8. kolo
02.10.2011 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hannover 96 - Werder Brémy 3:2

Malé severské derby především díky hattricku uzdraveného Abdellaoueho ovládl Hannover a na svého dnešního soupeře se tak dotáhl na rozdíl jediného bodu. Werder naopak nevyužil včerejšího zaváhání Bayernu a nadále za ním o tři body zaostává.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Ve druhé minutě Bargfrede na kraji pokutového území nepochopitelně podrazil zády k bráně otočeného Stindla a sudí Winkmann nařídil bez zaváhání pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal uzdravený Abdellaoue a střelou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0.

Z pohledu Werderu nešlo o neobvyklou situaci, neboť Brémy v letošní sezóně dovedli do vítězného konce již tři utkání, v nichž jako první inkasovali. Penaltový hříšník mohl své zaváhání napravit o chvíli později, kdy našel přesným centrem na zadní tyči Pizarra, peruánský střelec ovšem z ostrého úhlu na Zielera nevyzrál. Vzápětí byl bývalý hráč Bayernu v další šanci, ani tentokrát ale nepálil přesně.

Poté se hra na dlouhou dobu odehrávala převážně ve středu hřiště, na další zajímavé momenty jsme si tak museli počkat až do závěrečných minut první půle. A čekání rozhodně stálo za to. Ve 38. minutě předvedly 96ky parádní akci, na jejímž konci byl milimetrově přesný pas Schlaudraffa a přesné zakončení Abdellaoueho - 2:0. Domácí, ale příznivý stav do přestávky neudrželi, neboť v poslední ze tří nastavených minut přišlo snížení z kopaček Arnautoviče - 2:1.

Pohledný fotbal pokračoval i po změně stran. Hunt našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Pizarra, ten si dobře zpracoval, obešel i Zielera, následně ovšem trefil pouze levou tyč domácí svatyně. O pár minut později se do centru Stindla položil Pander, balón ještě hlavou tečoval Schlaudraff, ke smůle domácích ale pouze do břevna.

A když se v 55. minutě neujala ani rána Papastathopoulose, tak mohli opět do dění promluvit svěřenci Mirka Slomky. A povedlo se jim to znovu náramně. Chyby Ignjovskiho využil Stindl, míč ještě posunul lépe postavenému Pintovi, který přesným pasem napodobil Schlaudraffa a na malém vápně stojící Abdellaoue už měl snadnou práci - 3:1. Norský reprezentant si tak připsal premiérový hattrick v Bundeslize.

V sedmdesáté osmé minutě navíc Werderu situaci ještě ztížil Arnautović, který za hloupý zákrok na Pinta viděl červenou kartu. Přístavní celek se však ani v deseti nevzdal. Fritz poslal do pokutového území vysoký centr, který z první napálil do sítě Pizarro - 3:2. A rázem tak bylo znovu o co hrát. Ve zbývajícím čase se už ale hosté do žádné příležitosti nedostali, a tak po pěti zápasech odchází ze hřiště jako poražení.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hannover 96 1 - 4 Werder Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele