8. kolo
01.10.2011 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 3:0

1. FC Köln po dvou výhrách v řadě tvrdě narazil, v Berlíně dnes předvedl kromě nevýrazného útoku i nedostatky v obraně a těch Hertha využila již v prvním poločase k rozhodujícímu třígólovému náskoku, který si i po přestávce bez větších potíží pohlídala.

Takřka šedesátitisícová návštěva sledovala od samého počátku aktivitu domácího celku, paradoxně to ale byli hosté, kdo zaznamenal první ostrou střelu na branku. Rietherova tvrdá rána šla ovšem Kraftovi do náruče a naopak brzy zahřmělo na opačné straně hřiště. Ve třinácté minutě nejprve Kobiašvili vybídl Raffaela a ten rozvlnil síť, gruzínský obránce ale nestihl balon na hrací ploše a branka po zásluze neplatila. Minutu nato ale Ben-Hatira v podobné pozici obešel Andrézinha, na zadní tyči našel Lasoggu a ten pohodlně otevřel skóre - 1:0.

1. FC Köln následně převzal iniciativu a zvláště po levé straně soupeře párkrát pozlobil, kromě dvou pádů v pokutovém území ale šanci na vyrovnávací branku neměl a místo toho v šestadvacáté minutě podruhé inkasoval. Znovu u toho byla dvojice Ben-Hatira - Lasogga, prve jmenovaný ze svého revíru na levém křídle prudce centroval a proti hlavičce druhého mladíka byl Rensing bezmocný - 2:0. Největší šancí Kozlů v této fázi se stal centr z kopačky Eichnera, jenž nebezpečně prolétl těsně před nabíhajícími hráči v červeném.

I přes celkem vyrovnaný průběh v poli se osm minut po druhé brance slavilo potřetí. Janker z hloubi pole rozehrál dlouhým nákopem na Raffaela, který míč z voleje napálil levačkou a aspirant na vítězství přinejmenším v anketě "Tor des Monats" byl na světě - 3:0. Nejhezčí gól večera si ale chtěl stůj co stůj připsat Ben-Hatira, a tak po dlouhém míči a souboji s McKennou Rensinga přeloboval, kvůli útočnému faulu se ale skóre tentokrát neměnilo a to samé platilo i minutu před odchodem do kabin, kdy porýnský Peszko místo zakončení ještě nepřesně přihrával.

Po obrátce se hosté od Rýna pokoušeli s vývojem zápasu něco udělat a velmi pasivní a letargičtí Berlíňané jim k tomu dali příležitost. Kraft ale dlouho v permanenci nebyl, naopak na druhé straně si Lasogga posunul míč do středu hřiště a tvrdě vypálil, projektil z jeho levačky se ale do branky nevešel. Těsně před uplynutím hodiny hry měl 1. FC Köln poslední příležitost, jak zdramatizovat utkání, když se Peszsko dostal do velice slibné střelecké pozice, jenže prakticky jen nastřelil domácího brankáře.

Tím bylo po hostujících nadějích, Kozlové již podvědomě utkání vzdali a vzhledem k opatrnému domácímu kouči Babbelovi, který vystužil defenzivu a ze hry stáhl architekty prvních dvou branek, se na hrací ploše již máloco událo. Autor třetí trefy Raffael mohl v závěru ještě upravit stav, po rychlém protiútoku ale pálil těsně nad. Hertha každopádně slaví druhé domácí vítězství, díky němuž právě dnešního soupeře v tabulce přeskočila.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
twl

nwm co ten redaktor pil,ale Koln má formu ...vyhraje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele