Bundesliga souhrn - 5. kolo

19.09.2008, 22:23, aktualizováno 21.09.2008, 18:59
Komentáře a souhrny
Neděle v Německu se nesla ve znamení výher domácích týmů. Hoffenheim doma jasně přehrál 4:1 Borussii a vyšvihl se na druhou pozici za Schalke. Wolfsburg si nečekaně snadno poradil s dosud vedoucím Hamburgem 3:0, Stuttgart otočil derby s Karlsruhe a zvítězil 3:1...

Bayer Leverkusen - Hannover 96 4:0

19.09.2008 20:30

Góly: 5. Simon Rolfes, 19. Patrick Helmes, 59. Patrick Helmes, 66. Patrick Helmes

Leverkusen v páteční předehrávce naprosto hladce porazil Hannover, a to především díky zdrcujícímu začátku a útočné hře. Předvedl se útočník Patrik Helmes, který vstřelil dokonce hattrick. Z Čehů nastoupil od začátku za domácí obránce Michal Kadlec, odehrál celý zápas, v dresu Hannoveru na stejný počet minut nastoupil Jiří Štajner.

Leverkusen se tlačil do útoku od prvních sekund, již ve třetí minutě se ocitl v šanci Renato Augusto, nicméně gólman Enke byl pozorný. Za dvě minuty už ovšem nestačil na gól Rolfese. V souboji se střelcem neuspěl Schlaudraff, kterému Rolfes utekl a přihrál na Helmese.Ten mu centrem vrátil autor a Rolfes uklidil míč do levého koutu Enkeho branky – 1:0. Hannover měl v obraně obrovské problémy, především nezvládl ukočírovat silný pressing domácích. Druhá rána přišla již za čtrnáct minut, z protiútoku poslal přenádherný míč Kiessling na Renata Augusta, jenž uvolnil Helmese a ten zprava zvyšoval – 2:0. Hostům se k tomu ve 28. minutě zranil obránce Ismael, na nějaké útoky moc sil nezbývalo.

Leverkusen mohl do poločasu po kombinaci Renata Augusta s Helmesem opět zvyšovat, Vidal ale nedokázal Enkeho v dobré šanci překonat. V poslední minutě prvního poločasu spálil možnost Barnetta, jenž po individuální akci nedokázal zamířit přesně.

Domácí začali aktivně i druhou půlku, ale zase po přihrávce aktivního Helemse Barnetta gól nedal. Na druhé straně mohl za dvě minuty velice litovat trenér Hecking, v tutovce totiž selhal Schlaudraff. Třetí trefa padla po čtvrthodině hry druhého dějství, Castro prošel středem hřiště, přihrál na Vidala, který pasem vybídl k dělovce Helmese – 3:0. Za dalších sedm minut už bylo definitivně hotovo. Z levé strany posílal pas Barnetta a Helmes dokonal hattrick. V závěru mače hrozil dvakrát Barnetta a jednou Kiessling, stav se ale už neměnil a Hannover nakonec může být rád za to, jak to dopadlo.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - VfL Bochum 1:1

20.09.2008 15:30

Góly: 13. Dennis Sørensen - 48. Anthar Yahia

V duelu týmů ze spodku tabulky se zrodila zasloužená remíza 1:1. Cottbusu patřila první půle, po obrátce ale hosté z Bochumi vyrovnali a o něco lepší byli pro změnu oni.

Energie začalo o něco aktivněji, první příležitost však měli hosté, Mieciel ale v dobré pozici netrefil míč dobře a Tremmel neměl problém. V 13. minutě se domácí mohli poprvé v sezóně radovat z gólu. Jelić dostal nalevo příliš mnoho prostoru, nahrál do středu Sörensenovi a ten Pfertzelem lehce tečovanou střelou poslal svůj tým do vedení – 1:0.

Domácí pokračovali v tempu, snaha Ziebiga a na druhé straně Yahii však zůstala bez gólového vyjádření a tak domácí šli do kabin s jednogólovým vedením.

To jim však po obrátce příliš dlouho nevydrželo. Nejprve Dabrowského střelu dokázal vyrazit Tremmel, ve 47. minutě však již bylo vyrovnáno. Azaouagh zprava nacentroval a zcela volný Yahia bez problémů dopravil míč na místo určení – 1:1. Hosty branka nabudila, Azaouagh tentokrát našel Šestáka, ten však o pár čísel branku minul.

S postupem času však tempo opadlo, zajímavá však byla poslední desetiminutovka. Příležitosti domácího Skely a hostujícího Böniga však zůstaly nevyužity a tak se v Lužicku body dělily. Cottbus zůstává poslední, Bochum je před nedělním programem pátého kola jedenáctá.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - 1. FC Köln 2:0

20.09.2008 15:30

Góly: 74. Jonas Kamper, 76. Artur Wichniarek

Bielefeld dokázal po pěti kolech konečně vyhrát a posunul se tabulkou ze sestupové zóny na dvanácté místo, Kolín zůstává i přes prohru na třinácté příčce. Velmi vyrovnaný zápas rozhodly dva góly v rozmezí tří minut čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

Oba týmy začaly zápas velmi opatrně, první větší šanci měl ve dvanácté minutě hostující Petit, který z voleje trefil břevno. O pět minut později se blýskal hostující strážce Faryd Mondragon, v tváří tvář zlikvidoval pokus Michaelovi Lameymu. Po půl hodině uspěl znovu proti hlavičce Wichniarka z hranice vápna a držel bodové naděje Kolína.

Ve druhém poločase se už ale hosté zlepšili a téměř jasný remízový zápas utnuli domácí šestnáct minut před koncem klání. Kamper napálil přímý kop tak, že ho jeden z bránících hráčů lehce tečoval a brankáři Kolína by nepomohla ani svěcená voda. Za dvě minuty pak Mondragon pozdě vyběhl proti Wichniarkovi, ten si ho obhodil a obloučkem přes vracející obránce rozhodl.

V samém závěru duelu se ještě hosté snažili alespoň korigovat, bohužel hlavička Kevina McKenny proletěla kolem tyče. V příštím kole bude chtít Bielefeld potvrdit formu ve Frankfurtu, Kolín přivítá favorita ze Schalke.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 2:5

20.09.2008 15:30

Góly: 71. Tim Borowski, 85. Tim Borowski - 30. Markus Rosenberg, 45. Naldo, 54. Mesut Özil, 59. Claudio Pizarro, 67. Markus Rosenberg

Velké překvapení se dnes urodilo v Allianz Aréně. Padlo dokonce 7 gólů, bohužel pro fandy Bayernu pět z nich do sítě domácích. Brémy tak oplatily Bayernu loňskou hořkou porážku 0:4 na jejich domácím hřišti i s úroky.

Utkání začalo poněkud vlažně a z obou stran nervózně. Bayern hrál spíše postupný útok, Brémy vyráželi ke smrtícím breakům. Nutno poznamenat, že útoky Bayernu byly spíše bezzubé vlivem skvělého pressinku hostí. Notná část kombinace probíhala mezi zadní trojkou obrany Bayernu a krajními beky Lahmem a Lellem.

První taková pološance přišla v 7. minutě na straně Bayernu. Bastian Schweinsteiger, který nastoupil jako takový podhrot, se dostal před šestnáckou soupeře k míči, jedovatě vypálil, avšak jeho střela byla tečována a zbržděna přímo na kopačky Toniho jedním z obránců Werderu. Ten vystřelil velmi nepřesně.

Ačkoliv obrana Brém byla poskládána ze čtyř "věží" Prödl (194 cm), Mertesacker (198 cm), Naldo (198 cm), Boenisch (191 cm), hrozil Bayern vysokými míči směřovanými na Toniho. Jedním takovým se dostal ve 13. minutě k hlavičce, ta ale mířila doprostřed brány a razance nebyla rovněž nejvyšší.

V 18. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté a trefili dokonce brankovou konstrukci. Rosenberg sklepl vysoký míč Diegovi na půli hřiště, ten si počkal, až se mu Pizarro rozběhne a poté ho vyslal skvělým pasem na branku domácích. Bývalý útočník Bayernu se šikovně zbavil Demichelise a lehkým dloubáčkem obhodil povyběhnuvšího Rensinga. Míč ale ke smůle hostí skončil na vnější tyčce Rensingovi brány a odražený balón obrana Bayernu uklidila do bezpečí. Kdyby Pizarro nesobčil a přihrál pod sebe na zcela volného Rosenberga, bylo by to již 0:1 pro Brémy.

Hosté si vše vynahradili v 30. minutě. Nejdříve Zé Roberto vyslal pěknou kolmicí Podolského, který nastoupil místo zraněného Kloseho, ale pomezní mával správně ofsajd. Hned z protiútoku udeřili Brémy. Mesut Özil našel dobrou kolmicí Rosenberga, ten zkušeně počkal, až si Rensing lidově řečeno sedne na "prdel" a poslal míč po jeho levici přesně k pravé tyčce.

O tři minuty později nebezpečí před Wieseho bránou. Lucio si v pokutovém území zpracoval těžký míč, hodil si ho přes hlavu a přihrál nabíhajícímu Podolskému před bránu. Ten však trestuhodně přestřelil.

39. minuta a znovu se dostal k hlavičce Luca Toni. Situace jako přes kopírák ze začátku utkání, Wiese s přehledem kryje. O minutu později velké vzrušení v pokutovém území Brém. Jeden z hráčů Bayernu poslal prudký křižný pas přes celé pokutové území Brém, ten prošel až ke zcela volnému Lahmovi, který míč vrátil před branku hostí. Na poslední chvíli však přízemní centr zblokoval Prödl a taktak že nevstřelil vlastní gól. Byla z toho jen boční síť a rohový kop Bayernu, z kterého se nic zajímavého neurodilo.

Minuta před koncem poločasu a další gól. Demichelis fauloval v latinskoamerickém souboji Pizarra a kopal se přímí kop z přibližně dvaceti pěti metrů. Jeho exekuce se zhostil Mesut Özil a to velmi dobře. Překopl statiskou obranu Bayernu a našel trojlístek svých spoluhráčů před brankou Rensinga. Ani jeden z nich včak míč netrefil, což Rensinga tak zmátlo, že míč jen vyrazil před sebe a Naldo už měl jednoduchou úlohu. Özil si tak připsal druhou asitenci.

Do druhé půle vyrazil Bayern s dovojcí změn. Trenér Klismann stáhl Van Buytena spolu s Lellem, které nahradili Tim Borowskii, bývalý hráč Brém, a Massimo Oddo, hráč hostující z AC Milán. Herní systém se tak změnil zpět na klasické 4-4-2, ale moc to hře Bayernu nepomohlo. Brémy udělali změnu jen jednu, kapitána Baumanna vystřídal Aaron Hunt. Jestli se jednalo o zranění či taktický záměr není známo, Baumann ale měl již jednu žlutou kartu, tak možná proto.

Hned na začátku druhého poločasu začal Bayern tlakem. Nejdříve 48. minutě Lell centroval z dobré pozice pod sebe na Toniho, jeho střelu ale zblokoval Mertesacker v poslední možný okamžik. O další dvě minuty později Zé Roberto nádherně našel kolmicí Podolského, ten běžel spolu s Tonim na Wieseho, jediná překážka byl osamocený Naldo. Na něm také celá akce ztroskotala, protože Podolskému se nepodařilo propasírovat míč na Toniho, který by se vstřelením gólu neměl problém.

Nejspíš zlomový moment utkání, Brémy totiž vzápětí potřetí zaúřadovaly a znovu v tom měl prsty Özil. Přitom celé akce vypadala nevinně. Diego přihrál na na hranici pokutového území stojícímu Özilovi, ten si míč šoupnul směrem k lajně a nádhernou střelou vymetl bližší šibenici takovým způsobem, že gólman Rensing se jen marně ohlédl. O tři minuty později zase smůla na straně Bayernu. Podolski si zaběhl za obranu Brém, už už to vypadalo, že se zmocní míče a půjde sám na Wieseho, ale Naldo efektním a zároveň efektivním zákrokem nebezpečí odvrátil.

Minutu před hodinou hrací doby ale bylo komplet vymalováno. Brémy byly touto dobou zcela na koni a hra Bayernu se začala rozpadat. Strůjcem celé akce byl znovu Diego, který přesně našel Rosenberga v díře obrany domácích, ten si popoběhl směrem k bráně a dal přesně míč pod sebe na Pizarra. Ten se jedním dotykem zbavil svého strážce a druhým našel skulinku mezi Rensingovým tělem a bližší tyčkou jeho brány.

Ale nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůře, přišel totiž další gól ze standardní situace. Tentokráté do mlýnice centroval Diego, Rensing jednou rukou boxoval míč před Mertesackerovou hlavou, ale tak nešikovně, že defakto míč prodloužil za sebe a Rosenberg jen poslal míč do prázdné brány. Po utkání se zřejmě bude přetřásat Rensingova pozice jedničky, i když obrana Bayernu mu zrovna dvakrát nepomáhala.

Po pátém obdrženém gólu někteří hráči Bayernu propadali frustraci. Bastian Schweinsteiger nezvládl emoce a z půl metru nastřelil velmi prudce reklamní panel. Udělal to přitom tak nešikovně, že přitom podklouzl k všeobecnému veselí fandů Werderu. Franck Ribéry na tribuně jen kroutil hlavou nad stavem hry. V 71. minutě ale přišlo něco nečekaného, Bayern z čista jasna dal gól. Za něj je potřeba hlavně pochválit střídajícího Sosu, který krásně našel za obranou Brém Odda, ten poslal míč pod sebe a Borowski s přehledem míč umístil k pravé tyči Wieseho brány.

Po tomto góle se hra prakticky na obou stranách rozdrobila, ani jedna strana neměla proč hrát, diváci již odcházeli ze stadionu, dělali ale chybu. V 85. minutě dal Borowski druhý gól. Toni mu krásně sklepl balón na hrudi a Borowski krásnou křižnou střelou našel přesně dolní levý růžek. O dvě minuty déle nebezpečí také na druhé straně. Pizarro utíkal po levém křídle na bránu Rensinga, běžel s ním také střídající Sanogo. Pizarro nehamounil jako v první půli, přihrál svému kolegovi, ale míč skluzem zblokoval vrátivší se Lahm. Bohužel tak nešťastně, že Pizarrovi přímo na kopačky, ten však trestuhodně minul prádznou bránu. Tohle by dal i Kuka.

Minutu před koncem řádné hrací doby ještě Borowsku našel Toniho, ale ten si míč moc pustil a střelu měl na dlouhou nohu, takže zamířil jen do diváků. Rozhodčí velmi neobvykle nenastavil ani jednu minutu, zřejmě nechtěl dále nechat trápit hráče Bayernu a tak utkání ukončil. Brémy se tak s osmi body vyhouply právě před Bayern a patří jim momentálně čtvrtá příčka.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0:1

20.09.2008 15:30

Góly: 11. Gojko Kačar

Hertha dokázala vyhrát druhé ze tří venkovních utkání, což v minulosti nebývalo zvykem. Berlíňané zvítězili v ofezivním utkání na půdě Mönchengladbachu 1:0 díky brzké trefě Kačara.

Domácí začali aktivněji, až na pokus debutanta Bradleyho ale příliš nebezpeční nebyli. To se však nedá říci o hostech, kteří ze své první šance v 11. minutě udeřili. Cícero nahrál míč do běhu Kačarovi, který si ho popotáhl a přízemní střelou k levé tyči nedal Heimerothovi šanci – 0:1. Poté nepřesně mířil Nicu, blíže branky však byli domácí. Po rohu se dostal míč až na zadní tyč k Neuvillovi, který ale z bezprostřední blízkosti trefil jen brankovou konstrukci.

Poté pálil nebezpečně střelec první branky Kačar, ale o chloupek minul, na druhé straně se ve vynikající pozici ocitl Friend, míč však trefil prachbídně a Drobný neměl problém. Poté zkusil střelu opět aktivní Nicu, tentokrát ho vychytal Heimeroth. Krátce před pauzou měl šanci pro změnu kapitán Berlíňanů Friedrich, i jeho střelu ale skvěle zneškodnil domácí strážce svatyně.

Po přestávce začal zostra znovu Gladbach, nejprve to zkoušel Marin, v 52. minutě pak byli domácí vyrovnání velmi blízko. Marin vysunul Neuvilla, ten trefil tentokrát tyč levou, odražený míč pak nedokázal dopravit do poloprázdné branky Friend. Hosté se pak zmátořili a zahrozili, nejdříve individuální akci Panteliće musel přerušit až Heimeroth, Raffael poté pálil vedle.

S postupem času pochopitelně více útočili domácí, jedinou pořádnou šancí ale byla vyvedená střela Marina, kterou dobře vytěsnil Drobný. Hostům z hlavního města poté zatrnulo při souboji Lustenbergera s Baumjohannem, který však rozhodčí Brych jako penaltový neviděl. V samém závěru pak zakončil brejk střelou nad Nicu, mrzet ho to však nemuselo, protože hned vzápětí tři berlínské body potvrdil závěrečný hvizd.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:0

20.09.2008 15:30

Góly: 41. Patrick Ochs (vl.)

Zasloužené vítězství si připsalo na své konto Schalke. To doma, jako již tradičně, svého soupeře doslova drtilo, góla však kupodivu nedalo. Vítězství Königsblauen 1:0 nad Frankfurtem tak zařídil vlastní brankou Ochs.

Domácí začali pochopitelně zostra a netrvalo ani pár minut, než dostali Orly pod tlak. První pokus zaznamenal Farfán, o vlásek však minul. Stejný hráč byl blízko k vedoucímu gólu ve 14. minutě, kdy z přímého kopu trefil břevno. Chvíli nato hlavičkoval těsně vedle Krstajić, jinak ale v úvodní půlhodině obrana Eintrachtu pracovala celkem dobře.

Poté se však věci daly do pohybu. Ve 35. minutě trefil Chris svou paží do obličeje Westermanna a sudí Fandel měl jasno - červená za násilnou hru. Schalke dokázalo výhodu jednoho muže v poli gólově využít ještě do poločasu. Ve 41. minutě nahrál Westermann Farfánovi, ten sám před hostující brankou otálel se zakončením, až do míče zezadu šťouchl Ochs a byl z toho vlastní gól - 1:0.

Po přestávce se pokračovalo ve stylu nastoleném v první půli, Schalke hrálo a Eintracht se bránil. Krátce po obrátce pálil o chloupek vedle exfrankfurtský Jones, poté měl po Westermannově přistrčení dobrou šanci Kuranyi, ale přestřelil. Následně se decentně osmělili i hosté, z dálky chtěl Liberopoulos přelobovat Fährmanna, ten se však nachytat nenechal.

19letý talent mezi domácími tyčemi poté chytil i Ochsův přímý kop, pak ale zase zatopila pod kotlem domácí ofenziva. Kobiashviliho střelu Nikolov jen vyrazil, Sanchéz následně dostal míč do sítě, kvůli ofsajdu však branka uznána nebyla. To byla také poslední příležitost domácích v zápase, jelikož se ale Frankfurt v závěru na nic nezmohl, domácí výhru 1:0 "udrželi".

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 4:1

21.09.2008 17:00

Góly: 5. Vedad Ibišević, 25. Sejad Salihović, 47. Vedad Ibišević, 67. Carlos Eduardo - 90. Felipe Santana

Skvělý výkon dnes předvedl Hoffenheim. Nováček soutěže jasným způsobem přehrál Borussii Dortmund a díky zasloužené výhře 4:1 se vyšvihl na druhé místo tabulky.

Utkání začalo ve velkém tempu, obě strany chtěli hrát ofenzivní fotbal. Toho dokázali využít domácí už v páté minutě k úvodní brance, když dobře zakombinovali na pravé straně hřiště, následně Weiss nacentroval a volný Ibisević již měl před Weidenfellerem lehkou práci – 1:0. O druhý gól se pak neúspěšně snažil Ba, na druhé straně se řítil sám na Özcana Valdéz, obloučkem ale přestřelil.

V 25. minutě tak domácí své vedení zdvojnásobili. Přímý kop z 22 metrů skvěle zahrál Salihović a Weidenfeller plachtil vzduchem marně – 2:0. TSG však pokračovalo v ofenzivě dále, hned minutu nato promarnil šanci Ibisević, poté měl velkou příležitost znovu Ba, Weidenfeller však včasným výběhem zachránil a dorážející Salihović nemířil přesně. Do pauzy to ještě zkusil Ibisević, vystřelil však slabě přesně do míst, kde stál hostující brankář.

Trenér BVB Klopp poslal do druhé půle dva nové hráče, hostům to však příliš nepomohlo, dvě minuty po obrátce to totiž bylo již 3:0. Podobná situace jako při první brance, tentokrát poslal zprava přízemní centr Ba a Ibisević míč znovu bez potíží zametl za Weidenfellerova záda. Borussia tak byla ve stejné situaci, jako před týdnem proti Schalke, tentokrát se však vstání z mrtvých nekonalo. Zanedlouho naopak mohl Ibisević dokonat hattrick, Weidenfeller však jeho střelu dokázat vytěsnit na břevno.

Hráči Dortmundu stále jakoby se na hřišti hledali, zato domácí hráli očividně v pohodě a v 67. minutě přidali další branku. Gustavo poslal ulicí vpřed Eduarda a ten samostatný únik chladnokrevně zakončil přízemní střelou – 4:0. Poté domácí trochu polevili, v poslední minutě se tak dostal ke střele střídající Kehl, Özcan ale vytáhl perfektní zákrok. Stejně však domácí brankář čisté konto neuhájil, po následném rohu se v závaru nejlépe zorientoval Santana a snížil na konečných 1:4 z hostujícího pohledu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 3:0

21.09.2008 17:00

Góly: 15. Ashkan Dejagah, 22. Alexander Madlung, 28. Grafite

V nedělní dohrávce VfL Wolfsburg porazil dosavadního lídra tabulky Hamburk jednoznačně vypadajícím výsledkem. Ale shrneme-li zápas slovy: "tři střely, tři góly", nebudeme daleko od pravdy.

Oba týmy nastoupily v poměrně defenzivním složení. V týmu domácích šlo za ofenzivně laděné hráče považovat trojlístek Grafite, Misimovič, Dejagah, hosté na tom nebyli o moc lépe s trojlístkem Olič, Trochowski, Guerrero. Počítalo se i s podporou Guye Demela na křídle či Jarolíma ze středu zálohy, ale tato podpora byla spíše platonická. Přitom lavičku leštili hráči takového formátu jako Mladen Petrič či náhrada za Rafaela van der Vaarta, Thiago Neves.

Utkání začalo ve vlažném tempu a první šance, dá-li se to tak říct, přišla v 8. minutě. Trochowski z HSV zahrával rohový kop a stoper Mathijsen hlavičkoval těsně vedle levé tyče. I kdyby však mířil do brány, nic podstatného by se nestalo, neboť brankář stál na svém místě.

Hned o sedm minut později, tedy v 15. minutě, přišla první gólová akce, a to na straně domácích. Vypadala přitom velmi jednodušše. Schäfer vhazoval aut, Gentner mu ho sklepl do běhu k rohovému praporku, odkud Schäfer prudce levačkou nacetroval před bránu a Ashkan Dejagah, zaběhnuvší si na přední tyč, zavěsil pod víko.

Zbylé gólové akce zápasu na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejdříve v 23. minutě se po odvrácené stadardní situaci dostal k míčí Sascha Riether, prudce odcentroval pod sebe do šestnátky hostů, kde si pěkně naběhnul stoper Madlung a míč vystřelil do protipohybu brankáře Rosta k levé tyči. Gól padl vesměs analogicky jako první, jen z opačné strany. Za dalších pět minut přišla další krutá rána pro hráče HSV. Celou akci by šlo nazvat: "Jak je to jednoduché". Dlouhý balón do středu pole na Grafita, ten hlavou prodloužil na Zvjezdana Misimoviče, který mu míč následně vrátil a to se již Grafite řítil sám na Franka Rosta. A jelikož mu Rost šel naproti, Grafite ho šikovně lobnul a dobíhající obránci se jen marně dívali, jak se míč pomalu kutálí do jejich branky.

Do druhé půle Martin Jol poslal Pitroipu za Boatenga, ale na hru Hamburku to nemělo téměř vliv. Zatímco domácí působili kompaktním dojmem, hráči Hamburku se trápili a nevěděli si rady s dobře organizovanou obranou domácích. Když už se jim podařilo pěkným pasem překonat obranu vlků, byl proti praporek pomezního. Wolfsburg trpělivě čekal na brejkové situace, avšak chyběla přesnost a podpora jediného útočníka nebyla rovněž bůhvíjaká. Takže druhý poločas nějakou velkou podívanou nenabídl.

První nějaké náznaky šancí přišly až kolem hodiny hracího času. Nejprve na straně domácích pálil Misimovič na hranici vápna vysoko nad, podruhé se k odraženému míči dostal český kapitán Hamburku David Jarolím, avšak napálil z dobré pozice jen obránce.

První gólovka na straně HSV přišla až v 76. minutě. Hráči Wolfsburgu nezvládli něco vytěžit z nadějné stadardní situace a jelikož se míč jen odrazil k hostům, tak jim nic nebránilo, aby se vydali do otevřené obrany. Střídající Mladen Petrič krásně našel rozběhnutého Paula Guerrera, ten ale míč dostihl na poslední chvíli a jen nastřelil vyběhnuvšího Benaglia, odražený míč pak uklidila obrana vlků do bezpečí. A přišla ještě jedna šance na straně Hamburku v úplném závěru. Pitroipa vyzkoušel z dálky pozornost brankáře domácích, ale těsně přestřelil. I kdyby se trefil, na stavu utkání by to mnoho nezměnilo. Diego Benaglio si tak připisuje první čisté konto v sezóně, hosté z Hamburku si zase připisují po bezkrevném výkonu první porážku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Karlsruher SC 3:1

21.09.2008 17:00

Góly: 22. Sami Khedira, 68. Mario Gómez, 87. Ciprian Marica - 8. Sebastien Freis

Stuttgart si bez problémů poradil s týmem Karlsruhe a posunul se po třetí výhře v sezóně na bronzovou pozici. To naopak hosté klesli až na hranici sestupového pásma na 15. místo. KSC se přitom dostalo brzy do vedení, domácí ale s přehledem otočili.

Karlsruhe si tak udrželo v Mercedes-Benz Aréně nelichotivou bilanci, nevyhrálo tady od roku 1965, tedy více jak 43 let! Hosté se dostali do vedení vůbec v první vážnější šanci duelu, kdy Alexander Iashvili poslal zprava dlouhý centr na vzdálenější tyč a Sebastien Freis osamocen hlavou uklidil míč do sítě – 0:1.

Jenže za čtrnáct minut už jásali fanoušci Stuttgartu, zleva se uvolnil Gomez, rychlým přechodem obelstil obránce, našel na středu volného Samiho Khediru, který lehce hlavou doťukával – 1:1. Domácí mohli jít do vedení v 37. minutě, kdy Cacau krásně našel Jana Šimáka, ale ten ve stoprocentní tutovce hlavou cíl nenašel, protože včasně a excelentně zareagoval brankář Markus Miller.

Na druhé straně zahrozil Michael Mutzel, ovšem po samostatném průniku narazil na skvělého Jense Lehmanna. Utkání rozhodl zaslouženě nejaktivnější muž na hřišti Mario Gomez, jenž zužitkoval pas Thomase Hitzlspergera, obelstil obranu a v tváří tvář Millerovi nezaváhal. Klání uzavřel brankou tři minuty před koncem Marica, který se probojoval houževnatou obranou Karlsruhe a překonal bezmocného Millera potřetí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 0453209:411
2.TSG Hoffenheim531110:610
3.VfB Stuttgart53118:410
4.Hamburger SV531111:1010
5.Bayer Leverkusen530215:89
6.VfL Wolfsburg523011:79
7.Werder Brémy522113:88
8.Bayern Mnichov522112:98
9.Hertha BSC52217:78
10.Borussia Dortmund52219:108
11.VfL Bochum51225:55
12.Arminia Bielefeld51227:95
13.1. FC Köln51134:84
14.Hannover 9651135:104
15.Karlsruher SC41033:73
16.Borussia Mönchengladbach51045:123
17.Eintracht Frankfurt40223:62
18.Energie Cottbus50231:82

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborně leverkusen ..

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen Bayer předváděl vynikající výkon, krásně se na jejich fotbal koukalo, a mohl také vyhrát i větším rozdílem než "jen" čtyřbrankovým

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám,že Helmes v Bayeru začal se vší parádou. Na to,že do týmu přišel teprve v létě,tak se uvádí dost solidně.

Reagovat
Arne

Je dobrej, měl však zůstat v Kölnu, zrádce jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec škoda měl 2 velké šance ale i tak zahrál dobře

Reagovat
Arne

Hertha

Brémy

Bayern

Reagovat
Kubin1989

Franfurt

Reagovat
Arne

Jj, ale tak na Schalke je to těžký, tam není zálezlá snad jen čtveřice týmů.

Reagovat
Kubin1989

To jo ale Franfurt hraje teď šíleně a ještě k tomu nemají mají jeden z nejslabších kádrů v bundeslize. Vdím to na boj o záchranu

Reagovat
Kubin1989

*mají

Reagovat
Arne

Nehrají dobře, to máš pravdu, ale s tím silou kádru nemůžu souhlasit.

Reagovat
Kubin1989

Kvalitu mají jenom Amanatidis a Fenin. Liberopoulos mě totálně zklamal. A pak kde nic tu nic průměrní hráči. Nebo snad chceš říct že ne?

Reagovat
Arne

Průměrní hráči x jeden z nejslabších kádrů... Co se mám vybrat?

Reagovat
Kubin1989

Hmm chytání za slovo ti jde frajere však moc dobře víš jak to myslím, a v bundeslize průměrní hráči=slabej kádr

Reagovat
Arne

To není chytání za slovo, ale když napíšeš průměrní, tak to beru ve vztahu k bundesligovým hráčům... A taky nevím, proč mi říkáš frajere...

Podle mě by Frankfurt, co se týče kvality hráčů, byl na 9. - 11. pozici... Kromě těch dvou, co jsí zmínil, tam jsou další nadprůměrní hráči, jako Meier, Bellaid, Ochs, Pröll, Inamoto... Jinak Liberopoulos zatím rozhodně nezáří, ale hra Eintrachtu je s ním vždycky trochu živější. Zda se prosadí ukáže čas, zatím je předčasné ho hodnotit.

Reagovat
Kubin1989

Tak sorry vyjel sem, ale jako mě právě nepřijdou nějací úžasní, v základu hrajou hráči, kteří mě prostě nepřesvědčili a na ten fotbal se nedá dívat, Liberopoulos ten hraje pořád jen na to aby si dal góla, Fenina zahrabou někam na lajnu místo aby hrál na hrotu a hráči jako Toski (ikdyž ten je ještě mladej) to je výsměch, nevím já to prostě vidím spíš ve spodku, páč jim strašně chybí kvalitní záloha a hlavně někdo kdo bude tvořit hru

Reagovat
Arne

Alex Meier!

Máš pravdu, nehrajou dobře, prakticky v každém zápase byli horší... Ale dej jim čas, tým, kterej hrál loni dobře, byl posílenej, tak nevidim důvod, proč by nemohli zavzpomínat na dobrý časy z minulý sezony.

Když to bude od zálohy dopředu... fink, inamoto - fenin, meier, köhler - amanatidis

... tak maji na to hrát v horní polovině tabulky, i když špatnej start je může poznamenat. Každopádně ale mají kádr průměrněj, ne jeden z nejhorších.

Reagovat
Kubin1989

Tak s tímhle souhlasím každopádně odjebat Liberopoulose páč to je hrůza

Reagovat
M11

Bremy.. tak to jsem divak

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern a zároveň

Reagovat
Radin

Jak se dařilo Bradleymu proti Berlínu pls?

Reagovat
Arne

Hrál ve dvojčlené defenzivní záloze, přišlo mi, že takovej lepší průměr. Byl tam ale rozhodně lepší než Rösler nebo Paauwe, takže určitě bude hrát furt. Uvidíme, jak mu to půjde...

Reagovat
Radin

jo díky moc,sem na něj zvědavej,vždy sem tak nějak měl slabost pro mladé američany,dřív Donovan a Beasley v PSV,dnes Bradley,Altidore a dál se uvidí :-)

Reagovat
Kubin1989

Freddy Adu v Monacu

Reagovat
Radin

Ten prej spíš sedí a nedaří se mu..

Reagovat
Radin

Bradley si vybral dobře tým,jen doufám že nesestoupí a kdyby jo,tak že ho koupí někdo jinej,ale to asi nehrozí po jedné sezoně...Snad zaberou..

Reagovat
smazaný uživatel

Adu je děsně přeceňovaný,v Benfice nehrál a v Monaku to nemá o moc lepší...

Reagovat
Tomanatura

V 15 reprezentoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Za reprezentační velmoc USA?

Reagovat
Tomanatura

Jistě V té době to byl neskutečný hit. Teď ale skomírá...

Reagovat
-Kopy-

Brémy

Reagovat
Slejdy

bayern ROFL

Reagovat
-PeCa_08-

šak dobré brémy..

Reagovat
Tomanatura

Na Německu se mi nehorázně líbí, když hrají spolu nejlepší týmy a skončí to vysokým skóre. Tam se to stává pravidelně, ne jak v Anglii, kde se týmy snaží jenom nedostat gol.

Reagovat
Arne

Pravda.

Reagovat
Tomanatura

Ta Bundesliga je opravdu neskutečný tahák pro lidi.

Reagovat
Arne

Jojo...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Radin

V bundeslize záleží na tom co chytnete za zápas,někdy je to vážně děs,minulej rok sem viděl Duisburg a Hertha a byla to fakt nuda a to nic proti nim,myslím že to dopadlo 0:0 nebo 1:0 už nevím.Pak sem viděl Schalke a Dortmund a to je jiná :-).Jinak doufám že zabere Wolfsburg,protože remíza se slabým Frankfurtem byla fakt málo...

Reagovat
Shevchenko

Ty Brémy jsou neskutečné, doporučuji si na ně nevsázet, jednou doma neporazí Famagustu, pak dají v Mnichově 5 gólů.

Reagovat
M11

presne presne

Reagovat
sosna

Prostě klasickej Werder...-

Reagovat
smazaný uživatel

Si šetřili střelecký prach na Bayern, Famagustu zaskočí venku.

Reagovat
anonym

Koukal jsem jak blázen, zapnul jsem to zrovna když Bayern už prohrával 0:5. -))

Reagovat
smazaný uživatel

stejně tak nemůžeš sázet na kterýkoliv tým Stejně tak dokáže Live rozdrtit MU a o týden později remizuje se Stokes...

Jinak viděl někdo Famagustu? Jak ten zápas vypadal?

Reagovat
Tomanatura

Brémy měli asi milion šancí, žel bohu ani z těch největších tutovek neskórovali. Vybrali si to proti Famagustě, teď nadělovali.

Reagovat
GEGE

Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenhaim tohle sem před sezónou fakt nečekal.. zatim největší překvapení celý evropský sezóny

Reagovat
Radin

Paráda Wolfsburg,zatím bez prohry,dneska mě potěšili

Reagovat
smazaný uživatel

Hambur

Reagovat
GEGE

Sakra,Dortmund .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele