základní část, 23. kolo
18.02.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 3:1

Utrecht dokázal potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Zwolle, především díky skvěle zvládnutému konci prvního a začátku druhého dějství zvítězil v poměru 3:1. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na čtvrté místo se sedmatřiceti body o dva body před Alkmaar, nicméně ten ještě bude dohrávat svůj zápas v neděli. PEC po dvou výhrách v řadě tentokráte bodovat nedokázalo a patří mu třináctá pozice s třiadvaceti body.

K prvnímu nebezpečnějšímu střeleckému pokusu se dostal již ve 2. minutě domácí Joosten, který po výborném zpracování mířil mimo tři tyče. O čtyři minuty později se stejný hráč dostal do samostatného úniku, nicméně jeho snaha byla marná, neboť se jednalo o ofsajd. V polovině prvního poločasu vystřelil po rohovém kopu obránce Leeuwin a zamířil jen těsně vedle pravé tyče, Utrecht pokračoval v mírném tlaku až do konce první půle.

Necelých deset minut před poločasovou přestávkou odcentroval z levého křídla Gyrano Kerk a před brankou se snažil dorážet Joosten, jenže ani v tomto případě skórovat nedokázal. FC zužitkoval svůj tlak ve 44. minutě, do vlastní branky zamířil Bram van Polen. Zkušený jednatřicetiletý obránce se po lobu za obranu snažil odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím protihráčem, ale nešťastně uklidil skákavý míč za záda gólmana van der Harta.

Tři minuty po změně stran mohlo Zwolle vyrovnat, avšak ránu Mokhtara dokázal vyrazit brankář Jensen. Z následné protiakce přidal druhý gól Utrechtu Kerk. Ten si po načechraném centru Klaibera z pravé strany naběhl do brankového území a akrobaticky ze vzduchu usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Stejný hráč mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat po hodině hry, jeho samostatný únik brilantně zlikvidoval van der Hart.

Definitivně rozhodnuto bylo v 80. minutě, po pouhých čtyřech minutách strávených na hřišti se prosadil střídající Nacer Barazite. Po přihrávce na pravou stranu od Kerka chladnokrevně svou příležitost proměnil a strážci Zwolle nedal nejmenší šanci na úspěch. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch o šest minut později, kdy svůj pátý ligový gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil dánský útočník Nicolai Brock-Madsen. Ten si naběhl na pas Bouy a po rychlém zpracování překvapivě zakončil k zadní tyči, Jensen se natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele