Eredivisie - souhrn 23. kola

17.02.2017, 21:54, aktualizováno 19.02.2017, 18:37
Komentáře a souhrny
Feyenoord uspěl na hřišti Den Haagu a zůstává na čele. Ajax veze důležité body ze hřiště Vitesse, zatímco rotterdamská Sparta neudržela vedení proti Groningenu. PSV má tři body z duelu s Nijmegenem a pokračuje ve stíhací jízdě za vedoucím duem. Twente letos bojuje o evropské poháry a v tomto kole porazilo přímého konkurenta z Heerenveenu, Heracles neměl slitování s Excelsiorem, v boji o záchranu si polepšila Roda. Willem II proti Alkmaaru zachránil bod v poslední chvíli...

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 0:1

19.02.2017 16:45

Góly: 62. Karim El Ahmadi

Vedoucí celek tabulky z Feyenoordu Rotterdam dokázal pošesté na ligové scéně v roce 2017 zvítězit a napodobil tak své konkurenty z Ajaxu i PSV, momentálně má na kontě šedesát bodů a před druhým Ajaxem disponuje náskokem pěti bodů. Jeho těsné vítězství 1:0 na půdě Den Haagu se rozhodně nerodilo lehce, jediný gól nedělní dohrávky 23. kola vstřelil Karim El Ahmadi. ADO je stále poslední osmnácté se sedmnácti body a na SBV ztrácí body dva.

Den Haag se po celý zápas soustředil hlavně na kvalitní defenzívu a soupeře do ničeho nepouštěl, sám byl však v útočné fázi naprosto bezmocný, Diváci se rozhodně nemohli bavit nijak pohlednou hrou, první vážnější příležitost se zrodila až v 62. minutě a hned z toho byla vítězná trefa. Po akci Neloma na levé straně a následné sražené střele se dostal k odraženému balónu právě marocký záložník El Ahmadi a z deseti metrů propálil brankáře Zwinkelse.

Od tohoto momentu začali domácí více riskovat a hosté mohli zvýšit vedení zhruba čtvrthodiny před koncem. Jørgensen si po zpětné hlavičce vyměnil balón s Eliou a vzápětí vystřelil z pravé strany z mírného úhlu, Zwinkels dokázal jeho povedený pokus vyškrábnout jednoruč na rohový kop. ADO to ve zbývajícím průběhu nezabalilo a v 81. minutě mohlo vyrovnat, obrovskou příležitost neproměnil trápící se japonský útočník Havenaar.

Ten se dostal do zakončení po přihrávce Ebuehiho a ve stoprocentní gólové šanci trestuhodně minul hostující branku. Ve zbývajícím průběhu se dostali domácí k držení míče a hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků, ovšem za zmínku stojí pouze hlavička z 90. minuty, kdy míč proletěl o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. V nastavení se vydal dobývat branku Feyenoordu také Zwinkels, nicméně výsledek utkání se již neměnil.

Den Haag se v příštím kole pokusí zlomit sérii šesti porážek za sebou doma proti Twente a v páteční předehrávce 24. kola chce jistě uspět. Jeden ze šlágru celé jarní části sezóny bude k vidění v neděli v Rotterdamu, kde Feyenoord přivítá rivala z PSV. Pokud dokáže zvítězit, tak se hodně přiblíží k účasti alespoň v předkole Ligy mistrů, v opačném případě se čelo tabulky nebývale srovná.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AFC Ajax 0:1

19.02.2017 14:30

Góly: 26. Davy Klaassen

Hráči Ajaxu zvládli i svůj šestý zápas v novém roce a stále zůstávají stoprocentní, nicméně jeho soupeři z Feyenoordu i PSV jsou na tom naprosto stejně a situace na čele tabulky se tak nemění. Amsterdamský výběr je na druhé pozici s pětapadesáti body a na vedoucí Feyenoord má manko pěti bodů. Nyní dokázal zvítězit na půdě konkurenčního Vitesse po výsledku 1:0, jediný gól nedělního utkání vstřelil kapitán Davy Klaassen.

V první polovině úvodního dějství se hrálo opatrněji a obrázek hry byl velmi vyrovnaný, domácí poprvé zahrozili ve 25. minutě. Rashica krásným pasem z pravé strany přenesl balón do pokutového území na Tighadouiniho, který předvedl dobré zpracování, obešel protihráče a vystřelil z mírného úhlu. Brankář Onana byl připraven a balón vykopl nohou do bezpečí. Neuběhlo ani 60 sekund a z následné protiakce se na druhé straně prosadil Klaassen.

Po brejku a následné přihrávce na levou stranu si počkal Younes a zpětnou přihrávkou do druhé vlny nabil právě Klaassenovi, jenž ze čtrnácti metrů zamířil po zemi přesně k pravé tyči. Hosté mohli zvýšit své vedení po půl hodině hry, kdy nebezpečně odcentroval Viergever a brankář Room trajektorii letu podcenil, míč nakonec dopadl na spojnici. Čtyři minuty po změně stran byli naopak domácí hodně blízko k vyrovnání.

Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území van Wolfswinkel a stojící Klaasen u přední tyče dokázal míč břichem tečovat z brankové čáry do zámezí. V 75. minutě se k odraženému míči po dalším rohu dostal Faye a tvrdě vypálil z velké vzdálenosti, levou tyč minul vskutku jen o pár decimetrů. Vzápětí měl Ajax možnost definitivně zlomit odpor soupeře, dostal totiž výhodu pokutového kopu.

Ten rozhodčí nařídil po pádu střídajícího Kluiverta v šestnáctce Arnhemu, k zahrání penalty se odhodlal opět kapitán Klaassen. Tentokráte však proti Roomovi úspěšný nebyl, když mířil k levé tyči a strážce Vitesse vyrazil balón před sebe. Ani tento moment domácímu výběru nepomohl, favorit tohoto střetnutí si zkušeně pohlídal náskok až do závěrečného hvizdu. V příštím kole přivítá Heracles, Arnhem zavítá na půdu zachraňujícího se nováčka z Go Ahead.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Groningen 2:2

19.02.2017 14:30

Góly: 8. Paco van Moorsel, 17. Iván Calero - 21. Ruben Jenssen, 44. Mimoun Mahi

Hráči Sparty Rotterdam nedokázali ani tentokráte přerušit svou dlouhou šňůru bez vítězství, která se táhne jedenáct zápasů v řadě od začátku listopadu uplynulého roku. S Groningenem se nakonec rozešla smírně 2:2 i přesto, že krátce po odehrané čtvrthodině vedla od dva góly a od 52. minuty hrála proti oslabenému soupeři. V tabulce Eredivisie se nachází na patnáctém místě s devatenácti body, hosté jsou desátí se sedmadvaceti body.

Rotterdamský celek měl naprosto snový vstup do zápasu a první gól vsítil již v 8. minutě. Po rohovém kopu z levé strany a několika následných odrazech se balón dostal až na kopačku Paca van Moorsela, který ze tří metrů obstřelil padajícího brankáře Padta. O pět minut později vystřelil z hranice pokutového území Pušič a jeho dělovku dokázal Padt s vypětím všech sil odvrátit za svou branku.

Neuběhly ani čtyři minuty a na stadionu Het Kasteel bylo ještě veseleji, svůj druhý gól v letošním ročníku Eredivisie vsítil jednadvacetiletý španělský záložník Iván Calero Ruiz. Po krásné kolmici Vriendse na pravou stranu a následné zpětné nahrávce předvedl Pušič ukázkovou patičku na zadní tyč, dobíhající Ruiz poté z blízka bez větších potíží rozvlnil síť. Groningen se ale rozhodně nevzdal a ve 21. minutě snížil.

Po rychlém protiútoku a dobrém výběhu brankáře Kortsmita to zkusil z patnácti metrů Ruben Jenssen a pohotovou střelou doprostřed branky vykřesal naději na bodový zisk. FC srovnalo na konci úvodního dějství, ve 44. minutě skóroval podesáté v této sezóně kanonýr Mimoun Mahi. Ten se po sražené přihrávce dostal k míči před hranicí šestnáctky a nezištně vystřelil pravačkou, jeho přízemní pokus se odrazil od bližší tyče za záda překvapeného Kortsmita. Druhý poločas nebyl zdaleka tak atraktivní jako ten první, za zmínku stojí jeden moment.

Stejně jako v minulém duelu s Feyenoordem byl vyloučen Juninho Bacuna, který v 52. minutě předvedl hodně nevybíravý zákrok podrážkou napřed a za surovou hru byl po přímé červené kartě poslán rovnou do sprch. Kuriózní je, že se jednalo o první a zároveň také poslední kartu tohoto střetnutí. Sparta však početní výhodu vůbec nezužitkovala a až do samého konce si nevypracovala jedinou gólovou příležitost.

Více informací k zápasu

Willem II - AZ Alkmaar 1:1

19.02.2017 12:30

Góly: 90+2. Erik Falkenburg - 71. Derrick Luckassen

Alkmaar si bude tenhle mač hodně vyčítat. Především díky neproměňování šancí totiž zahodil možnost naplno uspět na půdě Willemu II. Hosté byli rozhodně nebezpečnějším celkem, jenže všudy všeho dokázal skóroval pouze Derrick Luckassen. A domácí pak vyučovali z produktivity, vyrovnat se podařilo v závěru utkání Erikovi Falkenburgovi.

Poměrně vlažně působila první půlhodinka hry, ve které jsme viděli jen málo zajímavého. Ve 4. minutě se zastřeloval hostující Rienstra, o pár minut později se ukázal poprvé jeho parťák Bel Hasani, nicméně oba kýžený prostor netrefili. V poslední čtvrthodince se AZ rozjel k velkému výkonu. A Willem II pouze děkoval výtečně zasahujícímu brankáři Lamprouovi.

Jedenáct minut před koncem prvního poločasu si na něj chtěl nejprve vyšlápnout Weghorst, který vypálil z otočky, zamířil však jen do soupeřových nohou. Netrvalo dlouho a už se alkmaarský forvard ocitl v další možnosti, ani z úhlu se mu však na Lamproua vyzrát nepodařilo. Z dálky svým pokusem neuspěl znovu Bel Hasani.

Alkmaar do přestávky nehodlal říct ještě poslední slovo. Po velkém tlaku si zkrátka situace žádala vedoucí branku. Smůlu v koncovce měl Seuntjes, k němuž se v pokutovém území odrazil míč, jeho následný pokus byl ovšem zablokovaný. Bel Hasani znovu vyzkoušel svou levačku, Haps to zkoušel technicky, oba ale ztroskotali na Lamprouovi.

I po přestávce byli přece jenom o něco lepším týmem hosté. Tentokráte však Willem II působil o dost pevnějším dojmem než v prvním poločase, a tak šance na řadu nepřicházely s takovou pravidelností. V 71. minutě opět Bel Hasani prohrál souboj se skvělým Lamprouem, z následného rohového kopu už ovšem AZ udeřil.

Pro rozhodčího Higlera nebylo snadné posoudit tuhle situaci. Domácí každopádně měli jasno, Weghorst podle nich zkrátka nedovoleně atakoval Lamproua, takže centr Bel Hasaniho propadl až na zadní tyč, odkud Luckassen pohotově zacílil. Zdálo se, že je rozhodnuto. Nicméně Willem II se nevzdal a udělal dobře.

Celkově si vytvořil v tomto střetnutí tři šance, z nichž tu poslední proměnil. Dvakrát přitom promarnil tutovku Sol, jenž po hodině hry nechal vyniknout brankáře Krula a šest minut před koncem obloučkem zamířil vedle. V nastavení už vše vyšlo, dlouhý nákop Lamproua sklepl Obbi Oularé pro Falkenburga, jenž hlavou dotlačil balón do brány.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PEC Zwolle 3:1

18.02.2017 20:45

Góly: 44. Bram van Polen (vl.), 49. Gyrano Kerk, 80. Nacer Barazite - 86. Nicolai Brock-Madsen

Utrecht dokázal potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Zwolle, především díky skvěle zvládnutému konci prvního a začátku druhého dějství zvítězil v poměru 3:1. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na čtvrté místo se sedmatřiceti body o dva body před Alkmaar, nicméně ten ještě bude dohrávat svůj zápas v neděli. PEC po dvou výhrách v řadě tentokráte bodovat nedokázalo a patří mu třináctá pozice s třiadvaceti body.

K prvnímu nebezpečnějšímu střeleckému pokusu se dostal již ve 2. minutě domácí Joosten, který po výborném zpracování mířil mimo tři tyče. O čtyři minuty později se stejný hráč dostal do samostatného úniku, nicméně jeho snaha byla marná, neboť se jednalo o ofsajd. V polovině prvního poločasu vystřelil po rohovém kopu obránce Leeuwin a zamířil jen těsně vedle pravé tyče, Utrecht pokračoval v mírném tlaku až do konce první půle.

Necelých deset minut před poločasovou přestávkou odcentroval z levého křídla Gyrano Kerk a před brankou se snažil dorážet Joosten, jenže ani v tomto případě skórovat nedokázal. FC zužitkoval svůj tlak ve 44. minutě, do vlastní branky zamířil Bram van Polen. Zkušený jednatřicetiletý obránce se po lobu za obranu snažil odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím protihráčem, ale nešťastně uklidil skákavý míč za záda gólmana van der Harta.

Tři minuty po změně stran mohlo Zwolle vyrovnat, avšak ránu Mokhtara dokázal vyrazit brankář Jensen. Z následné protiakce přidal druhý gól Utrechtu Kerk. Ten si po načechraném centru Klaibera z pravé strany naběhl do brankového území a akrobaticky ze vzduchu usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Stejný hráč mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat po hodině hry, jeho samostatný únik brilantně zlikvidoval van der Hart.

Definitivně rozhodnuto bylo v 80. minutě, po pouhých čtyřech minutách strávených na hřišti se prosadil střídající Nacer Barazite. Po přihrávce na pravou stranu od Kerka chladnokrevně svou příležitost proměnil a strážci Zwolle nedal nejmenší šanci na úspěch. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch o šest minut později, kdy svůj pátý ligový gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil dánský útočník Nicolai Brock-Madsen. Ten si naběhl na pas Bouy a po rychlém zpracování překvapivě zakončil k zadní tyči, Jensen se natahoval marně.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 3:1

18.02.2017 19:45

Góly: 20. Marco van Ginkel (pen.), 55. Bart Ramselaar, 90+3. Luuk de Jong - 30. Ali Messaoud

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli i šestý ligový zápas v tomto roce a svému soupeři z Nijmegenu uštědřili porážku 3:1. V tabulce se tak s dvaapadesáti body dotáhli na konkurenční Ajax, ovšem ten má k dispozici nedělní dohrávku. Domácí výběr hrál s NEC o poločase nerozhodně 1:1, rozdílovou trefu vsítil zhruba deset minut po přestávce a svůj náskok pojistil v nastaveném čase. Hosté jsou stále dvanácti s pětadvaceti body na kontě.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se PSV dostalo do vedení z pokutového kopu. Bikel totiž ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně podrazil Bergwijna, obdržel žlutou kartu a jeho tým navíc musel čelit velkému nebezpečí. Míč si na penaltový puntík postavil Marco van Ginkel a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Prudkou střelou k pravé tyči rozvlnil síť, brankář Delle i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Za dalších deset minut však hosté z ničeho nic srovnali.

Přesně ve 30. minutě se prosadil Ali Messaoud, který využil zpětné přihrávky Fomitschowa a ze čtrnácti metrů napálil balón z první přesně pod horní tyčku, Zoet byl naprosto bez šance. Ještě do poločasu mohl domácím vrátit vedení Guardado, jenž z přímého volného kopu předvedl výtečnou střelu a jeho pokus nakonec skončil v horní síti. Po změně stran PSV přitlačilo a podruhé skórovalo v 55. minutě zásluhou Barta Ramselaara.

Ten po rychlé akci a následné přihrávce od Bergwijna využil závaru v šestnáctce soupeře a nadvakrát ze čtyř metrů dopravil balón do sítě. V následujícím průběhu hráli domácí chytře a soupeř se snažil za každou cenu vyrovnat, velmi blízko k tomuto cíli byl v 84. minutě Dumič. Ten po centru z levé strany tečoval balón za záda Zoeta, branka nemohla být uznána kvůli viditelnému ofsajdovému postavení. Za další tři minuty se mohl stát hrdinou Rayhi.

Dvaadvacetiletý marocký rodák vyslal solidní střelecký pokus z dobrých třiceti metrů a mířil přímo k tyči, nicméně Zoet dokázal balón výtečně odvrátit na rohový kop. V samém závěru hrálo NEC na obrovské riziko a ve třetí nastavené minutě toho využil kanonýr Luuk de Jong. Ještě předtím trefil mexický obránce Moreno břevno svým lobem, vzápětí šestadvacetiletý útočník PSV využil vodorovné přihrávky od Ariase a z první z jedenácti metrů zamířil k levé tyči. Delle si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu již nezabránil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Excelsior 4:0

18.02.2017 19:45

Góly: 42. Brandley Kuwas, 58. Thomas Bruns, 66. Mike te Wierik, 84. Kristoffer Peterson

Až nečekaně snadnou záležitostí se pro Heracles stalo utkání s Excelsiorem. Klub z Almela potvrdil, že jeho krize zkraje nového roku by mohla být zažehnána, a vlastně se může v následujících týdnech pokusit dohnat ztrátu na pohárové příčky. Rotterdamský celek předvedl mizerný výkon. Vše se mu vlastně zhroutilo po vyloučení Jurgena Mattheije.

V první půlhodině se toho opravdu moc neudálo. Domácí se proti dobře organizovanému soupeři nedokázali dlouho prosadit, docela často jim vázla kombinace. A tak vlastně největší šancí na změnu skóre byl přímý volný kop van Ooijena, s nímž si poradil brankář Hahn, a pak také střela Petersona, která letěla jen kousek vedle.

Opravdu se začalo něco dít vlastně až od 34. minuty. Mattheij jednoduše nechtěl, aby Armenteros prošel středem hřiště, nešetrně ho podrazil a po právu inkasoval žlutou kartu. A protože byla už jeho druhá, musel se předčasně pakovat ze hřiště. Od té doby to šlo s SBV už jenom z kopce. Ještě do přestávky inkasoval poprvé.

Bruns poslal dlouhý pas na pravou stranu, te Wierik pak nasměroval přihrávku do pokutového území, odkud se nakonec míč odrazil do břevna. K dorážce se pak propracoval Kuwas, který měl snadnou úlohu skórovat. V 58. minutě mužstvo kouče Johna Stegemana navýšilo náskok, Bruns poměrně snadno zužitkoval van Ooijenovu pobídku.

V podstatě v tuhle chvíli bylo rozhodnuto, nicméně Heracles byl po vstřelené brance hladový i nadále. Pröpper ještě se svou střelou na Hahna nevyzrál, v 66. minutě si už však počínal lépe te Wierik, jenž po přesném centru Brunse zamířil ke vzdálenější tyčce. V 84. minutě pak čtvrtý gól přidal Peterson hlavou po pasu Armenterose.

Švédský útočník byl vůbec hodně aktivní, jenže na rozdíl od svých spoluhráčů se přesného zásahu nedočkal. A to měl přitom hned několik možností, jak to změnit. V 82. minutě z blízkosti mířil jen trestuhodně mimo, v nastavení ze slušné pozice trefil boční síť. V 77. minutě bylo jeho zakončení vůbec nejslabší, s ním si Hahn snadno poradil.

Hostující celek bude muset zpytovat svědomí, na tenhle mač určitě nebude vzpomínat v nejlepším. Snad jen lepší hodnocení by snesl Hasselbaink, jenž například v závěru prvního dějství dobře prověřil gólmana Castra. Ve druhém poločase byl nejblíže alespoň korigaci stavu van Duinen, jenže smolně trefil pouze tyčku.

Více informací k zápasu

FC Twente - SC Heerenveen 1:0

18.02.2017 18:30

Góly: 54. Mateusz Klich (pen.)

Fotbalisté Twente lépe zvládli důležitý souboj o pohárové příčky s konkurenčním Heerenveenem a svého protivníka zdolali v domácím prostředí nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou necelých deset minut po změně stran z pokutového kopu. Díky tomu Enschede zvítězilo potřetí v novém roce a se čtyřiatřiceti body se prozatím posunulo na šesté místo o skóre za Utrecht. Heerenveen je po čtvrté ligové porážce z pěti duelů na sedmém místě.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a do vedení se mohli dostat již v 5. minutě, avšak dva fantastické zákroky proti střelám Celiny s Jensenem předvedl brankář Mulder. Krátce po odehrané čtvrthodině vyslal krásnou kolmici Jensen a do zakončení se opět dostával Celina, nicméně brankář SC byl u míče dříve a dokázal ho odkopnout do bezpečí. Hosté se v úvodním poločase snažili hrozit hlavně z rychlých brejků a standardních situací.

Ve 33. minutě po rohovém kopu vypálil Zeneli a jeho nadějný pokus letěl jen těsně vedle levé tyče. Stejný hráč se podruhé ozval pět minut po přestávce, po svižném přechodu na útočnou polovinu mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče. Rozhodující moment se zrodil v rozmezí 53. - 54. minuty. Ünal se v pokutovém území dostal až před Muldera a vzápětí jím byl faulován, brankář Heerenveenu obdržel za nedovolený zákrok žlutou kartu a následovala penalta.

K té se postavil šestadvacetiletý polský záložník Mateusz Klich a tvrdou ranou zamířil přesně k levé tyči, Mulder se hnul na opačnou stranu. Za další čtyři minuty mohl zvýšit vedení Twente aktivní Jensen, jenomže balón uklidil pouze do boční sítě. Po hodině hry měl na kopačce vyrovnání ostrostřelec Ghoochannejhad, proti jeho ráně výtečně zasáhl brankář Marsman. S přibývajícím časem začali hosté více riskovat a Twente mohlo náskok pojistit.

Nejprve se v 70. minutě ocitl ve slibné pozici Celina, ale nabídnutou možností byl zaskočen a do zakončení se vůbec nedostal. V nastaveném čase domácí vystřelili z přímého volného kopu, ovšem když balón přeletěl horní tyčku, tak se výsledek sobotního střetnutí již nezměnil. V příštím kole se Heerenveen pokusí přerušit svou mizérii s Rodou Kerkrade, Twente bude bojovat o další body na půdě jiného zachraňujícího se týmu z Den Haagu.

Více informací k zápasu

Roda JC - Go Ahead Eagles 1:0

17.02.2017 20:00

Góly: 70. Christian Kum

Roda Kerkrade lépe zvládla důležitý záchranářský souboj s konkurenčním Go Ahead a díky jediné brance zhruba dvacet minut před koncem porazila svého soupeře 1:0. Eagles tak po dvou výhrách v řadě prohrály a v tabulce klesly na šestnácté místo s devatenácti body. Domácí klub dosáhl teprve na své třetí vítězství v tomto ročníku Eredivisie a díky cennému tříbodovému zisku opustil sestupové příčky, s dvaceti body je prozatím čtrnáctý.

Do duelu lépe vstoupili hosté a už ve 4. minutě mohl skórovat Manu, který prolétl do pokutového území po levé straně a následně vypálil z mírného úhlu, jeho bomba skončila v boční síti. O dvacet minut později opět zahrozilo Go Ahead, když tentokráte po rohovém kopu a několika odrazech vypálil z dvanácti metrů Schenk a brankář van Leer dokázal balón letící přímo pod břevno vyškrábnout reflexivně jednoruč nad horní tyčku.

Roda poprvé ohrozila hostující branku až pět minut před koncem úvodního dějství, kdy z pětadvaceti metrů vypálil po zemi Paulissen a gólman Zwarthoed nadvakrát schoval míč ve svých rukavicích. Domácí výběr vstoupil do druhého poločasu aktivněji a po necelé hodině rozvlnil síť. Jenže po rohovém kopu nakrátko, pokusu ze střední vzdálenosti, následném zákroku Zwatrhoeda a úspěšné dorážce nemohla být branka uznána kvůli ofsajdu.

Neuběhlo ani 60 sekund a na druhé straně promarnil obrovskou příležitost Antonia, jenž po pasu Crowleyho trestuhodně selhal u pravé tyče a ve stoprocentní možnosti mířil vedle. V 65. minutě předvedl skvělou akci od rohového praporku obránce Milec. Zbavil se protihráče a postupoval sám podél brankové čáry, po jeho zpětné přihrávce přišla střela z deseti metrů nad břevno. Kerkrade bylo za svou aktivitu odměněno o pět minut později.

Ještě předtím mířil na opačné straně z deseti metrů mimo tři tyče střídající Suk, poroto vzápětí trestal Christian Kum. Ten využil skvostného přímého kopu Paulissena z levého křídla a naběhl si na hranici brankového území, kde nikým neatakován uklidil míč z voleje přímo pod horní tyčku. Ve zbývajících minutách si domácí celek hlídal těsný náskok a protivníka až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nepustil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam23193159:1260
2.AFC Ajax23174247:1455
3.PSV Eindhoven23157143:1552
4.FC Utrecht23107633:2837
5.AZ Alkmaar2399539:3336
6.FC Twente2397732:3034
7.SC Heerenveen2396838:2833
8.SBV Vitesse2396832:2833
9.Heracles Almelo2377932:3528
10.FC Groningen2369831:3227
11.Willem II2368919:2726
12.NEC Nijmegen23671023:3925
13.PEC Zwolle23651223:4523
14.Roda JC23311915:2920
15.Sparta Rotterdam23471230:4219
16.Go Ahead Eagles23541421:3719
17.SBV Excelsior23471226:4519
18.ADO Den Haag23521618:4217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brom ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nič moc výkon, zlaté 3 body, Dolbergovi by asi prospela lavička, Traore klasika nič, Younes hrá svoje ani základ ani lavička. Dnes sa mi páčil Reidewald

Reagovat
jáá

někdy až moc chce hraje Robbena z druhýho křídla a jsem rád, že Riedewald dostal zase šanci

Reagovat
Gimme

Hroznej fotbal dneska...

Reagovat
Stiksxx

Tak dneska je Locadia na soupisce rezervy! Paráda! Doufám, že základ.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem zkoukl naší U19. Stihl jsem až druhý poločas, když pominu 5 posledních minut první půle. Byli jsme lepší v držení balonu, ale když přišlo na hru před vápnem, tak jsme zase volili přihrávku dozadu. Na to, že jsme měli ve vápně Lammerse, tak tam šlo hrozně málo centrů. A byla škoda, že při rychlém přechodu do útoku, jsme si nedokázali dát lepší přihrávku. Góla byl Soulase. Nejdřív špatně přihrál a následně nechytil náběh jejich střelce. Před penaltama jsme vystřídali brankáře, jako specialistu na pecky, ale nechytil žádnou. Když Benfica dala ve 4. sérii břevno, tak to v 5. sérii posral smutný hrdina Piroe (ten dal góla ve hře). I když už ve třetí sérii měl štěstí Lammers, který dal tyč, míč se odrazil od zad brankáře a skončil v bráně.

Jinak Sadílek odehrál celý zápas. Měl dvě střely ze střední vzdálenosti. Dopředu mu to moc nešlo. Spíš nahrával dozadu a když dopředu tak nepřesně. Dozadu byl lepší. Jak je to motorová myš, tak se stíhá vracet. Proměnil penaltu ve 2. sérii a velice luxusně. Pod klacek hodně ke straně. Nejlepší, kterou tam kdo kopnul.

Škoda, protože jsme na Benficu v pohodě měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

naše U19 si poradil s Kyjevem 3:0, takže paráda...Jen si ještě tahle musí Ačko poradit zítra s Legií

Reagovat
Stiksxx

Koukal jsem no..tam to bylo v pohodě asi. Ted vas ceka asi Realek.

Jinak s Legii to bude zajímavý jeste. Ale doma je potahate.

Reagovat
jáá

jinak vyřazení v Benfikou mě mrzí, doufal jsem, že aspoň ty U19 z ered to někam dotáhnou kromě první šance se k ničemu nedostali a kdyby to bylo 5:0 tak by asi nikdo nemohl něco říct...jojo, vypadá to na reaálek, tak jsem na ně zvědavý

musej to prostě urvat! rupnout s Legií se fakt nesmí!

Reagovat
Stiksxx

5:0 asi ne. Ale vyhrat jsme mohli. I kdyz ke konci jsme to otevreli a pak to před nasi branou dost smrdelo.

Asi si vas pustim zítra.

Reagovat
jáá

5:0 jsem myslel na tu U19 na Legii taky mohli vyhrát, pak jsem viděl x shotů jak rozebírají Klaassenovu hlavičku, zda-li to byl nebo nebyl gol

snad se dostanu včas ze školy, abych to stihnul

Reagovat
Stiksxx

Jako vasi U19? Joo taak to pak joo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele