Eredivisie - preview 5. kola

15.09.2018, 08:42, aktualizováno 16.09.2018, 08:57
Previews
Feyenoord Rotterdam se po špatném startu do sezony rychle zvedl a zlepšenou formu si přiveze do Alkmaaru, kde bude k vidění šlágr tohoto kola. Vitesse cestuje do Zwolle, nizozemská nejvyšší soutěž se dnes bude hrát i v Heerenveenu, Utrechtu a Bredě...
AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:15)
V Alkmaru se již v 5. kole odehraje jeden z podzimních šlágrů sezóny, kde místní AZ přivítá velkého konkurenta z Rotterdamu. Domácí výběr zažil skvělý vstup do nového ligového ročníku, jenomže poté dvakrát nečekaně ztratil a reprezentační přestávka mu jistě přišla vhod. Feyenoord naopak pokazil úvodní duel, nyní ale drží třízápasovou vítěznou šňůru a s devíti body je třetí. Domácí mají o dva body méně a jsou čtvrtí.

Oba dva nedělní rivalové spolu dlouhodobě bojují o nejvyšší příčky a pravidelně se kvalifikují do evropských pohárů. V tomto ročníku mají jedno společné - senzačně totiž vypadli už ve svém prvním dvojutkání předkola Evropské ligy. AZ nestačil na pozdějšího protivníka Olomouce z Kairatu Almaty (0:2 a 2:1) ve 2. předkole, Feyenoord naprosto vyhořel se slovenským Trenčínem ve 3. předkole (0:4 a 1:1).

Domácí výběr nejprve deklasoval Bredu (5:0) a poté také Emmen (4:1). Následně však zaváhal s Arnhemem po bezbrankové remíze a těsně před reprezentační přestávkou prohrál v Almelu s Heracles (2:3). "Bohužel jsme udělali několik chyb v defenzívě a nehráli v takové pohodě, jako v předchozích týdnech. Teď nás čeká velký zápas a soupeři chceme především oplatit nedávnou porážku z finále národního poháru," řekl trenér John van den Brom.

Ten reaguje na dubnový neúspěch o KNVB Beker, kdy jeho svěřenci podruhé za sebou skončili těsně před branami a Feyenoordu podlehli 0:3. Ve vzájemných duelech se dlouhodobě daří rotterdamskému celku, který zdolal svého rivala šestkrát po sobě. V uplynulém ročníku ho na ligové scéně přehrál po výsledcích 2:1 a 4:0. Van den Brom může počítat s novou posilou, před několika dny se na místo činu vrátil odchovanec Adam Maher.

Hosté si prošli krizí v polovině srpna, kdy kromě tragických výkonů s Trenčínem ostudně prohráli v Doetinchemu s nováčkem z De Graafschapu (0:2). Vzápětí je nakoplo vítězství v derby s Excelsiorem (3:0), dobrou pohodu potvrdili i v Heerenveenu (5:3) a s Bredou (4:2). V posledních třech střetnutích tak nasázeli soupeřům hned dvanáct branek a kouč Giovanni van Bronckhorst chce v podobném trendu pokračovat.

"Útočný styl máme zažitý a chceme na něj navázat, nicméně proti Alkmaaru si musíme dávat pozor i na zadní vrátka. Náš příští soupeř totiž umí potrestat každé zaváhání a mohlo by se také stát, že vzniklou ztrátu bychom nemuseli dohnat. Na duel se všichni těšíme a chceme z něj tři body." AZ dlouhodobě postrádá Helmera, de Boera, Stengse, Vejinoviče, Wuytense a českého krajánka Mihálika. Hosté nemohou využít služeb dánského kanonýra Jørgensena s obráncem Hapsem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.79 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Heerenveen se v posledních letech marně snaží probojovat do evropských pohárů a svou pouť letošní sezónou opět nezačal příliš přesvědčivě. V dosavadních čtyřech kolech zvítězil pouze jednou a s pěti body je až desátý, teď se pokusí přerušit svou šňůru tří duelů bez vítězství proti Heracles. Almelo naopak může být celkem spokojeno, i když v jednom případě naprosto vyhořelo. Na půdu soupeře pojede v roli mírného outsidera.

SC v prvním utkání nového ročníku sice uspěl ve Zwolle a domů si odvezl cenné vítězství po výsledku 3:2, pak už to ovšem tak slavné nebylo. Nejprve se rozešel smírně s Arnhemem (1:1), poté i přes úchvatnou stíhací jízdu podlehl rotterdamskému Feyenoordu 3:5. Před reprezentační přestávkou zavítal do Venla a ani v tomto případě se nemohl radovat naplno, byla z toho remíza v poměru 1:1.

Hosté naopak šokovali Ajax a z Amsterdamu si odvezli nečekaný bod (1:1), následně se jim dařilo v ofenzívě proti Den Haagu (4:2). Pak se sice špatně vyspali proti Tilburgu a museli skousnout hořký debakl 0:5, jenomže před necelými čtrnácti dny naopak zaskočili silný Alkmaar a porazili ho 3:2. Díky tomu se vyhoupli na pátou pozici se sedmi body a v horní polovině tabulky se jistě chtějí udržet i po tomto střetnutí.

Trenér Heracles Frank Wormuth postrádá Jakubiaka s Hardeveldem (oba poraněné koleno). "Hrajeme sebevědomě proti silným týmům. Důležité bude, abychom naše výkony dlouhodobě stabilizovali, takové výpadky jako s Willemem se nesmí opakovat. Heerenveen je obecně nepříjemný soupeř a před vlastním publikem hraje skvěle. Jestliže ho chceme porazit, tak potřebujeme předvést výkon na hranici možností," vyjádřil se Wormuth s jasnými plány.

Jeho protějšek Jan Olde Riekerink nemůže nasadit Schaarse vinou problémů s lýtkovým svalem. "Přestávka nám může pomoci po psychické stránce, musíme si více věřit. Heracles je nesmírně nebezpečné v přechodové fázi a dokáže také hrozit po standardních situacích, proto se musíme vyvarovat zbytečných faulů před naší šestnáctkou. Od začátku chceme hrát nátlakově, neradi bychom zklamali fanoušky," povzbuzuje Riekerink své svěřence.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.71 - 4.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - FC Emmen  (neděle 14:30)
Utrecht půjde do další části tohoto ročníku s novým impulsem, těsně před reprezentační přestávkou totiž sáhl k výměně trenéra a nyní již oznámil nového nástupce. Místo odvolaného Jeana-Paula de Jonga, který údajně neměl nejlepší vztahy s vedením, povolal legendárního Dicka Advocaata, jenž právě v tomto klubu v roce 1984 ukončil aktivní hráčskou kariéru. Se zástupci se prozatím dohodl ústně a smlouvu by měl oficiálně podepsat v pondělí.

V nedělním zápase s nováčkem z Emmenu se tak ještě nepředstaví, i tak podle majitele klubu Paula Verhoeffa by tento krok měl dát hráčům pořádnou motivaci. "Museli jsme nějak reagovat, s výsledky jsme nebyli spokojeni. Dick Advocaat je věhlasnou akvizicí a všichni věříme, že jeho angažování bude mít smysl. Rádi bychom se poprali o evropské poháry a s ním můžeme tento cíl splnit," uvedl Verhoeff optimisticky.

FC loni obsadil pátou pozici a jen těsně mu unikl postup do předkol EL. Letos má na kontě pouhých pět bodů a je až jedenáctý. Po očekávané porážce s PSV Eindhoven (0:4) sice zaznamenal jedinou dosavadní výhru se Zwolle (2:0), jenže pak uhrál s papírově slabším Venlem i Fortunou Sittard pouze bod po remíze 1:1. Emmen byl považován asi za největšího adepta sestupu, nicméně s prvoligovou scénou se poprvé v historii pere srdnatě.

Hned na úvod zaskočil Den Haag a z jeho půdy si odvezl všechny tři body po výhře 2:1. Vzápětí narazil na těžký los a s Alkmaarem i Ajaxem utrpěl debakl 1:4, respektive 0:5. Naposledy měl blízko k druhému vítězství proti jinému nováčkovi z De Graafschapu, ale nakonec se s ním rozešel smírně (1:1). V tabulce Eredivisie mu prozatím patří čtrnáctá příčka a trenérovi Dicku Lukkienovi je jasné, že udržet prvoligovou licenci nebude procházkou růžovým sadem.

"Utrecht patří mezi celky, které mohou atakovat nejvyšší pozice. My se pokusíme odvést lepší výkon než proti Alkmaaru s Ajaxem a možná to bude stačit na body. Rozhodně s nimi nepočítáme, ale stát se může cokoliv," uvedl Lukkien. Ten nemůže využít služeb Deimana s lehce zraněným Jansenem, domácí nemohou počítat s brankářem Marsmanem, německým záložníkem Striederem (po operaci kolene) a útočníkem Görtlerem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.78 - 6.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Breda ani Fortuna Sittard nemají v letošním ročníku příliš velké ambice, oba dva nedělní protivníci se chtějí především zachránit. Momentálně je v o něco lepší pozici NAC, který má na kontě tři body a nachází se na předposledním sedmnáctém místě. Hosté jako jediný celek Eredivisie ještě nevyhráli a se dvěma body jsou poslední osmnáctí. Mírným favoritem bude Breda, vzhledem k okolnostem se dá očekávat opatrnější průběh.

Domácí nejprve neměli šanci v Alkmaaru a domů si odvezli debakl 0:5. Na krutou porážku rychle zapomněli a dokázali zdolat De Graafschap 3:0. Následně prohráli doma s rotterdamským Excelsiorem (0:2) a před necelými čtrnácti dny i přes srdnatý výkon podlehli favorizovanému Feyenoordu 2:4. S Fortunou se naposledy utkali v sezóně 2016/2017 ještě ve druhé lize a tehdy získali plný počet šesti bodů po výsledcích 3:1 a 2:0.

Celkově od roku 2000 sehráli se Sittardem hned devět utkání a ve všech případech slavili vítězství. "Je to pouze statistický údaj, který nic neznamená. Fortuna má houževnaté mužstvo a jasně naznačila, že ani v první lize nemusí hrát druhé housle. Naposledy obrala o body i Utrecht a to přesto, že s takto silným protivníkem prohrávala. Rozhodně nemůžeme duel podcenit," varuje se vztyčeným prstem Mitchell van der Gaag.

Trenér NAC už může po zranění počítat s obráncem van Anholtem, jeho protějšek René Eijer nemůže využít služeb Portugalce Pinta, Francouze Dianessyho a Vlijtera (všichni problémy s kolenem). Hosté kromě již zmiňovaného nerozhodného výsledku s Utrechtem (1:1) remizovali hned na úvod Eredivisie s Excelsiorem ve stejném poměru, poté smolně prohráli s mistrovským PSV (1:2). Jediný nepovedený výkon předvedli v Den Haagu (1:3).

"Zápas bude mít podle mého názoru nervóznější nádech, neboť jde o hodně hlavně po psychické stránce. Vítězný tým se může výrazně uklidnit a připravovat se s čistou hlavou na další střetnutí. Potřebujeme být trpěliví od úvodního hvizdu až do samotného konce, nutné bude také proměňovat nabídnuté příležitosti. Pokud se to nepodaří, tak nás to může v konečném účtování velmi mrzet," dodal na tiskové konferenci van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.57 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
V nedělní dohrávce 5. kola na sebe narazí dva výběry, které momentálně zaostávají za očekáváním a určitě by se chtěly pohybovat výše. O něco lepší náladu může mít Zwolle, které sice v prvních třech zápasech nebodovalo, nicméně těsně před reprezentační přestávkou poprvé vyhrálo. Naopak Arnhem naplno bodoval pouze v prvním kole a od té chvíle čeká tři utkání, tuto nelichotivou šňůru rozhodně chce přerušit právě na půdě PEC.

Domácí nejprve nenašli recept na konkurenční Heerenveen a podlehli mu 2:3. Následně nevyzráli na Utrecht a z jeho půdy si odvezli porážku 0:2. První solidní výkon předvedli proti obhájci titulu z Eindhovenu a alespoň o bod přišli po inkasované brance ze třetí nastavené minuty. Teprve naposledy se po vyrovnaném průběhu mohli radovat v Groningenu, kde díky trefě Vita van Crooije zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0.

"Za tento výsledek jsme byli moc rádi a je jasné, že nás první vítězství může hodně nakopnout. Na druhou stranu to byl pouze dílčí úspěch a je potřeba nadále pracovat, i v tomto ročníku bude hodně důležitá trpělivost. Od Arnhemu očekávám agresivnější pojetí s ofenzivními výpady po křídlech, velký pozor si musíme dávat v před brankovém prostoru. Spokojeni budeme jen se třemi body," řekl pro klubové stránky kouč PEC John van 't Schip.

Vitesse se po vypadnutí z 3. předkola EL se švýcarskou Basilejí nemůže dostat do optimálního rozpoložení. Ve svém prvním ligovém utkání deklasovalo Groningen (5:1), pak remizovalo s Heerenveenem (1:1) i Alkmaarem (0:0) a minule nemělo šanci s Ajaxem (0:4). "Je to začátek sezóny a ten nemusí nic znamenat. Neměli jsme příliš štěstí na los a pevně věřím, že teď už budeme pouze stoupat," uvedl hodně sebevědomě trenér SBV Leonid Sluckij.

Zwolle je momentálně patnácté se třemi body a v tomto souboji bude postrádat sedmatřicetiletého zkušeného brankáře Boera kvůli poraněnému kolenu. Hosté posbírali o dva body více a nacházejí se na osmém místě, na marodce mají Kruiswijka (potíže se zády), Dána Thelandera (zlomenina kotníku) a Nigerijce Gonga s Belgičanem Musondou (oba problémy s kolenem). V loňských vzájemných střetnutích byl úspěšnější Arnhem, jenž vybojoval čtyři body (0:0 a 2:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.69 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
BV De Graafschap - VVV Venlo  (sobota 18:30)
Nováček z De Graafschapu se v úvodních čtyřech zápasech neprezentoval v úplně špatném světle a nyní bude chtít rozšířit své bodové konto doma proti konkurenčnímu Venlu. BV doposud posbíral čtyři body a nachází se na dvanáctém místě Eredivisie. Jeho sobotní protivník z Venla prohrál pouze jednou, v předchozích dvou utkáních remizoval s papírově silnými soupeři a s pěti body je na deváté příčce.

Domácí celek hned na úvod sezóny šokoval vítězstvím nad Feyenoordem (2:0), od té doby se mu ale příliš nedaří. Nejprve až nečekaně vysoko (0:3) prohrál v Bredě, vzápětí podlehl Groningenu (0:1) a před týdnem málem nestačil ani na Emmen. V souboji nováčků prohrával o gól od 81. minuty a alespoň bod mu zajistil o sedm minut později Fabian Serrarens, jenž se v této sezóně dokázal prosadit podruhé.

Trenér Henk de Jong věří, že se jeho svěřenci již adaptovali a na vyšší úroveň si zvykli. "Od začátku jsme všichni věděli, že zachránit se bude nesmírně obtížné. Úvod první ligy nám ukázal, že za určitých předpokladů můžeme držet krok s kýmkoliv. Ani v jednom utkání jsme úplně nevyhořeli, na druhou stranu je potřeba pracovat na lepší koncovce a dravějším přechodu do útoku," uvedl pro klubové stránky čtyřiapadesátiletý de Jong.

VVV loni obsadil patnáctou pozici a na poslední chvíli se udržel mezi elitou. Momentálně to zatím vypadá, že se chce ubírat jinou cestou. Hned na úvod překvapil Tilburg a z jeho půdy si odvezl všechny tři body po výsledku 1:0. Pak sehrál vyrovnanou partii s vicemistrem z Ajaxu a podlehl mu taktéž 0:1 inkasovanou trefou v 88. minutě. Na tento výkon následně navázal s favorizovaným Heerenveenem i Utrechtem (v obou případech 1:1).

Hosté opět nemusí řešit žádné problémy s marodkou, naopak De Graafschap postrádá Narsingha (poraněný stehenní sval), Nieuwpoorta (zraněný nos) a Abdulahiho. Jistotu startu dále nemá ani Vreman. Oba dva celky na sebe naposledy narazily v sezóně 2016/2017 ještě v druhé lize a tehdy dominovalo Venlo, které ukořistilo plný počet šesti bodů po výsledcích 2:0 a 4:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.47 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - PSV Eindhoven  (sobota 18:30)
Ještě než se příští týden představí PSV v Lize mistrů na půdě slavné Barcelony, bude muset v Eredivisie hájit svou vedoucí pozici před Ajaxem, a to v Den Haagu. Ten před reprezentační přestávkou nabral dech a po dvou úvodních porážkách zvítězil proti Fortuně Sittard i v Excelsioru. Hosté na půdě tohoto soupeře nevyhráli už třikrát za sebou!

Eindhovenský celek nemá prostředí Cars Jeans Stadionu vůbec v oblibě. V uplynulých třech sezónách tam vždy pouze remizoval. "ADO má velmi dobrý tým se spoustou zkušeností. V kádru má hodně dobrých hráčů se schopností skórovat. Hraje navíc velmi přizpůsobivý fotbal. Je to nebezpečný soupeř," říkal hostující trenér Mark van Bommel.

Že by jeho mužstvo už teď přemýšlelo o Cam Nou a Barceloně? Van Bommel ujišťoval veřejnost, že tomu tak rozhodně není. "V posledních dvou dnech jsme se soustředili jen na Den Haag," vysvětloval. "Až poté se zaměříme na Barcelonu. Od začátku, co tu jsem, pracujeme na určitém stylu hry. Nebudeme hrát proti Barceloně úplně jinak."

Vůbec poprvé by PSV mohl ozkoušet dvě nové posily, a to Azize Behicha a Ericka Gutiérreze, jehož klub přivedl z Mexika za osm miliónů euro. "Jsem nesmírně spokojený, jsem rád, že tu konečně jsou s námi," těšilo van Bommela. "Oba dva působí v reprezentaci, jsou na tom fyzicky velmi dobře a ihned použitelní," upřesňoval.

Je dost možné, že by se vedle sebe mohli ve středu pole postavit Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro a právě Erick Gutiérrez. Vam Bommel by s tím neměl absolutně žádný problém, i když všichni tři jmenovaní jsou ortodoxní leváci. "Kdyby tomu tak nebylo, ani bych na ten dotaz nemusel odpovídat. Máme i jiné dobré leváky v našem týmu," odvětil.

Domácí stratég Alfons Groenendijk předem svého soka, který bude v tomhle duelu každopádně favoritem, varoval, že jeho mužstvo se ho v žádném případě nebojí. Aktuální šesté místo tabulky určitě Den Haagu vyhovuje. "Nikdo se nás bát nemusí. Všichni se musejí spoléhat na vlastní silu, ostatně to my děláme také," vzkázal van Bommel.

Jü-ning Čang, Erik Falkenburg, Danny Bakker a Trevor David, to by měli být celkem čtyři absence na straně domácích, v jejichž sestavě se předpokládá také s očekávaným nástupem českého rodáka Tomáše Necida do útoku. Hostům by měla chybět trojice marodů, a to ve složení Ryan Thomas, Dante Rigo a Maximiliano Romero.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.49 - 4.73 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - SBV Excelsior  (sobota 20:45)
Tilburg se v dosavadním průběhu musí cítit jako na houpačce, po čtyřech kolech má na kontě šest bodů a je sedmý. Nicméně hlavně v předchozích dvou případech zažil pořádnou divočinu a nyní určitě chce ustálit své výkony proti rotterdamskému Excelsioru. Tomu se prozatím příliš nedaří a na kontě má jediné vítězství, se čtyřmi body je až třináctý. Domácí výběr je považován za mírného favorita, ovšem musí čekat velký odpor soupeře.

SBV se totiž stejně jako v uplynulém ročníku prozatím více daří na venkovních stadionech. Před vlastními fanoušky nejprve remizoval s nováčkem ze Sittardu (1:1) a těsně před reprezentační přestávkou nezvládl přestřelku s Den Haagem (2:4). Poté neuspěl také v místním rotterdamském derby s Feyenoordem (0:3), na druhou stranu se mu povedl duel v Bredě a po brance zhruba deset minut po přestávce zvítězil bez nervů 2:0.

Willem vstoupil za letošní výzvou neúspěšně a po nekoncentrovaném výkonu podlehl Venlu 0:1. O týden později si po stejném výsledku spravil chuť v Groningenu a vzápětí naprosto šokoval do té doby skvěle hrající Heracles, které deklasoval 5:0. Naposledy si naopak prošel peklem, v Eindhovenu byl po celých devadesát minut v jednom ohni a po šesti inkasovaných brankách odjížděl s pěkným výpraskem, čtyři z nich navíc obdržel již v prvním dějství.

Domácí se stále musí vypořádat a absencí zkušeného Peterse, který laboruje s kolenem. Na trávník se nepodívají ani lehce zraněný Francouz Coulibaly, Islanďan Kristinsson (poraněné zápěstí) a Řek Kolovos. "Excelsior umí překvapit, o tom všechny přesvědčil již několikrát. Od samého začátku na něj musíme vyvinout tlak a nesmíme ho pustit k jeho hře, jinak nás může zaskočit," vyjádřil se před zápasem s mírnými obavami kouč Adrie Koster.

Jeho protějšek Adrie Poldervaart může počítat s kompletním výběrem. "Tilburg je favoritem, porazit Heracles pětigólovým rozdílem není běžný jev. Pevně doufám, že i v tomto případě využijeme naše zbraně a počkáme si na vhodnou příležitost," řekl Poldervaart krátce po klubový web. V loňském vzájemném měření sil byl úspěšnější rotterdamský celek, jenž přehrál Willem v obou případech po shodném výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.03 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - FC Groningen  (sobota 20:45)
Díky jednomu zaváhání během úvodních čtyř kol se Ajax drží na druhém místě za vedoucím PSV. I tak jsou však jeho výsledky více než uspokojující, v Eredivisie vyhrál už třikrát v řadě a proti Groningenu bude jednoznačným favoritem. Ten naopak do sezóny nevstoupil nejlépe, získal pouhé tři body a nachází se aktuálně v sestupovém pásmu.

Příští týden čeká amsterdamský celek veledůležitý souboj s AEK Atény v rámci Ligy mistrů, takže to poslední, co by si trenér Erik ten Hag přál, by bylo dostat do kabiny nervozitu po případném neúspěchu v tomto ligovém kole. Pro něj samozřejmě nebylo jednoduché přečkat reprezentační přestávku, během níž mu odešlo do nároďáku hned několik hráčů.

Obránce Daley Blind, to bylo v posledních několika dnech hodně probírané téma. Z řad mnohých odborníků se na něj snesla vlna kritiky, a to především poté, co se objevil v základní sestavě Nizozemska v utkání proti Francii a Peru. "Nesouhlasím s množstvím těchto názorů. Podle mého je to nesmysl," zastával se svého svěřence ten Hag.

Že by ho měl domácí stratég pošetřit v klání proti Groningenu, s tím se příliš nepočítá. Ten Hag prostě považuje Blinda za základní pilíř sestavy. "Nezapomínejme, že byl součásti týmu, který v roce 2014 vybojoval na mistrovství světa bronzové medaile. Nezískal by nic takového, kdyby neuměl bránit. Nemá cenu řešit, co říkají takzvaní odborníci," hájil dále.

Samotný Blind pochopitelně nebyl příliš šťastný, co se o něm v mnoha médiích psalo nebo řeklo. "Vím, o čem se hovořilo, a myslím, že toho bylo dost. Myslím si, že to bylo velmi přehnané, takže se k tomu nechci příliš vyjadřovat," odvětil. "Vy jako lidé z médií vyhráváte. Nemyslím si, že s vámi bojuji. Všichni se mohou vyjádřit a mělo by to tak být i nadále."

Ajax si naposledy bez větších problémů poradil na půdě Vitesse, kde soupeři nasázel hned čtyři branky, těsně předtím se zaradoval z toužebného postupu do základních skupin Ligy mistrů. Co se absencí týče, pořád na marodce zůstává Jöel Veltman, fit stále není ani Kasper Dolberg a čeští fanoušci se nebudou moci těšit na případný výkon Václava Černého.

Hostům se proti Ajaxu dlouhodobě nedaří, uhráli s ním v posledních sedmi případech jen jednu remízu, a že by zrovna v tuhle chvíli existovaly důvody, proč by tomu mělo být nyní jinak, to se říci rozhodně nedá. Ačkoli by trenér Danny Buijs měl mít k dispozici kompletní kádr, napravit v Amsterdamu tři porážky ze čtyř bude obzvláště těžký úkol.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.61 - 23.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven440014:312
2.AFC Ajax431011:110
3.Feyenoord Rotterdam430112:79
4.AZ Alkmaar421111:47
5.Heracles Almelo42118:107
6.ADO Den Haag420210:96
7.Willem II42027:76
8.SBV Vitesse41216:65
9.VVV Venlo41213:35
10.SC Heerenveen41218:95
11.FC Utrecht41214:65
12.BV De Graafschap41123:54
13.SBV Excelsior41125:84
14.FC Emmen41124:114
15.PEC Zwolle41034:73
16.FC Groningen41032:73
17.NAC Breda41035:113
18.Fortuna Sittard40224:72

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele