základní část, 23. kolo
17.02.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Go Ahead Eagles 1:0

Roda Kerkrade lépe zvládla důležitý záchranářský souboj s konkurenčním Go Ahead a díky jediné brance zhruba dvacet minut před koncem porazila svého soupeře 1:0. Eagles tak po dvou výhrách v řadě prohrály a v tabulce klesly na šestnácté místo s devatenácti body. Domácí klub dosáhl teprve na své třetí vítězství v tomto ročníku Eredivisie a díky cennému tříbodovému zisku opustil sestupové příčky, s dvaceti body je prozatím čtrnáctý.

Do duelu lépe vstoupili hosté a už ve 4. minutě mohl skórovat Manu, který prolétl do pokutového území po levé straně a následně vypálil z mírného úhlu, jeho bomba skončila v boční síti. O dvacet minut později opět zahrozilo Go Ahead, když tentokráte po rohovém kopu a několika odrazech vypálil z dvanácti metrů Schenk a brankář van Leer dokázal balón letící přímo pod břevno vyškrábnout reflexivně jednoruč nad horní tyčku.

Roda poprvé ohrozila hostující branku až pět minut před koncem úvodního dějství, kdy z pětadvaceti metrů vypálil po zemi Paulissen a gólman Zwarthoed nadvakrát schoval míč ve svých rukavicích. Domácí výběr vstoupil do druhého poločasu aktivněji a po necelé hodině rozvlnil síť. Jenže po rohovém kopu nakrátko, pokusu ze střední vzdálenosti, následném zákroku Zwatrhoeda a úspěšné dorážce nemohla být branka uznána kvůli ofsajdu.

Neuběhlo ani 60 sekund a na druhé straně promarnil obrovskou příležitost Antonia, jenž po pasu Crowleyho trestuhodně selhal u pravé tyče a ve stoprocentní možnosti mířil vedle. V 65. minutě předvedl skvělou akci od rohového praporku obránce Milec. Zbavil se protihráče a postupoval sám podél brankové čáry, po jeho zpětné přihrávce přišla střela z deseti metrů nad břevno. Kerkrade bylo za svou aktivitu odměněno o pět minut později.

Ještě předtím mířil na opačné straně z deseti metrů mimo tři tyče střídající Suk, poroto vzápětí trestal Christian Kum. Ten využil skvostného přímého kopu Paulissena z levého křídla a naběhl si na hranici brankového území, kde nikým neatakován uklidil míč z voleje přímo pod horní tyčku. Ve zbývajících minutách si domácí celek hlídal těsný náskok a protivníka až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nepustil.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele