základní část, 5. kolo
16.09.2018 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Emmen 1:2

Utrechtu se v tomto ročníku vůbec nedaří a svou mizérii nedokázal přerušit ani proti nováčkovi z Emmenu, kterému i přes nadějné jednogólové vedení podlehl 1:2. Rozhodující okamžik zřejmě nastal na konci první půle, kdy byl za velmi nešetrný zákrok vyloučen domácí Urby Emanuelson. Domácím tak nepomohlo ani odvolání trenéra Jeana-Paula de Jonga, místo kterého převezme tým od příštího kola zkušený Dick Advocaat.

Jeden z adeptů na evropské poháry je tak v tabulce Eredivisie až na čtrnácté pozici s pěti body. Hosté naopak zažívají celkem povedený vstup do své historicky první sezóny v nejvyšší soutěži, po pěti kolech mají na kontě solidních sedm bodů a jsou devátí. Přitom nedělní duel pro ně začal nešťastně. V 8. minutě po individuální akci Banninka přes čtyři protihráče pálil o kousek vedle Ben Moussa, Emmen o pět minut později z první větší šance soupeře inkasoval.

Po obrovském závaru v šestnáctce Emmenu se vrátil míč na kopačku van Overeema, jenž svou povedenou přihrávkou našel volného Sandera van de Streeka a ten z osmi metrů napálil balón po zemi s milimetrovou přesností k pravé tyči. Od tohoto momentu se po velkých příležitostech slehla zem a diváci sledovali vyrovnanou partii. Ve 45. minutě se dopustil nepochopitelného zkratu Emanuelson, jehož vyloučení bezpochyby ovlivnilo další průběh.

Zkušený dvaatřicetiletý záložník v blízkosti půlící čáry surově zasáhl Glenna Bijla a rozhodčí Blom byl nekompromisní. Hosty jakoby tento moment nakopl a šest minut po změně stran srovnali. Po přihrávce od Bijla postupoval středem hřiště střídající Luciano Slagveer a jeho následná bomba z dvaceti metrů parádně zapadla do pravého horního rohu. Utrecht se v dalších minutách soustředil především na defenzívu.

V deseti se téměř nikam netlačil a naopak nabuzeného protivníka k ničemu nepouštěl. Jenomže oslabení se přeci jen projevilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy o senzačních třech bodech pro Emmen rozhodl nejlepší muž na trávníku Bijl. Třiadvacetiletý obránce se opřel do odraženého balónu na hranici pokutového území z voleje a neskutečně trefil bližší šibenici, brankář Jensen se podruhé jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele