základní část, 23. kolo
18.02.2017 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 3:1

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli i šestý ligový zápas v tomto roce a svému soupeři z Nijmegenu uštědřili porážku 3:1. V tabulce se tak s dvaapadesáti body dotáhli na konkurenční Ajax, ovšem ten má k dispozici nedělní dohrávku. Domácí výběr hrál s NEC o poločase nerozhodně 1:1, rozdílovou trefu vsítil zhruba deset minut po přestávce a svůj náskok pojistil v nastaveném čase. Hosté jsou stále dvanácti s pětadvaceti body na kontě.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se PSV dostalo do vedení z pokutového kopu. Bikel totiž ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně podrazil Bergwijna, obdržel žlutou kartu a jeho tým navíc musel čelit velkému nebezpečí. Míč si na penaltový puntík postavil Marco van Ginkel a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Prudkou střelou k pravé tyči rozvlnil síť, brankář Delle i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Za dalších deset minut však hosté z ničeho nic srovnali.

Přesně ve 30. minutě se prosadil Ali Messaoud, který využil zpětné přihrávky Fomitschowa a ze čtrnácti metrů napálil balón z první přesně pod horní tyčku, Zoet byl naprosto bez šance. Ještě do poločasu mohl domácím vrátit vedení Guardado, jenž z přímého volného kopu předvedl výtečnou střelu a jeho pokus nakonec skončil v horní síti. Po změně stran PSV přitlačilo a podruhé skórovalo v 55. minutě zásluhou Barta Ramselaara.

Ten po rychlé akci a následné přihrávce od Bergwijna využil závaru v šestnáctce soupeře a nadvakrát ze čtyř metrů dopravil balón do sítě. V následujícím průběhu hráli domácí chytře a soupeř se snažil za každou cenu vyrovnat, velmi blízko k tomuto cíli byl v 84. minutě Dumič. Ten po centru z levé strany tečoval balón za záda Zoeta, branka nemohla být uznána kvůli viditelnému ofsajdovému postavení. Za další tři minuty se mohl stát hrdinou Rayhi.

Dvaadvacetiletý marocký rodák vyslal solidní střelecký pokus z dobrých třiceti metrů a mířil přímo k tyči, nicméně Zoet dokázal balón výtečně odvrátit na rohový kop. V samém závěru hrálo NEC na obrovské riziko a ve třetí nastavené minutě toho využil kanonýr Luuk de Jong. Ještě předtím trefil mexický obránce Moreno břevno svým lobem, vzápětí šestadvacetiletý útočník PSV využil vodorovné přihrávky od Ariase a z první z jedenácti metrů zamířil k levé tyči. Delle si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu již nezabránil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele