základní část, 23. kolo
19.02.2017 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 1:1

Alkmaar si bude tenhle mač hodně vyčítat. Především díky neproměňování šancí totiž zahodil možnost naplno uspět na půdě Willemu II. Hosté byli rozhodně nebezpečnějším celkem, jenže všudy všeho dokázal skóroval pouze Derrick Luckassen. A domácí pak vyučovali z produktivity, vyrovnat se podařilo v závěru utkání Erikovi Falkenburgovi.

Poměrně vlažně působila první půlhodinka hry, ve které jsme viděli jen málo zajímavého. Ve 4. minutě se zastřeloval hostující Rienstra, o pár minut později se ukázal poprvé jeho parťák Bel Hasani, nicméně oba kýžený prostor netrefili. V poslední čtvrthodince se AZ rozjel k velkému výkonu. A Willem II pouze děkoval výtečně zasahujícímu brankáři Lamprouovi.

Jedenáct minut před koncem prvního poločasu si na něj chtěl nejprve vyšlápnout Weghorst, který vypálil z otočky, zamířil však jen do soupeřových nohou. Netrvalo dlouho a už se alkmaarský forvard ocitl v další možnosti, ani z úhlu se mu však na Lamproua vyzrát nepodařilo. Z dálky svým pokusem neuspěl znovu Bel Hasani.

Alkmaar do přestávky nehodlal říct ještě poslední slovo. Po velkém tlaku si zkrátka situace žádala vedoucí branku. Smůlu v koncovce měl Seuntjes, k němuž se v pokutovém území odrazil míč, jeho následný pokus byl ovšem zablokovaný. Bel Hasani znovu vyzkoušel svou levačku, Haps to zkoušel technicky, oba ale ztroskotali na Lamprouovi.

I po přestávce byli přece jenom o něco lepším týmem hosté. Tentokráte však Willem II působil o dost pevnějším dojmem než v prvním poločase, a tak šance na řadu nepřicházely s takovou pravidelností. V 71. minutě opět Bel Hasani prohrál souboj se skvělým Lamprouem, z následného rohového kopu už ovšem AZ udeřil.

Pro rozhodčího Higlera nebylo snadné posoudit tuhle situaci. Domácí každopádně měli jasno, Weghorst podle nich zkrátka nedovoleně atakoval Lamproua, takže centr Bel Hasaniho propadl až na zadní tyč, odkud Luckassen pohotově zacílil. Zdálo se, že je rozhodnuto. Nicméně Willem II se nevzdal a udělal dobře.

Celkově si vytvořil v tomto střetnutí tři šance, z nichž tu poslední proměnil. Dvakrát přitom promarnil tutovku Sol, jenž po hodině hry nechal vyniknout brankáře Krula a šest minut před koncem obloučkem zamířil vedle. V nastavení už vše vyšlo, dlouhý nákop Lamproua sklepl Obbi Oularé pro Falkenburga, jenž hlavou dotlačil balón do brány.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele