základní část, 23. kolo
19.02.2017 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 0:1

Vedoucí celek tabulky z Feyenoordu Rotterdam dokázal pošesté na ligové scéně v roce 2017 zvítězit a napodobil tak své konkurenty z Ajaxu i PSV, momentálně má na kontě šedesát bodů a před druhým Ajaxem disponuje náskokem pěti bodů. Jeho těsné vítězství 1:0 na půdě Den Haagu se rozhodně nerodilo lehce, jediný gól nedělní dohrávky 23. kola vstřelil Karim El Ahmadi. ADO je stále poslední osmnácté se sedmnácti body a na SBV ztrácí body dva.

Den Haag se po celý zápas soustředil hlavně na kvalitní defenzívu a soupeře do ničeho nepouštěl, sám byl však v útočné fázi naprosto bezmocný, Diváci se rozhodně nemohli bavit nijak pohlednou hrou, první vážnější příležitost se zrodila až v 62. minutě a hned z toho byla vítězná trefa. Po akci Neloma na levé straně a následné sražené střele se dostal k odraženému balónu právě marocký záložník El Ahmadi a z deseti metrů propálil brankáře Zwinkelse.

Od tohoto momentu začali domácí více riskovat a hosté mohli zvýšit vedení zhruba čtvrthodiny před koncem. Jørgensen si po zpětné hlavičce vyměnil balón s Eliou a vzápětí vystřelil z pravé strany z mírného úhlu, Zwinkels dokázal jeho povedený pokus vyškrábnout jednoruč na rohový kop. ADO to ve zbývajícím průběhu nezabalilo a v 81. minutě mohlo vyrovnat, obrovskou příležitost neproměnil trápící se japonský útočník Havenaar.

Ten se dostal do zakončení po přihrávce Ebuehiho a ve stoprocentní gólové šanci trestuhodně minul hostující branku. Ve zbývajícím průběhu se dostali domácí k držení míče a hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků, ovšem za zmínku stojí pouze hlavička z 90. minuty, kdy míč proletěl o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. V nastavení se vydal dobývat branku Feyenoordu také Zwinkels, nicméně výsledek utkání se již neměnil.

Den Haag se v příštím kole pokusí zlomit sérii šesti porážek za sebou doma proti Twente a v páteční předehrávce 24. kola chce jistě uspět. Jeden ze šlágru celé jarní části sezóny bude k vidění v neděli v Rotterdamu, kde Feyenoord přivítá rivala z PSV. Pokud dokáže zvítězit, tak se hodně přiblíží k účasti alespoň v předkole Ligy mistrů, v opačném případě se čelo tabulky nebývale srovná.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty kokso , poslední s prvním Host neprohrál venku poslední 4 zápasy - vše se silnějšími soupeři. Jen nevím jak se cítí na příští kolo , aby se nestala následující věc, že neuhrajou třeba ani bod a v následujícím za 3 .

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele