základní část, 23. kolo
18.02.2017 19:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Excelsior 4:0

Až nečekaně snadnou záležitostí se pro Heracles stalo utkání s Excelsiorem. Klub z Almela potvrdil, že jeho krize zkraje nového roku by mohla být zažehnána, a vlastně se může v následujících týdnech pokusit dohnat ztrátu na pohárové příčky. Rotterdamský celek předvedl mizerný výkon. Vše se mu vlastně zhroutilo po vyloučení Jurgena Mattheije.

V první půlhodině se toho opravdu moc neudálo. Domácí se proti dobře organizovanému soupeři nedokázali dlouho prosadit, docela často jim vázla kombinace. A tak vlastně největší šancí na změnu skóre byl přímý volný kop van Ooijena, s nímž si poradil brankář Hahn, a pak také střela Petersona, která letěla jen kousek vedle.

Opravdu se začalo něco dít vlastně až od 34. minuty. Mattheij jednoduše nechtěl, aby Armenteros prošel středem hřiště, nešetrně ho podrazil a po právu inkasoval žlutou kartu. A protože byla už jeho druhá, musel se předčasně pakovat ze hřiště. Od té doby to šlo s SBV už jenom z kopce. Ještě do přestávky inkasoval poprvé.

Bruns poslal dlouhý pas na pravou stranu, te Wierik pak nasměroval přihrávku do pokutového území, odkud se nakonec míč odrazil do břevna. K dorážce se pak propracoval Kuwas, který měl snadnou úlohu skórovat. V 58. minutě mužstvo kouče Johna Stegemana navýšilo náskok, Bruns poměrně snadno zužitkoval van Ooijenovu pobídku.

V podstatě v tuhle chvíli bylo rozhodnuto, nicméně Heracles byl po vstřelené brance hladový i nadále. Pröpper ještě se svou střelou na Hahna nevyzrál, v 66. minutě si už však počínal lépe te Wierik, jenž po přesném centru Brunse zamířil ke vzdálenější tyčce. V 84. minutě pak čtvrtý gól přidal Peterson hlavou po pasu Armenterose.

Švédský útočník byl vůbec hodně aktivní, jenže na rozdíl od svých spoluhráčů se přesného zásahu nedočkal. A to měl přitom hned několik možností, jak to změnit. V 82. minutě z blízkosti mířil jen trestuhodně mimo, v nastavení ze slušné pozice trefil boční síť. V 77. minutě bylo jeho zakončení vůbec nejslabší, s ním si Hahn snadno poradil.

Hostující celek bude muset zpytovat svědomí, na tenhle mač určitě nebude vzpomínat v nejlepším. Snad jen lepší hodnocení by snesl Hasselbaink, jenž například v závěru prvního dějství dobře prověřil gólmana Castra. Ve druhém poločase byl nejblíže alespoň korigaci stavu van Duinen, jenže smolně trefil pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele