, jehož střílený centr z hodně velké vzdálenosti se stáčel do branky a nakonec překvapivě orazítkoval břevno. Hrdinou De Graafschapu se mohl stát střídající Delano Burgzorg. Teprve devatenáctiletý útočník se surinamskými kořeny přišel na hřiště zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a v 89. minutě svou první brankou v nejvyšší nizozemské soutěže vykřesal naději na bodový zisk.

Po pasu od Serrarense do středu šestnáctky vyskočil nejvýše do vzduchu a bez potíží usměrnil balón k bližší konstrukci. Stejný hráč byl velmi blízko k vyrovnání o dvě minuty později. Tentokráte mířil hlavou do podobného místa a po teči jednoho z bránících hráčů trefil tyč, ke skórování mu chyběly jen centimetry. Ve zbývajícím průběhu sice domácí tlačili a snažili se hrozit ze standardních situací, ale kýženého gólu se nedočkali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele