5. kolo
20.09.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0:1

Hertha dokázala vyhrát druhé ze tří venkovních utkání, což v minulosti nebývalo zvykem. Berlíňané zvítězili v ofezivním utkání na půdě Mönchengladbachu 1:0 díky brzké trefě Kačara.

Domácí začali aktivněji, až na pokus debutanta Bradleyho ale příliš nebezpeční nebyli. To se však nedá říci o hostech, kteří ze své první šance v 11. minutě udeřili. Cícero nahrál míč do běhu Kačarovi, který si ho popotáhl a přízemní střelou k levé tyči nedal Heimerothovi šanci – 0:1. Poté nepřesně mířil Nicu, blíže branky však byli domácí. Po rohu se dostal míč až na zadní tyč k Neuvillovi, který ale z bezprostřední blízkosti trefil jen brankovou konstrukci.

Poté pálil nebezpečně střelec první branky Kačar, ale o chloupek minul, na druhé straně se ve vynikající pozici ocitl Friend, míč však trefil prachbídně a Drobný neměl problém. Poté zkusil střelu opět aktivní Nicu, tentokrát ho vychytal Heimeroth. Krátce před pauzou měl šanci pro změnu kapitán Berlíňanů Friedrich, i jeho střelu ale skvěle zneškodnil domácí strážce svatyně.

Po přestávce začal zostra znovu Gladbach, nejprve to zkoušel Marin, v 52. minutě pak byli domácí vyrovnání velmi blízko. Marin vysunul Neuvilla, ten trefil tentokrát tyč levou, odražený míč pak nedokázal dopravit do poloprázdné branky Friend. Hosté se pak zmátořili a zahrozili, nejdříve individuální akci Panteliće musel přerušit až Heimeroth, Raffael poté pálil vedle.

S postupem času pochopitelně více útočili domácí, jedinou pořádnou šancí ale byla vyvedená střela Marina, kterou dobře vytěsnil Drobný. Hostům z hlavního města poté zatrnulo při souboji Lustenbergera s Baumjohannem, který však rozhodčí Brych jako penaltový neviděl. V samém závěru pak zakončil brejk střelou nad Nicu, mrzet ho to však nemuselo, protože hned vzápětí tři berlínské body potvrdil závěrečný hvizd.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gladbacH VYHRAJE 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele