8. kolo
01.10.2011 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 3:3

Na Easy-Credit-Stadion byla k vidění nebývalá přestřelka, po které se nakonec oba celky rozešli smírně. Der Club si tak upevnil pozici ve středu tabulky, zatímco Mainz se i nadále trápí a na výhru čeká již šest zápasů.

Od úvodu se hrálo v obrovském tempu. A ještě, než se hosté stačili vzpamatovat z nástupu na trávník, tak už museli vytahovat míč ze sítě. Psala se pátá minuta, centr Chandlera sklepl Pekhart k Feulnerovi, a ten z bezprostřední blízkosti nedal Müllerovi šanci - 1:0. A to ještě nebylo všechno. O chvíli později získal míč Simons, následně ho posunul Feulnerovi, který ještě předal lépe postavenému Makovi a rázem to bylo o dvě branky - 2:0.

Svěřenci Dietera Heckinga se poté stáhli a kontrolovali průběh hry. Po půlhodině hry ale přišel pro der Club nepříjemný šok. Ivanschitz rozehrál standardku, Baumgartlinger balón posunul Bungertovi, jenž hlavičkoval přesně - 2:1. Kontaktní branka vlila Mainzu novou krev do žil. A po několika nevyužitých šancích se těsně před přestávkou přece jen prosadil Choupo-Moting, jenž využil zaváhání norimberské obrany a srovnal na 2:2.

Ve druhé půli se pokračovalo podle stejného scénáře. Otočit skóre mohl nejprve Baumgartlinger, mezi tři tyče ale zamířit nedokázal. To se naopak povedlo Makovi, jeho nedůrazné zakončení ovšem nemohlo Müllera vystrašit. Napotřetí to už ale svěřencům Thomase Tuchela vyšlo. Risse našel přesným centrem hlavu Ivanschitze a znovu už rakouský reprezentant se nemýlil - 2:3.

Norimberk se dlouho nemohl dostat do hry. Hosté byli na rozdíl od úvodu aktivní, kompaktní, a když se k tomu přidal neškodný útok FCN, tak už to vypadalo s Franky špatně. To by ale na domácí straně nemohl stár Robert Mak. Slovenský štírek potáhl míč, potom přesným centrem našel v ideální střelecké pozici Pekharta, a ten jak už je u něj zvykem mířil přesně a zajistil svému týmu alespoň bod - 3:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele