základní část, 23. kolo
19.02.2017 14:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Groningen 2:2

Hráči Sparty Rotterdam nedokázali ani tentokráte přerušit svou dlouhou šňůru bez vítězství, která se táhne jedenáct zápasů v řadě od začátku listopadu uplynulého roku. S Groningenem se nakonec rozešla smírně 2:2 i přesto, že krátce po odehrané čtvrthodině vedla od dva góly a od 52. minuty hrála proti oslabenému soupeři. V tabulce Eredivisie se nachází na patnáctém místě s devatenácti body, hosté jsou desátí se sedmadvaceti body.

Rotterdamský celek měl naprosto snový vstup do zápasu a první gól vsítil již v 8. minutě. Po rohovém kopu z levé strany a několika následných odrazech se balón dostal až na kopačku Paca van Moorsela, který ze tří metrů obstřelil padajícího brankáře Padta. O pět minut později vystřelil z hranice pokutového území Pušič a jeho dělovku dokázal Padt s vypětím všech sil odvrátit za svou branku.

Neuběhly ani čtyři minuty a na stadionu Het Kasteel bylo ještě veseleji, svůj druhý gól v letošním ročníku Eredivisie vsítil jednadvacetiletý španělský záložník Iván Calero Ruiz. Po krásné kolmici Vriendse na pravou stranu a následné zpětné nahrávce předvedl Pušič ukázkovou patičku na zadní tyč, dobíhající Ruiz poté z blízka bez větších potíží rozvlnil síť. Groningen se ale rozhodně nevzdal a ve 21. minutě snížil.

Po rychlém protiútoku a dobrém výběhu brankáře Kortsmita to zkusil z patnácti metrů Ruben Jenssen a pohotovou střelou doprostřed branky vykřesal naději na bodový zisk. FC srovnalo na konci úvodního dějství, ve 44. minutě skóroval podesáté v této sezóně kanonýr Mimoun Mahi. Ten se po sražené přihrávce dostal k míči před hranicí šestnáctky a nezištně vystřelil pravačkou, jeho přízemní pokus se odrazil od bližší tyče za záda překvapeného Kortsmita. Druhý poločas nebyl zdaleka tak atraktivní jako ten první, za zmínku stojí jeden moment.

Stejně jako v minulém duelu s Feyenoordem byl vyloučen Juninho Bacuna, který v 52. minutě předvedl hodně nevybíravý zákrok podrážkou napřed a za surovou hru byl po přímé červené kartě poslán rovnou do sprch. Kuriózní je, že se jednalo o první a zároveň také poslední kartu tohoto střetnutí. Sparta však početní výhodu vůbec nezužitkovala a až do samého konce si nevypracovala jedinou gólovou příležitost.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele